Din guide til barnevogne 2009

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Babyudstyr » Din guide til barnevogne 2009

Din guide til barnevogne 2009

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og oddervognen.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og oddervognen.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babysam.dk og babybusiness.dk og voksi.com og babybusiness.dk og babybusiness.dk og oddervognen.dk. og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og onskeborn.dk og kaereboern.dk og emmaljunga.dk og brio.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og brio.dk og hecht-johan.dk og babybusiness.dk og onlinekids.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babytrold.dk og Onlinekids.dk og forbrugerlab.dk og basson.dk og babybusiness.dk og basson.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og olgasoldeboern.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og tojbamsen.dk og babybusiness.dk og babysam.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og stokke.com og seed.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og global.skate-pegperego.com og basson.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og oddervognen.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og og babybusiness.dk og babybusiness.dk og barnevognshuset.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og dreamchild.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og gladeunger.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og notanshop.com og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og shop.curiosa.dk og babyhome.dk og babybusiness.dk og og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og borger.dk og juniorbusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Så er det tid til at kigge på, hvilken barnevogn vi skal ud at rulle baby i dette år! En barnevogn er på mange måder en stor investering, når baby er på vej. Der findes et meget stort udvalg inden for barnevognsmodeller, så undersøg markedet grundigt. Barnevognen vil de næste par år være en rigtig god ven af familien!

[ad]

Hvor der er luft kan det sive…
Der er mange lækre og funktionelle nye modeller på markedet. Jeg giver dig her et overblik over barnevogne, som kan købes i Danmark.

Mange producenter af barnevogn reklamerer i år med punkteringsfrie hjul. Og det holder vand! De punkteringsfri hjul, der sidder på barnevogne er ikke forsynet med slange og kan derfor IKKE punktere. Populært sagt kan man sige, at hjulene er fremstillet af et kunststofmateriale, der er opskummet som piskefløde, der derved giver det volume og elasticitet.

Odder – dansk klassiker
Jeg lægger ud med Oddervognen, som afgjort er den danske klassiker inden for barnevogne. Barnevognene bliver udviklet og produceret i Odder, hvor barnevognsfabrikken har ca. 55 ansatte. Siden 1925 har Odder produceret barnevogne, så mange af os kan nemt selv have sovet i en Oddervogn som små. Jeg ved, jeg gjorde! Har set det i mine forældres fotoalbum fra de glade 70’ere.

Comfort Print Soft
Comfort Print Soft. Pris: 10.999 kr (kan også vælges i standardstel og koster på 8.999 kr.)

Cecilia Classic fra Oddervognen
Modellen her hedder Cecilia Classic. Den koster 8499 kr.

Valgfrit barnevognsstel
Odder har produceret to slags barnevognsstel: standard stålstellet (fås også sortmalet) og X-dream letvægtsstellet.

Tre forskellige barnevognsstel fra Odder

X-dream stellet fylder mindre i sammenklappet tilstand, og det kan derfor være i bagagerummet på releativt små personbiler.

Odderbarnevogn i bagagerum
Absolut en fordel, at et barnevognsstel kan fylde så lidt som muligt! Det er ekstra dyrt at få barn – hvis også bilen skal skiftes ud! Jeg personligt har været elendig til at holde mit barnevognsstel rent, men det kan anbefales at gøre, så man ikke bliver møgbeskidt hver gang stellet skal ind i bilen.

Olivia Sport Soft fra Oddervognen
Olivia Sport Soft – her skal barnevognens forlæder lukkes med vandtæt lynlås. Pris: 6799 kr.

Design selv din Odder i alverdens farver
I år har du mulighed for selv at design farverne på din Odder barnevogn. Det synes jeg er en sjov funktion!

Du kan vælge op til fem forskellige farver – og det er faktisk rigtig god underholdning at sidde og lege med den design-selv-funktion, som Odder har lagt ud på deres hjemmeside. Kan anbefales. Så kan du i hvert fald også få dig en unik barnevogn!

Design selv din Odder barnevogn

Når du så har sammensat barnevognen i de farver, som du kunne tænke dig, kan du du printe barnevognen “made by you” og tage med til nærmeste BabySam. Her kan du se stofprøver med farverne og bestille din drømmevogn. Det er da en sjov mulighed, og lever vel helt op til tidens krav om individualisering!

Barnevognslift eller ej
Ofte fører de enkelte babyudstyrsforhandlere et “sampakke tilbud”, hvor lift, pusletaske, insektnet etc. er med ved køb af barnevogn. Der er forskellige meninger om, hvorvidt en lift er nødvendig eller ej. Jeg har elsket vores lift. Vi har brugt den til at bære baby ind og ud af barnevognen og i den første tid sov vores døtre i liften om natten ved siden af vores seng. Den udgjorde en god hule, og var derfor tryg for vores børn. Især fordi de også sov i den om dagen i barnevognen.

Odder lifte

Der er flere, der foretrækker en kørepose, som eks. Voksi, i stedet for en lift. Det er absolut en smagssag, så afgør med dig selv, hvad du er mest til. En “kasse” eller et “tæppepose”. Personligt synes jeg, at det er nemmere at regulere temperaturen i en lift. Dyne/tæppe af/på modsat køreposen. Pas altid på med overophedning af baby!

