Gode råd til barnedåben

Forsiden » Forside » Legetøj » Babylegetøj » Gode råd til barnedåben

Gode råd til barnedåben

Denne artikel er sponsoreret af picta.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

En barnedåb er en stor begivenhed – en begivenhed der kræver stor planlægning, så du som vært at kan nyde den fuldt ud frem for at stresse rundt mere end højst nødvendigt på selve dagen. Her får du et par gode råd til planlægningsprocessen, både det du skal huske før, under og efter den store begivenhed.

Før barnedåben

Vælg kirke
Når jeres barn skal døbes, skal I først og fremmest vælge kirke og en dato. Jo før jo bedre. Kontakt derefter jeres sogn, og informer dem om jeres ønske. Hvis I har et ønske om, at det skal være en specifik præst, som døber jeres barn, så husk at nævne det.

Find lokale
Når I har fundet ud af, hvilken dag jeres barn skal døbes, er det tid til at finde ud af, hvor I skal hen efter kirken. Skal festen afholdes derhjemme, i et festlokale, i et forsamlingshus på en café eller lignende? Alt efter jeres budget, skal I finde ud af, hvad gæsterne skal bydes på. Kaffe og kage, buffet eller en tre-retters menu – valget er helt op til jer.

Send invitationer
Lige så snart I har fundet ud af, hvor og hvornår dåben skal foregå, er det en god ide at ordne invitationerne og sende dem ud. Måske har I været kreative og lavet invitationerne selv – ellers kan de også købes i flere forskellige forretninger. Du kan også vælge at lave et event på Facebook og invitere folk den vej, hvis du vil spare lidt penge.

Find dåbskjolen
Dåbskjolen er særlig – helt på samme måde som en brudekjole til et bryllup. I mange familier går dåbskjolen i arv, så find ud af, om I har sådan et arvestykke. Hvis ikke må du på jagt efter en ny.

Vælg gudmor og fadder:
Som gudmor eller gudfar får du den store ære at bære barnet på den store dag samt svare ja til de spørgsmål, præsten stiller ved døbefonten. Udover gudmoderen skal der og vælges en eller flere faddere, som sammen med gudmoderen skal være vidne til, at præsten døber den lille i den kristne tro.

Skriv ønskeliste
Det er en god idé at skrive en ønskeliste, da de fleste vil spørge indtil ønsker, så snart de modtager invitationen. I kan vælge at sende den ud sammen med invitationerne eller oprette en ønskeliste på en hjemmeside, hvor jeres gæster kan se, hvad I ønsker jer.

På selve dagen: Nyd det!

Hvis I har forberedt jer godt, vil I forhåbentlig kunne nyde hele dagen uden at skulle bekymre jer om alt for mange ting. I sidste ende er det vigtigste, at I får fejret jeres barn med de mennesker, der betyder mest for jer.

Efter barnedåben

Del billeder
Sørg for, at jeres gæster deler de billeder, de har taget, med jer. I kan f.eks oprette en gruppe på Facebook, hvor folk kan smide alle deres billeder ind.

Lav en fotobog
Jeres barn bliver kun døbt den ene gang i livet, og selvom det er en stor dag, får han eller hun af gode grunde ingen minder fra dåben. Det er derfor en god idé at holde på minderne i form af en fotobog. På den måde kan både I og jeres barn se tilbage på denne særlige begivenhed.

Send takkekort
Husk at sende takkekort til jeres gæster efter barnedåben evt. flankeret at et sødt billede af dagens hovedperson.

| 2019-02-04T10:21:47+00:00 februar 2nd, 2019|Babylegetøj|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.