Æggejagt, æggepustning og påskeæg: Snup ideerne!

Forsiden » Forside » Familieliv » Familie » Æggejagt, æggepustning og påskeæg: Snup ideerne!

Æggejagt, æggepustning og påskeæg: Snup ideerne!

Denne artikel er sponsoreret af juniorbusiness.dk og babybusiness.dk og juniorbusiness.dk og juniorbusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og pandurohobby.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og pandurohobby.dk og juniorbusiness.dk og juniorbusiness.dk og babybusiness.dk og juniorbusiness.dk og babybusiness.dk og juniorbusiness.dk og babybusiness.dk og sheep.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Så står påsken for døren! Foråret er her (for det meste), og hvis man ikke bruger al sin tid på at mindes påskeugens dramatiske begivenheder (for Jesus), så burde der være tid til lidt påskelege.

Læs også: Påskelege og aktiviteter for børn i påsken
Påskepynt – gratis print
Påskelækkerier og påskepynt fra Sif Orellana
Påskeleg og lækre opskrifter fra Sif Orellana

Selvom baby sikkert ikke forstår alt hvad der foregår, så kan man godt påskehygge alligevel.

Påskepynt
Her er nogle ideer til påskepynt du kan lave sammen med dit barn.

Kyllingemaske

En paptallerken, en hobbykniv, en nål og elastik, et lille stykke trekantet papir (evt. orange papir), og maling. Og så har man en fin hjemmelavet kylling!

Kyllingefødder

Lidt gul maling på en fod, som bliver placeret på et papir. Efter malingen er tør, kan barnet give kyllingen både mund og næb.

Kylling

Efter en tur i en hobbyforretning og køb af vatæg, fjer, øjne og filt til fødder og næb – kan man lave nuttede påskekyllinger.Hos Pandurohobby.dk har de et godt påskeudvalg.

Papæg til egen kreativitet

Delbart æg af naturfarvet pap. Kan males med fx Hobby- lak og deko­reres med servietdecoupage. 13 cm.
Koster 13 kr. stk. hos Pandurohobby.dk

Lodne lam!
Nem og hyggelig påskepynt til ophæng på grene. Snup den nemme fremgangsmåde her!

påskepynt

Æggemaler

Koster 39 kr. hos Pandurohobby.dk

Påskepynt i vinduerne

De store påskeæg i passepartout-rammer er dekorative og fine i vinduerne, især når forårssolens stråler lyser igennem silkepapiret. Du kan købe passepartout-rammerne færdige i hobbyforretninger, men kan også lave dem selv ved at skære et æggeformet hul ud af et stykke pap i A4-format med en hobbykniv. Du skal bruge to ens passepartout- rammer til hvert stykke påskepynt. Klip derefter et ”æg” ud af et flot stykke gavepapir, tapet eller lignende. Ægget skal være lidt større end det hul, der er i passepartout-rammen.

Fold det to gange og klip små trekantede huller og andre små mønstre i kanten rundt samt inde i ægget ved at folde papiret nogle gange. Kør en tur med limstiften rundt i yderkanten af det færdigklippede gækkebrev og fastgør det til passepartout-rammen, så det dækker hullet flot. Klæb derefter et andet stykke silkepapir ud i ca. A4-format og lim det bagpå. Klæb den anden passepartout-ramme på på bagsiden og skriv et gækkevers rundt i kanten med en reliefliner. Lad pynten tørre og hæng det færdige resultat op med lidt tape på vinduet med silkepapiret vendt ud mod vinduet og det udklippede æg vendt mod dig.

Se mere påskepynt fra Sif Orellana.

Æggejagt

Æggejagt er altid sjovt. Æggejagt går ud på at finde skjulte påskeæg – æggene kan enten være af chokolade eller anden slik, eller f.eks. plastik, hvis I er sukkerfri. Til baby er det måske sjovere, hvis det er store påskeæg (f.eks. af pap) med overraskelser inden i. Der er inspiration her til alternativer til chokolade og slik i påskeægget. Hvis gevinsten ikke skal være spiselig, kan det også være legetøj, påskepynt eller lignende inden i påskeægget.

Hilse på kyllinger, lam, kaniner eller vintergækker
Bor I i nærheden af en gård eller en zoologisk have, kan I også tage ud og opleve påskedyrene.

Er det ikke muligt, kan det være I bor i nærheden af en vintergæk, en påskelilje eller en legetøjsforretning der sælger et lille påskelam? Påskelørdag er altid “Lammets dag”, hvor du kan finde en gård og klappe søde påskelam! Se mere her!

| 2017-06-18T07:50:13+00:00 april 12th, 2011|Familie|

2 Comments

 1. Jeanne 14. april 2011 at 13:51 - Reply

  Frilandsmuseet:
  Fra skærtorsdag d. 21. april byder de på en række spændende påskeaktiviteter. Læs programmet her: http://www.natmus.dk/sw4703.asp

  Hilsen Jeanne

 2. Signe 12. april 2011 at 11:09 - Reply

  Må jeg lige slå et slag for påskelammene på Frilandsmuseet! :o)
  Det er et must at besøge Frilandsmuseet og kigge på påskelam i påsken hjemme hos os.
  Så kan min søn også brænde energi af og blive luftet på græsplænerne på resten af Frilandsmuseet og forældre og bedsteforældre kan hygge sig med udendørsmuseum og skovtur, når nu det endeligt er blevet forår.

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.