Guide til Autostole – de sikreste på markedet 2010

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Autostole » Guide til Autostole – de sikreste på markedet 2010

Guide til Autostole – de sikreste på markedet 2010

Denne artikel er sponsoreret af sikkertrafik.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og pinocchio.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og netbutik.fdm.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og pinocchio.dk og babybusiness.dk og babysam.dk og babybusiness.dk og netbutik.fdm.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og netbutik.fdm.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og bilka.dk og fdm.dk og taenk.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Dette indlæg er fyldt med gode råd, som I kan tage med Jer når I skal ud og købe en autostol, samt en oversigt over nogle af de sikreste stole på markedet.

Gode råd inden I køber:

 • Tag barnet og bilen med dig hen til forretningen, så I kan prøve jer frem for at finde den optimale stol.
 • I bilen bør spædbarnet transporteres modsat kørselsretningen så længe som muligt. På den måde beskyttes barnets mest udsatte zoner mest effektivt, nemlig hovedet, halsen og ryggen.
 • Barnet skal sidde godt, barnets vægt skal selvfølgelig være indenfor vægtgrænsen, og barnets hoved må ikke stikke op over kanten på stolen. Derudover skal selen kunne sidde korrekt på barnet.
 • Hvis barnet fastspændes med 3-punktsselen, skal du sikre, at diagonalselen fastholdes, så den ikke sidder tæt på barnets hals og samtidig ikke kan glide ned over skulderen.
 • Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.
  For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.
 • Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er lovlige.
 • Skal der tales med barnet under kørslen, er det bedst at placere stolen på forsædet.
 • Husk, at en barnestol aldrig må placeres ved en aktiv airbag, uanset om stolen er for- eller bagudvendt.
 • Hvis din bil har mulighed for det, så benyt dig af en isofix-montering af stolene (som klikkes på plads i et beslag). Det er både sikrest og nemmest.
 • Sidst men ikke mindst, er det værd at tænke over om stolen skal flyttes rundt mellem flere biler, da det i så fald er mere praktisk at købe en stol der ikke er alt for tung.

Du kan læse mere om valg af autostol og sikkerhed på sikkertrafik.dk oglige her.”> FDM

CA. 0 – 12 MÅNEDER

AUTOSTOLE MED ISOFIX MONTERING (ELLER SOM KUN ANBEFALES MED ISOFIX BESLAG)

Maxi Cosi Cabriofix (med Isofix base)

Maxi-Cosi CabrioFix babyautostolen skal altid monteres med ryggen mod kørselsretningen og anbefales kun at være monteret medbrug af Isofix, fx isofix-basen “EasyFix”. Autostolen må kun placeres på sæder hvor airbags ikke forefindes eller er slået fra. . Kan anvendes med adapter i forskellige “transportsystemer”. F.eks. sammen med kombivogne fra Bugaboo eller Mutsy. Ekstra feature: Lommer i siden.

Maxi-Cosi CabrioFix er godkendt til barnet vejer 13 kg. (ca. 0 – 12 måneder).

Stolen vejer 3,5 kg.

Samlet pris: 2.598 kr.

Römer Baby Safe Plus/Britax Babysafe Plus

Römer/Britax Baby-Safe plus autostolen har højere sidevanger og et ekstra dybt sæde så de helt små børn er på den sikre side. Babyautostolen yder desuden ekstra beskyttelse i tilfælde af sidekollisioner. Hovedstøtten indstilles meget let med 7 trin i højden.  Autostolen kan både monteres fast med sele, og med sele i isofix.basen (dvs. uden at man bruger isofix-funktionen i basen) Det anbefales kun at man bruger stolen med Isofix basen, også når man kun ska spænde den fast med sele. Ellers er stolen simpelthen ikke sikker nok.

Godkendt til børn fra 0-13 kg.

Stolens vægt: 5,3 kg.

Autostolen inkl. base koster 2.898 kr. hos Pinoccchio.dk

Britax Cosy Tot Premium

Stolens meget høje sider sørger for beskyttelse af barnets hoved og krop i tilfælde af en sidekollision, det at stolen er monteret bagudvendt vil sikre barnet yderligere i tilfælde af en front kollision. Udover de høje sider er stolen udstyret med polstring på hovedstøtten og i selve stolens skål, som giver babyen en mere naturlig sovestilling. Stolen er let at installere i bilen og det er nemt at justere selerne, så de passer til barnets størrelse. Der er god benstøtte til barnet.

Godkendt til børn fra 0-13 kg.

Autostolen vejer 5,3 kg.

Stolen koster 2.698 kr. inkl base

Brio Primo Isofix

Højere sidevanger og et ekstra dybt sæde bidrager til den øgede beskyttelse af barnet, i forhold til eventuel sidekollision. Hovedstøtten kan reguleres i takt med at barnet vokser. Stolen er udstyret med sol-/vindskærm og ergonomisk bærehåndtag.

