Jeg læste for lidt tid siden, at den eneste branche, der endnu ikke har mærket et styrtdyk under finanskrisen, er babytøjsbranchen. Dette fik mig til at tænke på, om jeg selv vil blive en af de mødre, der spenderer tusindvis af kroner på mit barns garderobe?

Præsentation af gæsteblogger Sara
Sara har skrevet dette blogindlæg. Sara er 28 år og bor på Vesterbro sammen med sin kæreste. De venter første barn til juli (som i nu!), hvilket de både gruer og glæder sig til. I kan i Saras blogindlæg følge hendes forberedelser og læse om de udfordringer og valg, hun som kommende mor står overfor.

babysko
Dior babysko – jeg spørger bare; Hvorfor?!

Man kan helt sikkert hurtigt købe sig fattig i fine dragter i størrelse 50 fra Hummel, Småfolk, Ej Sikke Leg og andre hippe babytøjsmærker, især når man er nået til de sidste 4 uger i graviditeten, hvor man alligevel bare går og forbereder sig og bygger rede og har al for meget tid (der er jeg nu!)

Jeg må dog med en vis stolthed sige, at jeg ikke er faldet i og er gået helt i selvsving over de bedårende, men dyre små designerklæder. For sådan nogle små poder vokser hurtigt, og der er helt sikkert meget andet at bruge pengene på – Ikke mindst sig selv!

Bæresele baby
Gucci baby bæresele…

Arv og udsalg
Jeg har været så heldig at have en kusine, der fik tvillinger i vinters og hun har lige begravet mig i aflagt tøj. Jeg har desuden været i Tøj&Sko for at købe det mest nødvendige og på udsalg i H&M. Desuden har min mor gemt mine søskendes og mit gamle strikkede 80’er-tøj, så jeg har allerede skufferne fyldt med tøj, som kan gøre min kommende søn aldeles velklædt i hans første leveår. Og jeg har max brugt 300 kroner på det.

Babytøj 1980
Udvalg af de mange herlige 80´er-dragter, som jeg selv har haft på som lille.

Hvis man ikke er så heldig at have familie eller venner, man kan arve fra, har Mødrehjælpen og andre genbrugsbutikker også lækkert babytøj til billige penge og meget af det er nærmest nyt. Ja og så kan Babybusiness også opdatere dig om udsalg og netbutikker, hvor man kan få lækkert babytøj til rimelige priser.

Læs Saras tidligere blogindlæg
Babymania på facebook
Det bliver en dreng! Thumbs up til far og babyblå bamser…

Brug pengene på dig selv!
Der er således ingen grund til at bruge hele opsparingen på dyrt babytøj, slet ikke før baby er født! Folk er efter sigende også mere end gavmilde, når de skal se den lille første gang og kommer med mange fine gaver, så lad dem om de dyre køb og hold igen med shoppingen, selvom det er svært!

I stedet skal vi kommende mødre da bruge pengene på os selv. Jeg har lavet en opsparing, som skal gå til selvforkælelse og nyt tøj til mig efter fødslen, og jeg glæder mig allerede til at smide mine efterhånden godt udvidede bluser og kjoler ud efter endt graviditet og købe nyt!

Har I gode råd til kommende førstegangsmødre, der er i risikogruppen for at falde i forbrugerfælden allerede inden baby er født, så giv dem videre her!

Bedste hilsner fra Sara