Højstol til baby – billig, farverig, klassisk, spacy eller let design?

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Babyudstyr » Højstol til baby – billig, farverig, klassisk, spacy eller let design?

Højstol til baby – billig, farverig, klassisk, spacy eller let design?

Denne artikel er sponsoreret af og babybusiness.dk og babybusiness.dk og ikea.com og babadut.com og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og shop.rockstarbaby.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babyvest.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og brio.net og hvidevaretilbud.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og kum.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og tojbamsen.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og mutsy.nl og babybusiness.dk og babybusiness.dk og tojbamsen.dk og spacebabies.se og babybusiness.dk og babybusiness.dk og tojbamsen.dk og bloombaby.com og babybusiness.dk og babybusiness.dk og jalsoe.dk og forbrug.dk og babybusiness.dk og varefakta.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

[ad] Baby her i huset er nu klar til at sidde i højstol. Dermed har vi lige om lidt to stk. Tripp Trapp stole fra Stokke rundt om spisebordet. Første barns stol fik vi i dåbsgave, og lillesøsters stol, ja den arver vi fra min storebror. Vi fortsætter stilen med, at lillesøster primært er aftager af brugte ting… Håber ikke hun bliver dybt traumatiseret over at være familiens “brugtvogn”!

LIGE pludselig er jeg blevet Tripp Trapp træt! Ved ikke hvorfor, for jeg har intet at udsætte på Tripp Trapp’s højstol. Jeg tror, at trætheden ligger i, at jeg ser den stol overalt hvor jeg kommer frem. Det er forlængst blevet lige så småborgerligt at have en Tripp Trapp højstol til sit barn, som det er at have ligusterhæk og Weber grill. Som vi også har…! Dét jeg nok egentlig er træt af, er, at jeg er småborgerlig!

Stort udvalgt af højstole til baby
Der findes en masse smarte højstole til babyer. Smart design, sjove farver og i forskellige prislag. Jeg lister et par stykker neden for.

IKEA’s højstol er et hit!
Supergod! Superbillig! For 79 kr. får du en rigtig god højstol fra IKEA. Den hedder Antilop. Den er nem at have med på tur; fire ben er hurtigt taget af/på, og så er stolen skilt/samlet. Anbefales ikke at bruge som hverdagsstol, da den ikke giver barnet fodstøtte. De fleste voksne bryder sig heller ikke om at sidde for længe på en stol, hvor fødderne ikke kan nå jorden…

Her i huset bruger vi IKEA stolen som ekstra stol ved besøg af små venner og til at tage med på besøg.

Højstol (Antilop) fra IKEA

IKEA’s Antilop højstol kan købes online her.

Pose til IKEA højstol
Når nu IKEA højstolen er god at have med sig, så er det praktisk med en pose til de fire “løse ben”. Posen finder du hos Babadut.com til 59 kr.

Pose til IKEA højstolens ben

Rock star baby højstol
Denne højstol minder en del om Tripp Trapp stolen, men har meget blødere/rundere former.

Rockstarbaby højstol

Rock star baby højstolen er i lakeret træ. Baglænet er formbøjet, og stolen har sikkerhedsbælte og -rem samt sidebeskyttelse for maksimal sikkerhed. Sædehøjden og fodstøtten kan justeres.

Pris: 768 kr. hos shop.rockstarbaby.dk

BRIO Hokus Pokus
Den velkendte stol med de 3 funktioner: Høj stol, gynge og legebord. Produceret i vedligeholdelsesvenlige materialer. Nem at tørre af og vaske ren. Fås i tre forskellige farvekombinationer.

BRIO Hokus Pokus 3-i-1 stol

Kan bl.a. købes hos Baby-Vest. Pris: 799,95 kr.

BRIO Grow
Jeg synes, at den her nye BRIO Grow højstol er cool! Den er ergonomisk og stilren. Modellen kan anvendes i flere år, da både strop og bøjle kan aftages i takt med, at barnet vokser. Fås i flere farver.

BRIO Grow højstol

Se BRIOs hjemmeside.

Klassisk designer højstol af Nanna Ditzel
Af alle steder finder jeg en dansk klassisk højstol i træ hos Hvidvaretilbud.dk. Intet at udsætte på Hvidevaretilbud, men det var ikke der jeg havde forventet at finde denne klassiske højstol til en god pris! Ikke desto mindre: Normalpris: 1.699,00 kr. Nu 900 kr. hos Hvidevaretilbud.dk Note februar 2008: Højstolen er nu udsolgt hos Hvidvaretilbud.dk.
Nanna Ditzel højstol

Læs historien bag Nanna Ditzel højstolen, som er med i Kulturministeriets kanon for børnekultur.

