Gode råd til at flyve med baby

Forsiden » Forside » Familieliv » Familieferie » Gode råd til at flyve med baby

Gode råd til at flyve med baby

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og cph.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

[ad]

Er du nervøs for at flyve med baby? Du er ikke den eneste. Derfor har jeg samlet nogle gode råd til Jer, så hele familien kan nyde turen.

Før I skal ud og rejse, så forbered jer mest muligt hjemmefra ved at pakke alt ned I skal bruge på rejsen, og i øvrigt være bedst forberedt på hvad der skal ske.  Og hvad er det så du skal have med?

SAS anbefaler følgende før en flyvetur:

Du skal ikke forvente, at du får tid til den store shoppetur i lufthavnen. Børn er som regel dybt betaget af livet i lufthavnen, og tiden er bedre brugt på at forklare børnene om de interessante ting der sker omkring flyene. Jo mere energi de kan få brændt af inden afrejse, jo større chance er der for, at de slapper af ombord på flyet.

Ro på – Lad vær at stresse over din flyafgang, eller hvilken gate du skal gå til. Børnene mærker det med det samme, og de reagerer negativt på det. Hvis du bevarer roen, slapper de af, og I får en god start på ferien.

Tag legetøj og bøger med, som børnene kender. Det skaber tryghed, og får tiden til at gå hurtigere. Til de lidt større kan man også vælge at tage en håndholdt spillekonsol med, hvis sådan en haves. En lille pose med overraskelser kan også være en god idé – så længe det ikke er slik. (Børn bliver hyperaktive af det, og har ikke mulighed for at komme af med energien på flyrejsen.) Tag hellere lidt frugt eller en sund snack med.

Tag noget behageligt tøj på når I skal ud at flyve. Hav en skiftetaske klar med bleer og tøj, vådservietter og evt. babymad. Tag også skiftetøj med til dig selv, hvis uheldet er ude. Husk også, at der kan være koldt i flyet pga. aircondition

Nyt legetøj til babyen kan også anbefales. Det nye legetøj er som regel lidt mere spændende, og kan derfor leges med i lang tid. Tag noget med der kan mange forskellige ting, men som helst ikke larmer for meget (en politibil med udrykningssirene har det med at irritere de andre passagerer). Hvis I pakker legetøjet væk igen under ferien, så er der stor sandsynlighed for at de er ligeså spændende på vejen hjem.

10 ting til pusletasken
1. Bleer
2.Vådservietter
3. Skiftetøj
4. Sutteflaske med vand (som I helt sikkert skal drikke af ved check-in så de sikrer sig at det ikke er noget der kan sprænge flyet i luften)
5. Baby’s ynglingslegetøj
6. Masser, masser af mad til baby. Noget nemt og meget forskelligt. F.eks. banan, rosiner, boller, tørret frugt, ostehaps osv. Men husk at nogle madprodukter kan give lidt dårlig mave. (det får de fleste babyer godt nok alligevel når de flyver)
7. Nyt og spændende legetøj, f.eks. bøger og legetøj der ikke larmer for meget.
8. Hagesmæk – gerne et par stykker.
9. Babydynen. Selvom I måske ikke har brug for den nede i varmen, så er den pragtfuld at have med på flyet. Hvis det er for varmt til at pakke babyen ind i når hun/han skal sove, så brug den under din arm hvis du sidder med din baby, eller som “forlænger” af din krop hvis tumlingen er blevet lidt for lang til at ligge hos dig.
10. Stofbleer. Skulle babyen lige pludselig blive dårlig, f.eks. af at have ammet for meget under flyturen (tryghed), så er det rart at man har en stofble liggende imellem dig og barnet hele tiden. Så kan du også undgå at bruge plads i tasken til skiftetøj til dig selv.

Frygtscenariet
Frygten er at dit barn vil komme til at skrige hele vejen ned til feriestedet. Men bare rolig! Det kommer hun/han ikke til. Et lille grædescenarie kan dog ofte ikke undgås – de er jo trods alt børn, og at blive bedt om at sidde stille i flere timer kan godt være ret kedeligt for dem.

Sådan undgår du (måske) en grædende baby:

Der kan opstå tryk i ørerne ved flyets start og landing. Det er ikke farligt, men kan være ubehageligt. For at afhjælpe dette kan små børn enten ammes eller få væske af kop eller flaske.

Hvis dit barn ikke vil falde til ro, og begynder at græde, så rejs dig og gå stille frem og tilbage på gangen, dog ikke hvis skiltet med sikkerhedsbæltet er tændt. Folk bliver ikke irriterede over grædende børn med engagerede forældre.

10 gode råd til flyveturen
1. Book en sen afgang ved lange flyveture, så er der chance for, at barnet kan sove
2. Tjek at familien sidder sammen. Det er rarest, og så kan de voksne skiftes til at tage sig af den lille.
3. Bestil en lift. Hvis I skal på en ekstra lang flyvetur, så bestil en ”baby cradle”, som er flyselskabets babylift, der bliver hængt op foran forældrene. Så har barnet mulighed for at sove. Men undersøg det i god tid, da der ikke er mange til rådighed på et fly.
4. Vær i god tid ved check-in. I sommermånederne er der ofte travlt ved check-in i lufthavnen. Og det giver en god start på ferien, hvis ingen stresser.
5. Klæd barnet i lag-på-lag. Så er det let at regulere, hvis barnet enten har det for varmt eller for koldt.
6. Giv barnet rigeligt med væske ombord på flyet. Aircondition og klimaet i kabinen udtørrer, hvilket kan give utidige poder.
7. Am eller giv flaske, når flyet letter og lander. Det mindsker trykket i barnets ører.
8. Gå langs flygangen, når flyet er i luften, så får barnet stillet nysgerrigheden.
9. Lav et par små pakker hjemmefra med nogle nye spændende ting til barnet. Det kan aflede opmærksomheden, hvis barnet bliver rastløst.
10. Forbered både en plan A, B og C, når det gælder beskæftigelse af barnet på turen…

