10 fingernemme ideer til babyværelset

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Børneværelset » 10 fingernemme ideer til babyværelset

10 fingernemme ideer til babyværelset

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og bit.ly og naturebaby.dk og 1985750.shop14.dandomain.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og fruea.com og babybusiness.dk og garnstudio.com og babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Foråret er godt igang, og i takt med at solen titter mere frem, får vi ofte mere overskud og lyst til at sætte nye projekter i gang. Mangler du inspiration til at friske babys værelse op, får du her ti fingernemme ideer til, hvad du kan lave, uden at det behøver at koste en bondegård.


Wallstickers
En hurtig måde at forny børneværelset er med wallstickers; altså en form for klistermærker, som du sætter på væggen, uden brug af lim. De er nemme at flytte, og efterlader ikke mærker.
Du kan sætte dem som du vil; som blomster, der vokser op fra gulvet eller som fugle, der flyver oppe under loftet. Kun fantasien sætter grænser.
Se flotte wallstickers til børneværelset hos f.eks. DiMaria.dk.

Et mere permanent alternativ til wallstickers er stencils, som er en skabelon som du lægger på væggen og maler henover, så dit motiv står tilbage, når du fjerner skabelonen. Fordelen ved stencils er at du selv kan bestemme farverne og størrelsen.

Hvis du alligevel er ude i at male, kan du også bruge babys hænder eller fødder som “pensel” og f.eks. lave en baby-bort på væggen. Hos naturebaby.dk har de ÖkoNORM fingermaling, som ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer, og som kan bruges til hånd-og fodaftryk. Det forudsætter selvfølgelig at baby er med på ideen, og at du selv er indstillet på at aftrykkene sandsynligvis ikke bliver ens, men rustikke og unikke.

Uglepude
Uglen har i sandhed oplevet et opmærksomhedsboost, og bliver afbildet som figurer, puder, print på tøj osv., og det er da også et skønt motiv!
Misundelse er en grim ting, men mit ansigt antager nu alligevel en lettere grønlig farve, når jeg besøger én af de skønne kvinder fra min mødregruppe. Hun har nemlig fået den fineste hjemmelavede pude syet som en ugle, med babys fødselsdata syet på, altså fødselsdato, navn, vægt og længde.
Køb fine uglepuder hos f.eks. Kindbynature.dk.

Der er masser af opskrifter på uglepuder på nettet, og jeg forestiller mig, at det nemmeste er at skrive den ønskede tekst på computeren, printe og efterfølgende overføre til mønsterpapir. På den måde kan man lege med skrifttype og størrelse. Jeg skal skynde mig at sige, at det ikke er et projekt, jeg selv har vovet at kaste mig ud i, men det er da en fantastisk idé til en barselsgave.

Sengerand
En sengerand kan gøre liften, barnevognen eller tremmesengen til et endnu et trygt og genkendeligt sted for baby, og er en fin måde at få brugt dine stofrester. Jo flere forskellige tekstiler, jo bedre, og længde og bredde bestemmer du jo selv.
Ved at lave én side med enkle mønstre i sort og hvid, og én side med stærkere farver, kan du bruge den til at stimulere babys syn helt fra starten. Du kan bruge pladevat som mellemlag, og på udvalgte steder kan du også lægge slikpapir ind, så det knitrer, når baby rører ved den. Du kan f.eks. lave solstråler med tynde silkebånd, der stikker ud, eller blade på et træ, som baby kan trække i.

Sov sødt, lille baby
Når vi nu er ved babys sovesteder, hvorfor så ikke også sy sengetøj til guldklumpen? Kig forbi din lokale stofbutik eller på nettet, f.eks. hos stof2000 eller stofogstil.
Har du brug for en hjælpende hånd til at sy sengetøjet, er der en vejledning her.

Navnetæppe
Hvis du er ferm med et par strikkepinde og har mod på at kaste dig ud i en større projekt, er et navnetæppe jo skønt! Tæppet, der er vist på billedet, er strikket på rundpinde (en god måde at slippe for de trælse vrangmasker), så det bliver et rør, som efterfølgende bliver klippet op, og syet sammen med et stykke fleece, der både gør tæppet dejlig blødt, og gemmer alle trådene væk.
Tæppet kan bruges som legetæppe på babys værelse, i barnevognen eller som pynt i sofaen.

Tallerkenrække som bogreol
Tidligere blev Amagerhylden og de gamle tallerkenrækker anset for at være noget, man kun så, når man kom på besøg hos bedsteforældrene, men i de senere år er begge dele blevet trendy, og i dag fås Amagerhylder som wallstickers. I øjeblikket kigger jeg selv efter en gammel tallerkenrække, når jeg kommer forbi et loppemarked eller en genbrugsbutik. Tanken er at slibe den gamle maling af, grunde den, male den igen og bruge den som bogreol.
Umiddelbart regner jeg med at selve reolen skal være hvid, og så vil jeg stencilere babyens navn foran, med sorte, svungne bogstaver.

