Fædregrupper og aktiviteter for far på barsel

Forsiden » Forside » Gravid » Barsel » Fædregrupper og aktiviteter for far på barsel

Fædregrupper og aktiviteter for far på barsel

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og dr.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og lige.dk og kristeligt-dagblad.dk og facebook.com og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Flere og flere fædre tager barselsorlov og i takt hermed er interessen for fædregrupper vokset. Men er de fædregrupper fortsat et storbysfænomen? Og er de fleste aktiviteter for baby ikke stadig meget femine og møntet på mor og barn? For gider mænd at sladre løs i timevis med “mødregruppen”? Og tiltaler det mænd at gå til babyrytmik?

Far giver baby badFar giver sutteflaske

Er der i realiteten overhængende fare for at blive ensom far på barsel? For jo jo – vist er tiden med baby unik og dejlig, men det er nu også rart at tale med andre og komme ud hjemmefra end udelukkende at tilbringe tid med baby på egen matrikel. Altså jeg taler om i dagtimerne MED baby. Jeg tænker ikke på, hvordan far kan komme hjemmefra om aftenen, og lave en masse sjovt, imens mor passer baby…! Det tror jeg alle mænd/kvinder selv har fantasi til.

Øget interesse for fædregrupper
På DR Update kan du i dag se et indslag om, at flere af landets store kommuner har oplevet stor efterspørgsel på fædregrupper. Se tv-indslag.

Fædregrupper efterspørges

Ideer til far på barsel
I anledningen af, at denne uge blev kick startet med Kvindernes internationale kampdag mandag d. 8. marts 2010, synes jeg, at vi (kvindelige som mandlige læsere) skal give inspiration til fædre på barsel. Så kom med dine ideer til, hvad far på barsel kan give sig til. Hvad kan far på barsel foretage sig med baby? Alene eller sammen med andre fædre.

Far pusler babyBaby bider fars næse

Kom med forslag til aktiviteter og smid gerne gode links til aktiviteter.

Se Ministeriet for Ligestillings gode info, hvor der er fokus på mænd, barsel og ligestilling.

Parentes bemærket – nogle mænd må kæmpe sig til at få lidt barsel, fordi barnets mor gerne vil afholde hele barselsperioden selv!

Læs artikel fra Kristelig Dagblad Mænd på deltid imponerer omgivelserne

Og selvfølgelig er der en Facebook gruppe, der hedder Far på barsel. Oprettet af SF’s ligestillingsordfører.

Vind plakater til børneværelset
Jeg sætter 3 x 3 flotte plakater på højkant! Skriv en kommentar og måske er du en af de tre, som snart modtager plakater til børneværelset med posten. Er du blank for ideer, men vil gerne have fingre i plakaterne, så kan de købes her! De er i A3 størrelse, og passer til alle standardrammer. Jeg trækker lod blandt kommentarene tirsdag d. 16. marts 2010 inden kl. 12.

| 2017-06-18T07:59:06+00:00 marts 9th, 2010|Barsel|

13 Comments

 1. Peter 2. august 2012 at 16:33 - Reply

  Det er virkelig fedt at mænd nu også melder sig på banen.
  Vi har på enlig-far.dk netop igangsat muligheden for fædre at se hinanden netop via disse grupper.

 2. Henning Habor 18. december 2010 at 03:09 - Reply

  Hej,

  Jeg vil da lige slå et slag for Fædregruppen Spørge Jørgen, hvor der er mulighed for at møde ligesindede. Gå ind på http://www.sporge-jorgen.dk og deltag i debatten eller mød andre fædre.

  Med venlig hilsen

  Henning Habor
  Fædregruppen Spørge Jørgen
  http://www.sporge-jorgen.dk

 3. BabyBusiness 16. marts 2010 at 15:17 - Reply

  Jeg kører benhårdt med kønsforskelle (!) og vil derfor lade det mandlige islæt i kommentarfeltet vinde børneplakater fra BabyBusiness/JuniorBusiness.

