Barnevognsguide – når du skal købe barnevogn

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Babyudstyr » Barnevognsguide – når du skal købe barnevogn

Barnevognsguide – når du skal købe barnevogn

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og volkswagen.dk og oddervognen.dk og dr.dk og babybusiness.dk og oddervognen.dk og oddervognen.dk og babysam.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og emmaljunga.com og babytrold.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og brionet.dk og segers.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og olgasoldeboern.dk og tojbamsen.dk og silvercrossbaby.com og bassonbaby.dk og simo.no og barimex.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og seed.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

[ad]

Der er mange overvejelser, der skal gøres, når man skal vælge barnevogn. Stil og komfort, men også størrelse, pris, holdbarhed og sikkerhed er afgørende for dit valg af barnevogn. I dette indlæg vil jeg præsentere forskellige barnevogne – og tilbehør hertil.

HAPPY barnevogne fra BRIO

Udendørs lur i næsten al slags vejr
Vi har haft besøg af nogle amerikanere, som var rystede over, at vi lod vores baby sove ude i barnevognen. Både fordi det var udendørs, i al slags vejr, men også fordi vi jo ikke kunne holde opsyn med barnet! De var ikke specielt imponeret over min salgstale om, at børn både blev sundere og sover længere (vigtigt som evig-træt mor), når det foregår udendørs. Og vi anvender naturligvis både regnslag og babyalarm, så baby er ikke bare overladt til sig selv derude i regnen (!). De ville tydeligvis ikke tage tilbage til USA, og kopiere denne underlige danske tradition…

Note: jeg har ingen videnskabelige beviser for mit postulat om, at børn sover længere og bliver sundere (mindre syge), når luren foregår udendørs! Der er udelukkende egne erfaringer, som jeg baserer dette på.

Læs iøvrigt Sundhedsstyrelsens anbefalinger mht. små børns udendørsophold i kulde.

Odder barnevogn model Olivia soft zip
Liggemål i barnevogn
I Danmark er barnevogne større end mange andre lande. Det skyldes, at vi lader vores børn sove i barnevognen – gerne helt frem til, at barnet er omkring 3 år. Derfor er det væsentligt, at du køber en barnevogn med et liggemål på 95 cm eller mere, da barnet så ikke føler sig klemt efterhånden, som det bliver større.

Barnevogn i bil
Ved du, at du kommer til at skulle medbringe barnevognen i bil, så test allerede i barnevognsforretningen, om barnevognen kan være i bilens bagagerum. Det er selvfølgelig muligt at surre barnevognen fast til bilens tag eller bag på bilen (som cykler), men personligt synes jeg, at det er rart, når barnevognen kan være i bagagerummet.

BRIO model Kompakt Plus pakket ned i bilen

Mange barnevogne sælges med et meget sammenklappeligt barnevognsstel. Bl.a. Odders X-dream letvægts-stel og BRIO Kompakt Plus.

Se en lille reklamefilm, som BRIO og Volkswagen har begået, hvor du ser en BRIO barnevogn blive skilt af, så den kan være i en WV Fox.

Plads til indkøb
Jeg bor i gåafstand til alverdens supermarkeder. Jeg har valgt en barnevogn med god plads nedenunder til indkøb (hvor indkøbsposer kan stå lodret i kurven istedet for at skulle skubbes ind sidelæns). Det er guld værd! Oftest er det meget nemmere at handle med baby i barnevogn frem for at skulle tage meget lille baby med i bil, og derefter i lift i indkøbsvognen!

 

Tjekliste – når du køber barnevogn
Odder Barnevognsfabrik har lavet en rigtig fin tjekliste, som du med fordel kan gå igennem, inden du køber barnevogn.

Køb barnevogn med fokus på sikkerhed

Afstand mellem styr og kasse skal være mindst 223 mm.

Kassens sikring til stellet skal enten kræve mere end én handling for at udløses eller en kraft på mindst fem kilo. Skruer kan arbejde sig løs og er derfor ikke en god løsning.

Stellets sammenklapningsmekanisme skal have to trin, og der skal to af hinanden uafhængige bevægelser til at udløse den.

Bremserne skal kunne betjenes fra førerens side. De skal være så effektive, at vognen bliver stående på et skråt underlag. Støttebøjler giver en ekstra sikkerhed.

Køb en barnevogn med Dansk Varefakta Nævns (DVN) mærke. Så opfylder vognen DVNs krav til sikkerhed og funktion.

Der må ikke være aftagelige skruer eller lignende, der er så små, at et lille barn kan sluge dem.

