Indret dig i lejlighed med baby

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Børneværelset » Indret dig i lejlighed med baby

Indret dig i lejlighed med baby

Denne artikel er sponsoreret af minaltan.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

En lille ny i familien behøver ikke tage meget plads. Men bor du i en mindre lejlighed, kan din babys ankomst stille krav til dig og dine indretningsevner. Indret dig på en praktisk og funktionel måde, så der er plads til alt og alle. Få inspiration og råd til, hvordan du kan indrette din lejlighed, så der både er plads til at have gæster og til at pusle om din baby i fred og ro.

Mobil pusleplads

Er din lejlighed ikke udstyret med et badeværelse på størrelse med en balsal, hvor der er plads til et stort puslebord? Så fortvivl ikke. Invester i stedet i et sammenklappeligt puslebord, der hænger på væggen. Når det er slået sammen, fylder det stort set intet.

Du kan købe mange forskellige varianter, og de fleste ophængte pusleborde har fin opbevaringsplads til bleer og vådservietter. Selvom de stort set ingenting fylder. Husk på, at der slet ikke fandtes pusleborde i gamle dage, og der blev endda skiftet mange flere stofbleer end i dag!

Baby behøver ikke sit eget værelse

Et børneværelse er ikke for din babys skyld. Din baby er nemlig ligeglad med, om den har sit eget værelse eller ej. Og desuden vil det lille barn alligevel meget hellere sove i nærheden af sin mor. Har du ikke et ekstra rum, som du kan bruge til børneværelse, er der altså ingen grund til at gå i panik.

Har du plads til at indrette et lille hjørne i soveværelset, hvor dit barns vugge eller seng kan stå, er det fint. Hæng gerne en hyggelig uro eller andet, der skaber tryghed og genkendelse, op over dit barns seng. Det eneste, som din lille baby har brug for de første måneder, er at være i nærheden af sin mor. Et børneværelse er selvfølgelig rart at have og hyggeligt at indrette. Men det er absolut ikke nogen nødvendighed den første lange tid.

Legehjørne i stuen

Når dit barn bliver nogle måneder gammelt, kan det være en rigtig god idé at indrette et mindre legehjørne i stuen. Det kan være, du har en kravlegård eller et legetæppe, som dit barn kan ligge på. Barnet har brug for at ligge på maven for at styrke sine nakkemuskler – og mor har også brug for at have frie hænder fra tid til anden.

Køb en smart kasse eller anden form for opbevaring, som du kan have din babys legetøj i. Der findes mange smarte udgaver, og du kan med sikkerhed også finde en, der passer ind i din stue. Det lille barn vil gerne være, hvor du er, så det er fint at have stuen som barnets legeplads.

Leg på altanen

Det er skønt med en have, når du har små børn. Men en altan er også meget værd. Du kan få meget glæde af din altan med din baby, og den lille vil elske at sidde derude og mærke den friske luft, mens I lytter til fuglesang eller kigger på livet omkring jer. Og det gælder både i den varme sommertid og i den kolde vintertid. Har du plads til potter eller terrassekasser, vil din baby med garanti følge interesseret med, når du planter blomster og vander.

Plads til barnevognen

Vil du gerne have dit barn til at sove i barnevogn, kan det være en udfordring, når du bor i lejlighed. I hvert fald hvis du ikke har en baggård eller en altan, hvor du kan stille barnevognen. I den situation må du se det fra den positive side og glæde dig over alt den friske luft og motion, som du får, når du skal gå rundt med vognen, mens din baby sover.

| 2017-08-22T04:39:18+00:00 august 22nd, 2017|Børneværelset|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.