FDM test af autostole maj 2009

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Autostole » FDM test af autostole maj 2009

FDM test af autostole maj 2009

Denne artikel er sponsoreret af fdm.dk og babybusiness.dk og og babybusiness.dk og nyhederne.tv2.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og bilpriser.dk og babybusiness.dk og tojbamsen.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og adac.de og rfsf.dk og familien-i-trafikken.dk og britax.com og britax-römer.de og chicco.com og recaro.com og babytorvet.dk og babysam.dk og baby-vest.dk og pinocchio.dk og babyhome.dk og babyogdesign.dk og dreamchild.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Traditionen tro tester FDM og ADAC (den tyske pendant til FDM) autostole i maj måned. FDMs test af autostole foregår i samarbejde med 20 europæiske bilistorganisationer og lige så mange andre former for forbrugerorganisationer under sammenslutningen ICRT – med Forbrugerrådet som den anden danske deltager.

Ny baby i autostol
Ny baby klar til biltur.

Se hele 2009 testen af autostole på FDM hjemmeside.

Det er tyske ADAC der forestår selv crash testen. Så bliv ikke forvirret over hele to test. Det er reelt den samme: FDM/ADAC.

Sikkerhed i top
Vi færdes meget i trafikken med vores børn, og hvert år sker grimme ulykker. Derfor skal du være helt sikker på, at dit barns autostol bare er i orden! En ting er en god autostol, men iflg. et klip, jeg så på TV2, så skyldes langt de fleste ulykker, at børn ikke er spændt korrekt fast i deres autostol.

Autostol baby
Autostol baby

Spænd selen korrekt
Se et videoklip fra TV2, hvor ekspert fra FDM viser, hvilke fejl forældre typisk gør, når de spænder deres barn fast i autstolen.

Autostol barn
Autostol barn

Højde og drøjde afgør valget
Babyer er lige så individuelle som voksne; der er derfor stor forskel på børns størrelse og vægt i samme alder. Køb derfor autostol efter højde og drøjde og ikke alder. Mange autostole får gode karakterer i test, så vælger du en af disse autostole, bør du være godt kørende.

Autostol

Medbring bil og barn
Når du skal vælge autostol, er det en rigtig god idé at medbringe både bil og barn. Vælg en dag, hvor baby er i topform, så der er energi, og lyst til, at prøvesidde flere forskellige modeller inden for autostole.

Du kan gå ud fra, at stolen er for lille, hvis barnets hoved stikker mere end et par centimeter op over stoleryggen.

Bagudvendt autostol
De fleste bagudvendte autostole spændes fast med bilens trepunktsseler og medfølgende ekstra seler. Det giver stolen en rigtig god stabilitet. Mange bagudvendte stole kan, når pladsen bliver for trang, vendes og bruges fremadvendt til barnet er ca. 4 år.

Slå air bag fra
HUSK når du har en autostol foran i bilen, på passagersædet, så skal air bag deaktiveres. Det er forskelligt fra bil til bil, om du selv kan slå air bag’en fra eller om du må den vej ad et bilværksted.

Air bag skal deaktiveres ved autostol foran i bilen

I vores bil kan air bag kun deaktiveres på værksted. Det koster så lige en timeløn+… Husk at få slået air bag’en til igen, når barnet ikke længere benytter passagersædet foran.

Hvad er isofix
De fleste nye biler har Isofix-beslag. Hvis I har en bil med Isofix-beslag, er det sikrest at købe en autostol, som kan monteres i Isofixbeslag. Barnestolens beslag klikkes ind i bilens Isofix – det er to gribere, der er svejset fast i bilen. Bilens Isofix sidder mellem ryglæn og siddeflade. Med Isofix er det for mange nemmere at montere stolen korrekt end med trepunktsele.

Britax autostol med isofix base
Britax babyautostol med isofix.

Isofix basen sidder altid i bilen, og du “klikker” autostolen af og på – uden at bruge bilens sele. Isofix tester som regel til at være mere stabilt, især ved sidekollisioner. Men der er undtagelser. Eksempelvis testede Emmaljunga stolen god, når den stod på bilens sæde. Men i base testede den elendigt. Læs her.