Godkendt til børn fra 0-13 kg.

Stolens vægt: 3,5 kg.

Køb den hos FDM´s netbutik for 1.999 kr.

AUTOSTOLE UDEN ISOFIX (ca. 0-12 måneder)

Ovennævnte autostole anbefales som beskrevet at bruges med isofix-base. De autostole hvor sikkerheden er i top selvom der ikke bruges base, kan du se nedenfor.

Römer Baby Safe Sleep/Britax Baby Safe Sleeper

Dette er i virkeligheden en lift til det helt lille barn (0-10kg), der monteres på bagsædet vha. to af bagsædets seler. Römer/Britax Baby-Safe sleeper autostol giver med den flade liggestilling sikker og ergonomisk transport af barnet i bilen. Barnet ligger komfortabelt fladt ned, fastgøres med babystolens egen indvendige 3 pkt-sele, og ligger på tværs af kørselsretningen med hovedet ind mod midten af bilen. Rømer/Britax Baby-Safe sleeper er særlig ideel til for tidligt fødte, samt hvis der ofte køres lange ture.

Til børn fra 0-10kg.

Autostolens vægt: 6,2kg.

Autostolen koster 1.999 kr. hos FDM.dk

Cybex Aton

Cybex Aton tilpasses barnets alder og størrelse gennem et integreret indlæg. Autostolen har desuden en babyindsats samt kaleche. Sikkerhedsmæssigt er Cybex Aton på absolut højeste niveau. Den har brede polstrede Y-seler, bærebøjlen fungerer som sikkerhedsbøjle, skålen/skelettet er konstrueret, så det absorberer kollisioner maksimalt.

Godkendt til børn fra 0-13 kg.

Stolen vejer 3,5 kg.

Køb den hos Pinocchio.dk til 1.499 kr.

Akta Graco Logico

Stolen kan bruges både i sele og med base i sele. Den er inklusiv sædeformindsker og hovedstøtte.

Godkendt til børn fra 0-13 kg.

Stolen vejer 2,8 kg.

Kan købes hos Babysam for 1.399 kr.

Brio Primo og Britax/Römer Babysafe Plus og MaxiCosi Cabriofix kan også bruges med sele til isofix-basen.

AUTOSTOLE TIL DE LIDT STØRRE BØRN  (9-18 kg., ca. 1-4 år)

AUTOSTOLE MED ISOFIX MONTERING

Römer/Britax Safefix Plus TT

Rømer/Britax safefix Plus TT, er en isofix stol, hvor TT står for Top Tether (top strop) hvilket er en en Y sele som fastgøres på stolen samt i bilen. For eksempel i monterings øje i bagagerummet i de fleste SW. Stolen må anvendes i alle køretøjer som er udstyret med ISOFIX- og TopTether-forankringssystemer. Slå op i bilens instruktionsbog for informationer om TopTether forankringspunkterne og om siddepladserne, som er godkendt til ISOFIX. Denne stol kan ikke monteres i bilens sele.

Godkendt til børn fra 9-18 kg.

Stolen vejer 12,2 kg.

Den kan købes hos FDM.dk for 2.999 kr.

AUTOSTOLE MED ISOFIX MEN SOM OGSÅ KAN BRUGES MED SELE

Maxi Cosi Priorifix

Maxi-Cosi PrioriFix er en semi-universel isofix autostol. Den er godkendt til børn med en vægt fra 9 – 18 kg. Støttebenet på autostolen garanterer maksimal sikkerhed.utostolen har 4 komfortable positioner fra siddestilling til sovestilling. Selekroge holder autostolsselerne til side når barnet placeres. Autostolen har en farveindikator øverst på støttebenet som næsten eliminerer risikoen for fejlmontering og en farveindikator nederst på støttebenet indikerer om længden er indstillet korrekt. Støttebenet finder automatisk den korrekte vertikale position. Anbefales at bruge med isofix, da sikkerheden er større.

Anbefales til børn fra 9-18 kg.

Stolen vejer 13,9 kg.

Bimbo Fix

Bimbofix isofix autostol, er en sikker stol med mange monterings muligheder, kan monteres fremadvendt i både 2 og 3 punktsele, kan desuden bruges i isofix, dette kræver dog tilkøb af en base/platform, til enten freadvendt eller bagudvendt brug. Barnet fastgøres med den indvendige 5 pkt-sele, og der er let og hurtig indstilling af sidde-, hvile- og sovestillinger. De dybe sidevanger giver god beskyttelse og sovekomfort. Stolen har central justering af selelængden på autostolen.

Godkendt til børn fra 6 mdr-4 år hvis bagudvendt, hvis forudvendt fra 9-18 kg.

Stolen vejer 9 kg.

