Farvel til Danmark i 7 måneder

Forsiden » Forside » Gæsteindlæg » Farvel til Danmark i 7 måneder

Farvel til Danmark i 7 måneder

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Kim flytter til Mexico! Men ikke alene, nej, hun tager sin kæreste Jakob og deres datter Jasmin med. Som om det ikke er nok, så har hun ovenikøbet lovet at fortælle os om det her på bloggen, hvilket jeg synes er helt fantastisk. I første omgang er hun i gang med forberedelserne og især tankerne før afrejse.

I januar 2010 sendte jeg min ansøgning afsted om at komme på udlandsophold i Mexico eller Argentina i forbindelse med mit studie Bsc in Business, Language and Culture. Jeg ventede spændt på hvor jeg mon ville komme hen, for de tager efter ens årskarakterer… Man kan vælge 4 prioriteter og ingen idé om hvor mange der mon ellers har søgt.

Jeg kom ind på min 2.prioritet – en lille by udenfor Mexico City som hedder Cuernavaca, og som skulle være et helt perfekt sted for en børnefamilie (ja, jeg ringede altså til universiteter og ambassader som en dødirriterende mor for at undersøge hvor det var bedst at tage hen. Latinamerika skulle det dog være).

Næsten et halvt år er lynhurtigt gået, og i morgen,  mandag, sidder vi i flyet på vej til Mexico!! Wow!!! Jeg er både vildt nervøs og spændt! At tage afsted alene er én ting, men at tage sin kæreste og vores 1½år gamle datter med er en helt anden affære.


Familien nyder de sidste dage af den danske sommer før det er afrejse i morgen, mandag.

Vores datter, Jasmin, skal i vuggestue mens vi er der. Min kæreste, Jakob, er godt nok på “barsel” fra studiet, men vi tror nok hun kommer til at kede sig uden andre børn, og så giver det Jakob rig mulighed for at gå på sprogskole. Jeg har fået at vide at der er 2 “programmer” i vuggestuen som Jasmin kan følge. Det ene er fra 9.30-14.30, det andet fra 9.30-17.30. Programmer ligefrem! Det er jeg meget spændt på at høre mere om, det er jo noget helt andet end herhjemme hvor vi bare kører efter en pædagogisk læreplan (eller noget i den stil). Jeg fik en liste med forskellige vuggestuer som skulle være de allerbedste i Cuernavaca af den skole jeg er kommet ind på. Jeg troede selvfølgelig at det ville være dyrt når det nu var de bedste, men det viser sig at det kun koster en brøkdel af prisen herhjemme. Og så er der ikke lange ventelister som i København.

Det er så hvad jeg har fundet ud af indtil videre. Men så er der jo alle de andre forberedelser som vi har gjort os. pyha!

For 4 uger siden gik vi for alvor i gang med planlægning og indkøb. Og så slog det mig. Vi skal til MEXICO! Hjælp!! Hvad er det egentlig der venter os? Er det sikkert? Hvad med alle slanger, skorpioner og edderkopper? Er de farlige? Er de i baghaven? Er der mange? Hvad nu hvis Jasmin bliver bidt? Er der kidnapninger?  Hvad hvis Jasmin bliver kidnappet? Er hun sikker i vuggestuen? Åååh gud hvor har jeg været igennem alle skøre tanker fra det største til det mindste. I min allermest nervevragende periode skrev jeg til min gamle spansklærer fra HF. Hun har nemlig boet i Mexico i mange år, både med og uden barn. Heldigvis ville hun vildt gerne mødes med mig, og syntes det var virkelig fedt at vi tager afsted, så vi mødtes på en café på Østerbro i sidste uge, og hun fortalte vidt og bredt om Mexico, om Cuernavaca, steder at rejse til, og hvordan det ville være at have baby med i Mexico. For at gøre det kort: Selvfølgelig var der en masse der var anderledes i forhold til herhjemme, især mht institution, men Mexicanerne eeelsker børn, og vi vil komme til at eeelske Mexico. 🙂 Ja, og så sagde hun at det 100% er farlige at bo hvor vi bor nu (i en dejlig lejlighed, som desværre ligger lige i krigszonen på Nørrebro) end at bo i Cuernavaca. Så faldt jeg ned igen, og slap alle bekymringerne, og så var det ellers bare i gang med at pakke lejligheden ned igen.

Vi har både købt rejseklapvogn (en Baby Jogger City Mini – rigtig fed vogn skal lige siges), og en bærestol til når vi skal rejse rundt. Ellers tager vi afsted stort set uden noget. Kun alt det allermest nødvendige. Resten køber vi derover.


Jasmin synes at nedpakning af lejligheden er ret spændende!

