International forskning gør op med traditionel dansk baby hudpleje

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Anmeldelser » International forskning gør op med traditionel dansk baby hudpleje

International forskning gør op med traditionel dansk baby hudpleje

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

I sidste uge besøgte min veninde Kim et seminar om hudpleje, og hun har været så sød at skrive om det til bloggen.

“Jeg har været til seminar for Natusans nye produkter til nyfødte, Natusan Baby First Touch, som er en speciel udviklet serie til nyfødte og babyer op til 1 år. Til foredraget havde de inviteret Michael J. Cork, en anerkendt professor og forker fra University of Sheffield i England. Michael Cork forsker i dermatologi og forsker I atopisk dermatitis som fører til hudcelle-nedbrydelse, og hans forskning har ledt til følgende konstatering:

Barnets hud udvikles kontinuerligt i op til et år. Overhuden er meget tyndere og mere letgennemtrængelig hos et nyfødt barn end hos en voksen. En babys hud lader fugt igennem hurtigere end voksne og er mere tilbøjelig til at blive tør og plaget af eksem”.


Michael J. Cork, ledende forsker indenfor dermatologi

Michael Cork fortæller til seminaret hvad der er godt og dårligt for babyers hud, og gør op med gamle myter.

Brug ikke faste sæber som f.eks. håndsæber til din baby, eller dig selv for den sags skyld, brug flydende sæber som er milde.

Vær meget opmærksom på hvilke rengøringsmidler du bruger, og lad aldrig barnet komme i nærheden af det. Brug handsker når du gør rent – rengøringsmidler er meget dårlige for huden.

Hårdt vand slider på huden da PH-værdien er højere end huden

25% af babyer får atopisk dermatitis, eller eksem som det er bedre kendt som. Michael Cork bragte ny viden frem i lyset, og den viden får du her.

 • Eksem er et resultat af genetisk ændring og kontakt med miljøfaktorer
 • I de første par måneder af livets begyndelse er der en åbning for at udvikle atopisk dermatitis.
 • Det er vigtigt at bruge produkter med lav PH-værdi (5,5) i barnets første år.
 • Savl, Mad, snot osv. er dårligt for babyen hud.
 • Madallergi kan bl.a. komme af kontakt med huden. Derfor er det vigtigt at holde babyens hud ren.
 • Op til 1 års alderen er huden komplet forskellig fra den voksnes hud. Det er endnu ikke konstateret hvornår huden opnår den rigtige barriere.
 • Babyens hud har en PH-værdi på 6,5 og har den tyndeste hudbarriere.
 • Det er vigtigt at man ikke bruger diverse olier på huden, som f.eks. olivenolie, linolie, sojaolie osv. En olie der er ok at bruge er solsikkeolie og olie specielt udviklede til babyer.
 • Brug ALDRIG nogen produkter som ikke er konserverede – de indeholder millioner bakterier. Konserverede produkter har en stor fordel og giver gode resultater og har samtidig en meget lav risiko for udslæt og eksem.
 • Vand alene er ikke effektivt nok til at rense din babys hud med. Vand har et højt PH-værdi og nedbryder hudcellerne. Hårdt vand er det værste. Brug derfor creme eller babyolie efter bad, men lad være med at ”overbeskytte”. Bruger du creme for ofte, og er det en meget fed creme, så risikerer du at kroppen bliver så van til det at kroppen ikke kan reparere sig selv, fordi den regner med at få creme tilført hele tiden

Ud fra denne forskning og deres egen forskning indenfor babypleje, har Natusan udviklet den nye serie Baby First Touch.


Serien beståre af en vaskegel, en shampoo, en babyolie, babylotion, vådservietter, forebyggende creme og en zinksalve.

Ca. 60% af nyfødte får tør hud på et tidspunkt i løbet af det første år.  Hårdt vand, som er almindeligt i mange dele af Danmark, skader den sarte babyhud, da det har en “peeling” – effekt. Det samme gælder for meget klorholdigt vand – klor er et kemisk stof, der lægger sig på hudoverfladen og irriterer huden.


Natusan Baby First Touch vådservietter er fri for parfume, farvestoffer, sæbe, alkohol og parabener.

I en klinisk undersøgelse af vands effekt på nyfødtes hud, foretaget af Natusan, blev badning kun i vand sammenholdt med badning tilført flydende mild babysæbe og babylotion. Det blev konstateret, at babyprodukter reducerer / bevarer hudens pH-værdi langt bedre end bare vand. Babyprodukter øger også evnen til at bevare fugten i hudens øverste lag, stratum corneum, og forebygger tør hud og små revner.

