Den store guide til barnevogne og kombivogne – 2012

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Barnevogne » Den store guide til barnevogne og kombivogne – 2012

Den store guide til barnevogne og kombivogne – 2012

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Barnevogne og kombivogne anno 2012. Den store test.

[ad]

En barnevogn er en stor investering. Herunder finder du en omfattende guide til både klassiske og nye barnevogne og kombivogne.

Når du skal vælge den rigtige barnevogn til dit barn er der mange ting, du bør overveje. Omend det hele kan synes lidt surrealistisk, når du venter dig for første gang. For hvad er/bliver ens behov med baby?!

Gode overvejelser om barnevogne og kombivogne

Men du kan i hvert fald roligt tænke i barnevognens vægt (skal den bæres op på 4. sal adskillige gange – eller skal den kunne “ligge tungt på vejen” i stormvejr?), skal den være super fleksibel fordi du bor i byen med mange mennesker og smalle fortorve? Eller kan den sagtens fylde meget i gadebilledet, fordi du bor, hvor der er rum og luft? Husk muligheden for højdetilpasning (måler mor 1,65 cm. og far 1,95 – så skal styret kunne justeres), hvor meget skal barnevognen kunne klappes sammen (har I bil?), pris, farve og så videre. Her er tips til at hjælpe dig med at vælge den rigtige barnevogn.

| 2017-06-18T07:43:13+00:00 marts 29th, 2012|Barnevogne, Guide, Kombivogn|

23 Comments

 1. Heidi P 10. januar 2013 at 22:36 - Reply

  Jeg har selv en Trille Hippa Duo som jeg synes virkede som den gyldne middelvej – ikke for stor ikke for lille. Min datter voksede dog ud af liften allerede da hun var 2-3 måneder og nu hvor hun er 5 måneder er det begrænset hvor meget plads der er til dyne/voksipose etc. omkring hende når hun ligger i vognen. Set i bakspejlet havde jeg valgt at købe en brugt ‘altan-skude’ hun kan sove til middag i og i stedet brugt pengene på en Mountain Buggy eller lignende hvor sædet kan lægges helt ned og som er væsentlig nemmere at komme rundt med.
  Trille Hippa Duo kan på ingen måde køres med en hånd da den så triller til den ene eller anden side og den er alligevel for stor til at være rigtig praktisk. Desuden har jeg problemer med at hjulene falder af selvom de er spændt korrekt på – ikke så praktisk når man er i færd med at krydse en vej.
  Mit råd må være at teste barnevognen af MED en baby eller i hvert fald noget vægt i før I køber noget. Alle vogne kører fantastisk når de er tomme 🙂

  • Anette BabyBusiness 11. januar 2013 at 09:06 - Reply

   Tusind tak for dine tips Heidi! Og god pointe, at alle vogne kører fantastisk UDEN vægt…!

   Jeg har også hørt godt om Bugaboo Donkey til tvillinger. Men det er også i dyrere sag som Mountain Buggy – men ja; pengene kan være givet godt ud! Det er hver dag man bruger sådan en karet! 🙂

 2. Ida 27. december 2012 at 10:25 - Reply

  Hvorfor er der ikke lavet test af tvillingbarnevogne? Er der i øvrigt nogle der har erfaringer de har lyst til at dele? Vi er helt på herrens mark i det lille hjem 🙂

 3. Lars A. Andersen 22. juli 2012 at 09:11 - Reply

  Tak for en god artikel! Jeg er dog uenig i at man skal købe tingene så billigt som muligt. Det kan aldrig betale sig at bestille hjem uden for EU, pga. moms og uhyrlige afgifter. Men køber man inden for EU er der penge at spare. Bare tænk over dette: 15-20% kan være mange penge at spare ved at købe klapvognen/barnevognen i England. Men hvis det er momsen man sparer, så er den store taber det danske samfund, som har færre penge til institutioner og uddannelse, og vi “sparer” dansk arbejdskraft væk. Det er sjældent de danske butikkers skyld at priserne er så høje, for de tjener ikke mere end de engelske butikker. Den globale indkøbstendens er kommet for at blive. Men i den sidste ende kan det blive dyrtkøbt for Danmark. Tænk over det, for hvis man ikke “køber lokalt”, vil ens nærområde se helt anderledes ud om 10 år.