Der må ikke være steder på barnevognen, hvor barnet kan få en finger i klemme.

Der skal være seleringe i vognen. De skal sidde godt fast og være placeret et sted mellem 40 – 46 cm fra hovedenden. Så passer de til de DVN-mærkede seler. Barnet skal have sele på fra 5-6 måneders alderen.

Kilde: Odder Barnevognsfabrik.

Læs også DR1’s Rabattens guide til barnevogne.

Odder – dansk klassiker
Jeg har en meget enkel sort Odder barnevogn. Den er købt i farven sort, men er nu falmet og grålig efter flere års hård sollys gennem vinduerne i vores udestue (som er hvor barnevognen bliver opbevaret). Jeg har intet gjort, for at beskytte den mod sol. Det kunne man jo gøre…

Model Odder Camilla 21783 med letvægtsstel

Design selv din Odder barnevogn
Odder vognen giver dig mulighed for selv at designe din barnevogn. Det gælder for den barnevognsmodel, der hedder Comfort Classic. Du kan selv vælge farverne på stoffet – Comfort Microfiber – og der er 101 farvemuligheder, så din barnevogn kan kun blive helt nøjagtig, som du ønsker!

Besøg hjemmesiden for Odder Barnevognsfabrik.

Odder barnevogne kan kun købes i BabySam. Det er BabySam, der ejer Odder Barnevognsfabrik.

Emmaljunga – sej svensk klassiker
Jeg har en oplevelse af, at Emmaljunga og Odder konkurrerer om at være det mest foretrukne barnevogn i Danmark. Pudsigt nok har både Odder og Emmaljunga eksisterer siden 1925.

Emmaljunga producerer også superlækre vogne med megen tilbehør.

Emmaljunga Big Star Classic

Emmaljunga har en fin hjemmeside, hvor du kan gå i detaljer med barnevognsbeskrivelser og tilhørende udstyr. Emmaljunga forhandles i mange babyudstyrsforretninger. Se oversigt over forhandlere på Emmaljungas hjemmeside.

Trille
Besøg Babytrold, der præsenterer Trille vogne og tilbehør. Trille er et dansk barnevognsmærke, der lever op til alle de strenge sikkerhedskrav, men væsentlig billigere end mange andre barnevognsmærker.

Trille Dream barnevogn

BRIO
BRIO barnevogne var blandt de første barnevogne, der virkelig lyste op i gadebilledet. Den første postkasserøde barnevogn, som jeg så, var fra BRIO. Hvor er de flotte! Meget, meget skønnere end den sorte (nu falmet til grå) barnevogn, som jeg kører rundt med…

BRIO model Kombi

Se det farverige udvalg hos www.brio.net, hvor du også kan finde oversigt over forhandlere. Kan bl.a. købes hos Segers Babyhouse.

Silver Cross – stilsikker elegance
Åh ja, havde jeg et pengetræ i haven, så havde jeg helt sikkert også en Silver Cross barnevogn til mine små poder. Jeg synes, at Silver Cross er en kæmpe kasse, men nøøøj, hvor er den altså samtidig bare en superflot, gammeldags, barnevogn. Der findes to lækre, retromodeller, fra Silver Cross. De hedder hhv. Kensington og Balmoral.

Jeg tænker ikke, at denne barnevogn er praktisk i de københavnske bybusser ved fyraftenstid, men det ændrer ikke ved, at det er en cool barnevogn!

Silver Cross Balmoral barnevogn
SILVER CROSS BALMORAL barnevogn koster 14.995 kr.

Silver Cross Balmoral

Silver Cross barnevogn model Kensington
SILVER CROSS KENSINGTON barnevogn koster ca. 12.000 kr.

Silver Cross barnevogne (som også fås i str. dukkevogn) kan bl.a. købes hos Olgas Oldebørn og Tøjbamsen.dk.

Besøg Silver Cross’ hjemmeside: www.silvercrossbaby.com

Flere barnevogne

Ikke afbilledet findes der også barnevogne fra Basson, Simo, Condor og mange flere!

Leveringstid på barnevogn
Da jeg var gravid med første barn blev jeg fra alle sider opfordret til at bestille barnevogn i ugevis, gerne månedsvis, før baby var på trapperne. Jo- for der var meget, meget lang leveringstid på barnevogne, blev vi fortalt. Vi købte en Odder classic hos BabySam, og kunne få den med os med det samme, hvis vi ønskede. Mange babyudstyrsforretninger, især de større, har et kæmpe lager af barnevogne, så med mindre du har meget specifikke ønsker, så er der stor sandsynlighed for, at du hurtigt kan få dig en barnevogn. Frygt i hvert fald ikke, at du kan ende i en situation, hvor det er umuligt straks at få en fin, ny barnevogn! Det lykkes nemt.

