Brystpumpe – manuel eller elektrisk?

Forsiden » Forside » Gravid » Amning » Brystpumpe – manuel eller elektrisk?

Brystpumpe – manuel eller elektrisk?

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og netsundhedsplejerske.dk og miamajo.dk og babybusiness.dk og babytorvet.dk og babybusiness.dk og babytorvet.dk og babybusiness.dk og babysam.dk og babybusiness.dk og babytorvet.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babysam.dk og babytorvet.dk og babybusiness.dk og babytorvet.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og apoteket.dk og babytorvet.dk og babybusiness.dk og babytorvet.dk og babybusiness.dk og babytorvet.dk og babybusiness.dk og babytorvet.dk og babytorvet.dk og brystpumpe.dk og partner-ads.com og partner-ads.com
Alle links markeret med orange er sponsoreret

[ad]

En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst. Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvad man skal vælge afhænger helt af behov for udmalkning. Sidste uge fik jeg en mail fra en af mine læsere – hun vil gerne vide hvordan man vælger en brystpumpe, og om man egentlig skal købe eller leje. Læs med her, og find svaret.

Manuel brystpumpe
Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem – f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen – har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges, hvis barnet kortvarigt skal passes og der få sin mors mælk og mor så samtidig har brug for at kunne malke lidt ud, imens hun er adskilt fra barnet.

Elektrisk brystpumpe
Den elektriske brystpumpe er god til de kvinder som har behov for at stimulere til mælkedannelse – f.eks. kvinder som har født et for tidlig født barn. Men den er også god til de kvinder som har brug for flere gange dagligt at malke mælk ud til barnet.

Til hjemmebrug fås mindre batteridrevne brystpumper, hvor man på sygehusene bruger større elektriske malkemaskiner.

Køb eller leje
En manuel brystpumpe koster normalt mellem 200-500 kr, de batteridrevne typer er lidt dyrere og de større malkemaskiner er meget dyre. Har man brug for en større maskine, vil det være en god idé at leje en. Det kan man gøre i de større babyudstyrsforretninger.

Det må anbefales at bruge en elektrisk maskine, hvis man har brug for at malke ud dagligt i en længere periode. Det vil her være en god idé at leje eller købe et ‘dobbelt aggregat’ så man kan malke ud på begge bryster samtidig. Det stimulerer til større mælkedannelse og sparer samtidig tid.

Læs mere hos netsundhedsplejersken.dk

Manuelle brystpumper

Manuel brystpumpe

Komplet sæt inklusiv sutteflaske

Denne brystpumpe har en brysttragt i silikone samt en adapter til påfyldning af frysposer – praktisk hvis man skal pumpe ud for at fryse ned. Den er ned at rengøre, en god pumpeteknik og er anbefalet af jordmødre.

298 kr. hos Miamajo.dk

Brystpumpe

Brystpumpe fra Pigeons

Dette er Pigeons nyeste og forbedrede manuelle brystpumpe. Denne pumpe anbefales hvis du regner med at skulle malke ud ofte, og dermed har brug for en pumpe, der er mere skånsom og nemmere i brug.
Med Pigeons nye brystpumpe kan du let imitere den måde barnet sutter på brystet, når det bliver lagt til.

399,95 kr. hos Babytorvet.dk

Brystpumpe fra Avent

Prisvindende brystpumpe fra Avent

Prisvindende manuel brystpumpe fra Philips Avent i super lækker kvalitet inkl. opbevaringsflaske, en ekstra sut til nyfødte samt flaskelåg. Sutteflasken er BPA fri (bisphenol-A fri).

499,95 kr. hos Babytorvet.dk

Brystpumpe

Nuby Natural Touch Brystpumpesæt

Brystpumpe fra Nuby. Sættet indeholder en manuel brystpumpe, to beholdere (150ml og 140ml), 1 soft flex sut samt 12 ammeindlæg.

449,95 kr. hos Babysam.dk

Brystpumpe

Medela Harmony Brystpumpe

Medela Harmony er den manuelle udgave af Medela Swing. Den har stadig 2 fase system, en stimulering af brystet, som får mælken til at løbe og en udpumpning, når mælken er faldet til. Den er nem at betjene og have med på turen og pakken indeholder 24 mm softfit brysttragt samt flaske med låg. ALLE Medelas flasker er garanteret 100% Bisphenol A fri!

499,95 kr. hos Babytorvet.dk

Lige til at tage med

Brystpumpe lille

Nuby Natural Touch

En lille brystpumpe som er lige til at tage med på weekendturen, ferien etc.

159,95 kr. hos Babysam.dk

Elektriske brystpumper
Brystpumpe
Let og lydsvag transportabel elektrisk brystpumpe fra Pigeon. Pigeon har udviklet denne elektriske brystpumpe som er let at transportere. Det betyder naturligvis også, at den med sine blot 200g er meget lettere end andre elektriske brystpumper på markedet. Samtidig er motoren meget lydsvag, så man kan pumpe ud mere diskret.