 4. Mette 15. juli 2012 at 06:07 - Reply

  Hej Babybusiness og I andre læsere,
  jeg har købt en (brugt) Emmaljunga combi vogn, som vi tager i brug fra midten af August ;-). Vi køber også en større barnevogn, som barnet skal sove i herhjemme (på overdækket terasse). Har dog lige et spørgsmål: Kan nogen anbefale at bruge en klassisk lift at lægge barnet i, når det det skal ligge i barnevognsdelen på combi-vognen, eller skal vi anskaffe en voksipose? Jeg går ud fra at barnet ikke kan sove direkte i barnevognsdelen på combi vognen? Mange tak for hjælpen. Super guide!!!

  • Anette BabyBusiness 15. juli 2012 at 08:32 - Reply

   Hej Mette

   Nu giver jeg bare lige midt besyv: Andre har givetvis andre meninger.

   Der er intet i vejen for, at baby sover direkte i barnevognen. Tror det er os voksne, der synes, at barnevognen er sååå stor til lillebitte baby fra dag 1. OG så er det bare nemt og bekvemt at “putte” baby inden døre i voksepose/lift og så bære den ud i barnevognen. Ligesom det er nemt at tage baby ind igen/måske halvtsovende. Mange lader også baby sove i selve liften i soveværelset de første par måneder. I bund og grund en tryg lille hule i stedet for “store vidder”. En lift er også nemt at putte baby i, når I er i byen. Andre synes voksiposen er lige så nem. Jeg kunne godt lidt, at der på liften var et kaleche/”himmel” som kunne holde forstyrrelser ude “fra oven” = mere hule.

   Jeg tror du kan bruge en lift i en kombivogn, men er i tvivl om hvorvidt den er for lang… Det må komme an på en prøve ved at indhente nogle mål!

   En lift bruger du de første 3-6 måneder af babys liv. En voksipose bruger du typisk det første år. Måske 1½-2 år?

 5. Hanneke 14. april 2012 at 08:31 - Reply

  Er der nogen, der har erfaringer (fordele og ulemper) med Mountain Buggy? Er specielt interesseret i Terrain versionen, som også er en løbevogn. Vi bor i København, og det er derfor vigtigt ,at man let kan komme rundt i byen/køre med det offentlige, men samtidig skal vognen også gerne kunne holde til at komme ud i naturen.

 6. Anne Gjesing 11. april 2012 at 09:12 - Reply

  Hej Trine.
  Selvom jeg er stor fortaler fordrejelige forhjul (se tidligere kommentar), så vil jeg anbefale dig én med faste forhjul. Ikke pga. det underlag du skal køre på, men fordi du skal gå med én hånd med en hund i den anden. Dem med drejelige forhjul er sværere at køre med én hånd.
  Jeg ville vælge en vogn med fuldt liggemål (97 cm) i god kvalitet. Alt efter hvor mange børn I regner med at skulle have kan I vælge en billigere eller dyrere model. Og husk, der findes også et kæmpe brugtmarked med rigtig mange gode vogne til salg.
  Et lille tip til at undgå punkteringer er, at montere dækindlæg mellem slange og dæk. Det er nogle lange, flade plastikbånd som kan købes i cykelhandlere og klippes til efter mål. Efter at vi har monteret dem, er vi ikke punkteret en eneste gang, og vi kører både i by og natur.
  God fornøjelse med valget.
  Mange hilsner
  Anne.

 7. Heidi 10. april 2012 at 22:20 - Reply

  Købte en brugt Odder barnevogn, da jeg ikke regnede med at vi ville få den brugt ret meget. Ville alligevel gerne have muligheden for at junior kunne få en ordentlig vogn til en lur. Da han var 4-5 mdr købte vi en teutonia mistral s klapvogn. Fantastisk køb! Måske lidt kedeligt design, men tysk grundighed 😉 Her kan man rent faktisk nemt komme til varekurven i modsætning til hos Emmaljungas klapvogne.
  Vi har været heldige, traf de rigtige valg, for det er en jungle. Det eneste jeg ville ændre, er at få punkterfrie hjul på barnevognen. Er ikke begejstret for “vejledningerne” i butikkerne. Babysam vil jo gerne sælge deres eget mærke Odder.