Koster 1.899 kr. FDM.dk

Römer Safefix Plus/Britax Safefix Plus

Med Rømer/Britax safefix Plus – ISOFIX autostol, minimeres fejlbetjeningsrisikoen betydeligt. Støttebenet kan indstilles i højden med et enkelt greb og giver ekstra stabilitet – også ved montering med trepunktssele. Stolen er både godkendt til brug med ISOFIX og støtteben samt semi-universelt til montering med trepunktssele og støtteben.

Godkendt til børn fra 9-18 kg.

Stolen vejer 13,4 kg.

Kan købes hos FDM.dk for 2.999 kr.

Römer Duo Plus/Britax Duo Plus

Fremadvendt stol der monteres med isofix med ekstra topforankring eller med bilens 3-punktssele.
En god autostol, når den anvendes med isofix. Stolen har hvile-/soveposition og stødabsorberende selepolster.

Godkendt til børn fra 9-18 kg.

Stolen vejer 8,5 kg.

Kan købes hos BabySam

AUTOSTOLE SOM MONTERES MED SELE

Kiddy Infinity Pro

Stolen er den eneste på markedet med kollisionspude, der sikre optimal beskyttelse af barnet ved ulykke.
Autostolen er udarbejdet i et specielt innovativt stødabsoberende materiale, der gør den ekstra beskyttende ved sidekollision. Stolen er højde justerbar og og har liggefunktion.

Godkendt til børn fra 9-18 kg.

Autostolens vægt: 5,2 kg.

Kiddy Infinity Pro koster 1.299 kr. i Bilka´s nye online shop

Læs mere om testede autostole på FDM.dk, eller på Taenk.dk hvis du er abonnent.

FDMs test af autostole sommeren 2010
Se FDMs test lige her.

| 2017-06-18T07:58:05+00:00 maj 16th, 2010|Autostole, Babyudstyr|

8 Comments

 1. Martin 17. marts 2012 at 17:26 - Reply

  I må hellere få opdateret jeres guide til autostole. I skriver at Kiddy Infinity Pro “er den eneste på markedet med kollisionspude, der sikre optimal beskyttelse af barnet ved ulykke.” Cybex laver også stole med kollisionspude – og kvaliteten af disse stole er lige en kende lækrere end Kiddy stolene, men begge stole er utrolig sikre. Vi har en af hver og er utrolig glade for dem 🙂

  Martin

  • Anette BabyBusiness 18. marts 2012 at 20:40 - Reply

   Det er korrekt Martin. Denne artikel er Autostole i 2010. Vi følger snarest op med en artikel med autostole i 2012. 🙂

 2. Karoline 6. april 2011 at 11:35 - Reply

  Det anbefales å beholde barnet bagudvendt så længe som muligt, men alligevel har I kun med en bagudvendt autostol til de større børn.

  Jeg kan varmt anbefale Besafes bagudvendte autostoler der kan bruges op til 18 kg (ca. 4 år). De er bedst i test og fås både med og uden isofix.

 3. Leslie 28. juni 2010 at 12:30 - Reply

  Hvor kan man leje Römer Baby Safe Sleeper? Forsøgt hos Kære Børn efter at have læst Helles indslag, men de havde dem ikke?!

 4. Christian 19. juni 2010 at 12:49 - Reply

  Ang Römer Babysafe plus, så er det meget nemmere at tage stolen ud, når den er monteret i basen. Vi har en ISOFIX base i den ene bil og en Belted base i den anden bil – det er virkelig smart.
  Belted base kan vist fåes for omkring 500 kr, og man skulle nok kunne sælge den igen, når man er klar til næste størrelse stol. Det er pengene værd.

 5. Terese 27. maj 2010 at 11:08 - Reply

  Jeg sidder og bliver helt i tvivl. Vi har en Römer Baby Safe Plus/Britax Babysafe Plus, men jeg ved simpelthen ikke hvad den omtalte “base” er. Hvorfor er stolen ikke sikker nok uden denne?

  • BabyBusiness 27. maj 2010 at 12:02 - Reply

   Ingen panik. Jeg tror det skyldes, at autostole med base/isofix altid tester bedre/mere sikre end autostole uden. Vil dog IKKE gå så langt at sige, at stole uden isofix er usikre!

 6. Helle 21. maj 2010 at 20:03 - Reply

  Har et lille fif til Römer Baby Safe Sleep/Britax Baby Safe Sleeper(den hvor barnet ligger ned)
  Som der står anbefaler de den til for tidlig fødte. Vi har en dreng der er født for tidlig og har benyttet os af denne auto”stol” og har været vildt glade for den! Da han var alt for lille til at sidde i en alm autostol.
  Men 2000 kr er mange penge så vi fandt ud af man kan leje den hos Kære Børn for 100 kr i mdr.

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.