[ad] Baby her i huset er nu klar til at sidde i højstol. Dermed har vi lige om lidt to stk. Tripp Trapp stole fra Stokke rundt om spisebordet. Første barns stol fik vi i dåbsgave, og lillesøsters stol, ja den arver vi fra min storebror. Vi fortsætter stilen med, at lillesøster primært er aftager af brugte ting… Håber ikke hun bliver dybt traumatiseret over at være familiens “brugtvogn”!

LIGE pludselig er jeg blevet Tripp Trapp træt! Ved ikke hvorfor, for jeg har intet at udsætte på Tripp Trapp’s højstol. Jeg tror, at trætheden ligger i, at jeg ser den stol overalt hvor jeg kommer frem. Det er forlængst blevet lige så småborgerligt at have en Tripp Trapp højstol til sit barn, som det er at have ligusterhæk og Weber grill. Som vi også har…! Dét jeg nok egentlig er træt af, er, at jeg er småborgerlig!

Stort udvalgt af højstole til baby
Der findes en masse smarte højstole til babyer. Smart design, sjove farver og i forskellige prislag. Jeg lister et par stykker neden for.

IKEA’s højstol er et hit!
Supergod! Superbillig! For 79 kr. får du en rigtig god højstol fra IKEA. Den hedder Antilop. Den er nem at have med på tur; fire ben er hurtigt taget af/på, og så er stolen skilt/samlet. Anbefales ikke at bruge som hverdagsstol, da den ikke giver barnet fodstøtte. De fleste voksne bryder sig heller ikke om at sidde for længe på en stol, hvor fødderne ikke kan nå jorden…

Her i huset bruger vi IKEA stolen som ekstra stol ved besøg af små venner og til at tage med på besøg.

Højstol (Antilop) fra IKEA

IKEA’s Antilop højstol kan købes online her.

Pose til IKEA højstol
Når nu IKEA højstolen er god at have med sig, så er det praktisk med en pose til de fire “løse ben”. Posen finder du hos Babadut.com til 59 kr.

Pose til IKEA højstolens ben

Rock star baby højstol
Denne højstol minder en del om Tripp Trapp stolen, men har meget blødere/rundere former.

Rockstarbaby højstol

Rock star baby højstolen er i lakeret træ. Baglænet er formbøjet, og stolen har sikkerhedsbælte og -rem samt sidebeskyttelse for maksimal sikkerhed. Sædehøjden og fodstøtten kan justeres.

Pris: 768 kr. hos shop.rockstarbaby.dk

BRIO Hokus Pokus
Den velkendte stol med de 3 funktioner: Høj stol, gynge og legebord. Produceret i vedligeholdelsesvenlige materialer. Nem at tørre af og vaske ren. Fås i tre forskellige farvekombinationer.

BRIO Hokus Pokus 3-i-1 stol

Kan bl.a. købes hos Baby-Vest. Pris: 799,95 kr.

BRIO Grow
Jeg synes, at den her nye BRIO Grow højstol er cool! Den er ergonomisk og stilren. Modellen kan anvendes i flere år, da både strop og bøjle kan aftages i takt med, at barnet vokser. Fås i flere farver.

BRIO Grow højstol

Se BRIOs hjemmeside.

Klassisk designer højstol af Nanna Ditzel
Af alle steder finder jeg en dansk klassisk højstol i træ hos Hvidvaretilbud.dk. Intet at udsætte på Hvidevaretilbud, men det var ikke der jeg havde forventet at finde denne klassiske højstol til en god pris! Ikke desto mindre: Normalpris: 1.699,00 kr. Nu 900 kr. hos Hvidevaretilbud.dk Note februar 2008: Højstolen er nu udsolgt hos Hvidvaretilbud.dk.
Nanna Ditzel højstol

Læs historien bag Nanna Ditzel højstolen, som er med i Kulturministeriets kanon for børnekultur.

Vita Ditzel i højstol af mors design. Ca. 1957. Foto fra Nanna Ditzel Design A/S

Stolen er fra en tid (designet i 1955), hvor en højstol var til babyer/små børn. Ikke noget med, at den skulle kunne bruges fra 6 måneder til voksen – som flere af højstolene produceret i dag kan.

CRIVAL designer højstol fra danske THORN
Sjældent har jeg set så unik en højstol som denne i birk fra THORN. Stolen kan reguleres, så den altid står stabilt uanset underlag.

Stroppen på stolehynden forhindrer, at barnet glider frem, og barnet kan ikke selv komme op af stolen, fordi den skrå fodstøtte bevirker, at der bliver forskel i afstanden,så barnet ikke kan få afsæt fra fodstøtten.

CRIVAL® er nem at have med i bilen, da den på få minutter kan skilles ad og samles uden brug af værktøj.

Kilde: Tøjbamsen, hvor stolen sælges for 999 kr.
Højstol i birketræ fra THORN

MUTSY – hollandsk højstol
Jeg er ret imponeret over Tøjbamsen.dk’s udvalg i højstole. De fører også EASY GROW højstol i aluminium fra MUTSY Super stilren og elegant! Stolen vejer kun 6,5 kg alt inklusiv.

Mutsy - hollandsk højstol i aluminium

EASY GROW er en højstol i et helt unikt design fremstillet i aluminium med sæde, ryglæn og bordstykke i praktisk kunststof som er nem, rengøringsvenligt og samtidig meget slidstærkt.

Kilde: Tøjbamsen.dk hvor stolen kan fås til 1399 kr.

SLEX designer højstol fra Spacebabies
Spacebabies er et svensk mærke, som laver rigtig mange spændende ting. Bl.a. nedenstående højstol, som sælges hos Tøjbamsen.dk.

Spacebabies højstole - fra 6 måneder til voksen

Stolen kan fås i farverne: Lyseblå, Lime, Aqua, Gul, Lilla og Rød.

Kan bruges fra 6 måneder til voksen.

Pris: 1499 hos Tøjbamsen.dk

Bloom højstol
På Jalsøes hjemmeside (BabySam) har jeg set denne fancy højstol fra BloomBaby. Tjek BloomBabys hjemmeside. Mange cool babymøbler!

Bloom højstol fra Jalsøe

Giver mig associationer til en kontorstol, eller frisørstol, fra det ydre rum. Den er ikke billig, men omtales også med følgende rosende ord:

Verdens mest trendy højstol!
Højstol som kan bruges i mange år.

360 grader drejbar med sikkerhedslås – sædet kan lænes tilbage så den kan bruges til nyfødt.

5 punkts sele. Indstillelig højde- og fodstøtte.

Kilde: Jalsøe Pris: 2499 kr.

Guide til køb af højstol
Hvad er godt at undersøge inden man køber en højstol? Se her: Forbrugerstyrelsens tjekliste til høje barnestole.

DR’s program Rabatten har også udarbejdet en rigtig god guide til køb af højstol. Se indlæg herom her.

Varefakta
Umiddelbart er det kun BabyDan (ABC/DAN stol) og Stokke (Tripp Trapp), der har Varefakta på deres høje barnestole. Se her. Mange andre stole har dog tyske, hollandske og svenske godkendelser, som jeg umiddelbart vil mene er lige så sikre. Men; det er en ren personlig vurdering fra min side. Hæng mig ikke op på det!

Hvilken højstol bruger du til de små?