Det er iøvrigt gammel tradition (overtro), at man ikke får barnevognen hjem fra butikken før barnet er født. Den tradition fulgte jeg også ved første barn. Men hvad med baby nummer to i huset? Her gjaldt ingen tradition! Den fik den barnevogn, som allerede fandtes på matriklen.

Barnevognslift
Selv om du går efter en barnevogn med et stort liggemål, så er det rart de første par måneder at have en lift i barnevognen, så baby ikke bliver “helt væk”. En lille nyfødt er meget lille i en stor barnevogn! Baby/børn elsker hulestemningen, så barnet føler sig tryggere i en lift. Et lille spædbarn ønsker ikke en masse luft omkring sig.

Mens dit barn er en helt lille baby, og sover meget af tiden, er en lift en fordel, når du skal ud. Så kan du lægge barnet til at sove i liften, og skal du så nogle steder tager du bare liften med ud og sætter den i barnevognen. Herved undgår du at risikere at vække dit barn ved at skulle tage det op af liften.

Rød lift fra Odder Barnevognsfabrik

Jeg vil vove at påstå, at det er vanskeligt at slide en lift op. Du bruger den i 3-5 måneder. Du kan derfor sagtens bruge liften igen, hvis der kommer flere børn til.

De fleste barnevogne kan leveres inklusiv lift. Det er typisk en ekstra omkostning, som ikke er med i barnevognsprisen. Dog sælger flere “barnevogns-pakker”, hvor lift (og evt. madras, regnslag, insektnet mm.) er inklusiv. Eks. Simo Lux, Brio Sport, Trille Dream, Odder Basic og Emmaljunga Big Star Classsic, hvor både lift og pulsetaske er med i prisen.

Voksipose eller dyne
Der er mange, der foretrækker en Voksi (eller anden barnevogns-sovepose) i stedet for en lift. Voksiposen kan bredes ud og fungere som legetæppe, når man er på besøg hos andre. Voksiposen er også god til at pakke baby varmt ind på kolde vinterdage. Dog skal man være meget, meget opmærksom på ikke at overophede barnet. Baby afgiver meget varme mens han/hun sover.

Voksi pose mode retro. Set hos www.blueballoon.dk til 1899 kr.

Personligt foretrækker jeg en dyne til liften/barnevognen. Den giver, for mig, en større fleksibilitet. Så kan barnet også sidde op i barnevognen. Det kræver selvfølgelig overtøj (som er unødvendigt i Voksiposen, hvor hele kroppen er dækket), men det anser jeg ikke som et problem.

Som meget andet er lift vs. Voksipose et “religionsspørgsmål”…

Ekstra udstyr til barnevogn
Gå ikke købe-babyudstyr-amok, når baby er i vente. Tingene, som jeg har listet her er ikke nødvendige direkte fra fødegangen. Du skal også have ønsker til barnedåben!

Barnevognssele
• 1 madras til barnevogn
• 2 lagner til barnevognen (i tilfælde af uheld)
• 2 madrasbeskytter/tisselagen (i tilfælde af uheld)
Myggenet-/insektnet
Regnslag
Parasol/solskærm
• Lift
• 1 madras til liften
• 2 lagner til liften (i tilfælde af uheld)
• 1 madrasbeskytter/tisselagen (i tilfælde af uheld)
• 1 Babydyne + betræk eller Voksi (eller voksi-look-alike poser)

Ny dansk multifunktionel barnevogn
Læs også indlægget om den ny revolutionerende danske barnevogn Seed:

Seed – ny dansk barnevogn vinder på sikkerhed og fleksibilitet

www.seed.dk

Mere på vej
Hold da op hvor kan der i grunden skrives meget om barnevogne. Og så har jeg overhovedet ikke omtalt kombivogne (kombination af barnevogn og klapvogn), dobbeltvogn (med plads til to søskende) eller tvillingevogne! Det bliver i et andet indlæg…

Se også mit indlæg: Din guide til barnevogne 2009[ad]

| 2017-06-18T08:01:13+00:00 juli 20th, 2008|Babyudstyr, Barnevogne|

27 Comments

 1. KD 11. maj 2011 at 11:41 - Reply

  Efter mange uger research besluttede vi os endeligt for en barnevogn. Valget faldt på en Babby Jogger City Elite. Vi købte lift med, så den kan bruges som traditionel barnevogn de først 6-9 måneder.