Kig her i Oddervognens katalog 2009.

Læs meget mere om Odder barnevogne – historie, produktinfo mm. – på www.oddervognen.dk.

Her kan du købe en Odder barnevogn
Odder barnevogne forhandles hos BabySam.

Emmaljunga – svensk klassiker
Der er sådan lidt en Coca Cola vs. Pepsi kamp over Odder og Emmaljunga. Der er stærke tilhængere/modstandere af hver disse mærker. Der er nogen, der vil kunne, og gide, tage endeløse diskussioner omkring, hvor Oddervognen adskiller sig fra Emmaljunga og omvendt. Det gider jeg helt ærligt ikke, så lad os her præsentere den svenske klassiker Emmaljunga, der har lige så mange år på bagen som Oddervognen.

Big Star Classic fra Emmaljunga
Big Star Classic

Liggemål barnevognsoverdel (indermål) 95-97×37
Vognbredde (ydermål) 61
Ydermål sammenklappet inkl. hjul (længde x bredde x højde) 93-105x62x42-56
Varekurvens lastmål (længde x bredde x fri lasthøjde over varekurven) 45x36x49

Pris: 6299 kr.

Big Star Suprime UniQ
Big Star Suprime UniQ – fås i 11 forskellige farver.

Mål på Big Star Suprime UniQ
Liggemål barnevognsoverdel (indermål): 95-97×37
Vognbredde (ydermål) 65,5 cm
Ydermål sammenklappet inkl. hjul (længde x bredde x højde) 107-114×65,5×36 cm
Varekurvens lastmål (længde x bredde x fri lasthøjde over varekurven) 45x36x49

Pris: 6999 kr.

Emmaljunga producerer, modsat Odder, også autostol, kombivogne og klapvogne. Ovenfor er kun vist billeder af barnevogne.

Se her Emmaljungas katalog 2009

Her kan du købe Emmaljunga
Emmaljunga barnevogne kan bl.a. købes hos BabySam, ØnskeBørn og KæreBørn

Se komplet forhandlerliste og læs meget mere om Emmaljunga på www.emmaljunga.dk

BRIO – farverig svensker
BRIO var vist først med de pangfarvede barnevogne, så mærket lever tildels stadig højt på at være “den frække dreng i klassen”. BRIO har både barnevogne samt vogne, der består af barnevogn, autostol og klapvogn.

Barnevogne fra BRIO

Dimensioner BRIO Happy Barnevogn
Liggemål 32 x 74 cm, styrhøjde kompakt 98 –104 cm, styrhøjde teleskop 99 –106 cm, styrshøjde
teleskop light 98 –105 cm, sammenklappet kompakt 93 x 63 x 54 cm, sammenklappet teleskop
91x 62 x 63 cm, sammenklappet teleskop light 89x 62 x 62 cm, vægt kompakt 16,3 kg, vægt teleskop
15 kg, vægt teleskop light 13,6 kg, anbefalet vægt 0-9 kg.

Dimensioner BRIO Kompakt Plus
Liggemål 92×36 cm, styrhøjde 86–112 cm, sammenklappet m/hjul 100x63x43 cm, vægt: 17 kg
inkl. hjul, anbefalet vægt/alder 0-15 kg/0-3 år+

Dimensioner BRIO Sport
Liggemål 95×36 cm, styrhøjde 96–104 cm, sammenklappet 105x40x60 cm, vægt 19 kg excl. hjul,
anbefalet vægt/alder 0-15 kg/0-3 år+

Du kan se og bestille BRIOs 2009 katalog her hos BRIO.

Trille Gigant
Trille er en barnevogn, som klarer sig fint i forskellige tests, og som er en noget billigere model.

Det er da noget helt nyt (i vores tid i hvert fald) at se en barnevogn i hvidt kunstlæder, som hedder Skai. Trille Gigant leveres inkl. praktisk lift, pusletaske og varekurv i stof.

Trille Gigant i hvid læder

Liggemål 97x41x22 cm.
Styrhøjde 85-112 cm.
Sammenklappet Stel 90x72x40 cm.
Vægt Barnevogn 10,5 kg.
Anbefalet Alder 0-3 år.

Pris for Trille Gigant: 5999 kr. hos Onlinekids.dk, der også fører sort og marineblå udgave af vognen. Og de er lidt billigere end i hvid læder.

Trille Fix
Fås med lufthjul eller massive gummihjul.

Trille Fix

Liggemål 97 x 41 x 22 cm
Styrhøjde 85 – 112 cm
Sammenklappet stel 90 x 72 x 40 cm
Vægt stel 8,5 kg
Vægt barnevognskasse 7,0 kg
Anbefalet alder 0 – 3 år

Trille Dream
Trille Dream har et liggemål på 97 cm. Stoffet er coatet, hvilket betyder at vognen er vind og vandtæt. Fås også i hvid kunstlæder og i farver rød, sort med flere.

