Babykoncert med Djanzz – en stemningsrapport

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Anmeldelser » Babykoncert med Djanzz – en stemningsrapport

Babykoncert med Djanzz – en stemningsrapport

Denne artikel er sponsoreret af djanzz.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og klodsmajor.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Rikke og hendes søn Emil på knap 1 år har været til babykoncert. Det var gruppen Djanzz, der gav den gas foran de mange små. Rikke har været så sød at skrive en stemningsrapport fra koncerten, så I BabyBusiness læsere kan få et indtryk af, hvad en babykoncert går ud på!

Djazz spiller op for forventningsfulde børn

Rikke skriver:

Djanzz er børnejazz
Lige siden Emil var helt lille har vi spillet Djanzz musik for ham – og han elsker det. Rokker med et stort smil med til “Andejam” og “Hønsecalypso” – først siddende, så på alle fire og nu på to ben. Så da vi så Djanzz gav babykoncert i nærheden af os, skyndte vi os at bestille billetter. Til de som ikke kender Djanzz skal jeg måske lige fortælle, at de er et børnejazzorkester på tre personer.

Så i lørdags tog vi afsted. Koncerten skulle starte kl. 11.00 og vare en halv time. Udover det vidste vi ikke helt hvad vi skulle forvente. For hvad laver babyer, når de er til koncert? Ville Emil reagere på musikken, bare kravle rundt og lege og eller begynde at skrige af angst over den høje musik? Kan en 11 måneder gammel baby virkelig få noget ud af at gå til koncert – eller er det bare mig som forældre, der da synes det må være det helt rigtige.

CD cover fra en af Djanzz' udgivelser

Den syngende dame
Til koncerten var der vel omkring 15-20 børn i alderen 0-6 år og deres forældre. Der var stillet to rækker stole op og lagt en masse hynder på gulvet til at sidde på. Emil synes det var alletiders at kravle rundt på hynderne og ”snakke” med de andre børn, så han opdager ikke, at to fra bandet kommer ind og sætter sig. De begynder at spille og så skal jeg ellers love for at Emil stoppede med at lege. Og da der så pludselig kommer en syngende dame ind af døren var han paf. Han sad helt stille med åben mund og stirrede op på bandet de første 10 min. Hvad han tænkte ved vi jo ikke, men måske ”hvordan kan de tre laver så meget larm”, ”hvorfor spiller de min musik fra værelset herude” – i hvert fald var han helt helt væk. Vi prøvede at snakke med ham, men han skubbede os bare væk med en ”jeg sidder lige og laver noget her” attitude. Da bandet nåede til “Andejam” og opfordrede til fri dans, kom Emil også ud af sin trance og rokkede smilende med fra side til side.

En koncentreret Emil
En meget koncentreret Emil har alle sanser i brug imens han lytter til, og ser på, Djanzz!

God kontakt mellem band og børn
Djanzz spiller på alle mulige instrumenter, og kan lave helt utroligt mange forskellige lyder. Sissel, den kvindelige del af bandet, har en skøn stemme og musikken er dejlig livsglad. De større børn fik rasleæg at sidde med, så de kunne spille med på sangene, en fra bandet tegnede de forskellige dyr sangene handlede undervejs, og bandet har i det hele taget god kontakt til publikum.

Koncentrerede små ører
Jeg er slet ikke i tvivl om, at Emil hørte og genkendte musikken, og synes det var fascinerende med alle de forskellige instrumenter – og damen, som gik rundt og sang. Den halve time var en god længde, de får mange indtryk på den tid. Emil sov i hvert fald rigtigt godt og længe bagefter.

Det var mit indtryk, at de fleste børn syntes, det var spændende at høre musikken – også de ældre børn, selvom koncerten var rettet til de 0-3 årige. Hvis man forventer, at børnene springer rundt og danser og synger, vil man måske nok blive skuffet. De sad alle stille og roligt og lyttede – jo i sig selv en bedrift at få børn til i længere tid. Jeg (og min mand) synes, det var en skøn og sjov koncert. Vi er sikre på, Emil nød det, og håber Djanzz fortsætter med deres babykoncerter. Vi kommer gerne igen!

/Rikke

Har du lyst kan du læse mere om Djanzz på www.djanzz.dk

Røde rasleæg
Rasleæg er meget populære hos mange børn. De er små nok til de selv kan holde dem. Og de laver en rigtig god lyd!

Røde rasleæg fra Vilac - www.klodsmajor.dk

Eksempel på rasleæg er disse blanke røde fra den franske træ-legetøjsfabrikant Vilac. Set hos Klodsmajor til 60 kr.

| 2017-06-18T08:00:34+00:00 marts 27th, 2009|Anmeldelser, Børnemusik|

4 Comments

 1. Lone Tvedergaard Bach 30. marts 2009 at 11:50 - Reply
 2. julie_a 27. marts 2009 at 21:56 - Reply

  AJ – det er MIT biblo!! Det er der jeg arrangerer ting! Hvor er det FEDT at høre fra nogen, der har fået noget ud af mit arbejde 🙂
  – og ja, det var en fed koncert. Det er ikke sidste gang vi booker dem.

  • BabyBusiness 30. marts 2009 at 09:39 - Reply

   Er det?! Nej hvor sjovt. Vi ender alle med at være i familie sammen! 🙂

 3. Juhuu 27. marts 2009 at 12:59 - Reply

  Fedt med stemningsrapport! Lyder som en god koncert. Vi må da også holde øje med deres koncertkalender selvom vi endnu har Djanzz-musikken til gode herhjemme.

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.