At blive mor – en rejse til det ukendte

Forsiden » Forside » Gæsteindlæg » At blive mor – en rejse til det ukendte

At blive mor – en rejse til det ukendte

Denne artikel er sponsoreret af energyhouse.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

BabyBusiness siger her velkommen til Maj Bjerre Sørensen, som er gæsteblogger med dette indlæg. Det handler om, hvorfor du som kommende mor ikke skal stresse over det ukendte.

Gravid mave

En rejse til det ukendte
Jeg kan huske en gang, da jeg skulle starte op på et nyt job. Der var ikke rigtigt nogle retningslinjer eller regler for hvordan man gjorde. Der var ikke så mange, som havde gjort det før. En masse tanker fløj igennem mit hoved. Kan jeg nu håndtere jobbet? Kan jeg leve op til mine og andres forventninger til mig? Hvad hvis jeg ikke får nogle gode ideer? Jeg ved ikke hvordan man gør!

Jeg brugte en masse tid på at samle informationer, læse ALT som var til rådighed, tale med andre for at få styr på mine tanker. Det var mildt sagt stressende!

Og jeg var jo ikke engang startet endnu. Det var der lige en, som gjorde mig opmærksom på, og det førte mig direkte tilbage til virkeligheden. Jeg begyndte at se, hvordan mine tanker var fløjet ud i fremtiden og skabt en hel verden med frygt, forventninger og usikkerhed.

Den kæreste baby!

Alt er nyt – bliv i nuet
Da jeg hev mig selv tilbage til nuet, så kunne jeg jo ikke vide, hvordan det ville gå. Jeg kunne ikke vide, om alle de scenarier jeg havde gennemtænkt, ville blive sande. Jeg troede, jeg kunne forberede mig mentalt, så jeg ikke ville blive overrasket!

Men jeg kan ikke forberede mig på alverdens muligheder, og mens jeg mentalt er i en anden verden, mister jeg forbindelsen til nuet og det som sker lige nu – og det påvirker min dømmekraft og oplevelse af hvor jeg er lige nu.

Det er en hel ny verden, som åbner sig, når man skal være mor. En masse nye ting, man skal forholde sig til. Ikke nok med at der kommer et nyt væsen til verden, men der sker en masse med ens krop, og ens prioriteter ændrer sig markant. En ny rolle man skal ind i, og som man ikke har nogen erfaring med.

Ingen prøvetid
Det er ligesom et job du venter 9 måneder på at tiltræde, og hvor du bare ikke har muligheden for 3 måneders prøvetid, for at se om det lige er noget for dig!

I ventetiden kan man så nå at sætte en masse forventninger op, sammenligne med andre, blive nervøs på forhånd og glæde sig. En masse følelser og tanker dukker op, og jeg tror aldrig man rigtigt kan sætte sig ind i, hvordan det vil være, før man er der. Men sådan er det jo egentlig med alt.

Mød fremtiden med nærvær
I virkeligheden er det sådan, at vi altid møder fremtiden uden at være forberedt. Vi ved ikke hvad fremtiden bringer os. Nogle gange tror vi, at vi ved det og vi forbereder os så godt vi kan, og det giver os en følelse af tryghed. Andre gange lever virkeligheden ikke op til vores forventninger, og det kan både skabe lettelse og frustration. Det er kun et fåtal af de bekymringer vi gør os, som bliver virkelige og virkeligheden er ofte langt kærligere og blidere end den verden vi forestiller os. Vi kan aldrig vide, hvad der kommer efter dette øjeblik, og illusionen om det, hiver os væk fra nuet og tager vores nærvær.

Jeg tænker, at det egentlig er perfekt, at det er sådan. Verden ligger åben for os, ligesom på en ferie. Der er vi afslappede og tager tingene som de kommer. Vi er åbne og nysgerrige, og har mod på at prøve noget nyt. Nogle gange opdager vi ressourcer, vi ikke vidste, vi havde – det er jo en del af eventyret. Vi får adgang til vores visdom, kreativitet og styrke og vi ser verden i et andet lys – det gør hele rejsen meget sjovere!

Maj Bjerre Sørensen

Maj Bjerre Sørensen
www.energyhouse.dk

| 2017-06-18T08:00:46+00:00 februar 17th, 2009|Gæsteindlæg|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.