Er du i tvivl om, hvordan du vælger den rigtige babyalarm?

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Babyudstyr » Er du i tvivl om, hvordan du vælger den rigtige babyalarm?

Er du i tvivl om, hvordan du vælger den rigtige babyalarm?

Denne artikel er sponsoreret af foetex.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Når den 9. måned i graviteten nærmer sig, så skal man gerne have købt de sidste vigtige ting, så alt er klar til familieforøgelsen. Der skal købes barnevogn, autostol, barnestol, seng – og naturligvis en babyalarm.

Sidstnævnte kan være en udfordring, fordi du som nybagt mor eller far vil være sikker på, at babyalarmen både holder strøm, har en god rækkevidde og ikke mindst at den har den rigtige lydfølsomhed. Du skal jo gerne kunne høre babygråden samtidig med, at du gerne vil undgå at høre på konstant fuglesang i baggrunden.

Hvilke krav skal du have til din babyalarm?

I dag kan du få babyalarmer som kan næsten alt, herunder kamera til videoovervågning, afspilning af vuggeviser og talk-back funktion, så du kan tale til dit barn. Det skal understreges, at dette er funktioner som ikke er nødvendige, men som selvfølgelig kan være fint at have for de fleste. Særligt talk-back funktionen kan dog være en fordel, da du så kan begynde at trøste barnet, allerede mens du er på vej ud i barnevognen eller sengen.

Basalt set er det helt nogle andre ting, du bør stille krav til i forbindelse med køb af en babyalarm. De vigtigste nævnes herunder i vilkårlig rækkefølge.

Rækkevidden er meget vigtig. Ofte er rækkevidden kortere end den er beskrevet i produktbeskrivelsen. Vær ekstra opmærksom på om den skal sende i mellem to forskellige etager eller gennem flere mure på samme etage. Regn derfor aldrig med at rækkevidden er lige så lang, som det er oplyst og spørg evt. personalet om erfaring og mere information.

Batteriet, herunder batterilevetiden, er en anden vigtig ting, fordi dette naturligvis er afgørende for, om der er forbindelse mellem enhederne. De fleste batterier kan holde til en hel nat, så det handler lige så meget om, hvor ofte du vil lade batteriet op. I dag kan langt de fleste være i brug, samtidig med at den lader, hvilket må anses for at være yderst praktisk for mange.

Det er desuden også vigtigt, at alarmen giver en kraftig advarsel i det øjeblik før batterierne løber tør eller alarmen kommer uden for rækkevidde. Bruges enheden i f.eks. en barnevogn udenfor, så kan blæse- eller regnvejr påvirke batterilevetiden på babyalarmen og det er derfor vigtigt, at der gives besked til modtagerenheden, så du som forældre bliver gjort opmærksom på det.

Brugervenlighed

Brugervenligheden er vigtig i en travl hverdag. Den skal være nem at tænde og slukke, og du skal hurtigt kunne sætte den på lydløs, lade den op eller pakke den ned. Undgå helst alarmer med en masse forskellige indstillinger, da disse ofte kun er til besvær.

Mange forældre sætter i øvrigt pris på, at de kan se hvor lang tid babyalarmen har været aktiv – og derved se hvor lang tid babyen har sovet.

Kan jeg ikke få en mobil-app? Og hvad med stråling?

Svaret er jo. Du kan i dag godt få en babyalarm, som kan kobles sammen med enten din mobil eller tablet. Og selvom det er relativt nyt, så er det i den grad smart og er bestemt kommet for at blive. Enheden som placeres ved babyen er nemlig ikke særlig stor og du kan derfor nemt have den med, samtidig med at den enkelt, via en app, kobles sammen med enten din mobil eller tablet.

Som nybagt mor eller far, er du måske bange for, at den lille nyfødte bliver udsat for farlig stråling i forbindelse med en babyalarm. Det er dog vigtigt at understrege, at det aldrig er bevist, at disse udsender skadelig stråling. Alligevel skal det anbefales, at afsenderenheden aldrig er placeret lige ved babyens hoved, men i stedet i kalechen eller på sengesiden.

Måske er du nu blevet lidt klogere på, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med køb af en babyalarm. Hvor du skal købe den er op til dig, men hos www.foetex.dk har de et bredt udvalg i alle prisniveauer. Så her kan det være et godt sted at starte.

| 2017-06-18T07:23:49+00:00 juli 1st, 2016|Babyudstyr, babyudstyr|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.