Sy en pusletaske
En pusletaske hører strengt taget ikke til som fast inventar i babys værelse, men fordi jeg selv har været så heldig at få en skøn hjemmelavet én i barselsgave, vil jeg gerne give ideen videre, hvis der skulle være nogen derude, der er lige så fikse på fingrene.
Min er en trefløjet taske, der kan foldes ud, med masser af plads til bleer, vådservietter, affaldsposer og stofbleer, og så et lille lagen med en absorberende bagside, hvis der skulle ske et lille uheld, mens baby ligger uden ble.
www.fruea.com kan du se billeder af de pusletasker hun har lavet, og måske blive inspireret til at sy din egen.

Strik et fabeldyr
Der er nu noget ekstra hyggeligt over hjemmelavede tøjdyr, og på garnstudio.com finder du masser af gratis strikke- og hækleopskrifter.

Sæt tapet op
Du kan opnå en rigtig flot effekt ved at tapetsere en enkelt væg, og i dag kan man få selvklæbende tapet, så du behøver ikke at frygte at skulle kæmpe med tapetklister og kost.
Har du overskydende tapet, kan du indramme mindre stykker og hænge op på de andre vægge, det giver en fin sammenhæng i rummet.

Male et navneskilt
Når baby flytter på sit eget værelse, er det oplagt at sætte navn på døren. Hos Søstrene Grene kan man som regel købe både lærreder og malergrej til en billig penge.

Rigtig god fornøjelse! Kom gerne med dine egne forslag til DIY indretning på børneværelset i kommentarfeltet nedenfor!

Skrevet af Maja Hjuler (skribent hos BabyBusiness.dk)

[ad]
| 2017-06-18T07:43:05+00:00 april 10th, 2012|Børneværelset, Kreativ|

9 Comments

 1. Maja 3. september 2012 at 21:43 - Reply

  Hej Channie, den viste uglepude er set på http://www.kindbynature.dk, og den jeg så hos min mødregruppe, har jeg desværre ingen opskrift på. Men fordi jeg også er helt pjattet med ugler, har jeg tidligere bare søgt på opskrifter på uglepuder, og med stort held. Så hvis du har mod på det, kan det være, at du bare skal kaste dig ud i det, og ugler kommer jo i mange former 🙂 Jeg tænker, at når du først har fundet et mønster, der passer dig, kan du lege med stof og farver som du har lyst 🙂

 2. Channie 3. september 2012 at 20:32 - Reply

  Er det muligt at få opskriften på uglepuden?

 3. Maja 20. april 2012 at 21:29 - Reply

  Hej Stephanie, jeg har nærstuderet tæppet, og jeg tror også, at det er muligt at kopiere mønstrene over, hvis i får billeder i close-up, og du eller din søde mor har lidt tålmodighed 🙂 hvis du sender mig en mail på maja_227@hotmail.com, skal jeg nok sørge for at sende dig billeder og mål her i weekenden 🙂

 4. Stephanie 19. april 2012 at 21:54 - Reply

  Hvor er det sødt af dig med alt det detektivarbejde.. Min mor (som skal lave det) sagde godt at hvis det var en gammel garvet var det sikkert ikke lavet ud fra mønster 🙂

 5. Maja 19. april 2012 at 08:54 - Reply

  Jeg har talt med farmor, som har lovet at sende forespørgslen videre, men jeg venter stadig på at høre noget. Farmor mente dog umiddelbart, at tæppet er strikket efter 20 års erfaring, og ikke efter opskrift, men kom med det input, at det er muligt selv at tegne mønstrene op på et stykke ternet papir. Det kræver selvfølgelig bedre nærbilleder af mønstrene, men jeg sender gerne, hvis det har interesse, I kan bare sige til 🙂

 6. Maja 12. april 2012 at 21:55 - Reply

  Ihh, jeg ville rigtig gerne tage æren for det seje navnetæppe, men det er farmoren, der har gode forbindelser, så jeg hører lige ad, om der findes en opskrift 🙂

 7. Anja 11. april 2012 at 11:33 - Reply

  Jeg sad også lige at tænke, jeg gerne ville have en opskrift 🙂

  • Anette BabyBusiness 11. april 2012 at 12:55 - Reply

   Jeg spørger lige Maja, som har skrevet artiklen, om hun kan ryste op med den. Tror nemlig ikke, at det er hende selv, der er “hænderne bag” tæppet! 😉

 8. Stephanie 10. april 2012 at 15:36 - Reply

  Jeg er helt vild med navnetæppet, men jeg kan ikke finde vha Google 🙁 er der evt nogen der har en strikkeopskrift på et lignende?

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.