Kom til Økodag 2013 og se køerne danse

Forsiden » Forside » Familieliv » Oplevelser » Kom til Økodag 2013 og se køerne danse

Kom til Økodag 2013 og se køerne danse

Denne artikel er sponsoreret af bit.ly og babybusiness.dk og bit.ly og og babybusiness.dk og youtube.com og juniorbusiness.dk og babybusiness.dk og youtube.com
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Den 21. april 2013 er det Økodag – den dag, hvor køerne danser af glæde, når de bliver lukket ud på græs efter lange vintermåneder i staldene.

Alt om Økodag 2013
På denne hjemmeside finder du alle oplysninger om Økodag 2013: Find en gård, aktiviteter på Økodagen, Økodag i Kbh. city etc. Økogårdene holder åbent kl. 10-14 på denne dag.

økodag

Den ægte vare
Ethvert lille barn kender en muuuh-ko fra bøger og krammedyr, men tag nu børnene under armen og præsenter dem for ægte køer. Væk med pegebogen og de flotte billeder af køer – nu skal børnene se den ægte vare ved Økodag.

Find en gård og se åbningstider her. I kan gå rundt på gården og se, hvordan dyrene bor, springe i halmballer og få smagsprøver på mejerivarer fra Arla. Kl. 12 åbnes døren til staldene, og så skal I se store dyr som køer kan løbe med en god hastighed!

Økodag

Sjov for hele familien
Det er en sjov oplevelse for familien at se de kåde køer, men først og fremmest er det en oplevelse for køerne, der har ventet på denne forårsdag inde i staldene hele denne kolde vinter. Og køerne er faktisk så glade, at de danser! De kan slet ikke skjule deres begejstring og glæde. Få en smagsprøve på, hvad du har i vente via denne video:

Sidste år var der mere end 100.000 besøgende til Økodag i hele Danmark,så kom i god tid. Gårdene åbner allerede kl. 10.00 – og der er masser at opleve. Køerne lukkes ud kl. 12.00. Find en gård nær dig!

Mmm… smagsprøver og quiz
Økodagen på Arla-gårdene er mere end dansende køer. Der er smagsprøver på et udvalg af de lækre økologiske mejeriprodukter og så kan I høre meget mere om, hvad økologi egentlig er, og hvorfor økologi er en rigtig god idé.

På alle Arla-gårdene får I udleveret en familiequiz. Ved at bevæge jer rundt på gården finder I svar på spørgsmålene … og hvem ved, måske får I behov for at spørge landmanden eller en af de mange medhjælpere om svaret… god jagt! Alle børn, der afleverer quizkuponen, får udleveret en sej madkasse.

Pak en madkurv, og tag hele familien med og se køerne danse ud i foråret! Se hvor der er en gård nær dig og læs om de mange sjove aktiviteter her!

Værd at vide om økologi
Den økologiske landmand sprøjter ikke sine marker og bruger ikke kunstgødning. Det giver en rig og mangfoldig natur og beskytter også grundvandet.

De økologiske køer kommer på græs i min. 6 lyse timer hver dag fra 15. april til 1. november, hvis vejret tillader det. De økologiske mejeriprodukter er 100% naturlige og uden kunstige farvestoffer eller sødemidler. Det røde Ø-mærke står for grundig kontrol og sikkerhed for, at reglerne for økologisk produktion er overholdt.

Økodag – også i indre København
Søndag den 21. april 2014 fejres Økodag også i indre by København, nemlig ved Torvehallerne. På storskærm kan du se de økologiske malkekøerne blive lukket ud efter en mørk vinter i stalden, og se dem springe kåde rundt på markerne. Læs mere her!

Se sjov video med fra forskellige Økodag events her:

[ad]
| 2017-06-18T07:35:32+00:00 april 2nd, 2013|Oplevelser, Økologi|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.