Vita Ditzel i højstol af mors design. Ca. 1957. Foto fra Nanna Ditzel Design A/S

Stolen er fra en tid (designet i 1955), hvor en højstol var til babyer/små børn. Ikke noget med, at den skulle kunne bruges fra 6 måneder til voksen – som flere af højstolene produceret i dag kan.

CRIVAL designer højstol fra danske THORN
Sjældent har jeg set så unik en højstol som denne i birk fra THORN. Stolen kan reguleres, så den altid står stabilt uanset underlag.

Stroppen på stolehynden forhindrer, at barnet glider frem, og barnet kan ikke selv komme op af stolen, fordi den skrå fodstøtte bevirker, at der bliver forskel i afstanden,så barnet ikke kan få afsæt fra fodstøtten.

CRIVAL® er nem at have med i bilen, da den på få minutter kan skilles ad og samles uden brug af værktøj.

Kilde: Tøjbamsen, hvor stolen sælges for 999 kr.
Højstol i birketræ fra THORN

MUTSY – hollandsk højstol
Jeg er ret imponeret over Tøjbamsen.dk’s udvalg i højstole. De fører også EASY GROW højstol i aluminium fra MUTSY Super stilren og elegant! Stolen vejer kun 6,5 kg alt inklusiv.

Mutsy - hollandsk højstol i aluminium

EASY GROW er en højstol i et helt unikt design fremstillet i aluminium med sæde, ryglæn og bordstykke i praktisk kunststof som er nem, rengøringsvenligt og samtidig meget slidstærkt.

Kilde: Tøjbamsen.dk hvor stolen kan fås til 1399 kr.

SLEX designer højstol fra Spacebabies
Spacebabies er et svensk mærke, som laver rigtig mange spændende ting. Bl.a. nedenstående højstol, som sælges hos Tøjbamsen.dk.

Spacebabies højstole - fra 6 måneder til voksen

Stolen kan fås i farverne: Lyseblå, Lime, Aqua, Gul, Lilla og Rød.

Kan bruges fra 6 måneder til voksen.

Pris: 1499 hos Tøjbamsen.dk

Bloom højstol
På Jalsøes hjemmeside (BabySam) har jeg set denne fancy højstol fra BloomBaby. Tjek BloomBabys hjemmeside. Mange cool babymøbler!

Bloom højstol fra Jalsøe

Giver mig associationer til en kontorstol, eller frisørstol, fra det ydre rum. Den er ikke billig, men omtales også med følgende rosende ord:

Verdens mest trendy højstol!
Højstol som kan bruges i mange år.

360 grader drejbar med sikkerhedslås – sædet kan lænes tilbage så den kan bruges til nyfødt.

5 punkts sele. Indstillelig højde- og fodstøtte.

Kilde: Jalsøe Pris: 2499 kr.

Guide til køb af højstol
Hvad er godt at undersøge inden man køber en højstol? Se her: Forbrugerstyrelsens tjekliste til høje barnestole.

DR’s program Rabatten har også udarbejdet en rigtig god guide til køb af højstol. Se indlæg herom her.

Varefakta
Umiddelbart er det kun BabyDan (ABC/DAN stol) og Stokke (Tripp Trapp), der har Varefakta på deres høje barnestole. Se her. Mange andre stole har dog tyske, hollandske og svenske godkendelser, som jeg umiddelbart vil mene er lige så sikre. Men; det er en ren personlig vurdering fra min side. Hæng mig ikke op på det!

Hvilken højstol bruger du til de små?

| 2017-06-18T08:01:18+00:00 januar 16th, 2008|Babyudstyr, Børnemøbler|

8 Comments

 1. Thilde 10. december 2011 at 22:30 - Reply

  Enormt befriende at læse om andre med TripTrap-komplekser end mig… mine startede dog da jeg selv sad til bords i én, og vist egentlig nok fordi min mor nærmest var en omvandrende reklamesøjle for TripTrapstolens fortrinligheder – så opstod der vist list modstand dér…

  Men efter en ihærdig jagt på danske, svenske, tyske og engelske hjemmesider – og hos den engelske side af familien – så endte jeg faktisk med at købe en triptrap stol til den lille, da det ikke kunne udsættes længere… Og jeg tror faktsik ikke, jeg ville have været lige så glad for nogen anden stol.

  Én af de punkter, der fik mig overbevist – udover at der ikke er mange, der (efter min overbevisning) står mål med den rent ergomisk – er, at den er let at rengøre… For tro mig – selvom de skriver “regøringsvenligt kunststof” på fx EasyGrow, så er der ofte mange mærkelige kanter, hvor årevis af skidt kan gemme sig og formere sig… Lige præcis EasyGrow kan vist skilles helt ad, men mange af samme type (som jeg har set i England) kan ikke.