599,95 kr. hos babytorvet.dk
Brystpumpe
Høj kvalitets elektrisk brystpumpe til strøm eller batteridrift. Brystpumpen indeholder den avancerede iQ teknolgi, som er en elektronisk hukommelse, som lærer af dig og fortsætter i din pumperytme.

1.199 kr. hos babytorvet.dk
Brystpumpe
Denne brystpumpe har du måske stødt på på hospitalet. Du kan leje den hos apoteket.dk
Brystpumpe

Mini Electric brystpumpe fra Medela. Medela Mini Electric brystpumpe er ideel for den der oftest ammer, men som behøver en pumpe en gang imellem. Pumpen er til ledning eller batterier og der medfølger flaske med låg samt 24 mm brysttragt . Den er enkel at bruge samt rengøre. Pumpen er af flere tidsskrifter udnævnt til den bedste batteridrevne pumpe på markedet! ALLE Medelas flasker er garanteret 100% Bisphenol A fri!

699,95 kr. hos Babytorvet.dk
Brystpumpe
Medela Swing er en elektrisk støjsvag brystpumpe, der har to funktioner og er nem at betjene.
Når du tænder for pumpen, starter stimuleringsfasen, som varer i 2 min. Dette hjælper til med at få mælken til at løbe, og efter de 2 min. starter udmalkningen. Hvis du synes mælken er løbet til inden for de 2 min. kan du selv starte udmalkningen. Swing imiterer barnets naturlige sugesystem, hvilket gør den både nem og effektiv. Denne teknik er udviklet efter intens forskning og giver en god komfort for den ammende mor. Swing er en elektrisk brystpumpe til både batterier samt ledning. Pakken indeholder brystpumpe, 2-fase pumpesystem, 24 mm softfit brysttragt, adaptor og flaske med låg.

1.399 kr. hos Babytorvet.dk
Brystpumpe

Freestyle er verdens mindste elektriske dobbeltpumpe som tilbyder hand-free pumpning! Med Freestyle kan mødre for første gang dobbeltpumpe hands-free hvilket giver dem mere tid og bevægelse i hverdagen.
Freestyle tilbyder moderen at kunne udføre dagligdags gøremål som at f.eks trøste sit barn, tale i telefon, læse en bog/avis eller bare drikke et glas vand samtidigt med, at hun malker ud.

Lige nu: 2.499 kr. hos Babytorvet.dk

Se alle brystpumper hos Babytorvet.dk

Til alle Medela brystpumper har man mulighed for at tilkøbe brysttragte, som passer præcis til ens bryst. Er brysttragten for stor eller for lille, kan stimulationen blive forringet og i værste fald danne sår og mælkeknuder. Med disse brysttragte har du mulighed for at få en brysttragt, som passer til netop dit bryst (brystvorte) – Medela brysttragte fås i størrelserne 21, 24, 27, 30 og 36 mm. Disse størrelser er diameteren på hullet, som selve brystvorten skal ind i. Tragten som følger med brystpumper er normalt 24 mm. Afviger din brystvorte fra dette mål (mål diameteren på din brystvorte med et målebånd), så anbefales det at tilkøbe en brysttragt, som passer bedre. Køb en brysttragt som har en diameter, som
er en større end brystvorten, da brystvorterne oftest vil vokse – er dine brystvorter 28 mm så køb 30 mm brysttragt. Se de forskellige brysttragte her.

I min jagt efter hvilken brystpumpe man skal have fat i, og om man skal købe eller leje, faldt jeg over en tilsyneladende ny blog der hedder: www.brystpumpe.dk. På denne side finder du også en masse gode råd til valg af brystpumpe.

Har du erfaring med brystpumper? Skriv endelig om dine erfaringer, så vi alle kan blive kloge på erfaringer med hhv. manuel og elektrisk brystpumpe. Samt eje eller leje.


| 2017-06-18T07:49:03+00:00 maj 19th, 2011|Amning, Annonce, Guide|

9 Comments

 1. Trins 27. maj 2011 at 12:48 - Reply

  Jeg var så glad og tilfreds med min manuelle brystpumpe fra Avent, idet det tog mig 2½ måned at lære mit første barn at sutte hos mig

  Jeg nåede også at leje en af de hurtigere elektriske hos Babysam (den grønne bandit som vises her på siden), indtil hendes vægtkurve var stigende igen, og så fortsatte jeg bare i ny og næ med den manuelle fra Avent.

  Da amningen sluttede (18 mdr gl.), brugte jeg alle flaskerne som drikkedunke i mange år. Man kunne købe drikkedunkstutter og håndtag. Meget smart og praktisk.

  Ved 2. barn havde jeg slet ikke brug for at malke ud, så der brugte jeg den slet ikke, og nu er selve pumpen solgt videre til en anden trængende.
  Flaskerne har jeg stadig som drikkedunke!

  Super produkt!