Trille Dream

Liggemål 97 x 40 x 23 cm
Styrhøjde 85 – 112 cm
Sammenklappet stel 90 x 72 x 40 cm
Vægt stel 8,5 kg
Vægt barnevognskasse 7,0 kg
Anbefalet alder 0 – 3+ år

Trille Dream fås i 9 forskellige farvekombinationer.

Læs mere om Trille barnenvognen hos BabyTrold.dk, hvor du kan downloade katalog og se oversigt over forhandlere af Trille barnevogne (kombivogne, klapvogne mm.).

Der er et stort udvalg af Trille hos bl.a. Onlinekids.dk

Basson
Basson er som Trille barnevognen en god barnevogn, som kommer flot ud i test hos Forbrugerlab.dk


Barnevogne fra Basson

Se Basson katalog for første halvår 2009.

Basson Grande
Fra Basson hjemmeside har jeg klippet nedenstående:

Grande barnevognen er Basson Babys store stolthed. Gennem Grande vognens 7 år eksistens er den med sin konstante udvikling nået et niveau hvor den tilfredsstiller de krævende familiers behov. Den seneste udvikling på Granden er den nye “soft” kaleche som gør den mere stilren og funktionel. Stellet har også været igennem en modernisering, hvori styret er blevet forlænget mod akselafstanden på hjulene er forkortet. Dette har resulteret i at køreegenskaberne på Granden er blevet helt i top. Den er dermed blevet lettere at manøvrere i ethvert miljø.

Noget jeg ikke har set før, så jeg hos Basson. Du kan simpelthen købe et ekstra overlæder til Basson Grande med dit barns navn.

Personligt overtræk til Basson barnevogn

Beklager den ringe billedekvalitet af det personlige overtræk.

Mål på Basson barnevogne
Neden for har jeg listet målene fra tre Basson barnvogne.

Basson Grande
Liggemål i barnevogn: 97 cm.
Stelmål opslået: H:87,5-108,5 L:97 B:60 cm.
Stelmål sammenslået u/hjul: H:33 L:97 B:60 cm.
Vægt total: 22,5 kg. uden lift og taske
Se de forskellige barnevogne fra Basson samt forhandlerliste hos Basson.dk

Pris: 3999 kr.

Basson Balder
Liggemål i barnevogn: 92 cm.
Stelmål opslået: H:90-107 L:93 B:60 cm.
Stelmål sammenslået u/hjul:H:34,5 L:93 B:60 cm
Vægt: 20,8 kg

Pris: 3499 kr.

Silvercross
Silvercross er kendt for deres “kæmper kasse” af en barnevogn. Det er en klassiker, som har været produceret i mange år. Jeg kan ikke tro, at den er handy – ej heller klappes sammen til at være i en mindre bil. Men den er virkelig stilren – hvis man kan lide nostalgiske barnevogne forstås.

Silver Cross Balmoral barnevogn
SILVER CROSS BALMORAL barnevogn koster 14.995 kr.

Silver Cross Balmoral

Du kan også købe den kendte Silvercross barnevogn i str. dukkevogn. Bl.a. hos OlgasOldebørn.dk

Silver Cross anno 2009 – fra barnvogn til vuggge
Silvercross har også produceret en barnevogn, eller rettere en kombivogn, med et moderne udtryk. Denne kombivogn fra Silver Cross hedder Sleep Over Deluxe.

Vognen som både er klapvogn og barnevogn er også inkl. en transportabel vugge på stativ i massivt egetræ beklædt med stofmontering. Det har jeg ikke set før! En kombivogn, der kan laves om til en vugge! Jeg ved heller ikke, hvor anvendeligt det er…, men jo, hvis man er på tur, og baby plejer at sove i en vugge, så… hvorfor ikke?! Synes dog den minder mig om en gammel, og grim, sofa, som man forsøger at skjule med et stort stykke hvidt stof!

Silvercross i ny stil

Silver Cross barnevogn/kombivogn - nu som vugge

Pris: 5499 kr. (normalpris: 7199 kr.) hos Tøjbamsen.dk, hvor den lyse vogn på billedet også fås i sort.

Teutonia Monsun S
Barnevognen fra Teutonia leveres med praktisk svinghjul. Styret er ergonomisk og kan højdejusteres.
Leveres med lufthjul og støttefodsbremse.
Liggemål: 37×97 cm

Teutonia Monsun S

Jeg har hørt godt om Teutonia Monsun S. En ulempe kan dog være, at den fylder temmelig meget, når den er klappet sammen.

Pris: 5699 kr. hos BabySam

Stokke
Der er kommet nye farver i år på Stokke Xplory. Vognen markedsføres egentlig som en klapvogn med tre forskellige siddepositioner, hvor barnet vender ansigtet mod forældrene – sove, hvile og aktiv. Vognen har også to forskellige positioner, hvor barnet vender ansigtet i køreretningen.

Stokke Xplory

Stokke Xplory er designet omkring en robust midterstang, som er fremstillet af de stærkeste aluminiumstyper. Alle andre dele er påmonteret på denne midsterstang, og dette gør at Stokke Xplory konstruktionen er meget stærk og robust, samtidig med at den er fleksibel og justerbar. Hjulene er af gummi fyldt med luftbobler, hvilket gør at de er bløde uden risiko for punktering. Ydermere er alle tekstiler og stoffer fremstillet af polyesterfibre, hvilket gør at de er slidstærke og lette at rengøre.

