Er din baby ved at få tænder?

Forsiden » Forside » Sundhed » Udvikling » Er din baby ved at få tænder?

Er din baby ved at få tænder?

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

De fleste forældre der har været i nærheden af en baby, der fik tænder har oplevet at tænder er noget der kan give en del uro.

Men hvornår er det lige at babyer får tænder – ved du det?

En baby er typisk fire til otte måneder gammel (nogle yngre – nogle meget ældre), når den får den første tand og den sidste tand plejer at have set dagens lys, når barnet er cirka tre år. I sjældne tilfælde fødes spædbørn faktisk med tænder, og det er der en del ammende mødre, der kan berette om ikke altid er lige sjovt.

babytænder
Det samlede tandsæt, når alle tænder har set dagens lys, er på 20 tænder – fordelt med lige mange i undermunden og i overmunden.

Som nævnt kan det at få tænder for nogle babyer give en masse uro. Er det tilfældet hos jer, er her nogle forslag til, hvordan du kan dulme smerterne hos din baby, når gummerne gør ondt, fordi der er tænder på vej…

Bidering
Når gummerne klør og er irriterede, så kan en bidering – helst taget direkte fra køleskabet, så den er kold – være en god hjælper.

Køleskabskolde (skrællet) agurk er også en god og lettilgængelig mulighed, men sørg altid for at barnet er stort nok til ikke at kunne kløjes i maden. Og ingen mad eller ting direkte fra fryseren til et lille barn.

Gummidråber
Du kan også dryppe gummidråber i munden på din baby, når han eller hun har smerter ved tandudbrud. Dråberne er på pipetter og mange – både børn og voksne – er glade for dem.

Husk, at når flasken er åbnet, skal den opbevares på køl, for ellers smager dråberne alt andet end godt.

Aftamed Gel
Aftamed Gel er også en god mulighed – det kan du få på apoteket. Aftamed Gel virker lokalbedøvende og jeg kender en del, der har god erfaring med dette.

Homøopatisk medicin
Chamomilla er den homøopatiske medicin jeg er bekendt med, der bruges mest ved tandfrembrud. Du kan købe den i næsten alle helsekostbutikker.

30C er den mest tilgængelige variant. Giv produktet som angivet på indpakningen eller giv en pille eller en dråbe hver 1/2 time indtil du oplever bedring (råd er hentet fra homøopat L. che Dorte Jensen fra docdorte.com).

Zoneterapi
Og så er der det jeg kan – babyzoneterapi. Jeg har en del mødre og fædre, der er glade for at kontakte mig, når der er tandfrembrud – som en mor skrev til mig efterfølgende ”du hjalp min datter med noget tandfrembrud”.

Rør ved gummerne
Nu jeg er ved zoneterapi, så skal du lige have et fif fra zoneterapeut Hanne Sanderhoff

En indisk jordemoder fortalte på et kursus Hanne, at de hjemme i Indien ikke kendte til det at have ondt pga. tandfrembrud.

Hun mente det måske havde noget at gøre med, at de rørte meget mere fysisk ved hinanden – og dermed også rørte mere ved kæberne og gummerne på børnene.

Hanne tog idéen til sig og har siden opfordret alle de mødre hun har mødt, der har babyer der får tænder, til at massere deres barns gummer før, under og efter tandfrembrud… med god virkning!

Så måske en idé du også kan bruge til noget?

Og hvis ikke noget af det ovenstående virker for dig – hvad er så dit bedste fif, når din baby døjer med smerter som følge af tandfrembrud? Skriv endelig løs i kommentarfeltet.

Skrevet af:
Helle Munk
Babyzoneterapeut & cand. merc.
www.stress-a.dk – zoneterapi til babyer hjemme i deres trygge og vante omgivelser (Helle cykler fra baby til baby)
Tlf. 20 74 49 47

| 2017-06-18T07:26:11+00:00 december 11th, 2014|Udvikling|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.