Natusan Baby First Touch
Natusan ® Baby first touch er den første produktserie i de nordiske lande, der er specielt udviklet til nyfødtes hud. Serien er klinisk testet, parfumefri, dokumenteret mild og omfatter produkter udviklet i samarbejde med Svanen og det danske Astma-Allergi Forbundet.

Svanemærkede produkter betyder, at de miljømæssigt er bedst på markedet. Ved at vælge Svanemærket gør forbrugerne et simpelt, men vigtigt bidrag til miljøet og får et produkt, der også er sikkert for forbrugeren,” siger Karin Carlsson, general manager for detailhandel af Svanen.

“Det var bestemt et interessant seminar som giver en masse ny viden. Jeg tror ikke at jeg kommer til at smøre mine børn ind i creme hver gang de har været i bad (som Michael Cork siger, så kan man også overbeskytte), men jeg synes det er rigtig godt at der nu er udviklet et produkt som tager udgangspunkt i at være så mild og miljøvenlig som muligt, og som mindsker risikoen for astma og allergier. Noget jeg bestemt kommer til at tænke mere over fremover, er at være opmærksom på tør hud, urenheder, og “eksperter” der siger at man kun skal bruge vand intet andet.

Vi fik til gengæld også formanden (eller skal jeg hellere sige kvinden) for alle jordemødre’s udtalelse om at der ikke længere vil blive vejledt at forældre kun skal bruge vand og intet andet når de rengør/bader deres nyfødte, og at hun var enormt taknemmelig for den nye viden”.

Kim

[ad]
| 2017-06-18T07:57:46+00:00 juni 7th, 2010|Anmeldelser, Plejeprodukter|

7 Comments

 1. Mia 6. februar 2011 at 23:17 - Reply

  Hej! Interessante informationer vedrørende babys hud. Jeg havde selv en mistanke om at man ikke måtte brige olivenolie på babyhud men ved faktisk ikke hvorfor det forholder sig sådan. Var der en forklaring på, hvorfor solsikkeolie er i orden men ikke olivenolie?

 2. Lisbeth 9. juni 2010 at 10:25 - Reply

  Jeg var også så heldig at være inviteret med til foredraget – nu ærger det mig da lidt, at jeg ikke kan regne ud, hvem du var Kim 😀

  Som Kim siger, så er det ikke Natusan, der har støttet eller bestilt forskningen.
  Michael Cork er leder af den dermatologiske afdeling på et engelsk universitet, og det er derigennem, han har forsket i forebyggelse af børneeksem og så er kommet frem til disse resultater.

  • BabyBusiness 9. juni 2010 at 10:29 - Reply

   Tak Kim og Lisbeth. Skepsis er hermed gjort til skamme. Tak for orienteringen og videndelingen. Kun således bliver vi klogere (og kommer ud af de fordomme, vi jo nok må indrømme at vi hver især går og har…). 🙂

 3. Kim 7. juni 2010 at 13:36 - Reply

  Jeg var også ret skeptisk i forhold til forskningen og Natusan, men jeg talte med Michael bagefter, og spurgte ind til forskningen, som så viser sig ikke at være bestilt af Natusan. De har simpelthen bare “brugt” ham som suplement for at bekræfte deres egen forskning. Michael sagde på intet tidspunkt at man skulle bruge Natusans produkter, men at det var nødvendigt med anden rengøring/pleje end vand. Og som sagt – man kan “overbeskytte” sit barn, så man skal nok ikke gå til den med indsmøring. Det som jeg synes er fedt ved Natusans nye produkter er at det er svanemærket. Det skaber troværdighed hos mig (i forhold til deres egen forskning, som jo altid vil tale for deres eget produkt). Jeg synes det er fedt at der kommer flere og flere svanemærkede produkter på markedet, og at flere firmaer satser på det. Men Michael Corks forskning kan man godt stole på 🙂

 4. Trins 7. juni 2010 at 12:33 - Reply

  Jeg er også skeptiker.

  Især fordi jeg synes at rent (hos os, hårdt) vand fungerer helt fint til at rengøre baby i.

 5. Mette 7. juni 2010 at 10:34 - Reply

  Det var sørme da “heldigt” for Natusan at deres uvildige ekspert lige netop kom frem til, at man skal bruge plejeprodukter i badet og efter. Gad vide om resultaterne var kommet frem, hvis de havde vist det modsatte. Er det kun mig der bliver lidt småskeptisk over undersøgelser bestilt og lavet af et firma selv?

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.