Indsamling af hæklede sprutter til for tidligt fødte

Forsiden » Forside » Gæsteindlæg » Indsamling af hæklede sprutter til for tidligt fødte

Indsamling af hæklede sprutter til for tidligt fødte

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og enelefant.blogspot.dk og babybusiness.dk og lutteridyl.blogspot.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og spruttegruppen.dk og babybusiness.dk og facebook.com og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Lidt garn kan gøre en stor forskel!
Kunne du tænke dig at hjælpe?

Valde-1

Tryghed til børn født for tidligt
Det oplevede Josefine Hagen Solgaard, som står bag den kreative blog En Elefant. Hun blev i december 2012 kontaktet af faren til en lille for tidligt født pige, som var indlagt på Skejby Sygehus. Han havde set hendes hæklede blæksputter og ville høre, hvor han kunne købe én til sin datter. Personalet på sygehusets neonatalafdeling havde nemlig fortalt ham, at de hæklede spruttearme gav for tidligt fødte tryghed, når de holdt ved dem, da armene med deres snoninger og tykkelse minder om navlestrengen og dermed den trygge tid i livmoderen.

Groen sprutte

I forlængelse heraf startede Josefine en indsamling til Skejby, og hurtigt tog projektet fart og blev en succes. Josefine fik indsamlet hele 168 sprutter, som hun kunne aflevere til Skejbys neonatalafdeling. Flere fik øjnene op for indsamlingen via hendes blog. Mia Clément lavede således en indsamling til afdelingen Odens Universitets Hospital, og Jeanette Bøgelund med bloggen Lutter Idyl startede én til Rigshospitalet.

Spruttegruppen

www.Spruttegruppen.dk
Indsamlingen blev i løbet af kort tid meget stor, hvilket resulterede i, at Jeanette i marts 2013 overtog alt koordineringsarbejdet med indsamlingen til de tre afdelinger. Men allerede efter få dage blev hun kontaktet af andre, som meldte sig som frivillig tovholder for en indsamling til én af de andre neonatalafdelinger i landet.

Spruttegruppen opstod, og indsamlingen er nu en national indsamling med frivillige ambassadører til samtlige 17 afdelinger – mig selv i Aalborg.

Indsamlingen har været nævnt i flere aviser og nyhedsindslag og på utallige blogs, og ambassadørerne har fået mange henvendelser fra folk, som gerne vil bidrage med sprutter.

Roed sprutte

Vil du gøre en forskel med et kreativt bidrag?
På indsamlingens hjemmeside – www.spruttegruppen – kan du finde opskriften og adressen på den ambassadør, som er tilknyttet netop den afdeling, som du ønsker at give dine sprutter til. For selvom indsamlingen er blevet større, end man kunne håbe på, er der stadig brug for både bidrag og kendskab til indsamlingen.

Hvis du har problemer med opskriften, er du velkommen til at kontakte én af ambassadørerne eller læse mere på indsamlingens Facebookside, hvor du finder et link til hæklevejledning.

Du må også meget gerne dele opskriften med andre, hvis du kender nogen, der er gode til at hækle.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er de sprutter, som jeg indtil videre selv har lavet til indsamlingen.

Pia Bøgelund Ravnholt
Skribent ved BabyBusiness og ambassadør for indsamlingen af sprutter i Aalborg

| 2017-06-18T07:35:34+00:00 marts 26th, 2013|Gæsteindlæg, Kreativ, Præmatur|

One Comment

  1. Lærke 27. marts 2013 at 10:28 - Reply

    Sender straks link videre til min svigermor, der er fantastisk til at strikke 😉

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.