Vil du bruge Stokke som barnevogn kan du købe en babylift til at påmontere vognen.

Stokke barnevognStokke sammenklappet

Hører, at Stokke Xplory er en supergod byvogn; fordi den er nem og handy alle steder, barnet sidder højt og ikke direkte i udstødningsos-højde, som de fleste øvrige klapvogne. Men Stokke Xplory mangler plads til shoppingposer!

Læs mere om Stokke på deres hjemmeside.

Seed – en lille dansk revolution
Seed er den første barnevogn, fra en dansk producent, som også kan bruges som klapvogn. Til de forældre, der er meget rundt i byen, og ønsker en let, mobil og 2-i-en vogn.

Seed - fra barnevogn til klapvogn

Seed barnevognen vejer 11,6 kg og liggemålet er 78 cm. Når vognen er klappet sammen fylder den meget, meget lidt. Du kan også hænge den op hjemme på væggen!

Seed - sammenklappet stel

Læs mit interview med Anders Berggreen – idémanden bag Seed.

Pris: ca. 8000 kr – se forhandlere hos www.seed.dk

Peg Pérego – en lille rap italiener
Denne barnevogn, model Skate, fra Peg Pérego, synes jeg umiddelbart ligner en pendant til den danske Seed.

Se producentens hjemmeside skate-pegperego.com, hvor du bl.a. kan se små videoer, hvor vognen bliver klappet sammen og ændret fra barnevogn til klapvogn.

Peg Pérego - model Skate

Pris: 5999 kr. Se forhandlere her.

Barnevogn før baby?
Langt de fleste køber barnevogn før baby bliver født. Alle babyudstyrsforretninger tilbyder at opbevare barnevognen til man ønsker at afhente den efter fødslen. Det er overtro – eller gammel tradition – der foreskriver, at barnevognen først skal hentes, når baby er født.

Nogle butikker forlanger hele barnevognens pris betalt ved køb/reservering – andre nøjes med at tage et depositum på 500 kr., og så resten af beløbet ved afhentning.

Hård vs. blød kaleche?
Det er ofte en smagssag, om man foretrækker en barnevogn med hård vs. blød kaleche. Langt hen ad vejen. Er du til det “bløde look” eller det mere “stramme look”? En klar ulempe, synes jeg, er dog, hvis den bløde kaleche er så nem at slå op og ned, at barnet selv kan lægge den ned.

Heldigvis er mange barnevognes bløde kaleche blevet produktforbedret mange gange, siden de første kom frem (de første blev hurtigt slatne og fald ned for et godt ord).

Odder barnevogn
Odder barnevogn

Nem at klappe sammen?
Tjek at din barnevogn er nem at klappe sammen, for du kommer til at gøre det mange gange – hvis du har bil! Vil du, pr. telefon, kunne forklare din mor, hvordan barnevognen klappes sammen? Det er et meget godt parameter at gå efter…

Kan barnevognen være i bilen?
Baby og barnevogn bliver hurtigt en endnu dyrere cocktail, hvis det også betyder, at I skal købe ny bil. Når I kigger på barnevogn, så få lov at klappe barnevognen sammen og sætte den i jeres bil, for at sikre jer, at den kan være der!

Selv om den ud fra målene burde kunne være der, så kan der nemt være et og andet hjørne, eller en og anden dims, der gør, at barnevognen alligevel ikke kan være i bilen.

Og tænk over, om du vil gide at skille barnevognen helt og aldeles af hver gang du kører i bil – hvis du nu kan få en barnevogn, der kan være i bilen ved kun at tage overdelen af og klappe stellet sammen.

Andre har max. barnevognen med i bil tre gange om året, og så er det IKKE det vigtigste parameter, hvor nemt og hurtigt barnevognen kan klappes sammen til mindst muligt.

Det er jo også ALTID gangbart at sætte selve barnevognsstellet udendørs på bilen på et cykelstativ, og så kun barnevognskassen i bagagerummet. Et cykelstativ er langt billigere end en ny bil!

Hvor længe bruger man en barnevogn?
Jamen, det er vanskeligt at svare på. Det første år vil jeg sige, at du bruger den hver eneste dag til formiddags- og eftermiddagslur. Når barnet er omkring 1 år (eller tidligere) sover det kun én gang om dagen – ved middagstid, og de fleste er her startet hos dagplejer/vuggestue. Nogle forlanger, at barnet har egen barnevogn med – andre dagplejere/vuggestuer har sovevogne til rådighed.

Sovende baby

Mine børn startede i vuggestue som 1-årige, og herefter gik barnevognen “væsentligt ned i tid” – idet den nu kun bliver brugt i weekenderne. Dog bor vi i gåafstand til vuggestuen, så i lang tid gik jeg også af sted med barnevognen, for at aflevere mine børn.