  Men dendér CRIVALÂ skulle jeg da have kendt til, da jeg kiggede… For jeg bliver nogen gange helt deprimeret over at være hoppet med på vognen… og én ting er sikkert. Lige så snart hun ikke synes det er fedt at sidde i den mere, så bliver den solgt på den blå avis eller snarere… arvet videre til én i familien. Måske den engelske del, bare for at se om de også overgiver sig fuldstændig 🙂

  • Anette BabyBusiness 11. december 2011 at 13:15 - Reply

   Tak for underholdende kommentar Thilde! Nogle gange må man bare sluge en kamel eller to. 🙂
   Og ja, jeg tror man skal have prøvet at stå med baby “op over begge ører” før man virkelig værdsætter praktik og let rengøring over design. I have been there! 😉

 2. Ada 12. september 2010 at 06:41 - Reply

  Hvad med Leander højstolen, er der nogen der har erfaring af den?

 3. sanne w 7. september 2010 at 09:37 - Reply

  Da jeg var barn (og mine søskende)for 30 år siden, sad jeg på en hokus pokus stol. Min mor brugte den til sine fire børn, og min onkel til sine to. Nu har barnebarn nummer 4 placeret sig i selvsamme stol, og den virker fortrinligt.

  Ungerne sidder godt i den, og den kan vendes til en bil eller et tegnebord, som er i samme højde som en sofa. Helt genialt.

  Jeg har ikke prøvet andre end denne selv, men har KUN været tilfreds 🙂

 4. Randi Glensbo 1. juli 2009 at 12:56 - Reply

  Jeg kan se, at nogen er ved at være lidt “mætte” af højstolen fra Stokke. Det er jo smag og behag. Men uanset, hvad man synes om designet, så må man medgive, at kvaliteten er i orden. Stolen holder år efter år.
  Vi købte en til vores yngste søn (han er snart 23), da han fik brug for høj stol, og han brugte stolen indtil han hellere ville ha’ en rigtig skrivebordsstol med hjul under. Så overtog jeg Stokke-stolen og bruger den endnu den dag i dag som skrivebordsstol. Jeg sidder så godt på den stol! Men nu er det første barnebarn kommet til, så nu skal stolen shines lidt op med en gang maling og så ellers “laves om” til barnestol igen. Jeg synes, det er så praktisk, at stolen kan ændres i takt med at den, der bruger den, vokser.

 5. Mulle 1. juli 2009 at 08:19 - Reply

  Hej Tina

  Man kan sagtens få et ekstra bord til at sætte på Tripp-Trapp’en, nemlig sådan en PlayTray her:
  http://www.playtray.dk/

  Vi har også en Tripp Trapp derhjemme, og jeg er rigtig glad for den. Vi har fået sprøjtelakeret den i en smuk farve, så den trods alt skiller sig lidt ud. Selvom Triopp Trapp nok er blevet lidt småborgerlig med tiden, synes jeg stadig Tripp Trapp’en er genial, fordi man kan blive ved med at bruge den, selv til voksne. Og designet er så rent og klart, at man ikke bliver træt af at se på den, som jeg tror man ville blive med nogle af de viste “over-designede” stole i artiklen.

  Ærgeligt at Crival-stolen fra Thorn ikke er så flot at se på, for det er da et ret smart koncept de har fundet på. Hvis de kunne designe den mere enkel og smuk (især stole-delen), kunne det blive en rimelig konkurrent til Tripp Trapp.

 6. Tina Ley 16. juni 2009 at 08:33 - Reply

  Sjovt at læse om en anden person – der lige som jeg selv – pludselig har fået nok af Trip Trap højstolen.

  Jeg har selv købt et eksemplar – uden at forholde mig til andre højstole på markedet. Men efter at have været på restaurant m.m. hvor vi har lånt andre typer højstole, har jeg haft en spirende tanke om at vores højstol egentlig ikke er mere fantastisk eller bedre end mange andre stole.

  Nu bor vi midlertidigt i campingvogn pga. ombygning, og vi har kneben plads. Jeg er træt af alt det mad som “Bette Klein” smider på gulvet i campingvognen og i går aftes besluttede vi os for at købe et lille bord til TripTrap stolen, for det mente vi da at man må kunne købe som ekstra tilbehør. Men så vidt jeg kan se på nettet, eksisterer der ikke sådan et bord, fordi barnet af pædagogiske årsager skal kunne sidde med ved selve voksenbordet. Men måske har jeg ikke ledt på de rigtige hjemmesider?

  Jeg synes ikke stolen er dårlig, men den har fået et uretfærdigt godt renommé, og dermed er det som om andre stole får et uretfærdigt dårligt renommé.

  Men det er altid bedst at prøve forskellige eksemplarer af førend man køber. Det gør man dog nok sjældent, når der er tale om højstole. Men så skal man måske tage lidt ud i byen, og derved prøve forskellige af.

  Hilsen fra Tina

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.