Barnevogn eller kombivogn til baby?

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Autostole » Barnevogn eller kombivogn til baby?

Barnevogn eller kombivogn til baby?

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og medudsigt.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og medudsigt.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og medudsigt.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og onlinekids.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og voksi.com og tojbamsen.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og brio.net og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og barnevognshuset.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og tojbamsen.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og tojbamsen.dk og babybusiness.dk og babysam.dk og teutonia.com og babybusiness.dk og 661406.buildyourownshop.com og bugaboo.com og emmaljunga.se og bornibyen.dk og onskeborn.dk og emmaljunga.se og babybusiness.dk og babybusiness.dk og pif-paf-puf.dk og babybusiness.dk og seed.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Som med meget andet babyudstyr, så trækkes fronterne ofte hårdt op, når diskussionen falder på fordele og ulemper ved barnevogn vs. kombivogn. Jeg vil her forsøge at videregive nogle betragtninger, som kan være værd at have i baghovedet, når I skal skal investere i babys første transportmiddel med hjul. Jeg har tidligere skrevet en barnevognsguide og siden også Din guide til barnevogne 2009.
Dette indlæg fokuserer derfor på, og viser, et pænt udvalg af forskellige kombivogne.

Barnevogn eller kombivogn?
Desværre er det ikke nødvendigvis nemt at træffe beslutningen, om kommende tre- eller fire-hjulet køretøj uden motor skal være en klassisk barnevogn eller en kombivogn. En kombivogn er en vogn, der fungerer som barnevogn, og kan laves til klapvogn. En kombivogn er nemlig en lift oveni klapvogn-delen. Desuden er en kombivogn lavere og smallere end en barnevogn. Du kan ofte ændre på højden af styret via teleskopprincippet, så vognen kan tilpasses høje som lave voksne.Mutsy barnevogn
Billederne her viser en 2012-version af Mutsy barnevognen model Urban Rider, i den nye hippe farve” Cargo Blue Jeans”. En Mutsy barnevogn er en multivogn, dvs. du kan både bruge lift, autostol og klapvognstol på samme stel, og skifte som barnet vokser! Urban Rider stellet er stabilt og fremstillet i aluminium med helt unikt drejende bagaksel for større manøvredygtighed. Mutsy Urban Rider har store hjul med oppustelige dæk – god på alle underlag – også i skoven. Mutsy Urban Rider fås hos Børneværelse med udsigt til 5.098 kr. Prisen omfatter stel og lift. Du kan altid senere supplere med klapvognsstol og autostol m.m. pris for autostol er 1.798 kr.

Duovogn vs. kombivogn
Jeg kan ikke helt se, hvad forskellen er på de to vogne. Tror, at navnene er synonymer, men jeg kan tage fejl. Jeg ser begge ord brugt rundt omkring – for samme type vogne. Der findes også en vogn, som bliver kaldt en multivogn. Det er en vogn komplet inkl. barne-, klapvogn og autostol. Omvendt bliver flere vogne, der har alle tre muligheder også ofte “kun” kaldt kombivogne. Forvirringen er stor. Men jeg kan se, at det er blevet ret udbredt at fremstille vogne, hvori man også kan bruge autostolen.

Du kan også springe helt over både barnevogn og kombivogn, og købe en klapvogn fra starten. Lægge sædet ned, købe en lift, en Voksi pose eller anden kørepose – og bruge imens baby er helt lille.

Trille kombivogn
TRILLE NOA Combivogn her er et eksempel på barnevogn og klapvogn i én og samme vogn.

Trille Noa er en robust klapvogn med mange sikkerhedsdetaljer og et liggemål på 95 cm, hvilket gør den egnet til barnet er omkring 3 år.

Trille kombivogn NoaTrille Combivogn Noa

Pris: 3.595 kr. hos Onlinekids.dk, hvor du kan læse meget mere om vognen og andre Trille Comibvogne.

Barnevogn eller kombivogn?
Fordelene ved kombivognen er, at man slår to fluer med et smæk. Det vil sige undgå at købe både en barnevogn og en klapvogn, som begge er ret så bekostelige. Den fylder mindre og er lettere end en barnevogn. Absolut en fordel, hvis man har en mindre bil eller bor i lejlighed, hvor der skal være plads til babys køretøj i opgangen.