Hvis ikke jeg tager bilen om vinteren, så kan jeg godt lide barnevogn frem for klapvogn, fordi jeg synes, at jeg kan pakke mit barn bedre (dvs. varmere) ind i den… Om sommeren (nu hvor Andrea er 1½ år) tager jeg klapvognen til vuggestuen om morgenen.

Mit første barn sov ude i vores Odder barnevogn til hun var knap 3 år. Så blev hun på det nærmeste smidt ud, da lillesøster stod klar til at overtage! Nogle børn gider ikke at sove middagslur fra de er 2 år. Umuligt at forudsige…

Er en mørk barnevogn varmere end en lys barnevogn?
Barnevognshuset har udført deres egen lille test på en sommerdag med 30 grader og høj sol.

Se svaret her

Vi har sat en sort og en lys barnevogn incl. lift og overlærred direkte ud i solen en hel dag, og målt temperaturen hver time.

kl.10 starter begge vogne med en stuetemperartur på 25 grader.

Tidsspunkt
kl…………..sort………… sand
kl. 11………30…………… 30 grader
kl. 12…….. 32…………… 31 grader
kl. 13………34,5………… 34 grader
kl. 14………35…………… 34,5 grader
kl. 15…….. 36,5………… 35,5 grader
kl. 16…….. 36…………… 35 grader
kl. 17………36…………….35 grader

Vi tog vognene ind kl. 17.

kl 17.35…. 33…………… 32 grader

Vores svar når folk spørger, vil være NEJ en sort vogn er ikke varmere end en lys.

HUSK testen er foregået direkte i solen IKKE i skygge.

Kilde: Barnevognshuset

Lys og jordslået
Vi har en lys klapvogn, som er blevet jordslået. Den har fået nogle grimme pletter. Vores barnevogn er sort – nu dog temmelig grå pga. sollys (den er også på vej mod de 5 år). Begge vogne bor i vores ikke 100% vandtætte udestue. Men ja, passer man bedre på sine ting, så skulle det nok være muligt at undgå at få en vogn jordslået.

Er din barnevogn/klapvogn blevet jordslået sælger Matas noget effektiv pulver til at tage pletterne!

Tilbehør til barnevognen
Her beskriver jeg lidt tilbehør, som er rart at have til barnevognen. Pusletasken (guide til køb af pusletaske) er et kapitel i sig selv, så den må du læse om i andre indlæg her på BabyBusiness.dk. Søg på pusletaske her på bloggen.

Insektnet/myggenet til barnevogn
Jeg har en enkelt gang eller to… ikke husket at lægge insektnettet på barnevognen, og det er altså bare ikke fedt at tage baby op fra sin lur – for så at konstatere, at en edderkop har “sovet med”! Det er især et problem om sommeren, hvor også fluer er flittige gæster.

Insektnet fra Basson

Et insektnet kan ikke undværes, når mit barn sover i haven. På billedet er et insektnet fra Basson. Kan købes hos Dreamchild til 99,95 kr.

Regnslag til barnevogn
Babyer har intet imod at sove ude i barnevognen i både regn og kulde (læs om udendørs lur i kolde temperaturer). Et regnslag er derfor uundværligt. Jeg her meget glad for mig Thorn regnslag med lynlås og insektnet. Det kan lukkes helt (altså baby kan stadig trække vejret!), så det ikke regner ind.

Regnslag med lynlås og insektnet

Mange regnslag lukkes med en snøre, så der lige er et hul åbent – men så synes jeg, at det regner ind…

Gaia & Ko regnslag
Der findes i massevis af flotte og kulørte regnslag, som vil lyse op på enhver grå regnvejrsdag! Her fra Gaia & Ko. Pris: 399 kr. hos GladeUnger.dk

Husk ikke altid og hele tiden at have barnevognen pakket ind i regnslag. Det svarer til altid at gå i regntøj! Baby kommer til at “koge” – selv om producenten skriver, at regnslaget er åndbart.

Solskærm til barnevognen
Det er ikke til at undvære en solskærm/solskygge eller en lille parasol til barnevognen.

eg har tidligere skrevet om en meget effektiv solskærm til klapvogne. Samme solskærm fra protect-a-bug findes til barnevognen. Skærmen skulle efter forlydende være en god investering.

Barnevogn med Protect-a-Bub solskærm

Protect-a-Bub Solskærm til barnevogne forbindes let til enhver barnevogn, og er fremstillet af specialvævede 50+ UPF vurderede stof, der sørger for 98+% beskyttelse mod solens UV-stråler og er et godt alternativ til en parasol.

Læs mere om solskærmen hos NoTanShop, hvor den kan købes for 260 kr.

Barnevognssele
De første mange måneder ligger baby meget stille i sin barnevogn. Men omkring 6 måneder gammel er de fleste babyer ret så rørige! Derfor skal baby have barnevognssele på. Både når der soves og siddes i barnevognen. Den giver et kæmpe sikkerhed for, at baby ikke lige tager den ud over kanten. Der findes mange gode seler på markedet, der kan lukkes enten med lynlås eller spænder. Selen sættes fast i de ringe, som er i bunden af enhver barnevogn. Supernem at bruge, og holder til, at barnet bliver, hvor det skal – selv når han/hun hænger ud over kanten.

