Aktiviteter med din mødregruppe

Forsiden » Forside » Gravid » Barsel » Aktiviteter med din mødregruppe

Aktiviteter med din mødregruppe

Denne artikel er sponsoreret af og babybusiness.dk og hossofiesforaeldre.dk og kaffeplantagen.dk og babybusiness.dk og lilledu.dk og babybusiness.dk og muskelknudepunktet.dk og miriamjohnsson.dk og ezanza.dk og massageskole-aarhus.dk og familieskolen.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og Kino.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og viften.dk og falck.dk og nurseriet.dk og babysam.dk og babybusiness.dk og babytegnsprog.dk og aof.dk og familieskolen.dk og babybusiness.dk og babysensory.dk og babybusiness.dk og paabarsel.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og pushymums.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og fitnessdk.dk og sats.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og og oddwork.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Mødregrupper er et oplagt sted at få snakket om børn, parforhold og forældrerollen (eller ALT andet end dette). Det er sjovt at følge med i og spejle sig i de andre børns udvikling ligesom det kan være rart at få vendt bekymringer og dele oplevelser og erfaringer. For det meste mødes mødregruppen på skift hos deltagerne og ofte byder værten på kaffe/the og eventuelt brød/kage. Eller som vi gjorde i mine mødregruppe: den der lægger hus til sørger IKKE for brød. En af gæsterne tog brød med.

Men det kan være rart at komme lidt ud, opleve noget andet og få stimuleret hjernen med nye indtryk – både for forældre og børn. Her får du inspiration til alternativer til kaffesnak.

Det er ikke altid lige nemt at følge med i hvilke tilbud der er for mor og barn, derfor har jeg samlet nogle tilbud og ideer som inspiration til mødregruppens næste udflugt – alt efter temperament, pengepung og muligheder i lokalområdet.

Cafébesøg
Klassikeren med at smutte på café er blevet nemmere efter det fleste cafeer er blevet røgfri og har gjort plads til barnevogne og amning. Det er ikke kun i de større byer at det er muligt, men hvis du er i tvivl om cafeens baby-politik, kan det være en god idé at ringe i forvejen og spørge. Hvis I er en stor mødregruppe kan det selvfølgelig også være en god idé at bestille bord. ”Hos Sofies Forældre” i Århus og ”Kaffeplantagen” i København er gode bud på cafeer med plads til mødregrupper.

Der er kommet flere barselscafeer rundt om i landet. Her findes der masser af legetøj til børnene, og så kan man få et lækkert måltid serveret mens man sludrer i mødregruppen. Hos Lille du i Valby afholdes der barselsarrangementer hver 2. uge, hvor der kommer en oplægsholder/rådgiver og taler.

Mødregruppe massage
Dette er et helt oplagt valg i løbet af de første 6 mdr. Forkæl jer selv og få bugt på de ømme skuldre og den  belastede lænd. I får massage en af gangen, mens de andre passer de små. Massageklinikkerne sørger for, at der er pusleplads og mulighed for at varme mad til babyerne, og så er der som regel også sunde snacks til mødrene og en dejlig afslappet atmosfære.

Mikkeline med venner
Babyerne kan hygge sig – imens mødrene på skift får massage

Se f.eks. Pia Lyngsø’s tilbud om mødregruppemassage hvis du bor i Jylland eller besøg Miriam Johansson’s hjemmeside hvis du bor i nærheden af København.

Babymassage
Vil I hellere lære lidt om pleje og forkælelse af babyerne, så er det babymassage I skal melde jer til. Nogle steder mødes man flere gange, andre er det kun en enkelt kursusdag. Fælles er at I lærer hvordan I masserer jeres babyer, og om de positive indvirkninger massagen har på bl.a. babyers søvn (!) Ezanza massage, Dansk Fysiurgisk Massage og Familieskolen tilbyder kurser i babymassage.

Babysvømning
Babyer elsker vand. I mange svømmehaller findes der et babybassin på 34 grader. Du kan gå til babysvømning fra din baby er ca.7 uger gammel. I behøver ikke at melde jer til et hold, de fleste steder vil der være en instruktør til stede som kan vise jer hvordan I holder babyen i vandet, og hvilke øvelser I kan lave. Og så trænger jeres babyer som regel til en god lur efter en tur i svømmehallen, så der er rig mulighed for at tage ud og spise en god frokost sammen bagefter.