Kører man en del med offentlige transportmidler, så fylder en kombivogn bestemt også mindre her! Personligt har jeg imidlertid kørt en del bybus/Metro i København med en stor Odder barnevogn uden problemer. Men jeg er heller ikke “out in the big city” hver eneste dag. Meget af det jeg skal bruge er i gåafstand her på Amager. Det er afgjort en smagssag, hvor meget man bryder sig om at “fylde i landskabet”, og hvor nemt/svært man synes det er at håndtere en sådan “karet” blandt mange mennesker.

Det magiske liggemål
Fordelene ved en barnevogn er, at det er en “lukket vogn” med et langt liggemål. Da jeg selv skulle købe kombivogn eller barnevogn, var jeg meget fokuseret på liggemål. Det læser man jo her og der, at man skal være. Jeg har været fantastisk glad for min Odder barnevogn, som nærmest har fungeret som en udendørs stationær seng for mine børn. Og det fordi, at mine børn er meget glade for at sove lange lure udendørs. Det har ældste gjort i små tre år.

Jeg har ikke haft en kombivogn, så jeg kan hverken be- eller afkræfte, om ikke jeg kunne have været lige så lykkelig for at eje en kombivogn. Synes dog, at det har været rart at kunne ligge barnet ud i en lukket barnevogn med god isolering på kolde vinterdage. Andre igen synes, at deres børn “koger” i en lukket barnevogn på varme sommerdage… Fordi der ikke kan skabes meget ventilation. Ja, der er ingen, der siger, at livet skal være enkelt! Har dog vanskeligt ved at se, hvordan en baby kan koge i en barnevogn. Nøjes du med bodystocking, intet tæppe og så en plads i skyggen – ja, så tror jeg ikke, at babyer kan få det for varmt. Selv på en rigtig varm sommerdag i Danmark.

Kombivogn Traxx fra Hauck - set hos www.tojbamsen.dk

Mange andre har overhovedet ikke haft brug for en barnevogn med langt liggemål. Enten har deres barn sovet meget lidt, og sagtens kunne “nøjes” med et lidt mindre liggemål i en kombivogn i den korte tid, hvor øjnene var lukkede. Eller også har forældrene været meget på farten – og så har det været lykken med en handy og meget mobil kombivogn.

Fortæl mig hvem du er
Typisk giver ekspedienter i babyforretninger de råd, at du skal vælge kombivogn/barnevogn efter, om du bor i hus eller lejlighed og om du regner med, at dit barn skal sove udendørs i ca. 3 år. Men det er umuligt at vide, hvilken, soveglad eller ej, baby man får. En der sover 2 x 3 timer dagligt? Eller 2 x 45 minutter dagligt? Nogle babyer insisterer på at sove inde – andre det modsatte. Desværre aldeles umuligt at sige på forhånd! Men man har jo lov at ønske, og håbe på, en soveglad baby… Men hvis du ved, at du ikke kommer til at sidde hjemme imens barnet sover – men hellere vil gå rundt i byen, så er en stor flyder næppe en nødvendighed. Måske får du baby nummer 2 inden nr. 1 er 3 år? Og så bliver ældste barn typisk “smidt ud” af barnevognen til fordel for yngste skud på stammen.

Udendørs lur i kombivogn
Ulempen ved en kombivogn kan altså siges at være, at du kun har en barnevogn – dvs. forstået sådan, at barnet sover i en “lukket kasse” i barnets første år. Herefter er barnet for langt til barnevognskassen og fremtidige middagslure tages i klapvognsdelen. Hvilket sjældent er noget problem. Der kan købes mange gode, varme, køreposer. En Voksipose kan også bruges som kørepose (modellen Voksi Urban er efter sigende særlig god til brug som kørepose). Voksi Urban kan købes hos Tøjbamsen til 1599 kr. Fås i flere farver – pingvinhovedpude kan afmonteres.

VOKSI Urban - særlig velegnet som kørepose

Det er en meget dansk tradition, det med at bruge barnevogne og at babyer sover ude i dem. De fleste andre lande bruger kombivogne.

En ekstra vogn som udendørs seng
Nogle køber en brugt barnevogn, som står fast hjemme til udendørs lure – og så tager de kombivognen eller en almindelig klapvogn, når de skal ud på tur. Vær opmærksom på, at barnet først kan sidde selv i en klapvogn, når det er 6 måneder. Ligesom de anbefales, at en baby er 6 måneder før den sidder i en højstol.

Der er nogle, som synes, at en kombivogn/klapvogn er for ustabil for et større barn at sove udendørs i. Jeg er ikke umiddelbart enig. Jeg er ret obs på, hvornår barnet er vågen, så det får ikke megen lejlighed til at “springe overbord”.