  Vi sparede over 40% ved at købe den på nettet hos http://pushchairs.co.uk/. Bedre service skal man lede længe efter. De var helt fantastiske, i sær Nigel. De svarede på alle spørgsmål hurtigt og effektiv. Levering gik også som smurt. Det tog 3 dage, så modtog vi pakken. Jeg kan slet ikke sige beskrive servicen – helt i top, og som man kun ellers kender det fra USA.

  Hvis du skal bruge andet end kun barnevognen kan de også sammensætte en pakke til dig efter dine egne ønsker. Det fik vi gjort, og fik som sagt en rigtig god pris.

 2. Frank Enberg 18. september 2010 at 16:23 - Reply

  Tusind tak for det gode Indlæg Anne, det er yderst brugbart.

 3. Anne 23. november 2009 at 14:26 - Reply

  Teutonia Monsun S:
  Efter at have foretaget en del research inkl. denne blog endte vi med at købe en Teutonia Monsun S og har nu kørt med den i 1 1/2 måned.
  Her er vores foreløbige erfaringer:

  Det der skiller denne vogn fra alle andre barnevogne på markedet er at den har drejelige forhjul. Det er den mig bekendt den eneste barnevogn med liggemål på 97 cm der har. Lad det være sagt én gang for alle: Det er genialt! Forhjulene er noget større end på klapvogne og kombivogne og derfor er der ingen problemer med stabiliteten, hverken udover kantsten eller ind og ud af busser. Vi bor på Islands Brygge i Kbh. hvor der er mange brosten og grusstier og også det klarer vognen med bravour. Indtil videre har det ikke været nødvendigt at låse forhjelene og det eneste terræn vi endnu ikke har kørt i er en sandstrand. Det skulle lige være da jeg var til træning med Pushy Mums og skulle løbe med den, der låser jeg hjulene næste gang gor ellers kræver det for mange kræfter at holde vognen lige.

  Én anke vi havde på forhånd er at kurven under vognen er mindre end på andre barnevogne da der skal være plads til svinghjulene. Det har vist sig at være et mindre problem, idet der kan stå to ikke helt proppede indkøbsposer plus det løse.

  Ang. kalechen så JA, den kommer desværre til at hænge lidt, men det er udelukkende et visuelt “problem”.

  Vi har ingen bil, men hvis man har skal man lige overveje at den af en eller anden grund fylder en del i sammenklappet tilstand. Også selv om alle 4 hjul nemt kan tages af, uden brug af værktøj.

  Vi overvejede Teutonia Mistral S for at spare klapvognen væk, men er rigtig glade for at vi valgte en vogn med fuldt liggemål da vores søn sover i vognen dagligt og kan fortsætte med det til han bliver 2 1/2 – 3 år. Jeg kører en del i S-tog, metro og bus med den og det er ikke min oplevelse at den fylder væsentligt mere der end en kombivogn ville have gjort.

  Håber at mine erfaringer kan bruges til noget.

  Mvh. Anne.

  • BabyBusiness 23. november 2009 at 14:31 - Reply

   Anne – du er en skat! Det er superbrugbart for alle andre mødre-in-spe, som gør sig overvejelser om valg af barnevogn! TAAAK til dig! 🙂

 4. Anne 18. juni 2009 at 20:34 - Reply

  Ang. SIMO.
  Jeg har lige søgt på nettet om forhandlere og faldt over en norsk undersøgelse hvori der står at den er blevet taget af det danske marked pga. store sikkerheds mangler. Nogen der ved om de er blevet forbedret så man atter kan købe dem i DK?
  Mvh. Anne

 5. Tina 2. juni 2009 at 11:59 - Reply

  HJÆLP!! Er faret lidt vildt i vogn-junglen – Håber, at der er nogle, som kan hjælpe.
  Vi vil gerne have en vogn, som passer til at vi bor i byen, i lejlighed og som kan være i vores lille Skoda Felicia, når vi skal ud at køre.
  Vi har haft kigget på Bugaboo – Men, kan ikke finde ud af, hvor mange kilo den kan bære og er det ergonomisk godt for et barn at ligge med benene lidt oppe, når den sover i en klapvognen som denne, i forhold til bevægelighed?
  Hvordan prioriterer andre, som også bor i byen? 🙂

  Mange venlige hilsner
  Tina – Som venter det første barn.

