Halloween – en fest for hele familien

Forsiden » Forside » Gæsteindlæg » Halloween – en fest for hele familien

Halloween – en fest for hele familien

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og parenting.com og parenting.com og babybusiness.dk og realsimple.com og babybusiness.dk og myrecipes.com og babybusiness.dk og typicalsuburbanfamily.com og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og familyfun.go.com og babybusiness.dk og familyfun.go.com og babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Da jeg i skrivende stund er bosat i USA med hele den lille familie (mand og tre børn), tænker jeg, at det er på sin plads at dele den galskab, der hersker i dette land, når det kommer til Halloween.

Hvis jeg spørger min største dreng på 4 år, hvad han synes bedst om: Juleaften, sin fødselsdag, eller Halloween, svarer han det sidste uden at tøve. Og han er bestemt ikke det eneste barn, jeg har hørt svare Halloween. Med andre ord: Det er en meget stor holiday herovre.


Tasja med Hubert på 4 år, Herman på 2 år og deres lille nye amerikaner: Magda (nu 2 måneder)

Jeg synes, at det er piv-ærgeligt, at det ikke har slået igennem på samme måde hjemme i Danmark. Det er bestemt en festlighed, som vi har tænkt os at tage med hjem, når vi vender hjem om et lille år. Herovre er det en fest for hele familien og nabolaget. Hvilket gør, at vi lærer hvad ”Mr. and Mrs. Smith”, længere nede af vejen, i virkeligheden går og laver.

Halloween på den amerikanske måde
Udklædning og slik er en perfekt kombi af mange børns favoritter, og hvis vi så lægger et orange græskar oven i, tadaa, så tænker vi danskere, at det er den perfekte opskrift på en rigtig Halloween fest. Men Halloween er meget mere end det. Det ved amerikanerne alt om.

De går ”All in”
Hvis vi fx går en aftentur i nabolaget, er det ligesom at tage på udflugt for børnene. Amerikanerne køber udsmykning og pynter op i samme overdådige proportioner som til jul. Der er alt fra græskar i stakkevis og fugleskræmsler til Einstein, til lysende skeletter og hekse, samt spøgelser, der hjemsøger hele haven. Andre har taget det et skridt videre og forvandlet deres have til en kirkegård med gravsten.

spindelvæv

Eller som på billedet ovenfor af mine drenges favorit udsmykning hos en af vores naboer: Giant Spider i giant spiderweb.

halloween pynt

En spooky indkøbstur
En indkøbstur i det lokale supermarked, kan forvandle sig til en særdeles begivenhedsrig udflugt for en simpelt lille dansk familie som os. De har en Halloween afdeling på størrelse med Tivoli. Her er det muligt at købe alt mellem himmel og jord. Virkelig – der er intet, der er efterladt til fantasien.

Besøg på en Pumpkin Patch
Derudover har vi været på besøg på en pumpkin patch. Et fantastisk sted for børn, hvor de bl.a. kan komme med på en hayride, svømme i et bassin med majskorn (den såkaldte ”Corn Crib”), fare vild på en majsmark, fordre gederne eller plukke deres eget pumpkin. Drengens preschool har lavet en af deres køkkenhaver om til en pumpkin patch, da de ikke har mulighed for at tage på udflugter, som børnehaverne gør det hjemme i Danmark. De må derfor ”bringe” udflugten til dem.

halloween
“Pick your own pumpkin”

majs
Majs mark

majs
Corn Crib House

majs
Corn crib – majs i massevis!

Hayride
Hayride

Ovenfor nogle billeder fra pumpkin patch: Pick your own pumpkin, Corn field, Corn Crib, Hayride

Trick or treat
Sidst men ikke mindst er der den obligatoriske trick-or-treat-aften. Det er uden tvivl det største hit over dem alle. Hvem elsker ikke at klæde sig ud, gå fra hus til hus og samle slik i spandevis – jeg spør’ bare? Der hersker en fantastisk stemning, og det er super underholdende at se og snakke med alle de andre fra nabolaget, der er ude og trick og treate. Nogle er klædt i de mest kreative, fantasifulde kostumer, man kun kan drømme om. Selv spædbørn og hunde er en del af festlighederne.

babyært
Billedkilde: parenting.com

Dét tager vi med hjem til Danmark
Det er alt sammen nogle fantastiske opleveler, som vi desværre ikke kan tage med hjem til Danmark. Men der er mange andre små fiduser, som man snildt kan indføre derhjemme for at komme i den rigtige stemning. Om det er på det ene eller anden side af Atlanten.

5 små Halloween fiduser
Hvordan du hurtigt og nemt kan forvandle en kedelig hverdag til en sjov og festlig hyggestund for dig og baby.