Babybio
Et helt fantastisk koncept – se en film mens jeres babyer sover. Filmene vises de fleste steder kl.10 og der er som regel en del film at vælge imellem. Skulle dit barn vågne mens du ser filmen kommer personalet ind og henter dig – og så kan du tage babyen med ind i biografen igen. Et godt tip er at sætte sig ved mellemgangen. Her er der masser af plads til at lægge et tæppe og lidt legetøj på gulvet, så er babyen aktiveret og du kan se film. Babybio er bedst når børnene er 0 – ca. 9 mdr. På Kino.dk kan du bestille billetter til rigtig mange biografer rundt om i landet.

Baby bioBarnevogne på rad og række
Billeder fra Viften i Rødovre

Førstehjælpskursus
Hvem kan ikke bruge et kursus i førstehjælp til småbørn? Som nybagt mor er der mange ting, du kan være bange for og som kan virke skræmmende for barnets sikkerhed. Brug sundhedsplejersken og få ham/hende til at lære jer baby- og småbørns førstehjælp eller kontakt f.eks. Falck, Nurseriet, BabySam eller livredningskurser. Både fædre og babyer kan naturligvis komme med, hvilket giver mulighed for at forældrene kan skiftes til at gi’ mad og pusle. Oplagt mulighed for at introducere fædrene til hinanden og mødregruppen.

Babytegnsprog
Babytegnsprog er meget udbredt i USA og England, og I vil også opleve at de fleste vuggestuer bruger en del tegn med børnene. Flere og flere mødre har også opdaget fordelene ved babytegnsprog, og der findes mange private undervisere i hele Danmark. På babytegnsprog.dk kan du f.eks. bestille et kursus for mødregruppen, der varer ca. 1½ time, hvor I vil lære en masse tegn som kan bruges i hverdagen. Der findes mange udbydere af kurser i babytegn. Google er din ven!

Rytmik og babygymnastik
Jo ældre babyerne bliver desto mere har de brug for at blive aktiveret. Og så er det rigtig hyggeligt at gå på et hold med nogle du kender. Undersøg om din kirke har et babyhold. Flere kirker tilbyder baby(salme)sang. Ring og spørg hvor mange pladser, der er på holdet og hvor længe det varer. Nogle synes det er uoverskueligt at være tilmeldt noget mere end 4-6 uger ad gangen. Rutiner, sovetider og barnets behov ændrer sig i takt med alderen. AOF og familieskolen har mange hold i forskellige aldersgrupper.

Alternativt til det almindelige babyrytmik kan man prøve Baby Sensory. Baby Sensory er et engelsk koncept, der handler om at fremme babys udvikling og kommunikationsevner. Aktiviteterne er egnede for børn i 0-13 måneders alderen. Der er masser af oplevelser i Baby Sensory klasserne, blandt andet tegnsprog, dukketeater, holistisk massage, regnbuer og bobler. Læs her hvordan din baby faktisk kan matematik – en viden Baby Sensory gør brug af.

Shopping og lagersalg
Selvom det kan virke helt uoverskueligt at gå ud og shoppe nyt tøj, så er der faktisk rig mulighed for det selv med en lille baby – især når I er flere om de små. De fleste shoppingcentre har puslefaciliteter og ammestue med mikroovn og babystole, så det er nemt at tage en pause, når babyerne ikke gider mere. I Fields, København, har de desuden et legeland – så kan babyerne komme lidt op af barnevognen og få brugt noget energi. På hjemmesiden Paabarsel.dk kan I finde babyvenlige shoppingsteder i København, og desuden også finde legestuer, babyrytmik og meget mere.

Shopping til baby

Lagersalg kan være et kaos, men tager I af sted sammen kan I gå ind 2 ad gangen, mens de andre passer babyerne.

Træning
Alt efter vejr og vind, kan man starte med en rask gåtur med barnevognene. Det er god motion til mor og dejlig frisk luft til baby. Mødrene i gruppen kan skiftes til at bestemme hvorhen turen skal gå og der er rig mulighed for, også at få luftet alle tankerne om baby undervejs.