  — Har været rigtig glad for de mange indlæg på sitet —

 6. Anne 4. maj 2009 at 10:25 - Reply

  Har søgt og søgt på SIMO på nettet, men finder ingen forhandlere?! Kun i den blå avis og gul og gratis. Er de helt udgået fra det danske marked i år?
  Er heller ikke i Ønskebørns katalog…

 7. Jannie 7. april 2009 at 18:34 - Reply

  Vi har købt en Teutonia monsun s og vi er super glade for den. Den er så nem at komme rundt med i butikker. Vi har endnu ikke fundet nogle ulemper ved den efter et halvt år. Og det skal også siges, at vi bor på grus vej og vi finder det ikke noget problem med svinghjulende.

 8. Fru Jensen 25. september 2008 at 21:44 - Reply

  Glemte lige en 5. fordel ved Teutonial Mistral S: Den har et godt, højdejusterbart styr (jeg har dog skruet den lovkrævede stopskrue ud, så jeg kan få det ned i en højde, der passer mig – og helt ned til storebror)

 9. Fru Jensen 25. september 2008 at 21:38 - Reply

  Jeg har lige købt en Teutonia Mistral S (den med drejehjulene) pga. følgende:
  – Ca. 15 cm lavere læssekant end Teutonia-modellen uden drejehjul (samme højdeproblem som Baby Nielsen)
  – Gode udluftningsmuligheder (min første søn svedte meget om sommeren i den gamle, “lukkede” Odder barnevogn, så han endte med at sove i sin luftige Teutonia klapvogn – som er noget smallere og mere ustabil end en barnevogn)
  – Stort liggemål (97 cm – forhandleren fortalte, at man som tommelfingerregel regner med, at barnet vokser 1 cm pr. måned – dvs. en vogn på 92 cm bliver for lille 5 måneder tidligere end en, hvor liggemålet er “bare” 5 cm større)
  – Smart “styr-taske” til babyalarmen, som skal placeres min. 1 meter fra babys hoved (det opdagede vi ret sent med barn nr. 1…)

  Eneste ulempe, jeg indtil nu har fundet, er at den fylder ret meget klappet sammen – og vi har endda en stationcar…

  P.S. Jeg er også tilhænger af voksiposen – vi købte 2 til vores første barn (1 til hjemme og 1 til daginstitutionen), og det har vi været rigtig glade for. Det er dejligt hurtigt at få dem ud i vognen, og jeg tror også, det er meget sundere/rarere end diverse (polyester)fleece-dragter, og hvad man ellers putter dem i for at de skal kunne holde varmen… 🙂

 10. Nielsen 25. september 2008 at 08:07 - Reply

  Hej,

  vi overvejer en Teutonia Mistral S som kombivogn og derved “spare” barnevognen væk. Er det en god løsning? Eller skal man have en decideret barnevogn?

  Hilsen
  Nielsen

 11. BabyBusiness 9. september 2008 at 13:11 - Reply

  Hej Shelly

  Umiddelbart vil jeg tænke; ja, skidt er lettere at se på lyst stof end mørkt. Omvendt er en barnevogn til for at blive brugt, så det gør ikke noget, at man kan se, at den efter et stykke tid ikke fremstår som fabriksny. Men ja, det er lidt som med en spritny cykel. Den første rids gør ondt! 😉

  Mht. lys gennem kalechen, så tror jeg, at det er hip som hap hvilken farve, du vælger. Tror “lysstyrken” er ens. En ulempe ved den sorte kan måske nærmere være varmen, når solen står på?

  Mvh.

  Anette
  BabyBusiness.dk

 12. Shelly 8. september 2008 at 12:21 - Reply

  Hej
  Jeg overvejer at købe en Emmaljunga i lys beige. Jeg tænker bare på om den er alt for upraktisk mht pletter og smuds? Den er jo bare så flot. Den skal bruges hver dag og skal også ud og ind af bilen ofte.
  Jeg tænker også poå om der kommer for meget lys gennem kalechen, da det mørke stof nok er mere lystæt.
  Er der nogle erfaringer på dette område??

 13. Søren Andersen 26. juli 2008 at 12:21 - Reply

  Hej Jeanette!

