Graviditet: Sådan beregner du din termin

Forsiden » Forside » Gravid » Graviditet: Sådan beregner du din termin

Graviditet: Sådan beregner du din termin

Denne artikel er sponsoreret af graviditet.dk og graviditet.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Enhver gravid kvinde er interesseret i at kende til sin forventede terminsdato.

I dag findes der flere mere eller mindre tekniske metoder til at beregne, hvornår man skal føde. Du kan som gravid gøre din hverdag lidt mindre hektisk ved at kende til de vigtigste datoer i din graviditet. Det er alt sammen noget, du kan læse mere om i denne artikel.

Brug en terminsberegner

Der er efterhånden blevet udviklet mange terminsberegnere, som du naturligvis kan bruge til at beregne din endelige terminsdato. For en god ordens skyld skal det nævnes, at ingen terminsberegnere er helt nøjagtige. Du bør derfor kun se resultatet som et fingerpeg.

Når du skal finde din forventede terminsdato med en online beregner, bliver du typisk bedt om at indtaste følgende oplysninger:

  • Den første dag i din sidste menstruation
  • Antal dage i din cyklus

Du kan også komme ud for, at du skal indtaste andre relevante oplysninger, men det kan som bekendt variere fra beregner til beregner. Det er ikke desto mindre vigtigt, at du indtaster alle de påkrævede oplysninger, så du får et så nøjagtigt svar som overhovedet muligt.

De fleste gravide kvinder bliver overrasket over, hvor mange ting man kan få svar på ved at indtaste ovennævnte oplysninger. Du kan nemlig ikke blot beregne din forventede terminsdato, men også få svar på følgende:

  • Fosterets mest sårbare periode….
  • Risikoen for spontan abort aftager….
  • Barselsorlov bør senest påbegynde….
  • Så langt er du….
  • Anslået befrugtningsdato….

Selvom du er mest interesseret i at vide, hvornår du skal føde, kan det også være relevant at kende til den anslåede befrugtningsdato osv.

Svært at beregne den nøjagtige terminsdato

Det er et faktum, at det kan være svært at beregne den nøjagtige terminsdato. Du skal derfor være indforstået med, at datoen sagtens kan blive rykket et par dage frem eller tilbage. Den tidlige ultralydsscanning kan ofte klarlægge, hvornår ægløsningen og befrugtningen har fundet sted.

En mindre procentdel af kvinderne har uregelmæssig menstruation, hvorfor det kan være kompliceret at bestemme terminsdatoen. Det er netop årsagen til, at lægerne tilbyder dig en scanning på et tidligt stadie. Du bestemmer selv, om du har lyst til at blive scannet eller ej.

Foruden at beregne din terminsdato bør du også benytte dig af en graviditetskalender, så du ved, hvad du går i vente. Du kan med en graviditetskalender følge din graviditet uge for uge. Det kan være med til at give dig ro på, fordi du får det komplette overblik og dermed kan slippe for mange af dine bekymringer.

Graviditet.dk er hjemmesiden, der kan gøre dig meget klogere på emner som termin, graviditet, opdragelse og meget andet. Læser du guides og artikler, kan du lære en masse nyt om graviditet o.l. Finder du ikke svar på dine spørgsmål på nettet, kan du til hver en tid rådføre dig med din jordemoder

 

| 2017-09-14T11:43:59+00:00 september 14th, 2017|Gravid|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.