Gravid for første gang: Første besøg i babybutik

Forsiden » Forside » Gravid » Graviditet » Gravid for første gang: Første besøg i babybutik

Gravid for første gang: Første besøg i babybutik

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Efter vores nakkefoldsscanning har det været svært at holde sig i skindet, hvad angår babybutikker. Det klør i fingrene og dankortet brænder mere og mere. Det er som om, jeg har brug for noget håndgribeligt, der er bevis på, at der er et lille barn på vej.

Denne lyst ledte derfor min mor og jeg på vildspor, ind i en af de største babykæder dette lille land kan byde på.
Og her fik jeg en forsmag på, hvor meget jeg skal træne min rygrad og mavefornemmelse. Både fordi jeg bliver fristet af produkterne i sig selv, men også fordi butikken er udstyret med personale, der kan hjælpe dig på vej, hvis pengene ikke sidder løst nok.

Bremse i butikken
Jeg havde heldigvis en naturlig bremse, fordi vi endnu ikke kender kønnet og derfor ikke gik amok i gode tilbud på tøj. Jeg tænker at den oplevelse bliver sjovere, når jeg ved om vi skal i den lyseblå eller lyserøde afdeling.

Modelfoto

Men lad mig komme med et eksempel, hvor jeg fik brug for min mavefornemmelse… Der var gode tilbud på lagener og vådliggerlagner. Da dette er første barn, er jeg jo lidt på udebane. Jeg fik derfor hjælp til at finde lagnerne og ekspedienten gik i gang med at forklare mig om vådliggerlagnerne. Hun var selvfølgelig stor fortaler for de lagner, der når helt rundt om madrassen til tremmesengen. Disse lagner var også de dyreste og jeg var ude i, om den mindre model som bruges til barnevognen og måler 50×90 mon ikke også var nok til, at bruge i tremmesengen. Jeg ved godt at det betyder, at lagnet ikke når helt ud i hjørnerne af tremmesengen, men jeg tænker at det jo nok går alligevel. Ekspedienten mente nu at en lille baby kan tisse så meget, at det ikke var nok, men jeg valgte at følge min mavefornemmelse og starte med den lidt mindre model.

vådlagenDet var en meget lang smøre om vådliggerlagner, men pointen er; hvis en “lille” beslutning som størrelsen på et vådliggerlagen og en ihærdig ekspedient kan gøre mig usikker, hvordan dælen skal det så ikke gå med de større beslutninger?

Jeg har altid sagt, at en ekspedient der bruger; “Du vil vel dit barn det bedste…” aldrig vil få krammet på mig. Men hvis det skal holde stik, skal min kæreste og jeg vist danne fælles front og huske på, at det er os der bestemmer!

Selvfølgelig vil vi vores barn det bedste, men det betyder ikke nødvendigvis, at det bedste også er det dyreste alternativ. At det bedste er hvad ekspedienten anbefaler eller at det bedste er at købe alle de produkter, der er opfundet til babyer.

 

Læs flere lignende indlæg:
Gravid for første gang: Nakkefoldsscanning
Gravid for første gang: The Big Announcement
Gravid for første gang: Var det planlagt?

[ad]
| 2019-02-13T11:31:38+00:00 april 21st, 2013|Graviditet|

6 Comments

 1. Signe 30. april 2013 at 13:27 - Reply

  jeg vil da bare lige tilføje – inden du fortvivler helt over dit første eventuelle fejlkøb! – at jeg har været vældig glad for vådliggerlagenerne til min dreng på snart 3. Især da han var mindre kunne han altså SAGTENS tisse igennem/ved siden af bleen..!
  og jo, dem i barnevognsstørrelse passer også fint til tremmesengen hjemme hos os 🙂
  god fornøjelse med shopping i weekenden!
  (fra den misundelige mor og gravide – i jylland..)

