Karoline blev opereret for lyskebrok

Forsiden » Forside » Gæsteindlæg » Karoline blev opereret for lyskebrok

Karoline blev opereret for lyskebrok

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Her en læserhistorie venligst indsend af Lene, som har været igennem en værre omgang på hospitalet med sin lille datter Karoline. Og hospitaler er ikke særlig sjove – uanset alder.

Send din historie
Du er også meget velkommen til at sende din historie. Om hvad som helst! Det behøver ikke at være en sygehistorie. Grunden til, at jeg for et par uger siden efterlyste sygehistorier var fordi jeg selv stod midt i det.

Anette – anette@babybusiness.dk
BabyBusiness.dk

Lene skriver
Vi har selv været omkring sygehusene i Århus. Den første gang var da Karoline (vores pige på 1½ år) blev født.

Hun blev født påskelørdag kl. 19.34 efter akut kejsersnit – 8 uger før tid. Jeg var hundesyg af svangerskabsforgiftning og det måtte gå lidt hurtigt. Desværre nåede vi ikke at få nogen introduktion til børneafdelingen eller hvad det vil sige at have et præmatur barn. Kejsersnittet var også lettere kaotisk – for mig – og jeg nåede kun at se min lille pige i ca. 5 sekunder før lægerne og min mand rendte på børneafdelingen med hende. Heldigvis var alt godt, og efter 2 uger med lys, CPAP og sonde var hun så frisk, at vi kunne flyttes til mor/barn afdelingen, hvor vi blev endnu 1 MEGET lang kedelig uge.

Nyfødt Karoline

Anden gang vi var på hospitalet var et meget kortere besøg – om end under lidt mere dramatiske omstændigheder.
På grund af Karolines for tidlige fødsel, udviklede hun både navle- og lyskenbrok. Navlebrokken gav aldrig problemer og gik i sig selv. Desværre nåede lyskebrokken at sætte sig fast 2 gange. Første gang var ganske udramatisk og gik i sig selv inden vi nåede lægevagten.
Anden gang – som også udløste operation – var ganske voldsomt.

Vi sad og spiste aftensmad. Karoline var 9 mdr (7 mdr korrigeret), så hun hyggede sig også med maden. Efter lidt tid blev hun utilpas og ville ikke spise. Jeg tog hende op og vi satte os på sofaen med en flaske. Den var heller ikke interessant – hun ville bare hænge. Efter lidt tid begynder hun at græde – og jeg kan genkende gråden. Hjælpeløs. Vi hiver tøj og ble af hende og tjekker. Og ganske rigtigt. I lysken sidder nu en hård knold på størrelse med et æg.

På trods af tidligere erfaring tænker vi ikke helt logisk. Bilen er på værksted, så vi ringer efter morfaren som kommer efter ca 20 minutter. Vi burde nok have overvejet 112…

Da vi ankommer til lægevagten kommer vi til med det samme. Hun kigger, trykker og prøver at få brokket på plads. Og efter 5 minutter bliver vi sendt på skadestuen. Her går der yderligere 3 timer og 4 læger før en sød overlæge får det nørklet på plads. På det tidspunkt er Karoline fuldstændig fraværende. Hun har kastet op ud over sin far, på gulvet, i vindueskarmen og bag radiatoren. En sød sygeplejerske tilbød min mand 2 papirservietter til at tørre op med… ;-(

Karoline og mor Lene
Søde Karoline med mor Lene på hospitalet

At få brokket på plads er som at trykke på en knap. Hun bliver straks frisk igen. Overlægen bliver noget rystet, da hun hører, at det er 2. gang det sidder fast, og vi endnu ikke har fået en tid til operation (lyskenbrok skal altid opereres, og bliver det som regel omkring 1 år). Vi får en akut-tid mandag morgen (det her er torsdag aften). Hævelsen efter den hårdhændet behandling skal lige falde.
Vi får tilbudt en plads på børneafdelingen, men vil egentlig hellere hjem. Så vi kører hjem med en åben indlæggelse.
Mandag morgen (den 22. december) bliver Karoline indlagt – 9 mdr. gammel. Hun bliver opereret kl. 10 og er hjemme kl. 15. Lettere omtåget og på panodiler. Efter 2 dage på sludrepiller (panodil junior), var hun frisk.

Den dag i dag kan jeg stadig høre hendes hjælpeløse, hjerteskærende gråd. Den glemmer man aldrig. Og forhåbentlig kommer jeg aldrig til at høre den igen.

Lene

———–

Tusind tak for din beretning Lene. Dejligt at du tog dig tiden til at dele dine oplevelser med os.

Anette
BabyBusiness.dk

| 2011-11-05T21:46:57+00:00 oktober 6th, 2009|Gæsteindlæg|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.