Ammekæden – kan vi leve uden?

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Babyudstyr » Ammekæden – kan vi leve uden?

Ammekæden – kan vi leve uden?

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babadut.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Er nu efterhånden stødt på ammekæden et par gange i forskellige webbutikker. Må ærligt indrømme, at jeg har vanskeligt ved at få øje på det behov, som den skal dække.

Ammekæde - fås i flere forskellige farvekombinationer

Det er ret underholdende at læse, hvordan ammekæden bliver annonceret. Uden at kaste mig ud i en dybere tekstanalyse, har jeg lige tilladt mig at kommentere på nedenstående citat fra Nussekluden.dk (nu lukket).

I USA og England er det næsten en selvfølge at man har en ammehalskæde, når man ammer. Så hvorfor ikke også introducere den i Danmark?

Ha, ha. Jeg elsker postulater. Dog er det forsøgt blødt op med et “næsten”. Det er næsten en selvfølge at have en ammehalskæde, når man er ammende i USA og England… Og hvorfor skulle det ikke også være en selvfølge hos danskere… (!) Jamen selvfølgelig. Godt tænkt!

Ammehalskædens funktion består i at stimulere barnets syn og motorik, når der ammes.

Det er min helt klare holdning, at et barn ikke skal stimuleres konstant og hele tiden – og så lige igen. Nu må vi holde op med al den stimulering af små uskyldige børn. De skal altså have ro, når det er spisetid og sovetid.

Hvor mange ammende mødre kender ikke situationen, hvor baby hiver i håret, niver i brystet, river i tøjet eller stikker fingrene ind i mors mund? Når et barn ammer synes den frie hånd altid at skulle være i gang med noget – det er næsten en naturlov.

Ammehalskæden stimulerer barnet til at ligge og pille ved halskæden i stedet for alle andre steder og den bliver med garanti hurtigt uundværlig i ammestunden.

Jeg synes altid, at det har været superhyggeligt, når mine børn hev mig i trøjen eller pillede ved mine fingre under amning. Jeg kan dårligt forestille mig de mødre, som irriteres over det. Men jeg kan tage fejl. Begge mine døtre har også været så forslugne, at de primært fokuserede på én ting: mit frontparti!

Ammekæde – hot or not?
I dag vil Andrea på 9 måneder helt sikkert elske en ammekæde. Hun gnasker løs i alle mine halskæder af perler og plastic. Så ville det nok være bedre med en ammekæde af træ malet med garanteret giftfri maling… Måske jeg skal købe en i dag?!

Ammekæden i brug

Hvad siger I: Kan vi undvære ammekæden? Bør den være en lige så selvfølgelig del ved amningen som brystet?

Venligst oplys mig, hvis det bare er mig, der fuldstændig overser de fantastiske egenskaber ammekæden har. Det kan jo være, at mine børn har været anderledes end gennemsnittet – siden jeg ikke har haft behovet/har savnet kæden. Og slet ikke har oplevelsen af, at børnene har…

Ammekæde i blå nuancer

Ammekæden koster 149 kr. Kan bl.a. fås hos Babadut.dk (og givetvis mange andre steder).

Over vandet
Har du lyst til at se flere eksempler på, hvad amerikanere og englændere er vilde med, når det angår ammekæder, så skriv “nursing necklace” i en søgemaskines søgefelt, og et væld af farverige kæder vil dukke frem.

God fornøjelse!

| 2011-03-13T20:23:34+00:00 april 30th, 2008|Babyudstyr|

8 Comments

 1. Stine Marie Aaby 20. juli 2016 at 16:36 - Reply

  Ok jeg kan ikke blive forarget. Jeg har pt en baby der niver mig SÅ hårdt i armhulen og på brystet at det gør mega naller. Og hvis ammesituationen skal fortsætte med at være hyggelig er jeg nok nødt til at finde på noget. Ikke for at stimulere, men for at jeg kan slappe af og være nærværende. Så god ide med ammekæden. Jeg tror jeg vil begive mig ud i at producere noget brugbart.

 2. Lea Thume 2. juli 2016 at 03:23 - Reply

  Jeg havde vist hørt om kæderne for længe siden (og de der ravkæder man giver ungerne selv, fik mig til at undres som en af ovenstående (bliver ungen ikke kvalt)). Men jeg havde da glemt alt om dem igen…
  Da jeg så lige så udtrykket her til morgen, væltede jeg forventningsfuld ind på nettet for at se på dem…
  Tænk hvis jeg kunne finde en halskæde til mig selv som min snart 17 måneder gamle krudtbanan kunne pille ved? Forhåbningen om at jeg ikke fremover skal finde mig i at få klemt brystvorterne, mens han ammer…Åh bare tanken var en lettelse… Han har enormt mange kræfter og niver i den babs han ikke spiser ved. og hvis jeg ikke lige har nået at klippe hans negle bliver det ekstra smertefuldt. Normalt kan jeg så lægge en hånd over eller tage hans hånd… Og det gør jeg også… Men så bliver han gal og falder ikke i søvn. Jeg skal lige se lidt mere efter, men det kan altså godt være jeg falder for fristelsen og forsøger mig med sådan en…
  Hvis det ikke virker efter hensigten kan jeg altid bruge den som jeg plejer at gøre med halskæder der ikke lige passer mig perfekt… Jeg sætter håret op og bruger dem som pynt 🙂

 3. BabyBusiness 13. maj 2008 at 20:42 - Reply

  Hej Susan

  Mange tak for din kommentar!

