Det er ikke helt forkert, at “der sker noget, når mænd får børn”. Fornylig skrev jeg her på BabyBusiness.dk om den selvopvarmelige sutteflaske iiamo, som de to fædre Rasmus og Nikolaj har brugt de seneste par år på at udvikle og nyligt har lanceret.

The Flexi Batn i brug

Stort set i samme tidsrum har to andre danske fædre knoklet løs med at udvikle et babybadekar, der kan foldes sammen, når det ikke er i brug.

Jeg har netop talt med Niels Peter Estrup, som sammen med Kim Barba, står bag firmaet A Real Cool World. De har nu lanceret det mest fantastiske babybadekar! Det er så fleksibelt, så praktisk og i lækkert materiale, at jeg med sindsro vil kalde det kulørte babybadekar for en verdensnyhed. Og det er også, hvad det er!

Badekarret hedder “The Flexi Bath”, og er lavet i en blanding af blød og hård plastic – og det er en ingeniørmæssig landevinding at kunne kombinere de to størrelser. Kan jeg forstå! Og samtidig er de mest strenge miljøkrav overholdt! Bl.a. er der intet indhold af det hormonforstyrrende stof Bisphenol A i badekarret. Det er en stor opgave at undgå det stof, når man arbejder med plastic!

The Flexi Bath fra danske A Real Cool World

Foldes og pakkes væk
Når baby er badet kan badekarret foldes helt sammen og dermed stå ubrugt uden at fylde i badeværelset. For nøj, hvor er det dog møgirriterende at skrumle over sådan et babybadekar i badeværelset i tide og utide!

The Flexi Bath sammenfoldet

Når badekarret kan foldes sammen, er det også væsentligt nemmere at tage med på tur. På ferie, i sommerhus, på besøg etc.

The Flexi Bath

Betalbart bad
Samtidig med, at foldebadekarret fylder lidt – og det er også rart hjemme hos bedsteforældre, der ikke har børnebørn til badning hver dag – så er The Flexi Bath absolut til at betale. Det koster 269 kr. Så der skal nok kunne blive til, at bedsteforældrene køber et til besøg af barnebarnet.

Vi har savnet et badekar hos vores farmor, der ikke har super meget plads – og kun bruser i badeværelset. Når køkkenvasken er for lille til babybadning og bruseren for besværlig, så vil det være skønt med det her foldebadekar. Nogle gang er børnene så beskidte (for mange beskidte bleer og modellervoks under neglene), at kun iblødsætning gør underværker!

Badekarret er også smart at have med på campingferie – og måske til stranden! Om ikke til at bade i, så kan børnene bruge det til kortvarig pool for vandmænd. Badekarret kommer nemlig også i en transparent udgave, som må være perfekt til at udforske vandmænd, krabber mm. fanget ved stranden. Kun fantasien sætter begrænsninger!

En ny generation babybadekar er født!

Badekarret er testet til at kunne åbnes og foldes 3.000 gange, før det viser tegn på slitage. Det svarer til, at du bruger det i 8 år. Jeg tror nok, at det så kan siges at være et rentabelt badekar.

Testet i alle ender og kanter
Foldebadekarret er i bogstavligste forstand testet i alle ender og kanter. Ud over de ovenstående 3.000 gange det er blevet åbnet/foldet sammen, så kan det opbevares på lager i 5 år ved 20 grader uden det tager skade. Det klarer 70 grader varmt vand, babyolie og diverse kemikalier! Intet som man forhåbentlig udsætter hverken baby eller badekar for, men det skal kunne klare “pressede forhold”. Især på baby/børneområdet løber man som producent selvsagt ingen chancer!

Historien bag The Flexi Bath
Jeg ringede til A Real Cool World, og fik en god snak med Niels Peter Estrup. Det er fantastisk givende at tale med et menneske, der i den grad brænder for sit produkt, og brænder for at gøre livet lettere for småbørnsfamilier. Niels emmede af positiv energi, og det håber jeg kan skinne igennem i dette resume af vores samtale.

Find eksperterne – behold ideen
Niels Peter betegnede sig selv og partner Kim Barba som ægte “miljø-freaks”, og det var salget af Niels Peters og Kims fælles øko industrivaskeri, Lavendel Vask, der gav startkapital til deres fælles firma A Real Cool World.

“Ideen til badekarret opstod, fordi jeg var træt af, at vores babybadekar fyldte for meget på badeværelset, hvor det størstedelen af tiden ikke var i brug,” fortæller Niels Peter Estrup.

Efter nogle måneder med modeller og tegninger, tog jeg fat i nogle plast virksomheder, som alle sagde nej til projektet, fortæller Niels Peter Estrup. Dog var der én, som måske kunne hjælpe mig. Det var Cava Plastics, i Marriager. Herefter kontaktede jeg Kim Barba, som jeg tidligere havde haft et fantastisk samarbejde med i vores kære smukke øko-vaskeri (industrivaskeri). Kim var med og a Real Cool World var født.

Som sande miljø-freaks var materialevalget til badekarret af stor betydning, og det har givet en del udfordringer de tre år, hvor badekarret har været undervejs. Fra idé til butik.