Efter år 1
Når barnet er omkring 1 år starter det typisk hos Dagplejer eller vuggestue. Der er meget forskel mht. om man skal medbringe sin egen barnevogn eller om Dagplejer/vuggestue stiller en vogn til rådighed. Hvis du selv skal medbringe, ses det gerne (er min erfaring), at det er en barnevogn og ikke en kombivogn, du efterlader til middagsluren.

Nogle bruger knap deres barnevogn efter det første år. Andre bruger den meget – evt. til og fra vuggestue og i weekenderne.

BRIO
BRIOs klassiske kombivogn hedder “Kombi” og består af barnevognskasse og klapvognsdel. Liggemål: 75 cm.
BRIO KOMBIBRIO KOMBI som klapvogn

Læs yderligere specifikationer på www.BRIO.net, hvor du kan se mange supersmarte BRIO modeller (elsker farverne!) og forhandlerliste. Flere af BRIO’s barnevogne er reelt kombivogne.

BRIO Sing

Venice klapvogn med lift
Venice klapvogn/kombivogn kan bruges helt fra fødslen. Venice har et vendbart sæde, så du selv kan vælge hvilken vej barnet skal vende.

Venice klapvogn med lift

Liften er 70cm lang og 30cm bred. Den er lavet som en voksipose med lækkert fleece inderfor og lynlåse i begge sider, håndtag og hårde sider. Vognen er 40cm bred og liggemålet er 90cm.
Ryggen i klapvognen kan ligges ned til vandret.

Pris: 1899 kr. Fås også i blå og rød. Set i Barnevognshuset.

ICOO PEAK 4 AIR luksus multivogn
ICOO har også lavet en vogn, som du kan bruge med autostol, som barnevogn og endelig som klapvogn.
ICOO PEAK med autostolICOO PEAK som barnevogn

PEAK 4 er en unikt og robust designet vogn med aluminiumsstel (børstet rustfrit stål look), som giver en let vogn, der ikke ruster.

ICOO som klapvogn

PEAK 4 har kraftig køresele, komfortindsats, justerbar sikkerhedsbøjle, justerbar fodstøtte, fodbetjent bremse, justerbart ryglæn, drejbare forhjul (kan låses) og læderbetrukket teleskopstyr, varekurv, transportlås, kaleche m. soltag, lommer og kalechestrammere. Herudover kan det bagerste stykke af kalechen lynes af .

Normalpris for ICOO PEAK er 5.999 kr, set hos Tøjbamsen.dk

SKY multiklapvogn fra EASY WALKER
SKY fra EASY WALKER multiklapvogn fra Holland. Vognen kan nemt laves om til barnevogn ved montering af barnevognskasse eller også kan vognen køre med autostol, som monteres med specielle adaptorer.

SKY fra EASY WALKER

Vognens opbygning er baseret på en filosofi om at “keep it simple”. Hele vognens opbygning og konstruktion er enkel og funktionel.

Vognen har kalehe m. soltag, køresele, sikkerhedsbøjle, varekurv, 360 grader svingbart forhjul, luftgummihjul m. meget kraftige kuglelejer, højdejustebart styr, affjedring, varekurv og reflekser m.m.

SKY fra EASY WALKER her som klapvogn

Fås i mange forskellige skønne farver. Jeg viser her to forskellige; nemlig pink og blå.

Pris: 3599 kr. hos Tøjbamsen.dk

Teutonia Mistral S kombivogn
Kombivogn med separat FUN barnevogns- og klapvognsindsats. Med vendbar overdel, sving- og justerbart styr. Desuden med regulerbar ryg og drejelige forhjul. Liggemål: 75/92 cm.

Teutonia Mistral S kombivogn

Pris: 6.299 kr. hos BabySam. Se Teutonias hjemmeside her.

Enkle og farverige Bugaboo cameleon
Bugaboo Cameleon er en kombivogn – men der kan faktisk også monteres en autostol. Den har et unikt design, der sikrer lav vægt, stor fleksibilitet og meget høj kvalitet. Endvidere fylder Bugaboo Cameleon et minimum når den er klappet sammen. Man kan supplere sin Bugaboo Cameleon med et omfattende udvalg af ekstraudstyr, så som sommerkaleche, kopholder, kørepose, UV-myggenet og meget mere. Derudover kan markedets bedste autostol i 0 – 13 kg klassen, Maxi-Cosi Cabriofix, påsættes Cameleon-stellet ved hjælp af adaptere.