Barnevognssele fra Odder

Barnevognsselen her er fra Odder og kan købes hos BabySam for 299 kr.

Barnevognskæder og -pynt
Åh ja, jeg ved ikke rigtig med de barnevognskæder. Mange bruger dem fra dag 1, men det er helt sikkert ikke et behov hos baby, som behøver at blive dækket fra dag 1… Synes også man skal være varsom med at bombadere baby med synsindtryk. Lad nu baby få fred til en god lur, uden stimulering, i barnevognen.

Ofte tror jeg også, at mange bruger barnevognskæder for at offentliggøre barnets køn – en lyserød barnevognskæde kan, måske, spare en et par gange for spørgsmålet “Er det en pige eller en dreng?”. Og tro mig; det spørgsmål kan man faktisk blive træt af at svare på…

Barnevognskæde
Barnevognskæde fra Curiosa. Pris: 199 kr.

Men når baby bliver noget større – ca. 4 måneder – har jeg haft god glæde af barnevognspynt- og kæder. I den forstand, at jeg har taget pyntet af barnevognen, så baby kan sidde/ligge og lege med barnevognskæden i barnevognen. God underholdning på en gåtur. Leg med snore og andre ting i barnevognen skal selvfølgelig altid ske under opsyn! Baby skal IKKE lægges til at sove med en barnevognskæde i hånden!

Søskendebræt
Vi har et søskendebræt til vores barnevogn, og det har vi ikke kunne undvære. Det har dog fuldstændig skrabt malingen/emaljen af mit Odder barnevognsstel, der hvor det er på monteret. Det kører rundt på stellet ved brug, og ja, der er stellet nu blevet meget grimt og rustent.

Jeg kan fint gå med barnevognen, når søskendebrættet er i brug – og jeg koncentrerer mig om min “fodsætning” (for det gør ondt at hamre sine skinneben ind i det bræt!). Men min kæreste kan ikke. Han kan ikke gå med samlet “catwalk” ben, og få fødderne til at ramme ind UNDER søskendebrættet for hvert skridt han tager. Han derimod må ligne noget, der er løgn, når han må gå med fødderne ud til siderne ved SIDEN AF søskende brættet. Han hader det!

Søskendebræt

Og generelt er søskendebræt bedst, når du skal gå meget ligeud. Det er ikke sjovt at køre op og ned ad kantsten med i en uendelighed.

Skulle jeg vælge i dag, ville jeg klart vælge sådan en cykellignende sag til at påmontere siden af barnvognen/klapvognen. Har set den bl.a. hos BabySam (se billedet). Pris: 599 kr.

Efterløber fra BabySam

Efterløberen er dog kun smart, hvis du kun skal gå. Er ikke sagen at tage med i bybus!

Er dit første barn ikke så gammelt (1-2 år), når baby nr. 2 er på vej, så er et søskendesæde til at sætte ovenpå barnevognen også en god idé!

Søskendesæde fra Trille

Barnevognsmadras
Der findes rigtig mange gode barnevognsmadrasser! Skal man købe ny barnevognsmadras, når barn nr. 2 er i vente? Ja, det synes jeg! Læs her hvorfor og se hvilken madras, jeg valgte.

Barnevognsmadras fra Jens Thorn

Hvad koster første barn – altså i udstyr?!
Det er naturligvis vanskeligt at sige en generel pris på, hvad det koster at gøre klar til baby. Jeg vil skyde på, at mange bruger 10-15.000 kr. inden barnet er født. Det er for barnevogn, vugge/seng, puslebord, badekar, div. tøj, dyne, pude og sengetøj samt evt. autostol.

Se huskeliste til ny baby.

Du kan imidlertid spare mange penge ved at lave en fornuftig ønskeseddel til hhv. barselsgaver samt dåbsgaver! Og, og ikke mindst: du får små 4000 kr. hvert kvartal af staten på en børnecheck. Når barnet er født selvfølgelig – ikke på forhånd! Ha, ha!

Det er også set, at bedsteforældre gerne giver et tilskud til eks. barnevogn. Har dog også hørt om nogle bedsteforældre, der så ville bestemme, hvilken vogn, der skulle købes! Så ville jeg takke nej. Ja tak til økonomisk tilskud – nej tak til gaver med betingelser!

Det er også muligt at arve og købe brugt babyudstyr.

Ny guide til barnevogne
LÆS også min nye Barnevognsguide 2010

| 2017-06-18T08:00:44+00:00 februar 25th, 2009|Babyudstyr, Barnevogne, Guide|

22 Comments

 1. Frk. Nielsen 28. maj 2012 at 22:17 - Reply

  Vi købte først en kombivogn og derefter en alm. barnevogn (Emmaljunga).
  Vi bor i byen og har haft utrolig meget glæde af barnevognen. Vores søn er 2 åe og sover stadigvæk i den. Det gode er, at vi har mulighed for at tage på cafe, besøge venner mv., når han sover i barnevognen. Hvis man derimod vælger en mindre vogn, er man tvunget til at “blive hjemme”, mens de sover middagslur, når de er for store til at sove i kobmvognen.

