Gør børneværelset til et skønt sted at være med disse tips

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Børneværelset » Gør børneværelset til et skønt sted at være med disse tips

Gør børneværelset til et skønt sted at være med disse tips

Denne artikel er sponsoreret af skiltex.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Børneværelset skal være et sted, hvor barnet kan føle sig godt tilpas, når barnet kommer hjem fra en lang dag i børnehaven eller skolen. Det er dig som forældre, der skal sørge for, at børneværelset er et skønt sted at være for barnet.

Brug møbler i børnestørrelse

Skal du indrette det perfekte børneværelse, så skal du sørge for at bruge møbler i børnestørrelse. Det gælder ikke blot sengen, men også andre møbler som borde, stole, reoler og skabe. Der findes mange møbler i børnestørrelse, som giver mulighed for at lege middagsselskab og andre sjove lege.

Hvis du foretrækker at gøre tingene på din egen måde, så kan du lave møblerne selv i stedet for at købe dem. Det er muligt at skabe nogle helt unikke børnemøbler, hvor man tilmed kan spare penge, hvis man selv køber materialer og bygger møblerne.

Dekorér vægge og borde med plakater, brochurer og malerier

Der må gerne være lidt ekstra knald på farverne, når det er børneværelset, der skal indrettes. Når møblerne er kommet på plads, så kan man gå i gang med at dekorere vægge, borde og andre overflader. I den anledning kan man bruge både plakater, brochurer og malerier.

Der findes mange børnevenlige brochurer med flotte billeder og interessante historier. Selvom brochureholdere hovedsageligt er henvendt til erhvervsbrug, så kan man også købe brochureholdere til privat brug. Det kan du læse meget mere om her, hvis du gerne vil bruge brochurer til at skabe mere liv.

Sørg for at der er masser gulvplads

De fleste børn drømmer om et stort og rummeligt børneværelse, men størrelsen er ikke nødvendigvis den vigtigste faktor. Dit barn vil sagtens kunne føle sig veltilpas i et mindre værelse, hvis der blot er god gulvplads. Der skal være plads til leg og udfoldelse, som ofte foregår på gulvet.

Du kan skabe gulvplads ved at arbejde med minimalistisk indretning, hvor der ikke bliver brugt for mange møbler og andre pladsoptagende genstande. Endvidere skal du (og dit barn) sørge for at rydde op jævnligt, så gulvet ikke er dækket af tøj og legetøj.

Luk lyset ind

Vi mennesker fungerer generelt bedst i lyse rum – og det gælder også for børn. Det er også derfor, at det anbefales at lukke lyset ind, så du kan nøjes med at bruge kunstig belysning om aftenen og om morgenen. Børn har brug for dagslys, hvilket du skal have med i baghovedet, når du er ved at indrette det perfekte børneværelse.

Der er mange fordele ved dagslys i børneværelset og i boligen generelt. Dagslyset har en positiv effekt på vores humør og koncentrationsevne. Ydermere er det et faktum, at dagslys kan modvirke vinterdepression, som mange tusinde danskere bliver ramt af hvert eneste år.

| 2017-03-14T11:54:32+00:00 marts 14th, 2017|Børneværelset|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.