Bugaboo Cameleon

Canvas-toppen til din Bugaboo Cameleon fås i 9 forskellige farver. Canvas-pakken består af tre dele: kaleche, topstykke til lift samt sædeindsats. Canvas-betrækket til Bugaboo Cameleon gør rengøringen meget let.

Pris: 7.499 kr. hos PifPafPuf.dk

Besøg Bugaboo’s hjemmeside, hvor du også kan se en film om, hvordan vognen klappes sammen til “ingenting”.

Emmaljunga kombivogn
Ønskebørn forhandler Emmaljunga kombivogne, men den kan ikke købes online. Der skal du i en af deres butikker. Babyudstyrsforretningen Danmarks Barnevogne på Amager forhandler også Emmaljunga og hos Ønskebørn kan den købes online til 7199 kr.

Jeg kan se på Emmaljungas hjemmeside, at de også producerer en vogn, hvori man kan sætte autostol fast (det er ikke vogne på billedet neden for).

Kombivogn fra Emmaljunga

Urban Jungle
Urban Jungle single er en trehjulet klapvogn med støddæmpere, hvor forhjulet kan rotere om sin egen aksel, eller låses i en fast position. Klapvognen er fremstillet til brug i byen, og det roterende forhjul gør modellen nem at manøvrere på små områder. Når klapvognen anvendes i ujævnt terræn kan forhjulet låses fast.

Urban Jungle fra One Tree Hill

Det er også muligt at anvende Urban Jungle fra barnets fødsel. Sæde og kaleche kan afmonteres, og den specialdesignede lift kan monteres på klapvognen. (købes seperat) . Sædet kan ligges næsten helt ned og barnet sover derfor godt i vognen helt op til 3-4 årsalderen. Rammen er fremstillet af aluminium, og sæde og kaleche er 100% vandtæt. Urban Jungle single leveres med håndledsrem, fodbremse, hjul, varekurv, regnslag, kaleche med “vindue” og 5-punkts sele i sædet. Vognen fungerer endvidere udmærket som løbevogn.

Vægt: 10 kilo. Højde sammenfoldet: 21,5. Længde sammenfoldet: 105.

Pris Urban Jungle klapvogn: 5.649 kr. Set hos pifpafpuf.dk

Ny dansk multifunktionel barnevogn og klapvogn i ét
Læs også indlægget om den ny revolutionerende danske barnevogn Seed, der kan laves om til en klapvogn – uden at tage af/eller tilføre noget (modsat kombivogn):

Seed – ny dansk barnevogn vinder på sikkerhed og fleksibilitet

www.seed.dk

God jagt – og del dine erfaringer!
Rigtig god fornøjelse med at købe babys første kørende transportmiddel. Jeg håber, at du har fået udvidet din horisont via dette indlæg. Overvej meget din livsstil (host! Som må siges at kunne forandre sig ret så meget med en baby “ombord”!) og dine behov, når du står over for at skulle vælge barnevogn eller kombivogn. Læs i øvrigt min barnevognsguide her.

Til alle jer erfarne mødre, der har gjort jeres gode og dårlige, måske dyrtkøbte, erfaringer med barnevogn og/eller kombivogn: send endelig jeres kommentarer, så mødre-in-spe kan trække på jeres erfaringer. Takker på forhånd!

[ad]
| 2017-06-18T08:01:01+00:00 september 26th, 2008|Autostole, Babyudstyr, Barnevogne, Sikkerhed, Transport|

7 Comments

 1. Camilla 29. september 2014 at 16:01 - Reply

  Vi valgte at købe en kombivogn i form af en cityelite, som vi i den første periode brugte med en lift i og nu hvor vores baby er vokset ud af liften, bruger vi den som klapvogn, men med rygstykket lagt ned og så en voksipose indeni. Det har virkelig været den allerbedste løsning!

  Vi købte begge dele online, så det var super nemt bare at få både klapvogn og voksipose leveret til døren. Kan ikke huske, hvor vi købte cityeliten, men voksiposen fandt jeg på tilbud på voksipose-tilbud.dk

 2. julie 24. juli 2009 at 21:58 - Reply

  Er der nogen der har erfaring med kombivognen easywalker, quatro tror jeg den hedder. Jeg har ikke kunnet finde nogen butikker der sælger den i Danmark kun sky udgaven og kunne godt tænke mig at høre hvad folk evt synes om modellen da jeg jo ikke kan gå ned og se på den i en butik.
  På forhånd tak for hjælpen.
  Julie

 3. Dorte 12. maj 2009 at 12:37 - Reply

  Nogen der ved hvilke butikker i UK, der sender til DK?

