Idéer til kreative eftermiddage og weekender

Forsiden » Forside » Familieliv » Kreativ » Idéer til kreative eftermiddage og weekender

Idéer til kreative eftermiddage og weekender

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og pixum.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

 

Trylledej

Trylledej, hjemmelavede postkort og fødselsdagsbog
Noget af det, jeg begyndte at glæde mig til, allerede da jeg ventede Magnus, var, når han blev stor nok til fx at kunne tegne, klippe-klistre og lege med modellervoks. Nu, hvor hans 2 års fødselsdag er lige rundt om hjørnet, er de kreative eftermiddage så småt begyndt at indfinde sig. Faktisk er han også selv begyndt at gå ind og finde vandfarverne frem af skuffen. Derfor kommer jeg i dette indlæg med idéer til kreative projekter, man kan lave sammen med sine børn eller børnebørn, ligesom der også er nogle idéer, som er lidt nemmere at koncentrere sig om, når man ikke har en lille pilfinger på skødet.

Vi fik bl.a. lavet et juletræ, som passer lidt bedre ind i juletemaet end den giraf, man kan se noget af i toppen af billedet.

Trylledej med juletema
En weekend, hvor jeg var alene med Magnus, legede vi med trylledej, hvilket jeg vist sidst gjorde i en noget yngre alder. Efter at have fundet forskellige udstikkere samt en stor og lille kagerulle, gik vi i gang med at lave selve dejen: 300 g hvedemel, 150 g fint salt, 2 ¼ dl vand. Med udstikkerne lavede vi figurer (dvs. jeg stak dem ud, og Magnus hamrede med kagerullen), lavede et lille hul i toppen og bagte dem ved 150 grader i omkring 1,5 timer. De blev ikke alle lige pæne, da Magnus klemte en del af dem, men jeg har gemt dem alligevel, da det er et sjovt minde. Nogle dage senere malede vi dem med vandfarve (dvs. jeg malede, og Magnus suttede på penslen). Da vi foruden giraffer og ænder lavede mange hjerter, er planen at hænge dem op til jul eller måske bruge dem som til-og-fra-kort på julegaverne.

Tag et aftryk af den lille fod eller hånd. Fotograf: Photograin.

Simple fod- og håndaftryk 
Med trylledejen kan man ligeledes lave et aftryk af barnets fod eller hånd. Jeg har ellers købt et smart (dyrt!) kit til formålet, men jeg tror, jeg vil lave det i trylledej i stedet for, da det virker knap så omstændigt, hvis jeg altså snart får taget mig sammen. Rul trylledejen ud og husk at lægge den på et stykke bagepapir, inden du laver aftrykket, så du ikke skal fjerne trylledejen fra bordet bagefter. Skær evt. trylledejen ud i en cirkel eller form den, som du vil have den, og hvis du laver et hul for oven, kan du hænge pladen op på væggen. Du kan evt. ridse barnets navn og alder/dato på pladen og måske lade barnet farvelægge det, når det er bagt og afkølet. Alternativt kan barnet lave et aftryk med fingermaling på en allerede færdigbagt og flad plade af trylledej.

Det er nemt at lave sit eget postkort, hvor der på den ene side er enten en tegning eller blot nogle streger fra barnehånd.

Hjemmelavede postkort
En anden børnevenlig idé er at købe noget karton i forskellige farver, klippe det ud i mindre stykker og bruge dem som farverige postkort. Vi har vores farvekridt og blyanter til at stå i køkkenvinduet, så vi hurtigt kan finde dem frem, hvis der fx skal laves aftensmad, og Magnus skal aktiveres lidt i køkkenet. Han maler på den ene og/eller den anden side, jeg skriver en hilsen på den mindst overtegnede af siderne og kan sende det til fx bedsteforældre og oldeforældre eller bruge det som en hilsen til familie og venner. Så får modtageren en statusopdatering og samtidig en tegning fra Magnus til samlingen.

