Ledig: Kom tilbage på arbejdsmarkedet på rekordtid

Forsiden » Forside » Familieliv » Mor » Ledig: Kom tilbage på arbejdsmarkedet på rekordtid

Ledig: Kom tilbage på arbejdsmarkedet på rekordtid

Denne artikel er sponsoreret af danskeakasser.com og denfranskekasse.dk og haabetshus.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Er du ledig, så leder du med al sandsynlighed med lys og lygte efter et job. Selvom du søger på livet løs, så er det ikke sikkert, at du får det første job, du søger om. Ønsker du at komme hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet, så kan det give mening for dig at søge hjælp og inspiration. Der er masser hjælp at hente, så hvorfor ikke gribe muligheden?

Din a-kasse kan hjælpe dig videre

Hvis du er medlem af en a-kasse, så gør du klogt i at benytte dig af a-kassens viden og erfaring. Din a-kasse fungerer først og fremmest som din økonomiske støtte, fordi du får udbetalt dagpenge i den periode, hvor du er ledig. A-kassen kan endvidere også fungere som din rådgiver, hvis du har brug for kompetent hjælp til at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Der er mere eller mindre frit valg på alle hylder, når det handler om at vælge a-kasse. Du skal dog være opmærksom på, at der findes faglige a-kasser, som kun optager lønmodtagere og selvstændige fra specifikke erhverv. Der findes bl.a. følgende a-kasser:

  • FTA-A – FTA-A eller også kendt som Tjenestemændenes Fælles Arbejdsløshedskasse er en gammel og traditionsrig a-kasse, som henvender sig til alle erhverv. Denne tværfaglige a-kasse samarbejder med en lang række organisationer.
  • MA – MA er en faglig a-kasse, som er tilegnet højtuddannede danskere. A-kassen er også kendt som Magistrenes A-kasse. Det er således en a-kasse, du kan overveje at melde dig ind i, hvis du har en længerevarende uddannelse.
  • Min A-kasse – Min A-kasse er en populær og prisvindende a-kasse, som hører til blandt de ældste a-kasser. A-kassen har gjort sig positivt bemærket med sin høje medlemstilfredshed takket være deres fokus på at yde den bedste service.

Tager du kontakt til din a-kasse, kan du som regel få hjælp til mange forskellige ting. Du kan f.eks. få hjælp til at udarbejde en fængende jobansøgning, som enhver arbejdsgiver vil nyde at læse. Du kan generelt få stor glæde af rådgivning og sparring, hvis du vælger at tage kontakt.

Lad dig ikke slå ud af afslag

Er du ledig, og sender du ugentligt en masse jobansøgninger, så skal du være forberedt på at modtage mange afslag. Det er ikke sjovt at modtage det ene afslag efter det andet, men det er ikke desto mindre noget, du bør acceptere.

Der er rigtigt mange ledige, der reagerer på jobopslag, hvorfor det ikke er usandsynligt, at der er mindst én, der er mere kvalificeret til jobbet end dig. Det er et faktum, som du skal acceptere – men ikke lade dig slå ud af.

Bliver du ved med at sende jobansøgninger trods mange afslag, så skal det nok lykkedes dig at komme tilbage på arbejdsmarkedet inden for en rimelig tidshorisont. Det vigtigste er, at du bevarer din motivation og troen på, at du nok skal få et job, som du vil blive glad for. Selvom det er fristende at bruge den samme jobansøgning igen og igen, så bør du bruge tid på at udarbejde personlige jobansøgninger.

| 2017-06-18T07:23:28+00:00 marts 3rd, 2017|Mor|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.