 8. Trine Mortensen 10. april 2012 at 21:36 - Reply

  Dette virker som en ret god guide gennem en temmelig uoverskuelig barnevognsjungle, især som førstegangs-forældre! MEN jeg mangler altså et godt råd eller to til at vælge den bedste barnevogn, når man bor på landet, og gerne vil bruge den i skoven, på mark- og grusveje og med hunden i snor ved siden af… Der står tit, hvis vognen er god i byen, men der står sjældent noget om det modsatte… Nogen, der kan hjælpe??

  • Anette BabyBusiness 11. april 2012 at 08:53 - Reply

   Tak Tine! 🙂 Min personlige erfaring med skov, mark og grusveje er at undgå drejelige hjul! De er ret besværlige at køre med, når det går op og ned med en masse sten, grankogler mm. Men til gengæld større, stabile, hjul som på klassiske barnevogne, gode.

 9. martin dahl 10. april 2012 at 16:51 - Reply

  hej jeg er i gang med et skole projekt som produktionsteknolog, og skulle høre om min ide har gang på jord. Det jeg vil lave,er nogle sne/sandkæder til barnevogne med faste hjul. de skal kunne monteres på hjulene uden værktøj og være indrettet så de passer til alle slags barne vogne. grunden til at jeg har valgt denne opgave er at jeg som far til 3 drenge syntes det var sindsygt besværligt at køre med barnevogn i sne og sand. Et af spørgsmålene går selvfølgelig på pris, hvad må det koste.
  med venlig hilsen Martin Dahl

 10. Anne Gjesing 3. april 2012 at 20:26 - Reply

  Når man står og er gravid og kigger på barnevogn/kombi vogn er det svært at forestille sig at den lille baby en dag bliver større. Men husk at de hurtigt bliver store og vokser ud af de små vogne. Vi har en barnevogn på 97 cm liggemål som vores søn på 2,5 år stadig sover til middag i uden problemer. Det har så krævet at vi investerede i en klapvogn sidenhen, men kryds den bro når I når til den. I øvrigt laver Teutonia en fantastisk barnevogn med 97 cm liggemål og DREJELIGE forhjul som virker helt perfekt både i by og natur, den hedder Monsun S.
  God fornøjelse med valget.

  • Anette BabyBusiness 3. april 2012 at 22:33 - Reply

   Tusind tak for input Anne! SÅ dejligt at få råd og tips fra forældre, der har personlige erfaringer. 🙂

 11. Astrid 3. april 2012 at 14:53 - Reply

  Rigtig god oversigtsartikel 🙂 På min iPhone er billederne fra ABC Cobra og nedefter helt forkerte! Vil bare gøre opmærksom på fejlen, hvis det ikke kun er hos mig den er! Mvh Astrid

 12. Lasse Siig/Dixieworld.dk 3. april 2012 at 14:01 - Reply

  Hej.

  Rigtig god guide. Jeg synes det er positivt og prisværdigt, at I agter at rådgive kommende og nybagte forældre med en barnevogn og kombivognsguide som denne. Men jeg synes ikke dette som så kan kaldes en guide – Dette er mere et udklip af de vogne, som findes på markedet med tilhørende kort beskrivelse/reklame.

  Derfor tillader jeg mig at kommentere på nogle punkter i denne guide.

  – I nævner ABC Design Condor 4S kombivogn. Denne må ikke umiddelbart sælges i Danmark, da den krænker varemærkerettighederne for det danske barnevognsmærke Condor. Trille Viper kombivognen er dog stort set den samme vogn som Condor 4S. Denne kommer også fra ABC Design men har blot fået Trille logoet på.

  – I nævner en masse forskellige mærker og vogne, hvilket viser et godt forarbejde. Men jeg må sige at det er lidt trist at et dansk mærke som Condor Barnevogne ikke er nævnt i denne guide. Blandt andet Condor Silva – en klassisk og ligetil vogn designet i Danmark og håndbygget på Condors egen fabrik i Polen. Jeg tror ikke der findes en vogn mere robust end en Condor Barnevogn. Hvilket også bevises ved at Condor Barnevogne hovedsageligt sælges til institutioner.