  Du skal selvfølgelig bare producere løs af ammekæden! Jeg tror ikke, at den kan fornærme mange. 🙂 Set ud fra et fagligt synspunkt (kommunikation/marketing) kunne jeg ikke andet end lade være med at smile af omtalen af ammekæden.

  Det herlige ved Baby Business (ikke denne blog – men produkter, der bliver solgt i relation til baby) er jo netop, at der er noget til ALLE. Der er produkter, som den ene mor ikke kan leve uden – og den anden ikke kan leve med. Sådan er det, og sådan skal det også være. 🙂

  Indlæg på BabyBusiness.dk er kendetegnet ved min personlige holdning. Og den stemmer naturligvis ikke overens med alle andre mødre i Danmark. Måske tværtimod. 😉

  God vind med forretningen!

  Mange hilsner

  Anette

 4. Susan 13. maj 2008 at 20:17 - Reply

  Jeg skal nok først introducere mig selv. Jeg hedder Susan og er indehaver af netbutikken Babytex, der producerer ammekæden (samt suttekæden med navn), som I finder i flere danske netbutikker.

  Jeg faldt over ammekæden ved et tilfælde og syntes at idéen var rigtig god, da jeg selv har ammet 3 børn og ville have ønsket, at jeg selv havde fundet den tidligere.

  Da jeg også skrev “nursing necklace” på Google kom der ganske som nævnt rigtig mange farverige modeller af kæden op i USA og England. Når jeg søgte på danske sider, kom der 0 (nul) resultater op.
  Fænomenet er altså kendt i visse kredse af England og USA , da der findes maser af netbutikker, der næsten kun sælger ammekæder.

  Og nej – den er selvfølgelig IKKE uundværlig. Jeg har ammet fint uden den i flere år. Det er en smagssag, som så mange andre ting man kan sælge til børnefamilier idag. Nogen synes det er smart og praktisk – mens andre fint kan leve uden.

  Jeg vil selvfølgelig overveje at ændre teksten, så jeg ikke yderligere forarger nogen. Det er jo slet ikke min hensigt.

  Jeg synes bare det var en sjov idé at introducere den i Danmark og måske er jeg heldig, at der er nogen ammende mødre, der synes det samme. Men selvfølgelig er det langfra ALLE 🙂

  Det er jo også begrænset hvor mange jeg kan nå at lave 🙂

 5. Lise 30. april 2008 at 13:40 - Reply

  Hahaha – gode kommentarer… :o)

  Jeg kan overhovedet heller ikke se formaalet med en saadan käde. Enig med jer andre – fred og ro ved spise-og sove-tid.
  Nu bor vi tilfäldigvis i London (hvor käderne skulle väre meget brugt) men jeg har indtil nu aldrig stöt paa en mor med en ammekäde paa. Og jeg har da taget min del i mödregrupper, play-groups, baby-massage, baby sing and sign, og hvad det nu ellers kaldes her i London-town!
  Saa en ammekäde er absolut en overvurderet tingest, iflg. min bedste overbevisning.
  God dag til jer alle i DK!

 6. Jeanne 30. april 2008 at 08:54 - Reply

  Ammekæde? Det er da en SUPER idé. Jeg ville ønske jeg havde haft sådan een da jeg ammede. Så havde jeg kunnet se Glamour, Venner og Dr. Phil helt uforstyrret af udforskende barnefingre.

  Nej, spøg til side. Jeg må tilslutte mig gruppen af forargede mødre.
  Ammekæden må være opfundet udelukkende for at tjene penge. Sørgeligt at det skal ske på bekostning af mor og babys forhold.

 7. Karen 30. april 2008 at 08:22 - Reply

  Nu må jeg lige have lov at blive forarget! De ravkæder som Julie omtaler – det lyder da helt hen i vejret at give sit barn en halskæde på som kan det kan blive kvalt i og som allerhøjst tjener et kosmetisk formål (for jeg tror altså ikke det kan afhjælpe kolik)
  Mht. ammekæderne så synes jeg mange af dem er ret flotte (og måske er dte baren en undskyldning for at købe endnu et smykke til sig selv) men jeg mener bestemt også at barnet skal have ro til at spise (og sove) og pilleriet – jamen det skal jo til for at barnet kan lære sin mor at kende – nogle gange bider mor så hvis man putter sine fingre i gabet på hende men det lærer barnet jo også af 😉

 8. Julie 30. april 2008 at 07:42 - Reply

  Jeg er helt enig med dig i, at de netop ikke skal stimuleres hele tiden. Nogen gange ser man en barnevogn med SÅ meget tingel tangel på, at det undrer mig at barnet overhovedet kan falde i søvn dernede. Det må være utroligt stressende at have de der farverige, larmende baby-gadgets over det hele.
  Mht pilleri under amning, så er det da meget hyggeligt. Men jeg blev nu lidt irriteret ind i mellem, især i de perioder hvor det var in at stikke fingrene ind i min mund – det stoppede først, da jeg bed hende… onde nazimor.
  Og mht kæder – har du så set, at i nogle af de der øko butikker, bl.a. purebaby, har de sådan nogle små ravkæder som barnet skal have om halsen. Det skulle eftersigende være smertelindrende og derfor godt til kolikbørn! Jaja, en kolikmor er jo desperat nok til at prøve alt, og kønne er de da…

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.