Fly ødelægger barnevogn

Forsiden » Forside » Familieliv » Dagbogsskriblerier » Fly ødelægger barnevogn

Fly ødelægger barnevogn

Denne artikel er sponsoreret af flybooking.dk og babybusiness.dk og juniorbusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Det er så let at være bagklog! Nu er Alberte fyldt 2 år, og i de par år har vi flere gange fløjet medbringende en barnevogn på ruten København-Aalborg. Dumt!

[ad]

En stor del af vores familie bor i Nordjylland og en køretur i bil på 4-5 timer (og det er endda uden pauser) kan være rigtig, rigtig lang med et barn, der keder sig. Jeg har al mulig forståelse for, at det er kedeligt at køre så langt, når man er en lille fis (vi voksne synes også, at det er kedeligt!).

Det en roligere køretur, når Alberte får den alder, at hun lige kan sluge en Harry Potter bog, så fem timer synes kort…

Angsten for en lang mareridtstur, med skrigende barn og desperate forældre, har gjort, at vi ofte har fløjet. Prisen på billig flybillet til Aalborg er yderst fornuftig, når blot vi booker i god tid. Det er faktisk dyrere at køre bil. Benzinpriser, bropenge, slidtage på bilen gør, at en lang køretur er dyr. Børn flyver desuden gratis indtil de er 2 år. Man sparer 1 flybillet!

En barnevogn har vi aldrig kunne undvære. Og i teorien er det nemt at tage den med som flybagage. Det ærgelige er imidlertid, at bagagepersonalet evner at smadre stellet på barnevognen gang på gang. Flere gange har vi ved bagagebåndet genset et barnevognsstel, som er slået vind og skævt. Excet hjul, bagagekurv slået skæv, stel skævt – og retur til Odder fabrikken, for at tjekke, om stellets stabiliseringspunkt er i orden. Ellers mindskes barnets sikkerhed, da barnevognen lettere kan vælte!

SUK! Er det muligt, så undgå at flyv med barnevogn. Nu har vi endelig fået købt en brugt barnevogn for et yderst rimelig sum (600 kr.), og den er så fin som ny. Den står nu permanent i Nordjylland, så vi ikke længere behøver at fragte en barnevogn med ombord på flyet!

Den brugte barnevogn skulle vi have købt for længe, længe siden, så havde Albertes dyre, købt fra ny, barnevogn ikke i dag virket som en sæbekassebil med tyve år på bagen!

Jeg har nu, efter seneste flyvning, indsendt en skadeanmeldelse til flyselskabet. Jeg tvivler stærkt på, at jeg får noget som helst ud af det…

| 2017-06-18T08:01:39+00:00 september 30th, 2006|Dagbogsskriblerier, Familieferie, Transport|

5 Comments

 1. BabyBusiness 5. januar 2009 at 09:36 - Reply

  Nej, hvor ærgerligt Berit! Tusind tak fordi du delte din historie med os.

  Hvor er det dog strengt, at bagagepersonalet jonglerer med folks ejendom, som var det værdiløst!

  Kom jeres forsikring til at betale både ødelagt Airshell og ditto barnevogn?! Måske var jeg heldig, men jeg endte faktisk med at få flyselskabet til at erstatte min ødelagt barnevogn. Hurra! 🙂

  Når ens barnevogn ikke er sikret i en kasse som Airshell, så er der vel ingen garantier – andet end lade alle køretøjer blive hjemme. Men det kan man jo ikke med en lille baby i rejsetruppen!

  Mange hilsner

  Anette

 2. Berit Rahmberg 4. januar 2009 at 13:01 - Reply

  Airshells er på sin vis gode nok, men trods leje af Airshel til barnevogn, lykkedes det alligevel flyselskabets personale at få ødelagt vores barnevogn på vores ferietur til Spanien 🙁
  Vi lejede ellers netop airshells da vi jo selvfølgelig ville passe på vores nye barnevogn.
  Men desværre har flyselskabernes bagage personale ikke de samme intentioner som dig.
  Da vores fly mellemlander i Billund ser jeg vores barnevogn i airshellet på vej ned af bagagerampen,
  manden tager “kassen” kaster den ned på babage vognen, som den står og vakler lidt på hvorefter den falder til jorden med et brag.
  Det er da lykkedes mig at få min kæreste til at få fat i personalet, så vores barnevogn kan komme med på resten af turen.
  Da bagage personalet bliver klar over de læsser forkert af, får barnevognen samme tur 🙁

  Så desværre kan man ikke sikre sig..
  Og da det jo desværre er ens eget forsikringsselskab der dækker, ja så kan de jo tillade sig hvad som helst ..

  Hilsen Berit

 3. Pete 27. oktober 2007 at 01:48 - Reply

  Har selv oplevet er få ødelagt en dyr klapvogn i flyveren. Det var temmeligt irriterende. Men det endte med at vi fik penge til en ny klapvogn. Vi fik stort set hvad vi selv havde givet – og endda lov til at beholde den gamle som egentlig godt kunne køre. Den var bare ikke så pæn efter flyveturen.

  Vores egen forsikring tog sagen og lagde ud og SAS, tror jeg det var, betalte selvrisikoen.

 4. BabyBusiness 23. august 2007 at 20:19 - Reply

  Hej Tina

  Tak for tippet! Har aldrig hørt om airshells.com. De er da også ret usynlige i lufthavnen… Jeg tænker: hvorfor reklamerer de ikke over alt i lufthavnen?! Jeg vil skrive et indlæg om airshells snarest. Tak for din kommentar.

  Mange hilsner

  Anette

 5. Tina Thomsen 20. august 2007 at 11:38 - Reply

  Vi har selv overvejet at tage en paraplyklapvogn med på ferien i bagagen – men efter som jeg fik købt en – hørte en af vores venner om købet og informeret mig at man kan leje en barnevogns/klapvogns shell i københavn og billund til en pris af 200 kr. for en uge – Så tjek lige denne hjemme side for yderlig info. http://www.airshells.com

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.