Alternativt til en rask gåtur, er en løbetur med en babyjogger. Det er en super måde at komme i form på og baby sidder på første række med godt udsyn. Det kan også være lettere at komme af sted, når man er flere til at motivere hinanden. I kan også købe et klippekort til Pushymums, udendørstræning i parker med barnevogn, hvor der både vil være konditions- og styrketræning.

Ca. otte uger efter du har født, kan du deltage i efterfødselstræning. Det er et rigtigt godt tilbud for at få strammet kroppen og især bækkenbunden op igen. Og selvfølgelig må du tage baby med – lydniveauet er som oftest tilpasset barnet.

Hvis I som mødegruppe aftaler en fast træningsdag, styrker det ikke kun jeres fællesskab – ofte fungerer det at træne sammen med nogen som motivation til at komme af sted. Derudover har de fleste større træningscentre arrangeret børnepasning, så det er muligt og komme og træne mens ens barn bliver passet (hvis altså både babyer og mødre er med på den…). I kan finde forskellige typer hold hos AOF, og der findes også mor/barn træning i større kæder som Fitness.dk og SATS.

Få flere gode råd om at komme i form efter fødslen.

Og tjek hvad der findes af gode løbesko.

Flere yogaskoler tilbyder yogaundervisning til forældre og deres babyer. Undervisningen foregår tit fast på yogaskolen, men nogle undervisere kan også komme ud til mødregruppen.

Udflugt
Jeres børn vil helt sikkert også elske at komme i zoo fra ca. 6 mdr. I Danmark har vi zoo i Aalborg, Århus, Odense og København, og derudover findes der en del dyrehaver/dyreparker. Kan I lide at gå på museum er der også rig mulighed for det, mange steder med barnevogn, andre steder med babyerne i bæresele.

Udover disse forslag er det en god ide at holde øje med dit lokale bibliotek og kulturhus for arrangementer og foredrag. Tag imod alle de tilbud, som der ofte udbydes her!

Mulighederne er mange!
Pointen er, at møderne kan være et frirum, hvor I deler glæderne og besværlighederne ved den nye forældrerolle. Men brug også møderne til at gøre og opleve ting I normalt ikke har tid eller mulighed for på barsel. Så f.eks. lige, at I i Vejle kan komme på et mødregruppekursus i akrylmaling. Det er da kreativt! Eller book tid hos en frisør – om ikke hele mødregruppen – så to og to. En passer babyer og en bliver ny på håret! (Og få også lige babyerne studset! Det klæder enhver baby – også selv om du synes det kan svært at nænne…).

Husk at justere mødregruppens mødetidspunkter og aktiviteter ind i mellem, så de passer med det stadie og de rutiner jeres babyer har lige nu.

Kender du til nogle rigtig gode hold/arrangementer, eller har du været ude og lave noget helt specielt med din mødregruppe, så fortæl gerne om det og smid et link/navn ind så andre kan få glæde af det.

Lad os få hele Danmarkskortet repræsenteret! Så fortæl, hvad der er gode aktiviteter i netop DIN by! Brug kommentarfeltet neden for.

[ad]
| 2017-06-18T07:57:43+00:00 juni 10th, 2010|Barsel|

8 Comments

 1. Maria 16. juni 2010 at 12:28 - Reply

  Der er i Odense også legestue i Munkebjerg Kirke hver tirsdag-onsdag-torsdag fra kl. 9.30-12.

 2. Gitte 16. juni 2010 at 10:12 - Reply

  Rigtig god og relevant artitel.

  Jeg vil også lige bidrage med en oplevelse som jeg havde med min mødregruppe som jeg klart kan anbefale.
  Vi havde en fotograf ude og tage billeder da børnene var omkring 3-4 mdr gamle. Han var hos os i 3 timer hvilket var super. Børnene havde jo ikke rigtig nogen rytme på det tidspunkt, så de var vågne på skift og hvis et af børnene ikke lige “følte for” at være model, kunne et af de andre børn komme til og den første kunne vente til han eller hun var i lidt bedre humør.

