En babyrede redder søvnen – og børn i andre lande

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Babyudstyr » En babyrede redder søvnen – og børn i andre lande

En babyrede redder søvnen – og børn i andre lande

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og instagram.com og facebook.com og babybusiness.dk og babybusiness.dk og redbarnet.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og redbarnet.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Jeg har opdaget noget nyt. For mig i hvert fald. En såkaldt babyrede. Jeg så den på instagram, og tænkte, at den ser helt utrolig hyggelig ud. Perfekt til en hule-baby. Langt de fleste babyer (og større børn) elsker at være pakket ind – at “hule den”, som vi kalder det hjemme hos mig. Babyer værdsætter ikke godt med albuerum, som vi voksne kan have tendens til. Heller ikke i sengen! Tænk også på, hvor lidt plads baby har haft i din mave!

babyrede alfies fodspor
Et styk babyrede. Fås i alle mulige varianter mht. stof, farve og print!

instagram (download app’en Instragram via din smartphone) dukkede flere og flere billeder op af babyreder, og én af de kreative mennesker, som syer babyreder er Kristina, som har instagram kontoen: Alfies fodspor @alfiesfodspor. Du kan også følge i Alfies fodspor på facebook.

Kristina
Kristina med sin søn Alfred. Hun er kvinden bag babyreder made by Alfies Fodspor.

Her stiller jeg nogle spørgsmål, for at blive klogere på, hvad en babyrede er! Kristina er rar at svare.

1. Hvad er en babyrede
En babyrede (babynest på svensk) er en flytbar seng formet som en lille rede, den er perfekt til små nyfødte babyer, så de ligger sikkert og trygt. Den lille baby behøver derfor ikke svøbes ind i dyner eller tæpper for at opnå at ligge tæt og sikkert. Reden har høje kanter, som gør at der kan skabes ro omkring den lille baby.

babyrede

2. Er den selvopfundet? (Hvordan opstod ideen til Alfies fodspor?)
Babyreden er en svensk opfindelse, den har eksisteret siden 2003. Den er en videreudvikling af svøb fra neonetal afdelingerne, hvor de små for tidligt fødte babyer skulle have ekstra tryghed.

Ideen til Alfies fodspor opstod efter jeg havde søgt efter en bedre løsning end varme svøb til vores lille nyfødte baby, det var hedebølge og han ville stort set kun sove svøbt ind i en varm dyne.

Da jeg endelig fandt babyrede løsningen, satte jeg mig for at lave den selv. Den blev et kæmpe hit fra første lur. Vi kunne nu putte vores Alfred uden problemer, vi kunne lægge ham sikkert på siden, så han ikke trillede nogen vegne, det var hans bedste sovestilling. Mine veninder så vores rede, og pludselig sad jeg og syede reder til alle jeg kendte med små babyer.

Min mand sagde det her, det skal vi have ud til alle familier, tænk hvis vi kan hjælpe andre små så de sover godt, og ikke mindst deres trætte forældre.

Jeg er til daglig sygeplejerske, og savner nok lidt det at hjælpe og gøre noget for nogen, så vi blev herhjemme ret hurtigt enige om, at vi skulle hjælpe RED BARNET. Så beslutningen blev, at vi donerer 50 kr. fra hver solgt rede, så hjælper vi ikke kun heldige babyer, men også dem som har ekstra brug for lidt hjælp.

babyrede

3. Hvordan bruges den?
Reden kan bruges i sofaen, i tremmesengen, i rejsesengen, hotelsengen, etc. Vi har brugt vores rigtig meget i sofaen, da Alfred var helt lille, nu er han 5 mdr og sover i den hver nat i sin store tremmeseng.

Vi tager den også gerne over i vores seng, så ligger han trygt imellem os, uden at kunne trille nogen steder. Reden er vendbar, og vores ånd er, at den er ensfarvet på den ene side, så den kan skabe ro, den anden side må gerne være med mønster, men vi har ingen biler, og andet børnemønster, vi laver kun reder, der passer ind i hjemmet efter eget ønske.

4. Hvor længe kan den bruges? (til hvor gammelt et barn).
Det er jo meget individuelt hvor store børn er, vores Alfred er 5 mdr 71 lang, og ligger som sagt i den hver nat. Han har den nu åben i fodenden, så han kan ligge strækt med benene. Jeg er sikker på, han vil ligge i den de kommende måneder, så jeg vil i hvertifaldet side fra -0 til 6 mdr.

babyrede alfies fodspor

Bag om Kristina fra Alfies Fodspor
Jeg, Kristina er på barsel med Alfred Bendix på nu 5 mdr, jeg er til daglig sygeplejerske på en travl afdeling i stor København. Da Alfred var ganske lille kunne jeg ikke helt forlige mig med det at gå hjemme, det var vigtigt for mig fortsat at være kreativ. Førhen var det nok boligen som fik den største kreative opmærksomhed, men nu var fokus pludselig på et lille nyt menneske, som kun fortjente det bedste

Jeg savnede nok lidt at kunne gøre noget for nogen, måske bare gøre en forskel. Da jeg begyndte at sy mere og mere til veninder og veninders veninder, blev vi hurtigt enige om herhjemme, at det her ville vi gerne satse på. Vi elskede at få tilbage meldinger om hvordan vores fremsendte rede, havde reddet nattesøvnen for en lille ny familie. Historierne er langt vigtigere og betyder meget mere, end den pris vi får for reden, desuden er vi stolte af at kunne donere til RED BARNET.

Spørgsmål til babyreder? Spørg endelig løs i kommentarfeltet. Kristina læser med, og svarer meget gerne.

| 2017-06-18T07:26:10+00:00 januar 5th, 2015|Babyudstyr|

4 Comments

 1. Kristina 9. januar 2016 at 15:49 - Reply

  Vi er blevet officielkt erhvervsdrivende og har nu en webshop, som vi hber I vil besøge 🙂

  http://www.alfiesfodspor.dk

 2. Rie 5. januar 2015 at 14:21 - Reply

  Hej Kristina.
  Jeg venter en lille til juni, og er også interesseret i hvad en babyrede koster?
  Svar gerne pr. mail.
  Hilsen Rie

 3. Kristina Maria Gjøe 5. januar 2015 at 13:20 - Reply

  Kære Trine

  Jeg har 2 størrelser, en lille til 500,- og en mellem til 550,- hvoraf de 50,- bliver doneret til Red Barnet. Jeg har som regel 14 dgs produktions tid fra bestilling. Hvis du ønsker at bestille, så smid mig en mail på alfiesfodspor@gmail.com, så aftaler vi farve ønsker etc derigennem.

  Kærlig hilsen
  Kristina/Alfie’s fodspor

 4. Trine 5. januar 2015 at 12:30 - Reply

  Hej Kristina
  Hvor er de fine. Hvad koster en babyrede? Jeg venter min lille pige midt februar, og er interesseret i at bestille en :-). Skriv til trine.buus@ gmail.com
  Tak
  Trine

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.