 4. jesper 18. april 2009 at 09:15 - Reply

  Kan anbefale at søge på engelske hjemmesider for kombi-vogne. Har netop hjemkøbt komplet Brio happy sæt (3-i-1) til 1/3 af danske priser

 5. Marie 13. december 2008 at 08:36 - Reply

  Først og fremmest ros til en supergod oversigt – og dejligt med kompetente kommentarer.
  Jeg stiller måske et dumt spørgsmål, men er der nogen pointe i at købe en kombivogn, når man i stedet kan nøjes med en god klapvogn og en voksipose (med plade, så den kan bruges som en lift)?
  Jeg har kigget på enten Brio Happy eller Teutonia Mistral (der begge fås som kombi- og klapvogne) og det ser ud til at man betaler 1500-2500 kr for at få en lift – som barnet alligevel vokser ud af efter kort tid. Så kan det være en god idé at spare de penge og nøjes med klapvognen (med forlæder) og en voksipose?

  (Det skal tilføjes at det ikke er meningen at barnet skal sove til middag hver dag i vognen, da jeg vil anskaffe en billig/brugt stor barnevogn til det formål)

 6. Søren Overgaard 28. november 2008 at 22:55 - Reply

  Hej Karina

  Vi fører mange forskellige kombivogne i vores butik pinocchio.dk og føler derfor selv, at vi har et godt indblik i markedet. Bugaboo’en er efter vores mening den ultimative kombivogn – den er meget let (9 kg), meget lille sammenfoldet og gennemtænkt i mindste detalje. Mange producenter forsøger, at lave kombivogne, som er stærkt inspirerede af Bugaboo’en.

  BRIO Sing minder i opbygningen en del om Bugaboo’en. Sing er en model, som produceres på en asiatisk fabrik og sælges til forskellige producenter, herunder BRIO. Nøjagtig samme kombivogn tilbydes fra ABC Design under navnet Astro. Den eneste forskel er logoet og tekstilet – og prisforskellen. Både modellen fra ABC Design og BRIO er en del billigere en Bugaboo’en.

  Mht. liggeproblematikken, så har begge kombivogne, som du nævner, et klapvognssæde med knæk i sædedelen, som gør at børnene ligger med let bøjede ben. Ergonomisk er det helt korrekt at ligge i denne stilling når barnet er omkring 7 – 8 måneder. Det tidspunkt hvor barnet kan sidde selv uden støtte. Man kan forestille sig, at det er ligesom når man ligger med benene oppe på sofaen – det føles også behageligt. Barnet kan derfor sagtens tage deres middagslur i sædet en gang imellem, på ferier, hos bedsteforældrene eller lignende. Såfremt man ønsker, at barnet skal sove udendørs hver dag til de er 2 – 3 år anbefaler vi dog, at barnet ligger i en stor barnevogn, hvor de kan ligge fladt. På et fladt underlag kan de dreje sig lidt fra side til side, det kan de ikke så godt i klapvognssædet. Mange af vores kunder køber derfor efter, at barnet er vokset ud af liftdelen (Bugaboo 9 – 12 mdr. – Sing/Astro 8 – 10 mdr.) en “altanbarnevogn”, enten brugt eller meget billig, da den udelukkende bruges som sovevogn derhjemme.

  Håber informationerne kan hjælpe dig videre ellers er du meget velkommen til at kontakte os.

 7. Karina 27. oktober 2008 at 18:25 - Reply

  Vi er i gang med at finde ud af, hvilken kombivogn vi skal vælge. Nogle af vores mulige er BRIO Sing (der ikke er nævnt i oversigten) og Bugaboo’en. De har dog samme feature – og det er den, vi er lidt i tvivl om. I disse vogne kan klapvognen ikke blive helt lige at ligge på, hvilket gør, at barnet kommer til at ligge med numsen lidt nede og derved også lidt bøjet (i en formstøbt del, der dog kan reguleres i sidde- og liggepositioner). Vi har prøvet at spørge i butikkerne og søge på nettet, om dette er godt/dårligt, og umiddelbart er svaret i butikkerne at ‘det er smag og behag, om det skal være lige eller formstøbt’ og indlæg på nettet er fra forældre, der ikke vil have at deres barn ikke kan ligge på en lige flade – men er der nogen undersøgelser, der viser, at det er godt/dårligt?

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.