Famly App: Genialt bindeled ml. institution og forældre

Forsiden » Forside » Familieliv » Apps » Famly App: Genialt bindeled ml. institution og forældre

Famly App: Genialt bindeled ml. institution og forældre

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og famly.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og famly.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og minby.dk og facebook.com
Alle links markeret med orange er sponsoreret

“Holder I efterårsferie i uge 42? Husk at krydse af på sedlen,” siger pædagogen fra Agnes’ vuggestue til mig – og peger samtidig på den seddel, som er hængt op på døren. Her skal vi forældre krydse af, hvorvidt vores barn kommer i uge 42 eller ej. Jeg må huske at aftale nærmere med min bedre halvdel i aften… og så sætte kryds i morgen!

Papiropslag, påminde forældre om at sætte krydser (igen og igen) osv. Det må simpelthen kunne gøres smartere! Du har sikkert tænkt det samme.

Det gjorde også Anders Laustsen og Henrik Møller Rasmussen. Hos de to herrer fik det dog ikke lov at blive ved tanken. De handlede! De udviklede app’en Famly og lancerede den i 2013. I dag fungerer app’en som et praktisk og visuelt bindeled ml. institutioner og forældre.

Anders LaustsenHenrik Møller Rasmussen
Anders til venstre og Henrik til højre.

Desværre har mine børns institutioner ikke app’en i brug – endnu. Men den er virkelig genial, så jeg er overbevist om, at Famly vil blive udbredt over hele landet. Med tiden!

Jeg har talt med Anders Laustsen, for efter at have besøgt deres hjemmeside famly.dk blev jeg hurtigt nysgerrig og måtte vide mere.

Fra opslagstavle til touchscreen
Anders og Henrik er vidste, at der allerede fandtes eksisterende softwareløsninger til “administration ml. institution og forældre” hos vuggestuer, børnehaver, fritidshjem m.fl. Fælles for de eksisterende løsninger er, at de primært er baseret på at blive brugt fra en computer (browserbaseret). Altså var det nødvendigt først at “starte op i en computer”, og det afholdte mange institutionsansatte fra at bruge programmerne aktivt. Det samme gjaldt forældrene…

famly
Lederen kan hurtigt få et overblik over, hvor mange børn, der er syge og har fri – og kan derfor nemmere administrere, hvor meget personale, der skal være til stede f.eks. i sommerugerne.

Målet med Famly er, at du du klare al den praktiske kommunikation med dit barns pædagoger online. Vice versa. Institutionen kan naturligvis også kommunikere den anden vej, og direkte med forældrene. Altså bliver resultatet mindre tid i telefon og ved opslagstavle, og mere tid med børnene.

Sygdom
Jeg vil altså kunne fortælle vuggestuen, via Famly, at Agnes er syg i dag. Der er også mulighed for at knytte flere ord på “er syg”. F.eks. at hun har feber og diarre, så det kunne være i omløb…

Ferie
Vi forældre er så slemme til at være langsomme til at melde ud, hvornår vi holder sommerferie, efterårsferie, vinterferie mm.. Mange ender også med, at holde børnene hjemme i flere eller andre uger end først varslet institutionen, så det er ikke nemt for ledere at planlægge ressourcer: Hvor mange pædagoger, som det er nødvendigt, der møder ind!

Hvor kunne det være dejligt for pædagogerne, hvis de slap for at hænge sedler op, som forældrene overser… Og dejligt ikke at skulle hive fat i armen på de samme forældre, der igen og igen glemmer at melde ud, hvad de gør med ferie!

famly

Påmindelser
Pædagogen kan skrive til forældre: Husk regntøj til i morgen, for vi tager på tur – og der er varslet regn.

Eller: På fredag fejrer vi Dronningens fødselsdag, og er væk fra børnehaven ml. kl. 9 og 12.

Eller hvad nu: Der er INGEN begrænsninger i meddelelserne ml. institutioner og forældre.

“Og Famly er til praktiske beskeder. Til administration. Famly erstatter kun opslagstavlen og telefonopringninger med praktiske beskeder. Famly erstatter ikke dialogen ml. forældre og institution omkring eventuelle bekymringer, følsomme informationer og de personlige møder. Når al det praktiske er klaret via Famly, kan forældre og pædagoger tale om det sjove og det værdifulde: Nemlig børnenes dag og oplevelser,” forklarer Anders.

Sovetider
Dette punkt er kun relevant for vuggestueforældre, men for den da; hvor vi også går op i de sovetider! Jeg gør i hvert fald. Agnes sover ikke særlig godt om natten, så jeg vil gerne vide, hvordan hun har sovet i løbet af dagen. Hvornår og hvor mange timer. 9 ud af 10 gange husker pædagogerne at skrive det ned på “sovesedlen” på opslagstavlen, men skønt at kunne se det på app’en hjemmefra – og kunne se hendes sovemønster hen over f.eks. den seneste måned.