Tag på stranden og find nogle flotte sten, som enten er flade eller har en sjov form og farvelæg dem. Det er et sjovt minde at se tilbage på. Fotograf: Nerian.

Strandsten med krusseduller og gode minder
I påsken besøgte vi noget familie, som var i sommerhus i nærheden af Vesterhavet. En formiddag tog vi børnene med til stranden, hvor vi fandt en masse store, hvide og flade sten, som vi fragtede hjem i både klapvogn, barnevogn og jakkelommer. Efter middagsluren tegnede vi på stenene, og på bagsiden skrev vi navn og dato. Et sjovt minde, som vi kan kigge tilbage på, næste gang vi kommer i sommerhus og senere, når børnene er blevet store.

En sjov idé er at lave en mappe med billeder af gæster, gaver og fødselsdagsbarnet samt gaveliste og andre minder, så man kan gå tilbage og se, hvordan dagen blev fejret.

Fødselsdagsbog
Én i min mødregruppe gav mig idéen til at lave en fødselsdagsbog til min søn. Jeg har derfor købt et ringbind, som jeg har fyldt med en masse fra hans 1-års fødselsdag. Jeg har fremkaldt nogle af de bedste billeder af både fødselsdagsbarnet, gaverne og gæsterne, gemt alle lykønskningskortene og lavet en liste over, hvad han fik i gave af hvem. Desuden har jeg også skrevet lidt om selve dagen ud for hvert billede. Planen er, at jeg vil lave nogle sider til hver fødselsdag – måske frem til 10-års alderen, eller indtil han synes, det bliver pinligt. Så kan vi kigge i mappen og allerede nu nyde den pga. billederne, og når han er ældre, kan han se, hvad der skete på hans fødselsdag, hvem der var med, og hvad han fik. Hvis du samler ligeså meget, som jeg gør, og vil have meget med på hver side, vil jeg anbefale, at du bruger et ringbind. Det er nem at fylde med en masse, og det kan stadig lukkes bagefter, og hvis du tilmed putter hver side eller billederne ned i plastiklommer, gør det ikke noget, at det er et barn med fedtede fingre, der bladrer i mappen.

Fotobøger som gaveidé
En sidste idé, jeg vil nævne, er fotobøger. Hvert år giver vi Magnus’ oldeforældre en fotobog i julegave. Så kan de se, hvad der er sket i det sidste år og får også samtidig en masse billeder af oldebarnet. En fotobog er meget nem at lave, og der er mange forskellige hjemmesider, der tilbyder dem. Vi plejer selv at bruge Pixum. En fotobog er en sjov og nem måde at samle billeder fra enten et helt år eller en bestemt begivenhed som sommerferien, zoo-besøg eller en tur i svømmehallen. Bedsteforældre kan også lave en bog til dem selv eller måske til barnets forældre, så de kan se alle de sjove ting, barnet har lavet på sine besøg og mini-ferier hos bedsteforældrene.

Skrevet af:
Pia Bøgelund Ravnholt
Skribent på www.BabyBusiness.dk

| 2017-06-18T07:39:58+00:00 oktober 4th, 2012|Kreativ, Mor, Oplevelser|

One Comment

 1. Pernille 9. oktober 2012 at 12:23 - Reply

  Tak for gode ideer 🙂
  Her er lidt flere, som jeg laver med min 2 årige datter.

  Bag en kage.
  Lav hjemmelavet modellervoks.
  Mal kopper og bøjler; gode gave ideer. Man kan købe udstyret i Panduro og træbøjler i IKEA.
  Fingermaling. Vi har købt lærreder og rammer og brugt dem som gaver til bedsteforældrene.
  Lav perlekæder. Vi har fundet store træperler med store huller i Panduro.
  Lav et stamtræ af karton og familiebilleder og sæt op på værelset som en slags Wall sticker.

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.