Hjemme-projekter under din barsel

Forsiden » Forside » Gravid » Barsel » Hjemme-projekter under din barsel

Hjemme-projekter under din barsel

Denne artikel er sponsoreret af kontorsyd.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Det er godt at få ryddet op i gemmerne i ny og næ og få shinet din bolig op. Trænger dit hjem til en gennemgang, så gør dig selv den tjeneste at få det gjort, mens du ikke både skal passe dit barn og dit arbejde. Så bliver tiden nemlig knap.

Kast dig ud i diverse hjemmeprojekter under din barsel – i de perioder, hvor du har overskud til det. Så får baby ro derhjemme, mens mor får en god følelse af at udrette noget. Og så har du også noget at hygge dig med, hvis du er så heldig at have en lille sovetryne, der elsker lange lure.

Få struktur på dit rod

Er du et rodehoved eller et ordensmenneske? Lige meget hvilken type du er, er det altid godt at få ryddet op. Både for syns skyld, men også for overblikkets skyld. Gå gennem dine skuffer og skabe – så får du ikke bare ryddet op, men du bliver også mindet om, hvad du har af ting og sager.

Har du mange papirer, der ligger og roder tilfældige steder, så lav struktur ved at sætte dem i mapper. Mærk hver mappe med en label, så du kan huske, hvad dine mapper indeholder. På den måde kan de holde den orden, du har skabt. Kasser er også gode til at få orden på dine ting, og det er også en god idé at navngive dem.

Fotobøger med værdifulde minder

Vi kender det allesammen. Vi vil gerne have omsat vores mange digitale billeder til fotobøger, men det er og bliver en tidsrøver. Sæt dig som mål at få styr på dine billeder under din barsel. Fremkald billeder eller få lavet fotobøger fra dit barns første leveår. Det vil ikke bare du, men også bedsteforældre sætte stor pris på. Og når arbejdet igen kalder, bliver det endnu sværere at få tid til at gå dine mange billeder igennem.

Projekt ‘barnets bog’

Det lyder måske banalt. Men det kan faktisk være et stort projekt at holde barnets bog ajour. Der skal sættes billeder i, du skal huske at skrive, hver gang dit barn har lært noget nyt, og der skal også skrives notater om dit barn og om festlige begivenheder.

Hvis ikke du får lavet bogen, mens du er på barsel, får du det formentlig aldrig gjort. Så gør dig selv og dit barn den tjeneste at skrive i bogen. Hav den liggende fremme, så du husker at skrive i den i ny og næ.

Barnets bog er enormt hyggelig at bladre i, når du pludselig står med en trodsig 3-årig og ikke kan huske, hvor mild og fornøjelig han var, da han var spæd. Det er også dejligt for dit barn at kunne se sig selv som baby og høre dig fortælle på kærlig vis, hvor forelsket I var i hinanden.

Test dine grønne fingre

Har du en have, så gå i gang med de projekter, du altid har drømt om. Plant et træ, der vokser op sammen med dit barn, eller plant bærbuske og frugttræer, som du kan nyde sammen med dit barn, når det bliver lidt større. Det er en gave for dit barn, hvis du giver det bevidsthed om fra-jord-til-bord, og I kan hygge jer med at følge årets gang i haven. Det er her dit barns interesse for have og udeliv bliver plantet.

Er du kreativt anlagt?

Kan du godt lide at lave håndarbejde? Så giv den gas med alt, der har med strik, syning og hækling at gøre. Det er sundt for din hjerne at koble af med langsommelige projekter, og så er det også godt for pengepungen selv at lave tøj til dit barn. Dit barn har desuden godt af at se dig sidde og slappe af, mens du arbejder med dine hænder. Og du kan sagtens være nærværende med dit barn, mens det leger ved siden af dig.

Forbered dig til arbejdslivet

Jo mere du får ordnet derhjemme under din barsel, des mere klar er du til at vende tilbage til arbejdet, når den tid kalder. Så kan du slappe af med at ordne hjemlige projekter og sysler, er det godt for både dig og dit barn.

| 2017-08-22T04:56:20+00:00 august 22nd, 2017|Barsel, Kreativ|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.