Fra tid til anden har jeg mulighed for at hente Agnes tidligt. Men jeg vil ikke stå nede i vuggestuen, hvis hun så endelig sover! Jeg er også ked af at ringe, og forstyrre personalet, blot for at høre, om hun sover… Her kan pædagogerne notere på Famly, at barnet sover – og jeg kan se fra jobbet, at jeg ikke skal hente lige nu, for Agnes sover. Smart!

famly

Billeder af børn
Er der noget vi børn elsker, så er det billeder af vores børn. Vi elsker, når de søde pædagoger har været flittige med kameraet, for det er så hyggeligt at se, hvad vores børn laver imens vi er på arbejde.

baby
Her et udprint af et billede, som Agnes’ søde pædagoger har taget under frokosten… Elsker det! Men jeg ved da godt, at det tager lang tid for pædagogerne at hente billederne ind på en computer og siden printe – og endelig hænge op. På Famly kunne jeg fint “nøjes” med at se dem digitalt!

“Med Famly kan pædagogerne hurtigt tage billeder og lægge billederne ud, så forældrene kan se, hvordan deres barn har det sjovt i sandkassen, skoven eller lign. Mange forældre, der har afleveret et grædende og ulykkeligt barn, er også meget glade for, at pædagogen 10 minutter senere kan lægge et billede ud på Famly, der viser, at nu sidder lille Olivia glad og tegner,” fortæller Anders.

Ja for den! Det ville jeg elske. Ja, jeg ved, at jeg er meget, meget velkommen til at ringe ned i vuggestuen, for at spørge, om Agnes er blevet glad. Men det kunne være så meget nemmere for både pædagoger og jeg, hvis der lige hurtigt blev knipset et “nu glad” billede til mig. Det ville løse knuden i min mave på et splitsekund.

Der kan både vises billeder af stuens børn og det enkelte barn – kun til aktuelle forældre.

“Rigtig mange har i dag smartphones og/eller tablets på sig hele tiden, så at udvikle en app hertil opfyldte vores ønske om, at det skal være nemt og meget tilgængeligt at bruge vores system Famly.”

Men har alle institutioner en smartphone eller tablet?
“Nej ikke alle. Men faktisk har en del en eller begge dele. Flere institutioner har også købt smartphone eller tablet i forbindelse med brug af Famly,” fortæller Anders.

famly

Ønsker for fremtiden
“Vi ønsker selvfølgelig, at Famly bliver udbredt i hele Danmark. Vi har lagt ud med primært private institutioner i vores kundekreds, men naturligvis vil vi meget gerne inden for hos de kommunale institutioner. De er flest! Derudover stiler vi efter at introducere Famly til det amerikanske marked. Herhjemme i Danmark, er vi på flere områder langt længere fremme med digital kommunikation end i USA. Så det bliver meget spændende,” slutter Anders Laustsen.

Se flere skærmbilleder fra app’en og læs brugerudtalelser på famly.dk

Jeg ønsker Famly held og lykke med fremtidsplanerne!

Tusind tak til Anders for hans tid. Har du spørgsmål eller kommentarer til Famly, så endelig brug kommentarfeltet herunder. Famly har lovet at læse med, og besvare spørgsmål.

Mere læsning om famly
Famly omtalt i Frederiksberg Bladet: En app har sparket opslagstavlen ud
Følg famly på facebook

| 2017-06-18T07:27:03+00:00 september 11th, 2014|Apps|

2 Comments

  1. Lise-Lotte 20. juni 2016 at 13:01 - Reply

    Vi har Famly i Fredensborg Kommune. Og det ER fedt. Som det nyeste kan vi nu også poste film til forældrene. Famly bliver hele tiden bedre- Det er et fedt værktøj til intern kommunikation. På alle måder- Tak for det Anders og Henrik!

  2. Anne 16. september 2014 at 10:18 - Reply

    Det lyder rigtig smart.
    I vores institution der tæller en vuggestue og en udflytter børnehave er det temmelig langt med den digitale kommunikation. måske netop pga. udfordringen med at børnene rent fysisk er et andet sted en del af dagen. Vi får mails om, at nu er det tid til (elektronisk) at melde ferie via et link. Invitation til sommerfester samt nyhedsbreve kommer også elektronisk. Dagbøger og billeder ligger på intranettet som kræver en browser, eller at man ligger linket ind som app på telefonen. Det fungerer fint, men Family lyder utrolig smidigt.

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.