1. Græskar dekoration
At udskære et græskar, det er alligevel noget, jeg har set en del af derhjemme, men det kan godt være svært at gøre sammen med lille Benny på 2 år. Vi må passe på de små pølsefingre. Derfor at det en super god idé at lade lille Gerda tegne eller male på sit eget græskar i stedet. Eller hvis du har mod på at udfordre din kreative side, så prøv at finde nogle skabeloner på nettet, som man selv kan printe ud og skære efter:

Hvis kreativitet ikke er din stærke side, så køb i stedet nogle lidt anderledes græskar end det obligatoriske orange. Af med stilken og lav et hul i toppen, som måler samme diameter som et vilkårligt lys – og vupti, så har du en ny lysestage. Det kan snildt nås inden, at Gerda er sluppet op for tålmodighed.

halloween
Lysestager – set hos realsimple.com

2. De søde sager
Det er altid et hit at bage og du kan super nemt lave et lille Halloween-twist på en chokoladekage, gulerodskage, muffins – you name it. I stedet for at smøre glasuren ud over hele kagen, så klip et lille hul i en frysepose og ”tegn” et spindelvæv eller af hvad som helst. Kun fantasien sætter grænser.

kage halloween
Billedkilde: myrecipes.com

Eller hvis den lille Mariekiks skal piftes lidt op, så tilsæt et par saltstænger og to M&M´s. Så er lille Peter edderkop kommet med til bords. Brug evt. en lille bitte smule Nutella, eller noget andet klisterstads, til at ”sætte” benene (saltstængerne) fast.

kage halloween
Her er en fancy udgave med oreo kiks. Billedkilde: typicalsuburbanfamily.com

3. Vægpynt
Herhjemme har vi doneret vores ene væg i spisestuen til alle børnenes dekorationer. Det følger de forskellige begivenheder året rundt. Lige nu har vi flagremus, edderkopper og et par haunted houses oppe.

haunted house
“Haunted House” hos Tasja

Haunted house
“Haunted House” hos Tasja

Brug noget sort gavebånd som ramme. Du kan lave ”skabelonen” hurtigt og nemt inden, at lille Viggo pynter med klistermærker (græskar, flagermus, spøgelser osv.). Brug pap i forskellige farver. Klip et bjerg ud, derefter klipper du en sti (som deler bjerget i to stykker). Dem limer du på et andet farvet papir, så baggrunden udgør stien. Så er det ellers på med klistermærker.

Eller klip et hjemsøgt hus ud eller en kirkegård med fx et kors, et par gravsten og et træ. Lim det på et andet farvet papir og igen frem med klistermærkerne.

Sidst men ikke mindst edderkopper og flagermus. Tegn halvdelen af en edderkop og en flagermus. Fold et stykke karton, læg din halve skabelon, tegn, klip ud – og vupti, så har du krybdyr kravlende på væggen derhjemme.
halloween
Huberts (Tasjas søn) kirkegård

4. Hjemmelavet kostume
Her kan ansigtsmaling virkelig gøre underværker. Det behøver ikke alt sammen at være uhyggelige hekse eller spøgelser. Men hvis det nu er, så kan man altid lave en mumie ud af toiletpapir samt noget hvid ansigtsmaling.
Her kan du finde super mange sjove og anderledes ideer, som også kan bruges til fastelavn: http://familyfun.go.com/halloween/halloween-kids-costumes


Billedkilde: familyfun.go.com

5. Det danske Halloween Party
Hvis I vil gå hele vejen, så kommer her et par forslag til, hvordan en dansk Hollween fest kunne se ud:
Hvis du har gjort nogle af de ovenstående ting, så er du allerede godt på vej mht til festdekorationen.
Inviter venner og familie, som selvfølgelig skal komme udklædt. Sig evt. at det ikke skal være alt for uhyggelige udklædninger, så vi ikke skræmmer Benny og Gerda fra vid og sans.

Der er ikke en bestemt menu for aftenen, men hvis du vil piffe nogle små snacks op, så er der en masse gode forslag til sunde snacks her:

mad

Herovre har vi desuden været til det, de kalder: Trunk or treat. Her mødtes vi på en stor parkeringsplads, eller hvis det er hjemme i Danmark, en lille lukket vej. Hver gæst tager en treat med. På den måde kan I selv styre, hvor meget slik børnene skal have. Brug fx små rosinpakker, figenstænger, ostehaps osv. Her går børnene så fra bil til bil og råber: ”Trick or Treat”. Det er uden tvivl en sjov og vellykket trick or treat-oplevelse. Det er ikke altid lige succesfuldt at gå fra hus til hus hjemme i Danmark, da alle ikke er med på ideen. Slutteligt skal der selvfølgelig bedømmes kostumer med en pris til vinderne.

Sidst men ikke mindst kan I fx lege Apple bobbing. Fyld en balje med vand, put æbler deri og prøv at fang dem med munden.

Rigtig god fornøjelse!

Mange hilsner fra

Tasja, USA
Skribent hos BabyBusiness

| 2017-06-18T07:45:56+00:00 oktober 30th, 2011|Gæsteindlæg, Oplevelser|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.