Anmeldelse af workshoppen Elsk det som er

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Anmeldelser » Anmeldelse af workshoppen Elsk det som er

Anmeldelse af workshoppen Elsk det som er

Denne artikel er sponsoreret

Jeg mødte tilfældigt Maj Bjerre Sørensen i et erhvervsnetværk. Hun udstrålede overskud og en god tro på egne kompetencer. Hun fortalte om sin virksomhed og uddannelse som certificeret facilitator i The Work by Byron Katie.

Maj Bjerre Sørensen
Maj Bjerre Sørensen
www.energyhouse.dk

To-dags workshop ”Elsk det som er” ved Maj Bjerre Sørensen
Jeg havde aldrig hørt om The Work eller Byron Katie, og umiddelbart virkede det en smule overfladisk og nærmest for nemt at knuse ens udfordringer og problemer ved hjælp af at stille sig selv fire spørgsmål. De fire spørgsmål, som er hele humlen ved The Work:

1. Er det sandt?
2. Kan du virkelig vide, at det er sandt?
3. Hvordan reagerer du, hvad sker der, når du tror på tanken?
4. Hvem ville du være uden den tanke?

Velvidende, at jeg ofte gør ting mere kompliceret end de er, tænkte jeg, at Maj kunne have et godt værktøj for mig: mit liv og min virksomhed. Hvem kan ikke bruge at acceptere og glædes over tingenes tilstand frem for hele tiden at jage noget bedre? Jeg kunne!

En bog ændrede ikke min verden
Min nysgerrighed var vakt og jeg købte Byron Katie klassikeren (har jeg siden erfaret) ”Elsk det som er”. Jeg fik den, næsten, læst inden jeg befandt mig på en 2-dags workshop, som tog udgangspunkt i netop den bog.
Bogen gav bestemt mening, fordi den er fyldt med eksempler på, hvordan de fire spørgsmå kan bruges i praksis. Men et er at læse en bog noget helt andet, og meget mere givende for mig, var at deltage i workshoppen, hvor der er mulighed for dialog og uddybning af mulighederne med The Work.

Elsk det som er - af Byron Katie
Elsk det som er kan bl.a. købes hos SAXO til 299,95 kr.

Lærerig workshop
Der var under 10 deltagere på worshoppen, og det var fint, for så havde Maj god tid til at guide alle. For det var slet ikke så ligetil og enkelt at svare på de umiddelbare simple fire spørgsmål. Maj var fantastisk til at hjælpe os med at dykke ind i os selv, for at finde de helt reelle svar – hun fandt ikke svarerne for os. Der er ingen smutveje og intet er vundet ved at svare overfladisk. Det er først, når du giver dig selv lov til at være helt ærlig, at du får en viden og en selvforståelse, som du kan bruge til at udvikle dig.
Her var virkelig tale om en workshop – dvs. at du tvinges til at selv at være aktiv. At være på og arbejde med dig selv. Meget mere brugtbart end et kursus, hvor du har en meget lyttende rolle, og derfor ikke pisker ud i de afkroge af dig selv, som ikke er så flatterende. For mig kan personlig udvikling ikke ske alene ved at læse en bog! Ej heller på et kursus, der har karakter af forelæsning. Workshoppen i ”Elsk det som er”

Tankerne styrer
Workshoppen gjorde klart for mig, hvor meget vi lader vores tanker, især de negative, styre vores liv og færden. Vores tanker kan på
ingen tid opbygge en virkelighed, som typisk slet ikke findes – og findes den, så er det muligt at acceptere det faktum, og alligevel få et positiv og/eller konstruktiv afsæt til ikke at gå i stå i den situation! Det har jeg lært med The Work.

Øvelse gør mester
Som med alt her i livet bliver The Work en mere og mere integreret del af dit liv – des mere du anvender teknikken med de fire spørgsmål. Jeg er ikke blevet danmarksmester i The Work, og kan også glemme at anvende de fire spørgsmål, når jeg egentlig burde… Men jeg har efter denne workshop snuset til en enkel og meget brugbar metode, som jeg hurtigt kan anvende, når jeg i dagligdagen støder på personer, ting eller oplevelser, som får mig til at irriteres eller undres. Jeg ved, at Maj holder opfølgende øveaftner efter workshoppen, så der er masser af muligheder for at beslutte sig for færre bekymringer og mindre stress. Du bestemmer – det er ikke andres ansvar, om du skal være glad, lykkelig og tilfreds!

/Anette Madsen, kursist marts 2009

By | 2017-06-18T08:00:33+00:00 april 5th, 2009|Anmeldelser|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.