  Vores Emmaljunga har været utrolig stabil, og jeg vil til en hver tid anbefale vognen. Bemærk at der er forskel på de forskellige modellers hjulstørrelser.

 2. Marie 23. marts 2012 at 21:59 - Reply

  Jeg ved at det efterhånden er en gammel artikel, men er der nogen der ved hvor man kan skaffe søskende-“efterløberen” til barnevognen? Den er udgået hos Babysam (Argh!)

 3. Camilla 5. august 2009 at 21:13 - Reply

  Hold da op en jungle det er at finde rette barnevogn! Jeg har forelsket mig i en Emmaljunga Big Star Supreme, men blev så alligevel lidt i tvivl da ekspedienten i Jalsøe sagde, at den ikke var lige så holdbar som en Odder barnevogn – den ville blive skæv efter et stykke tid, og var decideret uegnet til at sætte et søskendesæde i, da vognen ikke har “fuld rammedækning”. Nu kan jeg så forstå på et af de indlæg der er ovenfor, at Jalsøe åbenbart ejer en del af Odder fabrikken, hvorfor jeg nok skal tage Jalsøe-ekspedientens ord med et gran salt? Jeg kunne forstå på Rikke (indlæg ovenfor), at hun har været rigtig glad for Emmaljunga Big Star Supreme, og at den ikke er blevet skæv. Er der andre, der har erfaringer med denne barnevogn, ville jeg blive meget glad for at høre dem! Er vognen uegnet til evt. søskendesæde?

 4. Stig Nørgaard Færch 13. juli 2009 at 20:41 - Reply

  Hvad med BabyJogger City Elite som barnevogn?

  Vi blev anbefalet denne i Ønskebørn med Voksi pose istedet for lift. Vil dette fungere godt istedet for en “rigtig” barnevogn?

 5. Aalund 28. juni 2009 at 19:02 - Reply

  Scandia er ikke længere ejet af Odder, men bliver produceret i Polen og har absolut ikke noget at gøre med Odder kvalitet længere. Engang var den en rigtig god barnevogn – nu er det en god barnevogn i i mellem klassen i stil med Brio og Basson.

 6. kristiansen 19. april 2009 at 09:53 - Reply

  hvordan kan et brio sport stel ruste ??? Ditte – er dit ikke lavet af aluminium ???

  jeg har en brio sport fra 02-2008 brugt hver dag( bor endda ganske tæt på havet/saltvand), den står ude for det meste ,dog ikke om natten, der er ikke antydningen af rust – mit stel er af aluminium som jo slet ikke kan ruste – det er en “fysisk” umulighed da alu ikke kan danne rust.

 7. Jane 13. april 2009 at 09:33 - Reply

  Hej

  Vi venter nu nr 2 og har SELVFØLGELIG lige solgt barnevognen fra nr 1 – da vi havde opgivet håbet om en “efternøler” – vi havde en Scandia (Scania….kan aldrig huske navnet på barnevogn contra lastbil;)) og var superglade for den!!! Den var robust med langt liggemål og hård kasse/kaleche – kan absolut anbefale mærket!!! hvordan kan det være at du ikke har nævnt dem??

  Nu er vi så på jagt efter ny vogn og hold da op….havde lige glemt hvilken jungle alt det babyræs er……og som ekspedienterne dog vil prakke en alt muligt unødvendigt på!!! Godt jeg ikke er førstegangs-mor…..

  • BabyBusiness 13. april 2009 at 10:20 - Reply

   Hej Jane

   STORT tillykke med baby nr. 2 på vej. Sikke en effekt det kan have at sælge sin barnevogn! 😉

   Jeg mener, at Scandia er ejet af Odder vognen, men jeg er ikke 100% sikker. Så har jeg har tænkt nok Odder i indlægget. 🙂

 8. Line Simonsen 13. marts 2009 at 21:03 - Reply

  Hej,

  Jeg har selv købt købt Bugaboo til mine børn da det er den mest fantastiske vogn jeg har prøvet når man bor i byen.

  Mht til Odder vil jeg aldrig vælge den da Jalsøe ejer en stor del af fabrikken så prøv at gætte hvilken vogn sælgerne altid anbefaler….!

 9. Rikke 4. marts 2009 at 13:52 - Reply

  Synes lige jeg vil nævne, at vi har været rigtigt glade for vores Emmaljunga big star supreme. Den er ikke rustet, falmet, blevet skæv eller noget – har ikke haft nogen problemer med den overhovedet. Og nu er den vist endda kommet i en udgave med et endnu lettere stel – det ville jeg gerne have haft. Selvom det vi har ikke vejer så meget at jeg brækker ryggen af at løfte den.

  Jeg vil dog ikke anbefale den pusletaske som kan købes i samme smarte design som vogene – den er utrolig upraktisk. Så hellere købe en anden.

