Guide til stofbleer til babys bagdel

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Babyudstyr » Guide til stofbleer til babys bagdel

Guide til stofbleer til babys bagdel

Denne artikel er sponsoreret af koogko.dk og naturebaby.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og naturebaby.dk og og babybusiness.dk og babybusiness.dk og koogko.dk og bumgenius.com og naturebaby.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

[ad]

Stofbleer vinder mere og mere frem i disse tider, hvor der bliver sat fokus på miljø, økonomi og sundhed. Det er nemlig disse tre faktorer, der spiller ind, når man skal vælge mellem almindelige engangsbleer og stofbleer. Læs mere om det her.

Hvorfor stofbleer?
Der er mange grunde til at vælge vaskbare bleer, men de tre grunde, der nok vejer mest, er:
– Sundhed: Engangsbleer er i det store hele lavet af plastmaterialer og indeholder en lang række kemiske stoffer.
– Miljø: Stofbleer er langt mere skånsomme for miljøet, end engangsbleer er. Et barn bruger i gennemsnit 6500 til 7000 bleer på en typisk tre-årig bleperiode mod 40-50 stofbleer.
– Økonomi: Du kan spare mange penge ved at bruge stofbleer. Alt efter hvilken type bleer du vælger, kan du spare op mod 40-50% i forhold til engangsbleer.

Kilde: Koogko.dk

Husk Koogko.dk kan du låne en startpakke. Den koster 500 kr. i depositum, men dem får du tilbage, når du afleverer den tilbage.Det samme tilbud findes i øvrigt også hos Naturebaby.dk i flere forskellige varianter.

Stofble all-in-one fra Naturebaby. Dette er bleen, som minder mest om engangsbleen ved brug. De inderste lag, som rører barnets hud er lavet af 100% økologisk bomuld. Bag dette er et lag microfleece for ekstra absorption. Det bløde og strækbare stof sørger for behagelig pasform til barnet og bløde lækagebarrierer ved benene sørger for, at holde tingene inde. Bleen har nem velcrolukning og en praktisk vaskeflap, så velcroen ikke hænger fast ved vask. Det vandtætte og åndbare ydre stof (PUL) er både blødt og holdbart.

Vaskbare bleer
De fleste vaskbare bleer, som du kan købe i dag, er lavet i økologiske og bæredygtige materialer. De mest benyttede er økologisk bomuld, bambus og hamp. Du kan også få bleer i polyesterfleece, der på trods af, at de ikke er øko, har deres helt egen berettigelse, da de er et supermiddel mod rød numse.

En økologisk bomuldsble afgiver ingen kemi, og den kan genbruges eller sælges videre efter endt brug. Affaldsmængden er praktisk talt lig nul, men er den helt færdig er den 100% biologisk nedbrydelig – og kan såmænd ryge i komposten.

Sundhed og miljø
Engangsbleer indeholder en række forskellige kemiske stoffer, deriblandt superabsorberende stoffer (SAB), der kan virke irriterende på sart babyhud og som udover at suge tis og afføring til sig opsuger hudens naturlige fugt. Desuden er der tilsat andre stoffer, som f.eks. blegemiddel, farvestoffer og evt. parfume. Det er måske gavnligt at vide, at en engangsble i det store hele er lavet af plast, selv det bløde stoflignende materiale (cellstof), der ligger ind mod huden er lavet af plast.

Og lidt mere interessant fakta: Ved brug af engangsbleer produceres ca. 1,5 ton affald på en bleperiode – pr. barn. Så kan man give sig til at regne ud, hvor mange skraldebiler de danske babyer fylder om året.

Økonomi tæller
I en bleperiode på ca. 3 år bruger et barn ca. 6.500-7.000 bleer. En ble koster i gennemsnit ca. 1,75 kr. alt efter størrelse/mærke og regner man lidt på det, løber det hurtigt op i 10-12.000 kr.

Med vaskbare bleer kommer der en større investering til at begynde med (eller man kan vælge at købe nogle bleer hver måned, til man har nok), men der er tale om en engangsinvestering. Man kommer til at skulle skifte blebukser ud hen ad vejen, men mange af bleerne kan bruges i hele perioden – alt efter hvilke man vælger. For hele bleperioden kan man regne med at spare op til halvdelen af, hvad man betaler for engangsbleer – igen alt efter hvilke bleer man vælger.