18 gode autostole fra ADAC test
ADAC er gennem adskillige test nået frem til, at disse 18 autostole er gode i 2009 testen – der er fortsat autostole fra 2008 testen, som er gode!

ADAC testede 22 autostole, og fandt 4 af disse mangelfulde.

Kilde:www.bilpriser.dk

0-10 kg, op til 1 år:
Casualplay Prima Easy + Base Primafix (Isofox) : Tilfredsstillende (Middel).

Casualplay Prima Easy
Casualplay Prima Easy – set hos bl.a. Tøjbamsen.dk

0-13 kg, op til 1 1/2 år:
Römer Babysafe Plus + Belted Base: God.
Cybex Aton: God
Emmaljunga First Class 0+: God
Bébé Confort Streety.fix + Streety.base: God
Emmaljunga First Class 0+ Base (Isofix): Mangelfuld
IWH Babymax + Basis (Isofix): Mangelfuld

Römer Babysafe Plus
Römer Babysafe Plus

Op til 18 kg, op til ca. 4 år:
HTS BeSafe iZi Kid X1 Isofix: God
Britax Fixway (som Volvo-autostole): Tilfredsstillende (Middel)
Chicco Proxima: Tilstrækkelig (Under middel)

BeSafe
HTS BeSafe iZi Kid X1 Isofix

9-18 kg, 1 til ca. 4 år:
Römer Safefix plus TT (Isofix): God
Maxi Cosi Tobi (model 2009): God
Bébé Confort Axiss (lig med Maxi Cosi Axiss): Tilfredsstillende (Middel)
Nania Cosmo SP Isofix: Tilfredsstillende (Middel)

Römer
Römer Safefix plus TT

9-36 kg, 1 til ca. 12 år:
Nania Racer SP: Tilfredsstillende (Middel)
IWH Megamax Isofix + Basis: Mangelfuld

15-36 kg, ca. 4 til 12 år:
Cybex Solution X-fix: God
Concord Transformer XT: God
HTS BeSafe iZi Up X2: God
¨Key 2-3: Tilfredsstillende (Middel)
Nania Starter SP: Tilfredsstillende (Middel)
Alpin Daisy: Mangelfuld

Cybex Solution X-fix
Cybex Solution X-fix

Kilde:www.bilpriser.dk

Se hele testen på www.adac.de

Læs mere om trafiksikkerhed
Rådet for større færdselssikkerhed
Tag hånd om familien i trafikken

Hjemmesider autostole
Jeg lister lige et par hjemmesider blandt de store autostole udbydere. Der er dog mange, så dette kun et mindre udsnit.

Britax.com
Römer (samme ejer som Britax)
Chicco.com
Recaro.com

Her kan du købe autostole online
Denne liste er ikke fuldstændig – der findes givetvis mange flere.
www.fdm.dk
www.babytorvet.dk
www.tøjbamsen.dk
www.babysam.dk
www.baby-vest.dk
www.pinocchio.dk
www.babyhome.dk
www.babyogdesign.dk
www.dreamchild.dk

Købe brugt autostol
Se her efter online muligheder for at købe brugt babyudstyr

Læs nu blogindlægget om sikre autostole i 2010.

[ad]
| 2017-06-18T08:00:26+00:00 maj 31st, 2009|Autostole|

20 Comments

 1. Josephine 24. januar 2010 at 00:35 - Reply

  Og nu kan man jo ikke redigere og jeg fik ikke læst grundig korrektur – men jeg mener selvfølgelig at jeg kvier mig ved at køre ud og PRØVE relevante autostole

