Gør-det-selv projekter mens du venter på baby

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Børneværelset » Gør-det-selv projekter mens du venter på baby

Gør-det-selv projekter mens du venter på baby

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og aof.dk og babybusiness.dk og minikrea.dk og onion.dk og noahogvictoria.dk og fpn.dk og cdn.babybusiness.dk og cdn.babybusiness.dk og vingefang.dk og stofogstuff.dk og volksfaden.de og babybusiness.dk og baby.dk og tantehanne.dk og mayflower.dk og masterpiece.dk og babybusiness.dk og rosenstrik.blogspot.com og babybusiness.dk og garn.dk og strikkenyheder.dk og strikkepind.dk og babybusiness.dk og tantehanne.dk og garnstudio.com og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og hjemmet.dk og familiejournal.dk og kvickly.dk og scrapsisters.dk og isak.co.uk og juniorbusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Hvad gør man, når man er gravid og utålmodig? Der kommer mangle henvendelser fra læsere, der efterlyser idéer til ting, man kan foretage sig, mens man går og venter. Her kommer derfor nogle idéer – og så er det bare med finde din kreative side frem og komme i gang.

1. Sy-selv tema
Mens man går og venter, kan man altid give sig i kast med at sy noget børnetøj. Hvis du ikke har siddet foran en symaskine, siden du tog det højst nødvendige ‘sy-kørekort’ i 4. klasse, kan det godt være, at du skal øve dig lidt først. Og her kan mødre eller bedstemødre ofte slå til! Ellers kan du med fordel tilmelde dig et sykursus på fx. AOF.dk.

Det dejlige ved at sy er, at du selv helt frit kan vælge, hvad du kunne tænke dig. Det kan både være noget til dig og til din kommende baby. Babytøj kan være en god idé – det er altid brugbart, og det er ikke så stort, så opgaven bliver uoverkommelig. På den anden side skal du naturligvis kalkulere din arbejdsindsats med, at det er begrænset, hvor længe din baby kommer til at kunne passe trøjen eller kjolen.

Minikrea.dk finder du fine mønstre og modeller til dig, der vil sy dit eget babytøj. Find ligeledes andre snitmønstre til børnetøj på Onion.dk hvor du også kan finde strikmønstre til babytøj.

IDE NUMMER 1:

– Sy f.eks. en personlig sengerand til din baby af de fine stofposer, man får fra bl.a. Holly’s, når man køber sengetøj. Stofposen kan også forvandle sig til en kjole – læs mere om det og stofposer fra Katvig HER.

Søger du inspiration, kan du også se disse bøger med grundmønstre til kært børnetøj.

Første bind Børnetøj 0-3 år giver masser af eksempler på, hvordan du kan variere få grundmønstre i det uendelige. Modellerne er enkle og er suppleret med pædagogiske forklaringer af processen lige fra tegning af mønster, klipning til den endelige syning.

Børnetøj 4-7 år fortsætter i samme spor, men her er de enkle modeller suppleret med raffinerede detaljer som jeans-søm og skjortekraver, der måske nok kræver lidt mere erfaring og fingersnilde.

Billeder fra www.vingefang.dk

Køb bøgerne på Vingefang.dk, din boghandler eller i din stofforretning.

BEMÆRK: Har du lyst til at sy tøj i det smarte og populære Liberty-stof, så  kan du købe det hos StofogStuff.dk.

Volksfaden.de har de også fantastiske print og farverige stoffer. Se bare det nedenstående der koster 14,75 EUR pr meter.

IDE NUMMER 2:

– Sy dit eget myggenet til din baby eller køb et og dekorer det med små sjove dimser – din baby vil elske det. Se eksempler HER.

2. Babystrik-tema
Er syning ikke lige dig, er der heldigvis andre husmoder-aktiviteter at ty til – som fx. at strikke. Vi går nu efteråret i møde, og din vinter-baby vil få rig brug for lækre trøjer, tæpper og andet varmt. Skal du starte ud stille og roligt, kan du til at begynde med kaste dig over mindre strikkeprojekter som huer, vanter, tæpper og lignende. Selvom baby vokser ud af sit tøj, kan et strikket, varmt tæppe holde i lang tid.

Når du har fået styr på strikkepennene, kan du give dig i kast med tøj-projekter, som trøjer, kjoler og bukser. Og hvis det oven i købet ikke behøver at være tøj, du strikker, er der masser af muligheder for at strikke bamser, dukker m.m.