  – Ligeledes glimrer også en vogn som Icoo Peak Air kombivognen også med sit fravær i denne artikel. Icoo er Haucks luksusmærke og Icoo Peak Air er gennemarbejdet og sand luksus på 4 hjul med et væld af funktioner. Ligeledes er dette også en kombivogn med så god komfort, at den kan bruges til både en tur på strøget eller en vandretur ud i skoven.

  Jeg vil mene at både Condor Barnevogne og Icoo er 2 mærker man skal (og vil) lægge mærke til det næste halve års tid.

  Mht. til tidligere kommentarer ang. om børn må sove i en kombivogn/klapvogn uden opsyn: Jeg vil råde alle til at skrive sig bag øret, at et barn skal man ikke lade være uden opsyn, ligegyldigt hvad barnet sover i.
  Ordentligt babyudstyr lever op til alle gældende EU krav, men det bedste krav er at man som forældre tænker fornuftigt og udviser ansvarlighed når babyudstyr tages i brug. For sikkerhedskrav tager ikke højde for uansvarligt brug.

  Mit råd til kommende forældre: Vælg med hjertet, fornuften og spørg jer endelig til råds ved babyudstyrseksperterne.

  • Anette BabyBusiness 3. april 2012 at 22:31 - Reply

   Tak for din kommentar Lasse. Dette er er en guide til rigtig mange af de barnevogne/kombivogne, som er umiddelbare til at få fingrene i som dansk forbruger.

   Tak for også at tippe Condor og Icoo (der findes mange, mange flere, når vi støvsuger hele det danske/europæiske/internationale marked. Vil gerne se den læser, som orker at læse en fuldstændig guide, der ikke udelukker et eneste mærke inden for barnevogn/kombivogn – den guide vil blive meterlang).

   Det er ikke en guide med anbefalinger. Det kan vi kun lave, hvis vi har testet den enkelte omtalte barnevogn/kombivogn – og det har vi ikke. Så ingen konkrete anbefalinger vedr. model og mærke herfra i denne guide til barnevogne og kombivogne.

   Læsererfaringer efterlyses i kommentarfeltet
   Men det er alle I læsere – ikke babyudstyrsbutikker – velkommen til at komme med! Kom endelig med jeres personlige erfaringer, anbefalinger og hvad I vil fraråde i kommentarfeltet. 🙂

   Hvis man som butik vil vise sit udvalg frem er man naturligvis velkommen til at købe annoncering her på sitet. 🙂

   Der er ingen butikker, der har betalt for at være med i denne guide. Vi har valgt at linke til et udvalg af de butikker, som vi har fundet i vores online søgning.

 13. Rikke Løbner 1. april 2012 at 17:40 - Reply

  Vær også opmærksomm ved dou/kombivogne, at hvis barnet skal sove i en “klapvognsdel” fra det fylder 6md, kan man som mor (gjorde jeg) føle at barnet er lidt “udsat” i forhold til da det lå i en lift/barnevognskasse. Dette varfor mig ok, da vi tog skiftet om foråret, men jeg ville ikke have brudt mig om det i en kold vinter.

  • Anette BabyBusiness 1. april 2012 at 20:01 - Reply

   Tusind tak for gode input Christina og Rikke! Vigtigt at have i baghovedet som mor-in-spe, der skal vælge barnevogn/kombivogn!

 14. Christina Christensen 1. april 2012 at 12:27 - Reply

  Ja min ikke de enkelte producenter ved det. Vi fik det af vide i Babysam den anden dag da vi kiggede på klapvogn, det er de samme regler for dem nemlig. Her sagde butikschefen at han har pligt til at oplyse om at de ikke er vippe-godkendt og man derfor ikke må lade børn sove i dem uden opsyn.

 15. Christina Christensen 31. marts 2012 at 09:13 - Reply

  Super god artikel! Dog syntes jeg der mangler en vigtig information. (med mindre jeg var overset det i artiklen eller misforstået) I en kompivogn må barnet ikke sove uden opsyn da den ikke er vippe-godkendt!

  • Anette BabyBusiness 1. april 2012 at 11:36 - Reply

   Tusind tak Christina! Ved du hvor vi kan mere information herom? Eller er det de enkelte producenter der skal informere?

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.