 2. Josephine 24. januar 2010 at 00:33 - Reply

  FDM har da interesse i tests men de sælger såvidt de selv oplyser kun testvinderne…. Og har da selv konstateret at der bliver skiftet ud i modellerne alt efter hvilken stol der pt ligger bedst i bedømmelserne. Synes man skal være kritisk forbruger – også når man læser tests, og når man køber stol. Vi har en bagudvendt stol der går til 18 kg – og blev nærmest frarådet den i en udstyrsbutik (ikke FDM). Vi fik at vide at det ikke var nødvendigt med bagudvendte stole i den aldersgruppe og meget andet vrøvl. Jeg synes heller ikke altid ekspedienterne ved det de bør vide angående montering. Gjorde de det, og følte jeg virkelig jeg fik en vidende og god betjening ville jeg gerne betale lidt mere for en stol købt her i landet. Jeg kvier mig trods alt stadig ved at køre ud og relevante autostole i en butik og så købe dem fra udlandet. Men nærmest ligemeget hvor jeg har været og spørge om råd, og det gælder desværre samtlige butikker med autostole, inkl den lokale FDM, så synes jeg jeg ved mere om stolene end dem der sælger dem. Nu går jeg også meget op i bilsikkerhed for mine unger men alligevel, jeg er jo ikke forhandler så det undrer mig. Jeg har tvillinger så jeg står også og skal bruge to. Og ender delvist af samme grund nok med at købe dem fra udlandet.
  Man skal også læse tests med kritiske briller. Jeg går mest op i sikkerheden – så for mig er det ikke særlig relevant at en stol dømmes ned i den samlede bedømmelse fordi betrækket angiveligt er svært at få af. Det er tilfældet med vores – som jeg i øvrigt lige har haft betrækket af for at vaske, uden problemer. Og den blev også dømt som værende vanskelig at installere i bilen – heller ikke noget vi kan genkende.
  Josephine

 3. Laila Bøndergaard 22. januar 2010 at 08:26 - Reply

  Jeg giver Søren Overgaard fuldstændig ret. Der er mange ting som forbrugerne ikke er klar over og som påvirker markedet bla. at FDM selv har en interesse i test da de selv sælger autostole.
  Jeg kan godt forstå at man som forbruger vil købe billigst muligt, men man skal bare tænke på om man i fremtiden kun vil handle i Bilka og udlandet, og så glemme alt om god service og vejledning.
  Der er nogen som gør et kæmpe stykke arbejde for at vi i et lille land som Danmark har et bredt udvalg med specialbutikker som gerne vil vejlede og hjælpe kunderne…..men det kræver at de ikke bliver misbrugt, ellers ender det med at vi kun har store kedelige supermarkeder som ikke ved noget om produkterne.
  Man ser ofte at forbrugerne ikke bruger tingene korrekt f.eks. spændes selerne i autostolene ofte alt for løst, hvilket gør at autostolene mister deres funktion eller at stolene er fejlmonteret i bilen, men man kan ikke forvente at kunderne ved bedre, hvis de ikke har fået en ordentlig vejledning. Der er også en lille detalje omkring at stolene kan hedde det samme og ligne hinanden, men at der er forskelle som forbrugeren ikke umiddelbart er opmærksom på.
  Heldigvis handler mange udfra, “hvor de gør den bedste handel” og ikke bare pris…..

 4. Nicolai 9. januar 2010 at 12:24 - Reply

  Maxi Cosi Tobi – Købt idag i Bilka – 1299,-

  Superpris! 🙂

  Bare et tip til de hurtige. Ved ikke hvor længe tilbudet gælder, men de havde mange.

 5. sisse 5. januar 2010 at 18:50 - Reply

  Til christina: En graco den er testet som den 3 bedste enten i europa el i verden fik jeg at vide i ønske børn de har dem desværre ikk selv men han ville gerne have den med i sortimentet 🙂 Den er rigtig god til de nyfødte vu har i hvert fald været super glade for vores.. Men har slet ikke set den nævnt herinde af en el anden grund??

 6. Christina 6. december 2009 at 15:05 - Reply

  Hej
  Hvad anbefaler I til en nyfødt?
  Er allerede ved at undersøge markedet,selvom det først er nødvendigt om 5 måneder.
  Har I adresser på de tyske hjemmesider?
  Mvh
  Christina

  • BabyBusiness 7. december 2009 at 22:19 - Reply

   Der findes givetvis i tusindvis af tyske hjemmesider, som sælger autostole. Kan ikke lige udpege nogle frem for nogle andre. Håber andre læsere her på bloggen kan hjælpe med deres personlige erfaringer. 🙂

 7. Marie 29. oktober 2009 at 12:30 - Reply

  Har netop modtaget vores nye Maxi-Cosi 2009 fra Babydaysdirect.co.uk! Super stol, super pris og super levering! Kan helt sikkert anbefales. Bestilte stolen søndag og modtog den i dag (torsdag)!! Sparede således også 900 kr. i forhold til BabySam (dette er inkl. levering!).