  Vinderne er dermed:

  Simon
  Jacob

  Og så vinder Maiken, fordi hun har en sjov mand! Grinede over, at han frygtede bange babyer, fordi han ville brumme til babysalmesang! 😉

  MANGE TAK til jer alle i kommentarfeltet. Supergode kommentarer! 🙂

 4. Rikke 15. marts 2010 at 20:21 - Reply

  Min kæreste har haft 7 ugers barsel, men “kun” samtidigt med mig. Desværre, men det kunne ikke lade sig gøre på anden måde. Vi er nok sådan et par, der kunne have godt af at far også var alene i længere tid med vores dejlige søn (nu 7 1/2 mdr) for at få et indblik i hvad det vil sige at være på barsel og ordne alt med baby og husholdning (hmm, lyder jeg lidt indebrændt? 😉 Retfærdighedsvist skal det også siges, at jeg nogle gange har brug for at komme ud af barsels-boblen…
  Når farmand er sammen med sønnike, tager han tit guitaren frem, og det er bare så hyggeligt at høre fars fuldstændige tonedøve fremførelse af diverse sange. De er også tit på legepladsen, hvor der er en sansegynge og en “sløv” rutchebane, som sønnike både rutcher ned af med hovedet først og sidst. Han er i det hele taget god til at tumle og lave ting, der er gode for motorikken. De har en anden måde at være sammen på, så fra mig skal lyde, at det er skønt for alle parter at far også tager en del af barslen.

 5. Simon 13. marts 2010 at 13:15 - Reply

  Jeg har nu været på barsel i to af mine tolv måneder og det er verdensklasse.

  Du kan godt glæde dig Jacob, selvfølgelig specilt til at blive far, men bestemt også barsel.
  Min korte erfaring er at dagene flyver afsted både med de praktiske ting man prøver at nå i løbet af dagen, men også bare med at være sammen med ens lille dejlige unge -der er jo masser af ting der skal gøres.

  Jeg vil dog varmt anbefale jer fædre at gå i mødregruppe, og simpelthen fortsætte der hvor jeres koner slap. Ja det kan være at nogen tænker deres, men de tøser som er i min søns mødregruppe er bare super søde og fulde af god tanker og overvejelser, det er genialt, så mænd bare mød op.

  Hvor er det vigtigt at få tid med sit lille barn, Forza barsel 🙂

 6. Jacob 13. marts 2010 at 07:25 - Reply

  Som (forhåbentlig snart) kommende førstegangsfar (min dejlige hustru har termin den 22. marts), så går jeg allerede og glæder mig til at tage så aktiv en del som muligt fra starten af vores fælles nye liv! 🙂

  Jeg glæder mig til at holde 12-ugers barsel om 6-7 måneder (ud over de første 4 uger lige efter fødslen), og da der er en håndfuld nyfødte i vores omgangskreds indenfor 2 måneders tid, så har jeg planer om så vidt muligt at mødes med de andre nybagte fædre i min orlovsperiode.

  Det er nok ikke mig der kommer med guldkornene hvad angår idéer til selve barslen for fædre, men jeg er meget interesseret i at høre hvad andre har gjort sig af tanker.

  Kan slet ikke beskrive hvor meget jeg glæder mig til at stå med det lille væsen i armene indenfor de næste 3 ugers tid 🙂

 7. Jeanne 12. marts 2010 at 11:40 - Reply

  Nu skal vi ikke glemme, at der skal være tid til at far-på-orlov også lige:
  Gør rent, tager opvasken, ordner vasketøjet, handler og har middagen klar til mor kommer hjem fra en hård dag på kontoret 😉

 8. Stine 11. marts 2010 at 21:56 - Reply

  Hos os er far på barsel i 6 måneder, heraf er de 2 nu gået.

  Her er der følgende populære dagsaktiviteter for far og baby:

  – Ugentligt besøg hos farforældrene, som er på pension begge to.
  – Babyrytmik med mormor. De følges derhen og mormor rytmikker. Derefter eftermiddagshygge med mormor.
  – Vi bor tæt på Nørrebro, hvor vi kan anbefale Fars legestue (http://www.farslegestue.kk.dk). Masser af fædre og babyer, legetøj, gynger og kaffe.
  – Træning for far i roklub, mens baby sover middagslur i barnevognen udenfor.
  – Indkøb – det er mægtig underholdende at være på tur og sidde i vognen.
  – Private legestuer med venner, bekendte, kollegaer, som også er på barsel.

  Min private mening er, at kvinder og mænd skal dele så meget af barslen som muligt. Både far, mor og baby har godt af, at far også prøver at gå hjemme med baby.

 9. Signe 10. marts 2010 at 21:34 - Reply

  her får far 11 måneders barsel (han har haft 6½ måned indtil videre)- heraf er de 6 måneder solo. De øvrige 5 tog vi sammen.
  Han elsker det, og han taler allerede om, hvor hårdt det bliver, at han nok ikke får samme mulighed næste gang – hvordan skal han få opbygget samme tætte forhold til nr 2?
  Måske må vi spare helt vildt op og lade en af os gå arbejdsløs uden dagpenge eller sådan noget, for det har givet ham helt vildt meget. Det er bare helt fantastisk at se dem sammen. Der er ingen tvivl om, at det har gjort underværker for deres forhold til hinanden.