Links med gode råd indfor flyrejsen:
Gode råd før rejsen – Københavns Lufthavn
Sådan klarer du flyveturen med baby

[ad]
| 2017-06-18T07:57:18+00:00 juli 1st, 2010|Familieferie, Guide, Transport|

7 Comments

 1. Christina K 24. september 2014 at 13:53 - Reply

  Rigtig god artikel! Hvordan forholder det sig med ørepropper til babyer og småbørn? Jeg har en datter på 1,5 år, og har haft kontakt til denne side http://www.jetears.dk/ som sælger nogle specielle ørepropper. Har læst anmeldelser af dem, og de skulle være gode, men må man bruge dem til så små børn – er der nogle af jer der kender svaret?

  Mvh Christina

 2. Helle 2. marts 2012 at 13:41 - Reply

  Har rejst flere gange med baby og altid en succes! Bedste råd er at er at lade være med at bekymre sig på forhånd, for der er sjældent noget at være bekymret for. For den lille baby er flyveturen lig med en hyggelig stund, hvor han har sin far/mor hos sig, og deres fulde opmærksomhed – og så er det så godt som underordnet, om det er hjemme i sofaen eller på et flysæde, hvis bare far og mor er rolige, hyggelige og afslappede, og hvorfor være andet?!
  For den større baby er det hele nyt og spændende – bakkebordet, der kan slås op og ned, lys der tændes og slukkes, stewardesser og omkringsiddende passagerer. Lidt velkendt legetøj er godt af hensyn til tryghed (i det mindste i mit hoved, ved ikke, om det reelt betyder noget for mit barn), men der ud over er min erfaring, at adspredelse til turen er det ikke nødvendigt – en tom vandflaske fra stewardessen, det legetøj, som nogle flyselskaber udleverer, spændet på sikkerhedsbæltet, flymagasinet osv – det hele er interessant.
  Lad være med at lave lange checklister og stresse over pakningen – pas og bleer er must haves og lidt mad og snacks er godt, også til transfers. Vand, vådservietter, ekstra trøje osv. er godt, men hvis det glipper, så er det jo ikke umuligt at finde andre løsninger, og stewardessen er altid behjælpelig.
  Nogle flyselskaber lader småbørnsfamilier gå ind først – vi plejer at takke pænt nej og i stedet gå ind som nogle af de sidste, når de andre er på plads. Vi bruger hellere tiden på at kigge os omkring ved gaten og minimere tiden, hvor vi skal sidde stille på vores flysæder.
  God tur!

  • Anette BabyBusiness 2. marts 2012 at 14:00 - Reply

   Tak for gode råd Helle! Ja hvordan kan man være andet end afslappet, når der er en dejlig ferie forude! 🙂

 3. Jane 7. juli 2010 at 16:27 - Reply

  Hej 🙂

  Vi rejste til Rom i foråret, hvor Kristian var 6 mdr. Der var ingen problemer overhovedet – hverken i lufthavnen eller på flyveturen…. jeg havde mælk med i 2 flasker, som han fik ved start/landing og det gik så fint så fint.

  Kristian underholdte os med hvin og grin det meste af vejen. Stewarden kom med en lille bog med billder i og den fine bog var og er stadig et kæmpehit 😉

 4. Louise 7. juli 2010 at 14:49 - Reply

  Vi har lige været 10 dage afsted i sydfrankrig med vores lille på 7 mdr og det gik SÅ NEMT! Alle mine problemer og skræksenarier blev gjort til skamme. Da jeg ikke ammer mere og han stadig er for lille til at gumle på vingummi eller andet ved takeoff fik vi et godt tip om at han bare skulle sutte på sutten for at undgå tryk i ørerne, så det tip er hermed givet videre!

 5. Rikke 2. juli 2010 at 11:57 - Reply

  Vi har altid haft held med at finde fly som passer med hans lur og så køre vores søn træt i lufthavnen. Så går der et par timer med at sove. Ellers har vi vandret lidt op og ned af gangen med ham, og måske fundet været så heldige der var andre børn med, som man kunne “lege” med. Vi har også taget ham med på toilettet og den slags, så man kommer lidt op af stolen.

  Vi har tænkt os at pakke den bærbare og vise noget DVD i håb om at det kan fange interessen et par gange undervejs. Men faktisk synes jeg altid vi har været positivt overraskede over hvordan han tackler det – er som om han godt ved at bevægelse er lidt begrænset i det rum. Kun når han skal spændes fast bliver han stik-tosset – det VIL han bare ikke.

 6. Ditte 2. juli 2010 at 10:46 - Reply

  Vi rejste med vores datter da hun var 9 måneder. Det gik super godt, og uden nogen problemer overhovedet, hun sov det meste af vejen begge veje 🙂 I år er hun så 1 år og 9 måneder – og er meget spændt på hvordan vi får hende underholdt hele vejen. Har tænkt på små pakker- det skal vi helt sikkert, men hun er normalt meget aktiv, så andre ideer er velkomne.

  Ditte

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.