Karret skulle være stabilt når barnet sidder i det, skridsikkert og have flot design. Samtidigt havde det meget høj prioritet, at produktet bliver produceret med stor ansvarlighed i både materialevalg, produktion, anvendelse og bortskaffelse. Det vil sige, at f.eks. blødgører (phatalater), PVC, tungmetaller osv. absolut ikke måtte forekomme. Alle råvarer er fuldt dokumenterede og har relevante godkendelser. Prisen på produktet skulle naturligvis også være god.

Niels Peter Estrup og Kim Barba var vidt omkring i verden, for at finde eksperter med forskellige baggrunde, der hver især kunne bidrage til et badekar, der levede op til målet om at karret skulle kunne foldes, være miljømæssigt forsvarligt og prisen god.

Kim og Niels Peter fra A Real Cool World

“Vi talte med mange plastingeniører, og alle sagde, at det ikke kunne lade sig gøre at kombinere blødt og hårdt plastic på den måde, som vi ønskede. Badekarret skulle både være stabilt og samtidig kunne foldes helt sammen. Kanterne på badekarret er ikke lige så stive som almindelig hårdstøbte badekar, ” fortæller Niels Peter Estrup.

Jeg synes jo, at badekarret er en genial idé, så jeg spørger Niels Peter, hvordan de turde at spørge løs i hele verden, for at finde eksperter, der kunne hjælpe dem med at knække koden. Der var jo stor risiko for, at nogle ville stjæle ideen, tænkte jeg.

“Det er en satsning. Du er nødt til at spørge meget, for at blive meget klogere. Men vel er det ømtåleligt pga. patentrettighederne. Hvem kommer først med det rigtige produkt?,” svarer Niels Peter.

To tyske ingeniører og en pensioneret ingeniør fra Teknologisk Institut samt flere designere, har været af uvurderlig hjælp for A Real Cool World.

Hård og blød plast i skøn forening
Eksperterne på beregning og materiale var bl.a. fra det store udland, men sluttelig vidste det sig, at det kun var en plastfabrikant i Mariager, Nordjylland samt en en værktøjsfabrik i Odense, der formåede at fremstille The Flexi Bath. Herligt! Det luner, at vi har de dygtigste herhjemme i Dannevang. Især i en tid med finanskrise og mange jobs, der bliver outsoucet til det store udland.

Der blev derfor indledt et samarbejde med Cava Plastics A/S, som besidder stor ekspertise inden for produktion af plastemner. Sammen med A Real Cool World kunne Cava Plastics løfte den opgave, der hed produktion af foldebadekar, der lever op til Niels Peter og Kims hårde krav om æstetik, funktion og miljøvenlighed.

Den hårde plasttype udgør sider, ende- og bundstykker i karret, mens den bløde plasttype udgør hjørner og foldelinier. Den bløde plasttype virker således som ”hængsel”.

Hjernø værktøjstøjsfrabrik i Odense fremstillede det værktøj, som skulle til, for at badekarret kunne se dagens lys.

Bundproppen viser temperaturen
Det tog en rum tid for mig, inden jeg bare havde en perfekt babybadevandstemperatur i hånden. I dette foldebadekar kan du i hvert fald ikke komme til at bade din baby for varmt. Bundproppen advarer dig, for den skifter farve i takt med temperaturen.

Bundproppen viser automatisk temperaturen i The Flexi Bath

Snedigt! I øvrigt fortalte Niels mig, at den “lille umulige prop” har voldt en del problemer under fabrikationen. Alle producenter afviste at kunne lave en temperaturfølende prop uden Bisphenol A (et hormomforstyrrende kemikal, som ofte bruges i plastindustrien).

Det lykkedes efter meget hårdt arbejde at få fremstillet en farveskiftende prop UDEN Bisphenol A.

Ikke et øje var tørt hos Niels Peter Estrup og Kim Barba.

Badekar i lange baner

Ved de første prototyper af badekarret var proppen alt for nem at hive op for børn. Det er der ændre på nu. Proppen er supernem at sætte i – men kun en voksen kan hive den op igen.

Fakta om badekarret
The Flexi Bath er større end IKEAs kendte blå babybadekar. The Flexi Bath ser umiddelbart mindre ud, men det er øjet, der snyder. For det har større mål. Umiddelbart snydes vi af, at det ikke har de hårde og brede formstøbte plastkanter.

The Flexi Bath

Målene på The Flexi Bath:

Længde: 66,5 cm
Bredde: 38, 9 cm
Højde: 23,8 cm
Vægt: 1269 gram

Kig forbi A Real Cool World for at læse mere om badekarret og se det i funktion.

Her kan du købe badekarret
Du kan finde forhandlere (både gadebutikker og online) via PlayForLife.dk – badekarret kan købes fra marts 2009.

Niels Peter antydede, at der er flere spændende produkter til børn i vente. Vi venter spændt!

BabyBusiness.dk siger tak til A Real Cool World, og satser på, at der bliver stillet et par badekar på højkant i en konkurrence her på bloggen!

Læs mere om The Flexi Bath
Artikel fra Teknisk Landsforbund

Artikel fra Erhvervsbladet: Foldebadekar til babyer skal ud i verden

The Flexi Bath har vundet Formland Design Award – forår 2009.

Også til større børn
Se The Flexi Bath i brug til mine børn på 2 og 5 år.