  Simo er i bund og grund en Brio vogn. Understellet er stort set ens. De dele der er brugt er de samme. Forskellen ligger i kliksystemet og i styret. På Simoen skal du trække 2 knapper bagud på begge sider. På Brioen sidder der 2 knapper på kassen. Styret på Simo er knækled. Styret på Brio Sport er Teleskopstyr (God til høje folk). Stellet på Simo er 0,2 til 0,3 tyndere end hos Brio og Matlakeret. Brios er sølv. Begge alustel, dvs. ingen vedligeholdelse, let vægt. Der er selvfølgelig nogle små forskelle men mest på selve kassen (Udseende, udluftning m.m.) men ikke meget. God stabil vogn i prisklassen…

  Besøg din lokal baby udstyrs forretning for at se og røre vognen. Se evt. Ønskebørns Katalog på nettet.! De har den. 5299.- normal pris, tilbud nogle steder 3999.- (Inkl. lift/pusletaske)

  Er selv i 6200 i Sdr. Jylland

 14. Baby Nielsen 26. juli 2008 at 08:57 - Reply

  Hej Søren,

  Tak for nogle gode indlæg, jeg vil gerne vide lidt mere om barnevognen Simo, jeg kan ikke finde deres hjemmeside. Kan kun læse lidt om dem i de forskellig børnebutikker.

  God weekend

  Baby Nielsen

 15. BabyBusiness 24. juli 2008 at 23:55 - Reply

  Hej Søren

  Tusind tak for dit/dine indlæg. Det er super med ekspertviden! Dejligt!

  Det er ikke “Baby Nielsen” men undertegnet, der har skrevet indlægget på bloggen – og derfor mig, der har skrevet om lift vs. Voksipose. Du kan være 100% sikker på, at jeg ikke bliver uvenner med nogen. Slet ikke fordi de har en anden mening end jeg. Jeg holder meget af at høre forskellige meninger. Det er netop derfor jeg har kommentar-feltet ved hvert indlæg. Så kan mine læsere give deres besyv med! Og vi kan få mere viden. 🙂

  Det er min erfaring, at der er mange “religioner” inden for babyudstyr, og de fleste har en tendens til at være fortaler for, hvad de selv har investeret i (den kategori ryger jeg også selv i…). Derfor er det også skønt, når folk melder ud, at de har købt noget, som de ikke er HELT tilfredse med. Eksempelvis som Jeannes køb af Emmaljunga klapvogn. Det er god viden, som vi alle kan blive klogere af! 🙂

  Mange hilsner

  Anette
  BabyBusiness

 16. Søren Andersen 24. juli 2008 at 23:15 - Reply

  Hej Baby Nielsen!

  Det er ikke fordi jeg vil være uvenner med dig.. Det er godt med personlig erfaring, men der mangler til tider nogle reele tekniske ting. (Har selv 3 børn!) Har til daglig med babyudstyr at gøre, både salg reperation.

  Men… Dit indlæg omkring Voksiposen kontra Dynen, vil jeg ikke give dig ret i.
  Voksi posens dyne er lavet af uld. Uld har den evne at kunne holde kulden uden, men også afgive overflydende varme fra barnet. Selvfølgelig hvis man pakker babyen ind i 3 lag tøj, så bliver den for varm. Da jeg var på barsel, og min datter skulle sove puttede jeg hende ud om vinteren i en langærmet body, et par strømpebukser, og en lille tynd strik cardigan. Osse selv om der var -6 grader!! Posen kan klare ned -20 grader og holde op til 30-35 grader varme ude.
  Bassons uld pose har samme metoder (også ulddyne) men en lidt ringere kvalitet af ulden.
  De poser man kan købe i supermarkederne er der ande dun, der ikke har nogen isolerende effekt.

  Hvis man alligevel kigger på ny barnevogn, så spørg ekspedienten om at fravælge liften (Kan alligevel kun bruges i 4-5 måneder) der sparer man mellem 800-1000 kr. + liftmadrassen til omkring 200-300 kr. Poserne kan det samme. Liften bør man alligevel fravælge til i spænding i bilen, pga af sikkerhed. I tyskland, Norge og Sverige er liftnettet i forvejen ulovligt.

  Summa Summarum: Liften er i dagens Danmark uoverflødig, i forhold til dens pris.

  PS.

  Jeanne, jeg vil give dig ret iht. Emmaljunge Klapvognene. Det beslag de bruger omkring det svingbar styr, er meget svagt. Pris og kvalitet følges ikke helt ad på dem. Hvis man bortset fra det ringer til Emmaljunga og spørger om det kan være rigtigt at end vogn køre meget skævt. Så svarer de at deres vogne gerne må have et slør på 1 mtr. pr. 10 mtr…!!!! Kender mange der sælger deres Emmaljunga klapvogn og køber Brio. (Som desuden er de eneste på markedet der rent faktisk er blevet testet og godkendt til at have en lift/pose i, pga. vægtfordelingen.

