Kan der blive råd til bil?

Forsiden » Forside » Babyudstyr » Transport » Kan der blive råd til bil?

Kan der blive råd til bil?

Denne artikel er sponsoreret af findleasing.nu
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Det er vist velkendt for de fleste, at især det første barn giver anledning til astronomiske træk på kontoen til både tøj og udstyr. Og ofte vil det nærmest ingen ende tage. Det sidste spørgsmål, man tør kaste på bordet i den situation er nok, om der mon også kan blive råd til en bil. Men det kan der faktisk med en leasingordning, og den fremgangsmåde bliver stadig mere populær herhjemme. Læs med, og bliv en smule klogere på fænomenet.

Ekstra besværligt at tage bussen

Rigtig mange klarer sig fint i det daglige med offentlige transportmidler eller cyklen, men når der pludselig skal fragtes både barnevogn, klapvogn, pusletaske og hvad der ellers hører sig til, bliver det hele lige en anelse mere besværligt. Og her er det så spørgsmålet om en lille bil måske melder sig hos nogen.

En gammel brugt bil kan jo sagtens fås for en slik, men den er dyr i benzin og ikke mindst værkstedsregninger, og hvem har lyst til en bil, der kan finde på at gå i stå midt ude i ingenting i vinterkulden, hvis man har en skrigende baby med, der bare vil hjem og have mad og puttes. En ny bil kommer normalt under ingen omstændigheder på tale, med mindre økonomien er meget solid.

Leasing – er det ikke til store dyre biler?

Det bliver mere og mere almindeligt, at virksomheder leaser firmabiler til medarbejderne, og her er det typisk de lidt mere luksusprægede biler, der kommer på banen. Ofte er der nemlig tale om en del af lønnen, og rent skatteteknisk kan virksomhederne godt forsvare denne lidt ekstravagante praksis. Ofte har bilen også et repræsentativt formål i forhold til virksomheden, og så skal det jo helst se ud af noget. Den praksis kan derfor godt give det indtryk, at leasing handler om luksusbilerne. Det er imidlertid langt fra korrekt.

Hvad er leasing for en størrelse?

Ganske kort fortalt er leasing stort set blot et andet ord for leje, om end sammenligningen ikke holder vand 100%. Der findes nemlig en lang række forskellige leasingformer, som hver især er skruet lidt forskelligt sammen. De fleste af dem er også i større eller mindre grad erhvervsrettede. Den form, der kaldes privat-leasing er dog, som navnet mere end antyder, målrettet mod private forbrugere, og det er her, det måske bliver interessant for den lille ny familie.

Mange bilforhandlere og leasingfirmaer tilbyder nemlig leasing af biler, og er der tale om små brændstoføkonomiske modeller, kan økonomien se ganske fornuftig ud. Det kunne for eksempel være en udbetaling på 4000 kroner og en fast månedlig ydelse på 2500 kroner. Her er der tale om en fast udgift, og skal bilen på værksted eller have skiftet hjul, er det leasingfirmaet, der betaler. Det eneste, du skal bekymre dig om, er benzinen, forsikringen og vægtafgiften. Klik her, hvis du vil se eksempler på, hvad det koster i praksis.

Det smarte er, at du får en fast månedlig ydelse uden overraskelser. Hvis der umiddelbart er plads i budgettet, er der også plads til en bil i indkørslen. Ved leasing ejer du ikke bilen, men det er faktisk en fordel. De stakkels bilejere må nemlig døje med, at en ny bil taber titusindvis af kroner i værdi hvert eneste år. Den leasede bil taber også i værdi, men det er ikke dit problem, for du ”lejer” den bare for en periode.

| 2016-11-28T06:46:01+00:00 november 28th, 2016|Transport|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.