Så har jeg lavet en stor bommert! Jeg fik ikke at vide at man ikke måtte give Gul Feber vaccinen og 15mdr. vaccinen indenfor 4 uger af hinanden, så nu skal hun altså have 15mdrs. vaccinen i Mexico!  Tænk at jeg ikke fik undersøgt det! Følte mig som en vildt dårlig mor (nogen gange må man indrømme at man fejler). Heldigvis rettede mødet med min spansklærer Annette op på alt, for “hey – de har da også gode hospitaler i Mexico”. Så nu har jeg også en liste over de 3 bedste privatklinikker i Cuernavaca. Jeg har prøvet at ringe og snakke med 2 af dem for at bestille tid, men det viser sig at de slet ikke kan engelsk.  Så jeg prøvede så godt jeg kunne på spansk, men det var ikke lige nemt når jeg så skulle finde ud af hvad vaccinen hedder på spansk. Det viser sig at i Mexico kommer du bare ind og køber vaccinen, så giver en læge dig den, og så er det det. Du kan komme når du vil. Meget inde i den danske kultur og velfærdssystem så prøvede jeg jo at få en tid. Så jeg har slet ikke brug for en tid? Jamen så kommer vi da bare forbi når det passer. Fedt! (jeg håber bare at jeg forstod det hele rigtigt. haha.. det kan jo godt være at jeg er helt galt på den)

Vores visum skulle vi ind og hente på ambassaden i fredags. Desværre lavede den Mexicanske regering kravene om vedrørende student visum, så der var en masse ekstra papirer der skulle ordnes, og Jakob og Jasmin fik desværre ikke deres visum. Det skal vi lige have styr på når vi når frem.

Imorgen flyver vi så. Jakob skal med et tidligere fly til Frankfurt, hvor vi mødes 2 timer senere for at tage samme fly til Mexico. Flybilletterne var desværre kikset, men heldigvis er vi sammen på den lange strækning. 🙂 Nu glæder jeg mig bare til at komme afsted, og for at være helt ærlig, så tror jeg på at alt der ku’ gå galt er gået galt herhjemmefra, og at vores ophold i Mexico nok skal blive helt fantastisk.

Nu er jeg bare spændt på hvordan Jasmin kommer til at klare den lange flyvetur fra Frankfurt til Mexico, hvor nemt/svært det bliver at finde et hus og hvordan Jasmin tager jetlag og omstillingen ved at flytte til et nyt hjem. Vi har sat 4 uger af til 100% familietid i varmen. Og nu hvor vi ikke kan forberede os bedre, så er det bare at springe ud i det 🙂

Følg med i Kims historie når familien indtager Mexico, og om det hele kan leve op til forventningerne og om flyveturen og det hele

| 2017-06-18T07:57:15+00:00 juli 4th, 2010|Gæsteindlæg|

6 Comments

 1. Signe 8. december 2010 at 14:10 - Reply

  Ja, jeg synes også, det er sejt, I er taget af sted.

  Jeg er selv studerende med en mand, der arbejder og en dreng på 15 mnd i vuggestue, så jeg troede egentligt, at det var umuligt at tage på udveksling i udlandet. Men det kan man altså godt. Hvis manden da lige kan få orlov fra arbejde. ;o)

 2. Kim 12. juli 2010 at 04:30 - Reply

  Tak for de herlige kommentarer! Det giver lidt ekstra gåpåmod når man lige pludselig lever i en helt fremmed kultur og tænker: pyha, sikke meget der skal ordnes og holdes styr på. Jasmin klarede flyturen flot i de vågne timmer, men at sove.. der ville hun vist ha sin egen seng og var træt af at sidde i et fly, så det blev der ikke rigtig noget af :-/ Men det gik nu også ok uden søvn. Her en uge efter er vi stadig igang med at lede efter et hus. Mere om hus, indtryk, varme og regnvejr og at have børn i Mexico i næste indlæg. Håber I læser med igen 🙂

 3. Louise 7. juli 2010 at 14:44 - Reply

  Fedt fedt FEDT i tager afsted. Elsker når småbørns familier stikekr lidt ud og gør noget helt andet og anderledes end normen og er helt sikker på i alle 3 får et helt fantastisk semester i Mexico. Og der er nu ikke noget så skønt som at rejse og kunne vise sine børn helt fra små at der findes andet end vores lille smørhul herhjemme.
  Ser frem til at høre om jeres tur.

  De bedste hilsner og lidt misundelse

 4. Randi 5. juli 2010 at 15:46 - Reply

  Så er I taget afsted – hvor er I seje. Glæder mig til at følge jer her på bloggen. Og Jasmin skal nok klare flyveturen i fin stil.. Ü
  Rigtig rigtig god fornøjelse.

 5. Jeanne 5. juli 2010 at 09:47 - Reply

  Hvor er I modige!
  Jeg håber I får 7 fantastiske måneder 🙂

 6. Juliane 4. juli 2010 at 21:19 - Reply

  Vil såmænd bare sige, at jeg synes I er super seje, og at jeg glæder mig til at høre meget mere om, hvordan det er at bo i det store udland med et lille barn!

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.