Hurtig babymad i en blender

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Anmeldelser » Hurtig babymad i en blender

Hurtig babymad i en blender

Denne artikel er sponsoreret af kitchenone.dk og player.vimeo.com og kitchenone.dk og kitchenone.dk og kitchenone.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Kun fantasien sætter grænser når det kommer til mad i en blender. Blenderen er optimal til babymos, hvor der kan laves alt fra æblemos til pandekager fyldt med sunde grøntsager. En ting er opskrifterne, noget andet er valget af det rigtige udstyr – vi har allieret os med en forhandler, som giver gode råd til at træffe det rette valg.

Sveskemos

Start med at skære 100 gram svesker groft op, er der sten i skal de sortere fra. Herefter koger du vand og svesker op, og lader det simre under låg i cirka 15 minutter. Hvis nødvendigt kan du tilføje lidt mere vand. Herefter blendes mosen og serveres kold. Vil anbefale at du starter med knap så meget væske. Herefter kan du tilsætte det sidste væske når du blender, alt efter hvor tynd en konsistens du vil have.

Broccolipandekager

Broccoli er en vidunderlig grøntsag, som er sprængfyldt med vitaminer. En god måde at få dem brugt, er at lave hjemmelavede pandekager. Skær små buketter af ca. 250 gram broccoli, og skær stilken i tern. Dæk det med vand og kog i en gryde i 4-5 minutter, hvorefter du gælder vandet fra og hælder det i en blender. I blenderen tilsætter du nu lidt peber, 3 æg, 50 gram mel og 0,5 liter piskefløde – blend til du har en fin og ensartet masse.  Steg små klatter på en pande i ca. 2-3 minutter på hver side med lidt margarine.

Æblemos

Den nemmeste form for babymos. Start med at skrælle et æble og fjern kerner. Skær det i tern og giv dem 2 minutter ved fuld styrke i en mikroovn, husk at bruge en skål som er egne til mikroovn. Put æblet og saft i en blender og kør til det er en fin puré.

Bønnemos

Brug 500 gram frosne eller friske bønner. Vask og skær enderne af. Start med at dampe dine grøntsager til de er møre, eventuelt i en dampkoger eller over en gryde i cirka 8 minutter. Ved at dampe sikrer du også at alt smag og alle vitaminer bevares i de nærringsrige bønner. Når bønnerne er færdige, placeres de i isvand for at stoppe kogeprocessen med det samme. Blend til slut bønnerne i en blender til det har den ønskede konsistens (lidt vand eller modermælk kan tilføjes).

Der findes mange muligheder for mos med frugt og grønt, bl.a. med blåbær, æbler, mange, blommer og meget andet. Når først teknikken er på plads, er der masser af muligheder for at lave din egen sunde mos.

Det rigtige køkkenudstyr – hvad skal du bruge

Når der skal tilberedes babymad, er det vigtigt at have en god blender, foodprocessor eller stavblender. Til mange opgaver kan en minihakker også være tilstrækkeligt. Det kan være en jungle blandt de mange tilgængelige mærker, som alle mener at de har det bedste produkt. Vi har allieret os med KitchenOne, som er forhandler af alle gængse mærker indenfor køkkenudstyr, hvorved vi føler at de er den rette at spørge til råds.

Generelt omkring elektriske produkter, er det vigtigt at du ikke blive forblændet af et højt antal watt. Helt grundlæggende er antal watt, udelukkende et udtryk for hvor meget strøm der bruges, og ikke hvor godt maskinen udnytter disse watt.

Eksempelvis kan du få en stavblender fra Bamix på under 200 watt, som klarer mere end alternativer med over 600 watt. Indenfor stavblendere anbefales ofte Bamix, hvis man skal have et produkt som holder i mange år. Den koster mere, men er til gengæld også et produkt som går i arv til næste generation. Desuden er der et bredt udvalg af tilbehør, hvor der eksempelvis kan tilkøbes en SliceSy, så du kan bruge din stavblender præcis som en foodprocessor. Du får ikke samme kapacitet som ved en traditionel foodprocessor, men til mindre portioner og til dagligdagsbrug er den helt fænomenal. En anden af de mest populære tilbehørsdele er minihakkeren, som kan bruges til bl.a. nødder og chokolade.

Her en video som forklarer yderligere omkring watt:

Ser vi på de traditionelle blendere, er der endnu flere variantationer. I skrivende stund er der 15 mærker tilgængelig på http://www.kitchenone.dk/blendere/. I en sådan situation er det vigtigt først og fremmest at overveje sit budget, så udvalget kan blive indsnævret.

Der findes blendere til under 400 kroner fra eksempelvis OBH og Philps, og der findes blendere fra Vitamix til over 5000 kroner. Generelt set får du en højere kvalitet og et langt kraftigere produkt, jo mere det koster. Her er det dog vigtigt at gøre op med dig selv, om du ønsker en blender til frugtmos og en smoothie i ny og næ, eller du ønsker en helt ny livsstil hvor blenderen indgår som en vigtig del af måltidet, og hvor du laver krævende ting (som eksempelvis nøddesmør) og bruger mange tørre ingredienser. Er det første tilfældet, er kan du i langt de fleste tilfælde klare dig med en blender fra 400-1200 kroner. Men ønsker du at gøre mere ud af det, og ønsker du et produkt som holder i rigtig mange år, kan du prøve at kigge nærmere på Vitamix. Et nyere spændende produkt i den høje prisklasse er også Sage The Boss.

Når det kommer til hvilket mærke du skal vælge, er det også vigtigt at se på historien bag produktet. Har det eksisteret i flere år, er det muligt at finde mange relevante informationer og anmeldelser på nettet. Ved at se produktanmeldelser på forskellige netbutikker, er det også muligt at danne sig et generelt overblik over kvaliteten. Hvis der er tale om et produkt som er tilgængelig i flere lande, er der altid mange anmeldelser at finde på Amazon.com

| 2017-06-18T07:24:31+00:00 september 2nd, 2015|Anmeldelser, Børnemad|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.