Find masser af strikkeopskrifter til babytøj hos TanteHanne.dk, Mayflower.dk og hos Masterpiece.dk. Læs mere om gratis strikkeopskrifter til baby HER. Jeg kan også anbefale at følge med på bloggen Rosenstrik, hvor alt indenfor strik og garn hyppigt vendes.

BEMÆRK: På Garn.dk, Strikkenyheder.dk eller Strikkepind.dk kan du finde gode tilbud på garn.

3. Hækling
Melder du pas både til at sy og strikke, er en sidste mulighed hækling! I de små klasser i folkeskolen går der tit en trend i at hækle derudaf, så det er ikke en svær beskæftigelse at lære. Og øvelse gør mester – når man har lært det, kan man blive bidt af det og hækle en masse til din baby på ingen tid.

Masser af flotte babytæpper og kære krammedyr er hæklede.

TanteHanne.dk kan imidlertid det hele – se hækleopskrifter til baby HER. Og se også Garnstudio.dk – et minikursus på nettet til dig, der gerne vil lære at hækle!

Se bare hvor snakken gik, da Michele spurgte efter hæklede futter HER

IDE NUMMER 3:

Sy selv til fastelavn og halloween. Der findes mange gode og lette dragter Lu selv kan lave, se f.eks. bare babysælen eller guleroden vi talte om på bloggen tidligere på året.

Gratis opskrifter
Der er masser af gratis strikkeopskrifter og hækleopskrifter hos diverse ugeblade.

Eksempelvis:
Hjemmet.dk
Familiejournalen.dk

Og så har Kvickly.dk faktisk også en del strikke-/hækleopskrifter

4. Indretning af børneværelset
Kun fantasien sætter grænser, når man skal indrette et børneværelse. Værelset bør naturligvis være på barnets præmisser, men så længe barnet er helt lille, har forældrene frit slag. Og det kan du passende udnytte, mens du venter under barslen.

TOP 5 IDÉER: Indretningstips til børneværelset:

1. Dekorer nogle kasser til barnets tøj, bøger, legetøj eller andet med farvestrålende papir. Du kan tegne eller male på papiret, klippe figurer ud fra blade eller andet og lime på, klistre perler på eller sprøjtemale papiret i flotte farver. Det kan også være flot at tapetsere bagsiden i den gamle sætterkasse med forskellige farverige mønstre.

Få mange flere kreative ideer hos det kreative online magasin scrapsisters.dk

2. Lav billedrammer med billeder af familiens smilende ansigter, fx. forældrenes. Rammerne kan også dekoreres ligesom kasserne. Du kan også lave et stamtræ med billeder og sætte i ramme.

3. Hæng små pixibøger (eller små billige krammedyr fra eks. IKEA) op på en snor på børneværelset – det ser sødt ud, og barnet kan både kigge på dem som lille og få glæde af bøgerne som lidt ældre.

4. Køb sjove lamper og sæt op på børneværelset – i mange forretninger kan man få alle mulige lamper, der forestiller alverdens figurer. Endnu en sjov ting, baby kan kigge på.

5. Lav en fødselsdagskasse til din baby med alle mulige fødselsdagsingredienser. Den kan indeholde alt fra flag, lys, fødselsdagsdug og servietter, balloner, gavebånd og papir, fødselsdagshatte og sange. Kassen er primært til de lidt større børn og kan hives frem til hver en fødselsdag i familien og skabe glæde, da den indikerer til børnene, at der skal ske noget sjovt.

Du kan også starte op på “life of…” – dit barns bog på nettet. Her kan du med fordel starte imens du er gravid.

Få flere ideer til værelsesindretning ved at se læsernes puslepladser.

Kom på banen
Så er det nu, at du skal komme på banen med dine kreative ideer og gode links til at være kreativ. Skriv i kommentarfeltet tak!

[ad]
| 2017-06-18T07:55:28+00:00 september 27th, 2010|Børneværelset, Kreativ, Strikkeopskrift|

2 Comments

 1. Anette BabyBusiness 28. september 2010 at 20:45 - Reply

  Perfekt! Tusind tak Anna – der skulle være rigeligt at give sig til! 🙂

 2. Anna Lindgren 28. september 2010 at 18:44 - Reply

  Jeg hækler og strikker en del og bruger dette link rigtig meget!
  Der er i øjeblikket 36507 GRATIS opskrifter og de har ALT.
  Man kan få opskrifterne på alle nordiske sprog.

  http://www.garnstudio.com/index_lang.php

  Kan varmt anbefale både at strikke og hækle da tiden bare løber afsted! 🙂

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.