Indret haven til sjov og leg

Forsiden » Forside » Legetøj » Indret haven til sjov og leg

Indret haven til sjov og leg

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og bilka.dk og xl-byg.dk og babybusiness.dk og kiddo.nu og barnetsverden.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

 

Børn er kendt for at have en ualmindelig god fantasi og opfindsomhed, hvorfor de også uden tvivl kan få rigtig meget ud af en ganske almindelig have med buske og træer. I dag skal der dog ofte mere til for at lokke børnene udenfor, da det for mange børn er blevet mere tillokkende at sidde indenfor og spille på iPaden. Det er dog på ingen måde sundt for et barn at tilbringe for meget tid foran en skærm, da barnet for det første ikke får rørt sig og altså motioneret, hvilket børn bør, og da barnet for det andet kan få trætte øjne og hovedpine af at sidde foran skærmen.

Backyard-Playground-Equipment-brown

Ved at gøre din have børnevenlig og indrette den med udstyr, der lægger op til, at dit barn kan røre sig på sjove måder, vil det blive mere attraktivt for dit barn at søge ud i haven i stedet for at sidde stille indenfor. En have til børn skal ikke være alt for friseret, og der skal være plads til, at børnene kan tumle rundt og lege, uden at der kommer sure miner fra de voksne. Det betyder altså, at hvis det er vigtigt for dig som forælder at have et fint blomsterbed, så adskil det fra børnenes legeområde med enten en lille hæk eller et lille hegn.

 

Sund og aktiv leg

Det er vigtigt at motivere dine børn til at komme udenfor og lege, så de kan få bevæget sig og få noget frisk luft ned i lungerne. Det er langt sundere for dine børn at lege udenfor, end det er for dem at sidde foran fjernsynet eller en computerskærm hele dagen. En god måde at motivere børnene på er ved at indrette din have, således at den lægger op til leg. Dette kan for eksempel gøres ved at udstyre haven med diverse legeredskaber i form af eksempelvis en trampolin, hvilket har været meget på mode de sidste par år, en sandkasse, et gyngestativ, et legehus eller et legetårn. Du kan finde et stort udvalg af legeredskaber hos Bilka her, samt hos XL byg her.

r79_jump_to_dunk_1

Hvis du hverken har pladsen eller pengene til de lidt større legeredskaber, så kan man også sagtens finde mindre og billigere løsninger. Som et alternativ til et gyngestativ kan du med et reb, en bjælke og et træ i haven kreere en slynge, der er mindst ligeså underholdende som en gynge. Du kan eksempelvis læse mere her om, hvordan du kan indrette en børnevenlig have. En anden og billig måde at gøre haven mere interessant for de mindre er ved at installere en lille køkkenhave, hvor børnene kan få lov til at dyrke og passe deres egne planter.

 

Aktive børn er glade børn

Og glade børn betyder glade forældre, og så er det helt klart også en bonus, at børnene får løbet en del af deres energi af, så de kan komme i seng i ordentlig tid. Ud over det faktum, at dine børn får meget psykisk glæde af at lege i haven, så får de også fysisk glæde ud af det, da de ved at løbe rundt i haven får motioneret, som børn nu engang skal, hvormed de også holder deres krop i både god form og stand.

Du kan også finde en masse legetøj og udstyr for børn til haven på internettet. Det sparer ofte en masse tid. Der findes en masse udbydere af legetøj, for eksempel kan du finde legetøj hos Barnets Verden.

| 2017-06-18T07:24:24+00:00 september 28th, 2015|Legetøj, Motion|

One Comment

  1. Peter 18. marts 2016 at 07:30 - Reply

    Mange gode båd på aktiviteter for børn i haven. Måske man også kunne inddrage sport i artiklen. Der er nogle af de ting, som i har nævnt, der hurtigt kan blive en stor investering for mange. Fodboldmål til haven kunne også være en mulighed til aktiviteter for børn og hele familien. De her sælger fx billige fodboldmål http://www.homegoal.dk

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.