  Og til alle jer der gerne vil købe barnevogn. Hvorfor ikke vælge en Simo koster 5299.- komplet med lift! og pusletake. (set mange steder til 3999.-) Alustel (næsten ingen Vægt/Vedligholdelse) Basson og Odders modeller er i stål (Odders alustel skal man betale op til 11.000 til 12.500 for.

 17. Jeanne 24. juli 2008 at 20:37 - Reply

  Vi var også fristet af drejelige hjul (dog på klapvogn), men blev frarådet det af forhandleren. Godt nok kan de “låses”, så de, på ujævnt terræn, ikke drejer………..så meget, vel at mærke. For de er langt fra stabile nok på ujævnt terræn, selvom de er låst.
  En anden ulempe – der dog kun er aktuelt på klapvogn med svingbart styr er, at de drejelige hjul kommer til at køre under den forkerte ende af vognen, hvis man svinger styret over, så man har øjenkontakt med barnet.

  Kan tilføje at vi købte en Basson Baby barnevogn som del af en startpakke. Den er supergod på alle områder. Jeg er især glad for at fjedrene er dækket af plastskærme, så de ikke ruster (så hurtigt) og for den faste varekurv under vognen.
  Mit første ønske gik på en Basson Grande, der var lang nok til at vores datter kunne sove ude i den i flere år, men her-og-nu-behovet var en mindre barnevogn, som jeg lettere kunne have med i bus og tog. Og jeg er glad for at jeg valgte den mindre model. Dels har jeg kørt rigtig meget med det offentlige (og når elevatorerne på s-togs- og Metro-stationer så ofte ikke virker, er det en fordel med en barnevogn, der er til at få op/ned ad trapperne) og dels sover vores datter yderst sjældent middagslur.

  Vi har til gengæld købt en – i fht. barnevognen – dyr klapvogn. Emmaljunga. Taget i betragtning hvor populært et mærke Emmaljunga er, så synes jeg der er flere små detaljer ved den der skuffer. De er for led-løse, for stramme eller føles på anden måde som “billigt bras”. I det store og hele er jeg dog glad for den.

 18. BabyBusiness 23. juli 2008 at 20:11 - Reply

  Hej Brian

  Jeg kan sagtens forstå, at I er blevet lune på Teutonia barnevognen. Jeg synes også, at den ser fin ud! Eneste umiddelbare anke er den bløde kaleche – synes altid de kommer til at hænge meget med tiden. ELSKER imidlertid de drejelig hjul, som jeg har på vores klapvogn. Man skal dog være lidt varsom, når man forcerer høje kantsten, så kan det godt virke som om, at vognen mister balancen… Hold godt ved styret! 😉 Kommer du til at gå i skov, strand mm. ofte, så kan det sagtens være, at de drejelige hjul ikke er optimale. Men for en “byrotte” som jeg, så er de meget mobile hjul et hit!

  Mvh.

  Anette
  http://www.babybusines.dk

  http://www.jalsoe.dk/default.aspx?load=main&Data=ProductInfo&key=22090078

 19. BabyBusiness 23. juli 2008 at 19:59 - Reply

  Hej Baby Nielsen

  Jeg kan ikke forestille mig, at der er den store forskel i højden på hhv. Trille og Odder. Men du må hellere teste i en forretning, så du kan se ved selvsyn. 🙂

  Mvh.

  Anette
  BabyBusiness.dk

 20. Baby Nielsen 22. juli 2008 at 15:23 - Reply

  Hej

  Jeg er stadig ikke helt sikker på de to vogne Trille og Odder, jeg er ikke så høj, 160 cm., men jeg vil gerne kunne se ned i barnevognen uden at skulle gå om på siden. Er der nogen der ved om Trille er lavere en Odder?

  Tak Søren for et super indlæg

 21. Baby Nielsen 22. juli 2008 at 14:00 - Reply

  Hej

  Vi har også overvejet en barnevogn med drejelige forhjul, men vi kom frem til at det vognen de næste 3 år skal bruges til at stå ud og sove, derfor har vi valgt en med fastehjul, også for at få de ekstra cm i liggemål.

  Som klapvogn har vi valgt Teutonia Mistral S i stedet.

 22. Søren Andersen 22. juli 2008 at 13:57 - Reply

  Ps.

  Brian.

