Kan børn og dyr leve sammen? Det, du bør du vide

Forsiden » Forside » Familieliv » Familie » Kan børn og dyr leve sammen? Det, du bør du vide

Kan børn og dyr leve sammen? Det, du bør du vide

Denne artikel er sponsoreret af lavprisdyrehandel.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Når du har født og lever i babyboblen med den lille ny, der tager al din tid og opmærksomhed, er der naturligvis tilknyttet en masse overvejelser og bekymringer, du skal forholde dig til i tiden efter. Hvis tanken om, hvorvidt dyr og babyer kan leve sammen, har strejfet dig, er denne artikel svaret på dine bønner.

Du får nogle tips til, hvad du kan gøre, hvis du gerne vil forene babyboblen med en firbenet skabning. Der er mange studier, der for eksempel viser, at hvalpe eller killinger og babyer kan knytte sig til hinanden og vil kunne spejle sig i hinanden. “Men kan dyret ikke gøre mit barn skade?” tænker du måske – læs med og få svaret.

Bange for, at hvalpen vil skade barnet?

Et godt tip til dig/jer, der overvejer at få en hund eller har en hund og også har/venter et barn, er, at de to “opdragelser” kan være hårde og svære at håndtere samtidig. Det behøver ikke at være umuligt, men et godt råd er at vente med at få en hvalp eller killing, indtil barnet måske er et halvt eller et helt år.

Hvis du er bange for, at hunden vil skade dit barn, er det vigtigt at huske på, at:

  • Du er en opmærksom mor/far
  • Hvalpen ser barnet som en søskende
  • Nøglen er opdragelse
  • En lille rift heler hurtigt

Når hunden og dit barn mødes, er det vigtigt, at der bliver sat tid af til, at hunden kan snuse, dufte og fornemme barnet. I løbet af den første tid vil det være bedst, hvis der altid er en i rummet til at holde øje og til at skabe adskillelse, hvis det er nødvendigt. Husk dog på, at der også er et væld af andre ting, en lille hundehvalp kan tage sig til. Skaf jer noget sjovt og underholdende legetøj til jeres hund, som den kan tygge på og skubbe til, hvis jeres hvalp har ekstra meget energi.

Hvordan forholde sig til allergi eller disponering?

“Hvad med allergi?” tænker du måske. Der er på nuværende tidspunkt ikke nogen evidens for hverken det ene eller det andet. Nogle kan godt lide tanken om, at man kan forebygge allergi hos barnet ved at lade det vokse op med dyr, men dette vil også i høj grad komme an på barnets forældre – jer. Har én af jer haft eller har allergi? Alle typer allergi vil kunne være med til at give barnet en større eller mindre grad af disponering.

Du kan altså sagtens prøve at lade barnet vokse op med husdyr – det er der ikke noget problem i. Sørg for, at barnet på trods har de bedste omstændigheder. Her kan du særligt være med til at forebygge andre typer allergener som støvallergi, hvis du sørger for at lufte hjemmet ud og støvsuge jævnligt. Rengøringsmidler, makeup og parfume er også med til at påvirke barnets immunsystem og eventuel fremtidig allergi.

Priktest hos hudlægen, hvis du er i tvivl

Når alt er sagt, er det naturligvis vigtigt at understrege, at der altid er en risiko for, at dit barn kan udvikle dyreallergi. Fordelen ved at “teste” dette imens barnet stadig er lille er, selvfølgelig, at barnet ikke som 5- eller 8-årig vil kunne huske hunden eller katten, hvis det er nødvendigt at give kæledyret til en anden familie eller et internat.

Jo ældre barnet bliver, desto mere vil det også knytte sig til sin dyreven, og her vil det selvfølgelig være en fordel at finde ud af, om barnet er allergisk som meget lille.

Hvis du er bekymret for følgerne, og hvordan barnet vil reagere på dyret, kan du altid få foretaget en priktest hos hudlægen, som vil klarlægge det stadie, dit barn er på lige nu. Der er altid risiko for, at dit barn vil udvikle allergien senere.

| 2017-11-27T07:42:36+00:00 november 27th, 2017|Familie|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.