 10. Beth 3. marts 2009 at 20:47 - Reply

  Min mand og jeg er netop begyndt at se os om efter en barnevogn til vores første barn… Sikke en jungle 🙂
  Vi er faldet over en Teutonia Monsun barnevogn (ikke den med svinghjul men den “almindelige”) og kunne god tænke os at høre om der er nogen der har gode/dårlige erfaringer med den model.

  Mvh Beth

  • BabyBusiness 3. marts 2009 at 23:17 - Reply

   Ja, det er en jungel! Håber at nogle af læserne her kan være behjælpelige! 🙂

 11. Ditte 3. marts 2009 at 10:39 - Reply

  Hejsa
  Vi købte i god tro en brio sport i juli 2008 og troede også at brio stod for god kvalitet. Vi er siden hen blevet meget skuffet. Allerede efter 4 mrd begyndte vognen at vise markante tegn på rust og nu 6 mrd gammel ligner vognens stel et med flere år på bagen. Det skal her nævnes at vi kører stellet ind hver nat!! Så denne vogn vil jeg bestemt ikke anbefale til folk som ikke kan lide rust…
  Er der andre som har samme problemer med deres brio sport fra 2008?

  • BabyBusiness 3. marts 2009 at 12:43 - Reply

   Interessant! Det er super at høre andres gode som dårlige erfaringer. Vi mødre er jo hinandens bedste rådgivere!

   Tak Ditte! 🙂

 12. Barbara 2. marts 2009 at 17:04 - Reply

  Hej igen.
  Mht brug af Bugaboo i skoven så kan man jo bare låse de små hjul fast. Og her om vinteren kan man sætte vinterdæk på i stedet for de små hjul. Så har den fire store hjul, der ikke kan dreje.

 13. Annette 2. marts 2009 at 15:01 - Reply

  Også lige en kommetar fra en nybagt mor. Vi valgte efter mange ture i diverse udstyrsforretninger og gennemlæsning af nettet’s anbefalinger, at købe en Odder Med hård kaleche, og jeg bare så stolt hver gang jeg triller en tur med den. Den er bare så flot og oser af kvalitet,- dette lidt dyre køb er på ingen måde fortrudt, det er alle pengene hver, så til alle tvivlere vil jeg til enhver tid anbefale en Odder-vogn.

 14. Gro Farcet 2. marts 2009 at 14:46 - Reply

  Jeg vil også blot give mit besyv med angående Bugaboo. Jeg købte den til mit andet barn, og synes den er helt fantastisk! Den er netop utroligt nem at folde sammen, og få ind og ud af selv små bagagerum. Man kan med lethed styre den med een hånd – praktisk for så er den anden fri til at holde storebror eller -søster i hånden (eller latten ;-). Det er helt klart en “city-vogn” – og jeg brugte da også storesøsters Emmaljunga til de lange lurer i haven – men min erfaring er også at den er upåklagelig i skov såvel som ved strand. Der bruger man jo bare de store hjul, og løfter de små ;-). Glæder mig til at høre hvad du har at sige om den!

  Mange hilsner
  Gro

  • BabyBusiness 2. marts 2009 at 14:51 - Reply

   Hej Gro!

   Tak for dit besyv. Dejligt med input! 🙂

   Jeg synes, at jeg ser en tendens, der lyder: små og fikse barnevogne til daglig by-brug, og så en “kæmpe kasse” af en barnevogn (købt brugt), der mere eller mindre permanent står i haven til at sove i, når middagsluren skal nydes uden for.

 15. lina rynkeby 2. marts 2009 at 13:55 - Reply

  Jeg anbefaler klart Odder. Vi har købt En oddervogn til vores søn og nu hvor han er snart 2 år står den stådig som ny klar til nummer 2 🙂 Vi Har så en Emmaljunga citycerox som efter min mening er den bedste klapvogn 😉 Kan klart anbefale begge dele,synes dog odder laver de bedste barnevogne og emmaljunga laver det bedste combi/klapvogne

 16. Barbara 25. februar 2009 at 13:20 - Reply

  Jeg bliver nødt til anbefale min dejlige kombivogn fra Bugaboo. Den er super fed, når man som jeg:
  1) Tit skal køre i bil og gerne vil have barnevognen med
  2) Går mange ture i skoven og steder med ujævn belægning
  3) Elsker at shoppe – den er fiks og kan let dreje rundt
  4) Kan fås i mange farve og kan designes som man vil have den
  5) Let at have med på ferie.

  Den er selvfølgelig mindre end en “rigtig” barnevogn, men det har som sagt også sine fordele.

  Se de fine farver på http://www.bambam.dk/default.asp?mode=ecommerce&page=2&action=cat&id=15 :O)

  Får jeg nummer to, så skal jeg også have babyskateren.

  • BabyBusiness 25. februar 2009 at 13:47 - Reply

   Ja, den er fin! 🙂 Jeg har hørt, at Bugaboo netop ikke er god at køre på ujævn belægning med. Pga. de små og drejelige forhjul. Super, at du har den modsatte oplevelse.

   Bugaboo kommer med i mit næste indlæg, som koncentrerer sig om kombivogne. Jeg har forsøgt at have primærfokus på barnevogne i ovenstående indlæg. Men ja, er ikke helt lykkes med det. 😉

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.