Kom godt i gang med babysvømning

Forsiden » Forside » Guides baby og babyudstyr » Guide » Kom godt i gang med babysvømning

Kom godt i gang med babysvømning

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og sundhedsguiden.dk og babybusiness.dk og saxo.com og babybusiness.dk og babybusiness.dk og naturebaby.dk og hoppeloppe.dk og babybusiness.dk og clk.tradedoubler.com og saxo.com og babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

De fleste små børn er vilde med det varme vand i svømmehaller (mine døtre var så ikke…, men rigtig mange er!), og derfor er babysvømning ofte et hit. Det er samtidig en hyggelig aktivitet, som mor eller far og baby kan lave sammen – så det er bare med at hoppe i badetøjet og komme afsted til de nærmeste svømmehal!

“Det kan da være en dejlig måde for barn og forældre at være sammen på. I er koncentreret om hinanden, I er i fysisk kontakt med hinanden og I får sikkert moret jer en masse sammen. Du behøver ikke at kunne svømme, idet babysvømning altid foregår i et specielt bassin med lav vandstand.”

Kilde: Sundhedsguiden.dk.

Du kan starte til svømning med din baby fra han/hun er 5-6 uger gammel. Babyer har en medfødt refleks, der gør at barnet automatisk vil slå over i hundesvømning, når han / hun kommer i vand. Svømning er godt for de helt små, fordi det øger deres kropsbevidsthed, styrker musklerne og deres balanceevne. Så hvis du selv nyder at tage en tur i svømmehallen, kan du med fordel starte til svømning med den lille.

Gode råd om babysvømning:
– I begyndelsen skal vandets temperatur være 35-36 grader, og senere kan temperaturen sænkes til 32 grader. Men ikke koldere end det, da babyers temperaturcenter ikke er færdigudviklet.

– Start evt. med at tage en tur i svømmehallen inden den første gang til babysvømning for at vænne din baby til alle de mange lyde, der er i en svømmehal.

– Dyk selv hovedet under vandet for at mærke efter, om klorvandet svider i øjnene. Hvis det gør, kan man evt. tage en snak med instruktørerne på holdet omkring det.

– Det er vigtigt, at din babys hud er helt intakt, at navlen er helet, og at din baby ikke har nogle infektioner i de øvre luftveje grundet afkølingen i vandet – når I starter til babysvømning.

Læs mere om det HER.

Det er naturligvis begrænset, hvor meget motion forældrene får ud af denne tur med baby i svømmehallen, men det kan være en rigtig god ting at lave sammen. At dømme efter de mange bookede babysvømme-hold, er babysvømning også et hit rundt omkring i svømmehallerne. Så reserver hellere en plads i god tid, hvid det er noget, du gerne vil gå til sammen med din lille ny.

Se eksempler på smarte badebleer til din baby hos Naturebaby.dk eller smart baby-badetøj fra Katvig HER.

Læs også Politikens bog om babysvømning: Babysvøming af Ulrika Færch. Den koster 149 kr. hos SAXO.com

Eller bogen Babysvømning – Hvordan du lærer din baby at svømme af Claire Timmermans – den koster 170 kr. hos SAXO.com

Baderinger og badevinger
Se også mit indlæg om små badevinger/svømmevinger og badering til baby.


Swimpy Badestol – 0-1 år – 0-11 kg. Pris: 79 kr. (normalpris 169 kr.)

Svøm baby svøm!

Du er mere ind velkommen til at tippe med dine gode som dårlige erfaringer ud i babysvømning!

[ad]
| 2017-06-18T07:55:43+00:00 september 17th, 2010|Guide|

2 Comments

 1. Palle Henriksen 18. marts 2012 at 23:57 - Reply

  Vi gik til babysvømning i Bullerup på Fyn, og det var en rigtig god oplevelse. Kan virkligt anbefales som en god baby aktivittet.
  Hvis du vil finde et sted med babysvømning kan du finde en oversigt her:
  http://min-barsel.dk/

 2. Gitte K 22. september 2010 at 12:11 - Reply

  Mit allerbedste råd er: Hold øje med dit barns tegn på fryd eller fiasko, glem dine egne forventninger og din sammenligningsiver.

  Det er tydeligt at se, om baby har en svømmedag eller en krammedag, og så er det vigtigt at lytte. Vi har nogle gange været i vandet mindre end 5 minutter, så har det været tid til at gå op og kramme. Jeg plejer desuden at have sutten med i bassinet, så vi kan klare mindre kriser.

  Og smil smil smil … selv når du bliver forskrækket over, at det ser ud som om baby har slugt en halv pool og ser halvkvalt ud. Dit smil fortæller ham, at alt er ok, og så ender det med, at han føler sig tryg i vandet.

  Min søn på 14 mdr følger ikke med de andre på holdets udvikling. De er ældre end ham og har svømmet før. De kan alt muligt, og det kan han ikke. Men han har det skægt og elsker allermest at plaske og hage sig fast om min hals.

  Vi går til svømning hos Swimmix i Farum – det kan klart anbefales. Der er klapvogne til at transportere baby sikkert gennem voksenbadet. Der er babybadekar og pusleplads ved bassinet, hvor der er varmt, så baby slipper for det kolde omklædningsrumsgys.

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.