  Det var en super oplevelse fordi det var i eget hjem og vi mødre ikke skulle stresse over om børnene nu lige ville være søde og glade mens de var hos en fotograf. Vi har allerede aftalt at få besøg at fotograten igen når børnene er lidt ældre.

  http://larsvildgaard.dk/

 3. iBaby 16. juni 2010 at 08:31 - Reply

  I Kbhs området (og muligvis også andre steder) er der mulighed for at få en massør ud til mødregruppen, hvis man ikke lige kan overskue at hive alle babyerne med ned til massøren. Han har alting med – lige fra en briks (med ekstra plads til øm ammebarm) til musik og aroma-olier. Det eneste, man selv skal sørge for, er et lagen og et håndklæde.

  Han stiller så op i et værelse, og så kan mødrene ellers trisse derind efter tur – mens de andre mødre passer på guldklumpen i hjemlige omgivelser. Helt perfekt og absolut anbefalelsesværdigt.

  Ham, vi brugte, hedder Regin og har en biks, der hedder “Mum ‘n sun”.

 4. Jeanne 12. juni 2010 at 14:33 - Reply

  I Kgs. Lyngby er der bl.a. disse gode tilbud:
  Om onsdagen er der legestue for babyer og børn i sognegården: http://www.lyngby-kirke.dk/Legestue.htm

  Om torsdagen er der babysalmesang og rytmik i kirken:
  http://www.lyngby-kirke.dk/Babysalmesang.htm

  I Sundhedscaféen (bibliotekssalen) er der 2 gange om måneden mulighed for at udveksle erfaringer og få den nyeste viden, som er relevant for børnefamilier. Der er gode indlæg af bl.a. sundhedsplejersker om f.eks.: Førstehjælp, børns søvn og sovevaner, søskende-konfilkter, opdragelse, børns selvværd o.m.a.:
  http://www.ltk.dk/composite(6780).htm

  Vi har i min mødregruppe også gået mange ture på Frilandsmuseet, hvor børnene kan kravle/gå/løbe frit. Der er dyr at kigge på, der områder hvor man kan spise sin medbragte mad samt en naturlegeplads. Er man mere til købe-mad er der også en café. Der er gratis adgang, men lukket mandag:
  http://www.frilandsmuseet.dk/sw4777.asp

  Som en sidste ting kan nævnes Bådfarten, hvor klapvogne også er velkomne: http://www.baadfarten.dk/
  Bådene sejler både tilog fra Lyngby, Bagsværd, Holte, Birkerød, Frederiksdal og Farum, så mulighederne for af- og påstigning er mange.

  God fornøjelse

 5. Jacob 10. juni 2010 at 20:58 - Reply

  lækkert med nogle tips, som farmand kan give videre til mor, da det nok er mig, der følger mest med bloggen pt.!

  Og det er da også nogle ting, som jeg selv vil huske, til når jeg selv går på orlov senere 🙂

 6. Pia 10. juni 2010 at 14:33 - Reply

  Super god artikel!!

  Synes dog der mangler lidt inspiration til fynboerne – så kommer med nogle inputs omkring de ting vi har haft glæde af, her i Odense.

  – Babybrunch. I Kulturmaskinens café tirsdage i lige uger, de åbner kl 9.30 og der er lækker brunch for kun 45kr.

  – Ansgar kirke har legestue hver onsdag kl 10 – hvor der veksles mellem musik, fri led og salmesang.

  – Babyrytmik i Odense Musikskole: Som er et helt undervisningsforløb, hvor man har rig mulighed for at lære de andre deltagere at kende, hvis nu man ikke følges med mødregruppen.

  – Babybio. I Cinemaxx (første onsdag i måneden kl 10.30), BioCity (onsdag kl 11) samt i Cafebiografen (torsdag kl. 11)

  – Åbent hus ved sundhedsplejesken. SP holder en gang om måneden åbent hus, hvor man kan stille spørgsmål og få baby målt og vejet. Mens man venter på at komme til, er der rig mulighed for snak og leg. Derudover afholdes der forskellig undervisning, omkring motorisk udvikling, kost osv. Har dog først fået kendskab til disse efter konkrete spørgsmål til SP.

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.