Bleerne kan jo også nedarves eller evt. sælges, så der er stadig penge at spare når barnets bleperiode er overstået.

Bumgenius
Et af mærkerne indenfor moderne stofbleer er BumGenius. Fordelen ved netop BumGenius, frem for mange andre all-in-one bleer er, at de er onesize. Det vil sige, at de passer til babyer fra 0-24 mdr. og størrelsen reguleres nemt med trykknapper.

Læs et tidligere indlæg om Bumgenius HER.


Grøn stofble fra Bumgenius

Fungerer som en engangsble
All-in-one stofbleer er bleer, hvor bleen og blebuksen sidder sammen, så de fungerer fuldstændig som en engangsble. Du skal altså ikke købe blebukser ved siden af selve stofbleen. Det eneste du skal tilføje er et bleindlæg.

Økologisk bomuld
Bleerne fås også i en bæredygtig udgave af økologisk bomuld. Yderstoffet er af blød PUL-belagt polyester og det indre sugende lag er i 100% økologisk bomuldsjersey, der er dejligt blødt og syet så det tørrer forholdsvis hurtigt.

Flere farver
BumGenius fås i fem farver; himmelblå, græsgrøn, lys gul, mørk pink og hvid og koster 169 kr. på stk. BumGenius og mange andre typer af stofbleer kan du købe hos Ko og Ko, hvor du også kan få masser af informationer og rådgivning i anvendelse af stofbleer.

Se også BumGenius’ hjemmeside (på engelsk).

Og se Naturebaby.dk og find en masse flotte stofbleer til din baby.

Læs også tidligere indlæg om stofbleer i farver HER.

Dine erfaringer, tips og tricks
Fortæl endelig om dine erfaringer, tips og tricks med stofbleer til baby i kommentarfeltet. Kun gennem videndeling bliver vi alle klogere!

| 2017-06-18T07:54:26+00:00 november 2nd, 2010|Babyudstyr, Guide, Økologi|

5 Comments

 1. Heidi 3. juli 2013 at 09:39 - Reply

  Jeg var veldig klar for at bruge stofbleer på min første og testet den del forskellig men det blev tid for meget tis udenfor med de fleste med bumgenious flip var en klar favorit. Kommer til at prøve igen med nr 2 da jeg allerede har lidt lager at tage af. men det bliver kombo med engangs – da jeg ikke tror jeg kan få vuggestuen med.

  Planlægger også at bruge dem når min store skal stoppe med ble, da jeg hører det gør det nemmere.

 2. Lene 8. november 2010 at 20:41 - Reply

  Hej. Vi har brugt stofbleer til vores pige på 14mdr i ca et år nu, og vi er rigtig glade for det. Vi faldt mest for tanken om at spare penge og så det fakta at børn med stofble bliver blefri langt før andre – i gennemsnit 1½ år! Og så har vi også fundet ud af at stofbleerne holder bedre på hendes afføring, hvor engangsbleerne tit lækkede da vi brugte dem. Så de kan varmt anbefales. Vores favoritbleer er Bumgenius Organic som er både All-in-one og One size.
  Mvh Lene

 3. Christina Spanggaard 7. november 2010 at 21:20 - Reply

  Hejsa – jeg har ingen erfaring med stofbleer, men har en veninde, som lige er begyndt at sy og sælge dem til en god pris. Tjek http://kroghsklaedefabrik.dk/velkommen
  Mvh Christina

 4. Vivi Just-Nørregaard 4. november 2010 at 20:22 - Reply

  Vi er også superglade for at bruge stofbleer til vores dreng på snart 14 mdr. Vi har aldrig brugt andet til ham end ‘stoffer’, som de kære bleer kaldes i daglig tale blandt stofble-mødre. Jeg vil også bare sige at slyngebarn’s stofbleforum er et rigtig godt sted at starte, hvis man vil vide mere.

 5. ully 4. november 2010 at 19:45 - Reply

  Vi er så glade for at bruge stofbleer 🙂 Vi har købt langt de fleste bleer brugt, og har solgt nogle videre igen. Der er stor forskel på hvilke mærker der fungerer for den enkelte alt efter pasform, barnets størrelse osv. For tiden er vi mest glade for Coolababy, som er noget billigere end andre mærker. På slyngebarn.dk er der et bleforum med mere info om stofbleer og man kan også læse brugeranmeldelser af de forskellige blemærker 🙂

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.