Ikke kun for børn… Vi anmelder da også “Fifty shades of Grey” – Fanget

Forsiden » Forside » Familieliv » Bøger til mor og far » Ikke kun for børn… Vi anmelder da også “Fifty shades of Grey” – Fanget

Ikke kun for børn… Vi anmelder da også “Fifty shades of Grey” – Fanget

Denne artikel er sponsoreret af bit.ly og babybusiness.dk og babybusiness.dk og bit.ly og bit.ly og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Ja, denne bog har fået meget omtale. Utrolig meget omtale. Både i Danmark og i USA og i resten af Europa.
Jeg havde også læst og hørt utrolig mange meninger fra folk, som har læst bogen – og ikke mindst fra folk, som ikke har læst den – inden jeg læste den.

Fifty shades

I Danmark har meningerne været mange og langt hen ad vejen enstemmige. ”Vi” kan ikke lide den. Vi er ikke rigtig til det der med ung uskyldig pige møder rig erfaren og meget mystisk mand, som tager sig kærligt (og hårdhændet) af hende, mens hun bare tager imod, her i frigjorte Danmark. Vi danske kvinder vil jo vide; hvor er hendes behov, og skulle hun nu ikke også tænke lidt på sin karriere i stedet for at rende efter en mand, som åbenlyst er mentalt forstyrret og bange for at binde sig.

Jeg forstår godt feministerne. For det er da svært at finde et forbillede, som jeg kan bruge til noget i mit 34-årige liv, når hovedpersonen i bogen, hverken tager initiativ til noget eller har nogen form for seksuel erfaring udover et indgående kendskab til engelsk attenhundredetals litteratur.

Så det var med nogen skepsis, at jeg slog op på første side og begyndte min Fifty Shades weekend. For jeg havde barnefri weekend og havde sat weekenden af til at læse denne meget omtalte bog.

Bogen er på 533 sider (der læses hurtigt!) og koster kun 118,95 kr. hos SAXO.com

Anmeldelse
Her kommer så min mening: Jeg var vild med den! Jeg slugte den råt og følte mig godt underholdt hele vejen igennem. Det viste sig, at jeg er ligeglad med, om hun er 21 år, dødkedelig og aldrig så meget som har kysset med en mand (eller en kvinde) før hun møder den mystiske mr. Grey. Det er god sex og historien fangede mig lige nøjagtig så meget, at jeg ivrigt vendte næste side for at se, hvordan det gik (og om der snart kom noget mere sex).

Nej det er ikke verdenslitteratur, og nej det er ikke en særlig realistisk eller overraskende handling, men det synes jeg heller ikke, den behøver at være.

Jeg kan også godt lide at se Sex and the City, Desperate Housewifes og tøsefilm, hvor den smukke kvindelige hovedperson i begyndelsen har nogle uklædelige briller på og skal så grueligt meget igennem, før hun til sidst får kontaktlinser og en ny frisure og møder den smukke sexede mand derude i regnen.

Det er ikke ensbetydende med, at jeg drømmer om at finde min egen evigt limousinekørende Mr. Big, eller bo tynd som et siv i et forstadskvarter med lig i baghaven. Min hverdag i min toværelseslejlighed ligner ikke nogle af de ovennævnte film, bøger eller tv-serier, men det gør ikke noget, for når jeg skal drømme mig væk, skal det ikke ligne det, jeg kender.

Desuden er sex på skrift er dødsexet. Og havde der været en mand i mit liv, kunne det også godt tænkes, at han havde mærket noget til weekendens valg af litteratur.

Mens jeg venter på de næste to bøger i trilogien vil jeg læse Tove Ditlevsens Gift. For Mummy-porn i den lette genre skal krydres med den hårde hverdag, før det bliver godt.

Af skribent Karen Nørøxe

Bogen fås som
Paperback
E-bog (pris: 82,46 kr.)

Kan du ikke vente…
På at hele triologien af Fifty Shades udkommer på dansk så kan du købe et “bokssæt” på engelsk.

triologi fifty shades
Pris for alle tre bøger på engelsk: 229,34 kr. hos SAXO.com

Forlagets beskrivelse af Fifty Shades – Fanget
Fifty Shades – Fanget er første bind i E. L. James’ erotiske trilogi; Fifty Shades of Grey.

Da den litteraturstuderende Anastasia Steel tager til et interview med den unge iværksætter Christian Grey, møder hun en smuk, klog og skræmmende mand. Den overjordiske Anastasia begynder at indse at hun vil have denne mand, og til trods for hans gådefulde reservat, finder hun sig selv desperat for at holde sig i nærheden af denne mand. Ude af stand til at modstå Anastasias stille skønhed, og uafhængige sjæl, Christian må indrømme at han også vil have hende, men på hans vilkår. Forarget og alligevel ekstatisk over Christians mærkværdige erotiske smag, tøver Anastasia.

Erotisk, underholdende og dybt rørende, er Fifty Shades-trilogien en historie der vil besætte dig, besidde dig og blive hos dig for evigt.

| 2017-06-18T07:40:35+00:00 september 21st, 2012|Bøger til mor og far|

4 Comments

 1. Trine 27. september 2012 at 22:43 - Reply

  Jeg er godt i gang med nummer to og den skuffer ikke! Er helt enig med anmeldelsen, fantastisk bog. Man kan købe dem til sin ipad for ca 115 for alle tre, men så er de også på engelsk. Og min mand mærker bestemt noget til mit bogvalg;)

  • Anette BabyBusiness 28. september 2012 at 09:00 - Reply

   Ha, ha! Hvor er det godt Trine! Mange tak for kommentar – og god weekend til dig og dine! 🙂

 2. Anja 21. september 2012 at 13:27 - Reply

  Jeg venter spændt på at alle tre bøger kommer på dansk. De er bestilt hos Saxo.

  • Anette BabyBusiness 22. september 2012 at 09:18 - Reply

   Sådan Anja! Du er velkommen til at sende din anmeldelse til os! 🙂 Så kan vi dele med læserne.

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.