Gravid for første gang: Fødselsforberedelse – allerede?!

Forsiden » Forside » Familieliv » Dagbogsskriblerier » Gravid for første gang: Fødselsforberedelse – allerede?!

Gravid for første gang: Fødselsforberedelse – allerede?!

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Efter to måneder dybt begravet i BA-skrivning, er jeg nu endelig ved at komme op til overfladen. Det betyder, at graviditeten nu pludselig fylder meget mere i tankerne og kalenderen. Vi lægger ud med fødselsforberedelse – allerede?

Selv nu, 26 uger henne i graviditeten, har jeg nogle gange svært ved at forbinde billeder af fostre, beskrivelser af udviklingen, mavens størrelse og især sparkene, med det der i sidste ende kommer ud af det. Det er svært at forestille sig, at der ligger 30 cm barn inde i maven, som fuldstændig ligner et menneske. Jeg ved ikke hvorfor det er så svært at forholde sig til, men det er ikke blevet synderligt nemmere, bare fordi jeg er kommet længere hen i graviditeten.

gravid

Gravid uge 26 – modelbillede.

Nu har jeg jo som skrevet også været begravet i BA-skrivning, hvilket må siges at kræve al min opmærksomhed. Jeg skal til eksamen om en uge og efter det, er det kun mig og min store mave, der skal fylde hverdagene ud, mens alle andre er på arbejde.

Kalenderen er dog fyldt med baby-relaterede ting og det første er fødselsforberedelse. Min kæreste og jeg har meldt os til et nyt forsøgsprojekt via. Hvidovre Hospital. Vi skal deltage i en lille gruppe af førstegangsfødende, der har fået tilbudt 4 gange fødselsforberedelse af 2,5 timers varighed i vores jordemodercenter. De tre af møderne ligger før fødslen og det sidste ca. 5 uger efter fødslen.

Jeg er ret spændt på, hvad det er for noget, for jeg må ærligt indrømme, at jeg slet ikke har tænkt over det endnu. Jeg kan ikke engang komme på nogle spørgsmål, men mon ikke det nok skal komme. Jeg kan til gengæld godt lide tanken om, at det kommer til at foregå i et lidt mere intimt forum end et auditorie med 100 mennesker – eller hvordan det nu foregår normalt.

Jeg er ikke særligt moder-natur-agtig, men jeg tror faktisk på, at kroppen ved hvad den skal gøre og hvis den ikke gør, så ved jordemødrene det. På den måde er jeg også meget autoritetstro. Men måske forberedelse vil få mig til at tænke over nogle mere specifikke ting?

Hvornår begyndte realiteterne at ramme jer? Og hvad var det vigtigste i fik med fra jeres fødselsforberedelse?

 

| 2019-02-13T11:29:05+00:00 juni 21st, 2013|Dagbogsskriblerier, Fødsel, Graviditet|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.