  Her hvor vi bor, er der ingen fædregrupper. Min mand får hurtigt dagen til at gå med en lang gåtur på et par timer, når vores dreng sover til middag, svømmehal, han har sine forældre på besøg, læser bøger med vores søn, laver ½ times tumlastik hver dag. Resten af tiden er jo hurtigt gået med pusletid og at koge grød og mos.

 10. Maiken 10. marts 2010 at 14:18 - Reply

  Her er min mand lige startet på 12 ugers fædreorlov og det har han glædet sig til i lang tid. Jeg har været på barsel i 26 uger så nu overtager han. Og jeg glæder mig til at komme tilbage til arbejdet.

  Desværre har vores kommune ikke noget tilbud om fædregruppe, så han må selv være opfindsom. Og hvem siger at de traditionelle kvinde aktiviteter ikke kan bruges af en mand. Så nu er han tilmeldt babysalmesang i den lokale kirke og babysvømning. Efter lidt overvejelser besluttede han at “Det tør jeg godt. Men d babyerne bliver vel ikke bange for at mig når jeg brummer i stedet for at synge?”

  Jeg er bare lidt stolt af at have en mand der har så meget lyst til at tage del i sit barns liv.

 11. Lene 10. marts 2010 at 13:42 - Reply

  Min kære mand fik ikke lov at holde barsel – ja, jeg er dybt egoistisk og fik 13 mdr hjemme med min lille skat. Er også i tvivl om han egentlig ville have haft barsel…

  Fædrene fra min mødregruppe forsøgte at lave en “fædre-gruppe” – uden unger vel og mærke. Desværre løb det ud i sandet – men de forsøgte da.
  De fik spist noget søndagsfrokost med øl og sodavand. Tror bestemt at de hyggede sig, omend de er meget forskellige.

 12. Rikke 10. marts 2010 at 10:44 - Reply

  Helt enig i at far også skal have lov at holde orlov med baby selv, hvis han har lyst og mulighed for det. Er for hele familien en god ide.

  Jeg tror faktisk godt mænd gider sidde sammen og snakke i nogle timer – enten på cafe eller hjemme ved dem selv. De taler nok bare om nogle andre ting end kvinder. Så en traditionel fædre-gruppe er da en ide – så kan de jo selv finde på andre aktivitetr. Og er der ikke en fædregruppe, så kan far jo eventuelt overtage mors plads i mødregruppen. I min mædregruppe havde vi et par som tit kom sammen (fordi manden arbejdede om natten) – det var helt fint.

  Men er det ikke sagen. Så er babysvømning skønt. På mit babysvøm (nu tumler)hold har der altid været 50/50 mænd og kvinder. Vi har også baby walk&talk, som en initiativ-rig mor har fundet på, hvor man mødes og går en tur langs søen og ender på cafe. Det er åbent for alle og har også være flere fædre.

  Mændene kunne jo også finde sammen og spørge det lokale fitnes-center om de vil lave baby-fitness – i stil med baby-bio. Enten hold med baby og far, eller hvor børnene kan holde et sted inden for i barnevogn eller lift.

  Og ellers er baby-brunch i tivoli jo også åbent for fædre med billet 🙂

 13. Kristina 10. marts 2010 at 07:48 - Reply

  Jeg vil som nummer et gerne opfordre alle kvinder til at lade deres mand få chancen for også at have retten og muligheden for at tilbringe noget tid hjemme med guldklumpen. Vi kvinder skal jo nok komme op ad stolen og brokke os hvis manden ikke er aktiv nok i forhold til den lille, og så synes jeg heller ikke vi kan tillade os at barsel kun er en mor-ting!

  Forslag til fars barsel:

  Vi bor på landet, hvor der desværre kun er MØDRE-grupper. Men man kunne måske hjælpe sin bedre halvdel med at forhøre om der er nogle af fædrene som kunne være interesseret i at starte en gruppe for fædrene. En anden mulighed kunne være at efterlyse fædre på opslagstavlen i den lokale købmand.

  Far og lille-prut kunne tage i svømmehallen sammen.

  Hvis far er en af de aktive typer, så kunne en babyjogger jo være muligheden for at komme ud og bevæge sig. Den lille vil elske at komme ud og se naturen:-)

  Nogen gange kan man også være heldig at der ikke kun er tøsefilm i baby-bio. Så det kunne også være en mulighed.

  Det var lige hvad jeg kunne komme på, på stående fod. Men jeg skriver lige når jeg kommer på flere idéer 😀

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.