  Drejelige forhjul (dvs små hjul) er egentlig ikke at foretrække, da al vægt af barnet ligger på disse små hjul. Så alt det der hedder skov, grus, strand osv. ikke kan lade sig gøre…

 23. Søren Andersen 22. juli 2008 at 13:54 - Reply

  Det i skal kigge efter, er hvad stellet er lavet af. Her er det klart at foretrække aluminiumsstel (Ikke kun farve) Da de ikke kan ruste. Dvs. kommer der en rids, behøver man ikke at behandle ridsen.
  Der er 4 store/kendte spillere på markedet. Odder, Emmaljunga, Trille og Brio

  Odder kan kun købes i BabySam Kun repareres i Babysam (tit store afstande) Ellers udemærket vogn, dog lidt smal.

  Emmaljunga, var for ca. 3 år siden en fremragende vogn, og har vundet rigtig mange test. Men en omstrukturering i firmaet har gjort at de sparer på hver en del på vognen! F.eks. inde på metalfælget skulle der gerne være et gummibånd, som forhindre slangen og fælget at mødes (slitage) Det har de sparet væk. Varekurven er af stof, ophængt med velcrobånd, dvs. 3-4 ltr. mælk så er asfalten nær! Ophænget er svagt, kliksystem går meget i stykker. På kalachen har de “sparet” kaleche armen væk. Hvilket gør at blæser det meget så ligger kalachen sig ned (Ikke i de første måneder!)

  Trille er med Stål stel (ligesom Basson) Så der er lidt vedligeholdelse. Lidt træls kliksystem!

  Brio har alustel og net på varekurven, som gør at alle vare forbliver i kurven! Har som det eneste Forskyder styr som gør at også høje mennesker faktisk kan gå helt normalt med en barnevogn uden at det går udover skridtlængden. Rent produkt/kvalitets mæssigt klart den bedste vogn, udseendet kan man altid diskuterer.
  Alternativ er der også Simo (ejet af Brio) Samme understel og dele som brio, dog med et andet kliksystem og så med knækled.

  M.v.h.

  En der ser på alle disse vogne hver dag!!! 🙂

 24. brian brandt 22. juli 2008 at 12:59 - Reply

  Jeg er også på udkig efter en barnevogn lige nu.. og vi har sådan set kig på en med drejelige forhjul… nogen der har erfaringer med dem ? Jeg kan kun se det smarte i dem.. det er Teutonia Monsun fra BabySam jeg har kigget på …

 25. BabyBusiness 22. juli 2008 at 07:49 - Reply

  Hej Baby Nielsen

  Du har ret. Det ER en jungle at finde rundt i barnevognsmarkedet! Jeg håber, at vi her på siden kan få nogle gode kommentarer om fordele og ulemper ved de forskellige vogne. Jeg kan af gode grunde kun forholde mig til en Odder, fordi det er den, som jeg har haft.

  Min Odder er købt i 2004, og der er givetvis kommet “produktforbedringer” til siden. Min Odders hjul rustede utrolig hurtigt! De er krom – nu rustne. Meget grimme. MEN jeg er heller ikke den, der står og tørrer hjulene efter en gåtur i regnvejr. Det kunne man jo gøre… Jeg tror, at der er lavet hjulforbedringer på de nye modeller! Og jeg har i mellemtiden købt et sæt nye hjul, så lillesøster ikke skulle køre rundt i en rusten kasse.

  Min kusine blev fortalt i en forretning fornylig, at nu laver Odder et stof, som ikke falmer i solen. Måske. Men hvilket stof kan undgå at falme, når barnevognen bliver opmagasineret i et “drivhus” – dvs. vores udestue?! Jeg tror, at al stof på samtlige barnevogne vil falme ved den behandling…

  Måske man kan købe en lys/beige barnevogn for at undgå, at den falmer? Og ja, hvad gør det, at den falmer – det sker jo ikke “natten over” med derimod er min blevet grålig i løbet af tre år… Og til den tid er man (læs: jeg) lidt ligeglad…

  Mvh.

  Anette
  BabyBusiness

 26. Baby Nielsen 21. juli 2008 at 21:53 - Reply

  Hej

  1000 tak for et godt oplæg om barnevogne. Jeg er selv ved at finde den “helt rigtig” barnevogn, men det er en jungle at finde rundt i og derfor vil jeg gerne høre andre mening om de vognen. Jeg har læst meget om odder og trille og kan ikke helt gennemskue det. Jeg vil også gerne have en vogn der ikke falmer.
  Mvh
  Baby Nielsen

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.