 8. Michael Wilberg 16. oktober 2009 at 10:14 - Reply

  Hej

  Vil blot anbefale denne engelske hjemmeside hvor der kan spares ekstremt mange penge på autostole: http://www.babydaysdirect.co.uk, man kan købe Britax til langt under halvdelen af hvad de koster herhjemme. F.eks. Römer Babysafe Plus koster omkring DKK 700,00 sammenlignet med 1.499,00 i Kærebørn.

  Tag og kig på den. Har IKKE selv prøvet at købe noget der endnu, men gør det. Skal man have flere børn er det ligeledes billigere at købe via denne hjemmeside sammenlignet med at leje autostole.

  Hilsen
  Michael

 9. JP Hansen 11. juni 2009 at 20:45 - Reply

  heh ja – det har de bare ikke lige skrevet…

  Se linket her på side 38: http://www.fdm.dk/NR/rdonlyres/3D938D32-4994-4743-80AB-FAB2060466DA/0/TestAutostole2009.pdf

 10. JP Hansen 11. juni 2009 at 20:36 - Reply

  Jeg forstår ik et hak af den test i Motor nr. 6 2009 – der står at Römer Babysafe Plus med 3-punkts selebase er set til 599,- hos FDM og Babysam.. Hos Babysam har de den slet ikke på deres hjemmeside – og her hos FDM kan jeg kun finde selve basen til 599 – og så lige stolen oven i til 1300,- RIMELIG grov fejl hvis det passer..

  • BabyBusiness 11. juni 2009 at 20:38 - Reply

   Jeg tror, der må være tale om en “tyrkfejl”. Det lyder helt usandsynligt i mine ører, at en Römer autostol sælges for 599 kr. Er bange for, at det netop kun er basen til den pris…

 11. Rikke 3. juni 2009 at 12:10 - Reply

  Blot en kommentar til Søren, som jeg kan hører skriver til mig sidst i sit indlæg. Jeg har fin samvittighed til at få rådgivning i DK og købe på nettet. Det gav mig mulighed for at købe to stole som scorer højt i test og som har isofix. Min samvittighed går på mit barn, som jeg har gjort hvad jeg kunne for at give den største sikkerhed i bilen. Og det er vigtigere for mig end noget andet. Så det ville jeg uden tøven gøre igen.

  Jeg ville skam allerhelst købe i en butik i Danmark. Vi skulle så bare bruge to stole og kunne spare 900 kr per stol. Så knap 2000 kr sparet – det er mange penge i min verden. Og momsen i DK forklarer ikke hele den store besvarelse for jeg betalte 19% moms i Tyskland. Og så kan man jo forsøge at finde et firma som betaler fragtomkostninger ved reklamationssager.

  Jeg forstår ikke hvorfor prisen i Danmark er så høj for isofixstole. Prisforskellen på ikke isofix-stole er nemlig ikke særlig stor mellem DK og Tyskland. Så det virker på mig som om at man i Danmark hæver prisen for iso-fix fordi mange er villige til at lægge de ekstra penge for den ekstra sikkerhed. Måske der er anden logisk forklaring, det ved jeg ikke, men det virker bare sært på mig.

 12. Søren Overgaard 2. juni 2009 at 22:42 - Reply

  Som Rikke ganske rigtigt skriver kommer autostolene kun med i de nye test såfremt der har været ændringer i stolene eller i testmetoderne. Man kan derfor sammenligne testresultaterne fra 2007/2008/2009, da testene er foretaget med direkte sammenlignelige testmetoder. Det er også grunden til, at bl.a. Recaro og Kiddy ikke fremgår af de nye lister, da der ikke har været ændringer i stolene. F.eks. Maxi-Cosi Tobi er blevet opgraderet en smule og fremgår derfor med nye testresultater. Ser man på den samlede liste over testede stole de sidste tre år er der to testresultater af Maxi-Cosi Tobi.