 2. Katrine Thorlund 24. april 2013 at 12:48 - Reply

  Jeg vil give jer alle fuldstændig ret. Vi har også arvet rigtig mange ting fra min bror og svigerinde, som har passet rigtig godt på deres ting. De har købt meget der var ‘det bedste af det bedste’ og det fungerer stadig perfekt. F.eks har jeg læst at man ikke skal genbruge madrasser – end ikke søskende imellem. Vores barn kommer til at ligge på arvet madrasser i både seng, lift og barnevogn. Det er madrasser af ekstra god kvalitet, børnene har aldrig tisset på dem og der er ingen liggemærker i dem. De er blevet vasket og frosset igennem af nattefrosten, så alt skulle være dødt. Måske bliver jeg klogere, men umiddelbart siger min fornuft mig – at det nok skal gå ganske fint.

  Jeg tager en tur på Baby og Småbørnsmessen i Øksnehallen d. 4-5 maj og tester min rygrad! Heldigvis har jeg arbejdet derinde tre gang i træk, så jeg kender salgstalen – plus det er nemmere at smutte videre, hvis jeg er ved at blive viklet ind i et spind af gode argumenter. Udstyret med sund fornuft skal det nok gå godt. Hvordan det går for de to kommende bedstemødre er en helt anden sag! 🙂

 3. Susanne kollerup 23. april 2013 at 14:55 - Reply

  Kære Katrine! Sund fornuft er en god ting især når det gælder udstyr til førstearvingen. Dit barn sover lige godt i en tremmeseng fra IKEA som en fra baby Sam, bleerne fra rema1000 er bedre end dem fra store kendte mærker, osv. Når alt kommer til alt er det jer der skal gøre jeres erfaringer, spørg i jeres netværk om tips og tricks når i har brug for det.
  God fornøjelse med forberedelserne fra Susanne – mor til en dreng på 4 år.

 4. Helene 23. april 2013 at 12:11 - Reply

  Er det nødvendigt med vådliggerlagener? Poden derhjemme (nu 4½) har 1 gang været uheldig, og jeg har egentlig aldrig overvejet at det var nødvendigt. Og sådan er vi jo heldigvis forskellige – der er så mange ting i butikkerne jeg aldrig har haft brug for, og de ting jeg har været så glad for, vil andre måske ikke synes var nødvendige, og omvendt. Morale: Husk at overveje to gange før du svinger dankortet. Det er ingen sag at drukne i babyudstyr der ikke var nødvendigt. F.eks. en sutteholder (en snor til at sætte i sutten), div. krims krams/ underholdning til barnevognen, en solskærm til barnevognen (stofbleen var bedre), designertæppet (det forvaskede var meget bedre!). Derimod har vi elsket barnevognen, babybjørn bæreselen, klapvognen med pels-køreposen og musikuroen med den hyggelige melodi med bamse og kylling. Hav en herlig shoppe-tur! Og nyd det!

 5. Ann 23. april 2013 at 10:34 - Reply

  Hvor sjovt – vådliggerlagen – tænker at det bliver da ikke nødvendigt før baby holder op med at bruge ble (det har vi da i hvert fald aldrig haft) – det er der jo trods alt nok et godt stykke tid til 🙂

 6. Christina 23. april 2013 at 10:06 - Reply

  Tillykke med omstændighederne og god fornøjelse med den shopping, der ligger forude! Sjovt at drøfte vådliggerlagen med ekspedienten – min pige er 20 mdr. og vi har ikke én gang haft problemer med tis i sengen, der er bleen alt rigeligt! Men jeg skal selvfølgelig ikke kunne sige om det er et udbredt problem for andre. Hos os har det til gengæld været relevant i forhold til opkast, og dér kan jeg godt se fidusen i en heldækkende model. Undrer mig mest af alt over ekspedientens argumentation 🙂

  Hold endelig fast i mavefornemmelsen og træk på praktiske erfaringer fra veninder osv. Mit råd vil være at låne alt hvad du kan – og hvis det viser sig at det, du låner, er absolut uundværligt, så kan du altid købe det selv. Butikkerne har også åbent efter du har født 🙂

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.