 2. Katrine 26. maj 2011 at 16:05 - Reply

  jeg har startede med at leje en stor elektrisk pumpe gennem Falck, men efter et par uger købte jeg Avents elektriske (der følger dele med så man selv kan vælge om den skal bruges som manuel pumpe, elektrisk pumpe gennem stikkontakten eller elektrisk med batteripack) den fungerede mindst ligeså godt…

 3. Senay 24. maj 2011 at 15:05 - Reply

  Jeg er fuldstaendig enig med Camilla, og synes det er flot at hun kommer med denne kommentar. Som en jordemoder ved hun jo en del om denne problematik 🙂
  Det er rigtig at mange producenter overser dette. Det er jo ligesom sutterne til de smaa. Der findes jo flere forskellige str.
  lille – mellem – stor
  Hvorfor bliver det overset naar man ved at kvinder har forskellige str. bryster?? Jeg haaber at det her vaekker tanker hos producenterne 🙂

  • Anette BabyBusiness 24. maj 2011 at 22:58 - Reply

   Supergode input Camilla og Senay! Jeg havde, må jeg med skam indrømme, heller ikke tænkt tanken; at brystmål er meget individuelt. Og måske er brystpumper meget “one size only”! Det lægger da op til et blogindlæg herom. Input modtages med kyshånd. Skriv til anette@babybusiness.dk! 🙂

 4. Camilla 24. maj 2011 at 12:05 - Reply

  Super indlæg. Dog undrer det mig at ingen at de nævnte produkter refererer til brystets størrelse. Som jordemoder ser jeg mange kvinder udmalke, men ofte findes der kun en tragtstørrelse som ikke slutter ordentligt tæt omkring brystvorten så stimulationen forringes, eller i værste fald bidrager til forværring i dannelse af sår og mælkeknuder. Langt de fleste amme bryster er for store til de medfølgende tragte. Der giver sig selv at et stort og et lille bryst skal have forskellige størrelse tragt til brystpumpen, men det er desværre et overset problem hos producenterne.

 5. Rikke 20. maj 2011 at 00:02 - Reply

  Jeg opdagede (da jeg i forbindelse med en ammestrække overvejede at leje en brystpumpe) at “Danmark” giver et tilskud på 10kr/dag ved leje af brystpumpe på apoteket!

  Jeg har en alm. manuel pumpe som jeg synes fungerer fint til at malke lidt ud en gang i mellem, men den er ikke noget nær så effektiv som den store dobbelte brystpumpe jeg brugte på neo lige efter fødslen… men det er også ok – der er jo foreskel på om mælkeproduktionen skal stimuleres og baby skal have det meste mælk i en sonde eller der bare skal malkes lidt ud en gang i mellem 😉

 6. Lene V 19. maj 2011 at 22:42 - Reply

  Har været meget glad for Phillips Avent manuel brystpumpe. Jeg har dog også haft meget høj produktion af mælk hele tiden, så det tog mig ikke mange minutter at fylde en flaske :o)

 7. stine elise 19. maj 2011 at 13:22 - Reply

  jeg har brugt brystpumpe en hel del, og langt mere end jeg havde forestillet mig.. Vi fik akut kejsersnit i uge 34, så amningen kom i gang med at amme dobbelt ud, for at starte produktion. Det kom godt i gang og der var intet behov for brystpumpe i hverdagen. Jeg fik brystbetændelse og måtte igen igang med en brystpumpe, da det var for smertefyldt at amme og vi begyndte at give flaske.

  På det tidspunkt lejede jeg en brystpumpe magen til den på sygehuset hos babysam (den samme som på apoteket). Set i bagspejlet skulle jeg dog have købt en elektrisk, for når man virkelig ikke vil amme mere tager det laaaang tid at stoppe mælkeproduktion og man er nødt til at tømme brystet for ikke at få betændelse igen. Den man lejer er rigtig fin og suger godt, MEN hvis man skal have den med nogen steder, så fylder den hele kurven under barnevognen og vejer et ton (og er umuligt at få diskret ind nogen steder (medmindre man har en hel sportstaske til den) -vi skulle til familiefest med overnatning)

  Hvis jeg skulle gøre det om, ville jeg klart have købt en elektrisk pumpe. Den fylder mindre end den man lejer og for mig ville det kunne have kostet en smule mere end at leje. Det ville have været for hårdt arbejde/tage for lang tid at få tømt brystet ordentligt med en manuel pumpe.
  Det blev et langt indlæg, men håber at nogen kan bruge mine tanker til noget…

 8. Ane 19. maj 2011 at 12:43 - Reply

  Jeg har brugt brystpumper en hel del og har både en manual og en elektrisk. Begge to fra Philips Avent. Jeg købte i første omgang den manuale da den er halv så dyr som den anden. Det fortrød jeg. Det går simpel hen for langsomt og det er for besværligt med den manuale pumpe. Jeg kom hurtig til at kede mig med den manuale pumpe og stoppede for hurtigt med at pumpe.
  Fordelen ved en elektrisk er, man kan læse samtidig med at man pumper og man får det sidste mælk pumpede ud.
  Jeg har kun prøvet pumperne fra Avent og det er udemærket pumper. Den elektriske fungere rigtig fint.
  Jeg vil helt klart altid anbefale at købe elektrisk selvom man kun skal en pumpe en gang imellem. Der er for større chance for, at man gider bruge de elektrisk pumpen igen end den manuale.

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.