  Den samlede liste med test af 90 autostole kan købes på TÆNK. Testene er ikke udført af FDM eller TÆNK. Testene udføres af ADAC i Tyskland og resultaterne formidles videre af bl.a. FDM og TÆNK. Desuden bør man være klar over at FDM har kommerciel interesse i testen, da de jo selv sælger autostole. Det er endvidere sundt at gøre sig sine egne overvejelser. At en stol ligger på en 5. eller 6. plads betyder ikke nødvendigvis at det er en dårlig stol. Og det kan sagtens være at den passer bedre til ens egne behov mht. økonomi, komfort, pladskrav osv.

  Mht. køb af autostole i udlandet er det rigtigt, at der i mange tilfælde kan spares penge, ligesom med mange andre produkter. Grunden er den høje moms i DK samt, at der typisk er et ekstra mellemled (importør). Man skal dog være opmærksom på, at de sparede penge hurtigt er forduftet ved reklamationer, da det er betydeligt dyrere at sende frem og tilbage udenlands end indenlands. Og så er der jo kommunikationen. Om man har samvittighed til at benytte sig af de danske butikkers service og rådgivning først for derefter at handle billigere i udlandet må være op til en selv!

 13. Rikke 2. juni 2009 at 18:04 - Reply

  Sidste år var der ikke nogen maxi-cosy stole med i testen – er der faktisk heller ikke rigtigt år. Og det er så de stole vi har og man vil go gerne bekræftes i at det man har er i orden. Dengang skrev jeg en klagesang til FDM og fik at vide det skyldtes at der ikke var sket ændringer i stolen, og så bliver den ikke testen igen. Så den sidste test af den stol gælder. Og det giver jo fin mening. Så kunne det bare være rart med en samlet oversigt over seneste testresultat for de største og mest brugte mærker. Så kan det jo bare angives hvornår den er testet.

  Vi købte også vores autostol i Tyskland – mener vi sparede 900 kr inkl. fragt, så det er da værd at tage med. Det man så ikke får er jo en instruktion i hvordan stolen sættes rigtigt i. Men vi kørte ud og kiggede i babysam og prøvede den i bilen inden vi bestilte den.est

 14. Henriette 2. juni 2009 at 13:08 - Reply

  Man kan spare mange penge på at købe dem via udenlandske netbutikker. Vi købte én i Tyskland til under den danske pris ink. fragt…

 15. Thomas 2. juni 2009 at 12:28 - Reply

  Hejsa

  Fin test – men hvad hjælper det når de glemmer en af tidligere test bedste autostole…? KIDDY Infinity Pro… Som endda er væsentlig billigere end de andre, som er med i testen… Hmmm – gad ellers godt at vide, om deres nye model er endnu bedre eller om kvalitetskravene er blevet slækket… Desuden glemte FDM vist også et andet mærke, der hedder Recaro… Sjovt, at nogle mærker, slet ikke indgår i de respektive test… 🙂

  • BabyBusiness 2. juni 2009 at 12:30 - Reply

   Jamen det kan jeg da kun give dig ret i Thomas. Især som ejer af to stk. Recaro autostole… 🙂

 16. Barbara 2. juni 2009 at 11:06 - Reply

  Det er også muligt at købe de bedste autostole hos FDM enten på FDM.dk eller I en af FDMs butikker. I butikkerne kan man også få vejledning i motering- og det er en rigtig god idé. Og så kan jeg kun anbefale en isofix stol. Ikke kun af hensyn til sikkeheden, men også fordi det gør det 100 gange lettere at have barnet med i bilen. Jeg måtte dog ofre lidt penge på isofix beslag til bilen, da det ikke var standard, men det har jeg bestemt ikke fortrudt.

  • BabyBusiness 2. juni 2009 at 11:20 - Reply

   Ak ja – selvfølgelig! Hvordan kunne jeg glemme http://www.fdm.dk, som jo er selve kilden til denne artikel!

   FDM ryger på oversigten over, hvor du kan købe autostole.

   Tak Barbara! 🙂

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.