Lyn-barsel! Eller hvorfor anden barsel er MEGET forskellig fra den første

Forsiden » Forside » Gravid » Barsel » Lyn-barsel! Eller hvorfor anden barsel er MEGET forskellig fra den første

Lyn-barsel! Eller hvorfor anden barsel er MEGET forskellig fra den første

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk og babybusiness.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Som andengangsbarslende oplever man stadig de samme små fantastiske øjeblikke med baby, som man gjorde med barn nr. 1 - Men tiden til at nyde dem i er bare en helt anden, når man skal dele sin opmærksomhed mellem flere børn!

Astrid (skribent hos BabyBusiness.dk) fortæller om sin oplevelse som andengangsbarslende – der var helt anderledes end hun huskede første barsel!

Ved lejlighed – det er da 4 mdr efter?
For et halvt års tid siden vandt jeg en konkurrence. Noget med en masse lækker creme og en hudanalyse og så’n. Inde i Magasin. Dejligt.

Tiden synes næsten at forsvinde mellem fingrene på en på barsel nr. 2

For en lillebitte smule kortere end et halvt års tid siden blev jeg mor for anden gang. Også dejligt. Dejligere, faktisk – også på trods af søvnløse nætter, bekymringer, jeg troede, jeg havde glemt, nussenus og skiften ble i døgndrift.

Så den der præmie, den blev udsat lidt. Indtil min mor var på besøg og kunne skubbe rundt med Norman i barnevognen, mens jeg i min barselståge sad og blev duppet i ansigtet af sød creme-dame, der sagde ting som ”temmelig tør hud” og ”fin kompleksion” (arj, det sidste ved jeg ikke, om hun sagde. Det siger de bare altid i reklamerne, så nu ville jeg også prøve). Jeg fik min hudanalyse og en pose fyldt med produkter – undtagen et enkelt, der var udsolgt, men som jeg kunne komme ind efter ved lejlighed.

Ved lejlighed – det var så forleden. Rundt regnet 4 måneder efter hudanalyse- og produkter i posen-dagen. Og jeg er endda på barsel.

På barsel har man da masser af tid, eller?
Man skulle jo synes, at jeg, eftersom jeg ikke bestiller meget andet end at trille rundt med barnevognen i al slags vejr, godt lige kunne slå et smut forbi Magasin. Men jeg har simpelthen ikke nået det! Før altså lige forleden. For på magisk vis har de sidste mange måneder formået at forsvinde mellem fingrene på mig, og lige om lidt er der faktisk kun 2 måneder, til jeg skal aflevere barsels-depechen til Simon og selv begive mig ud på det pulserende jobmarked.

Trilleture med barnevognen er en del af de fleste barsler

Nyd det mens du kan.. osv.
Jeg har altid rullet lidt med øjnene, når folk har insisteret på, at man skal nyde det hele med små børn – ”tiden kommer aldrig igen, og det går så stærkt og blablabzzzzz”. Men de har jo ret, altså! For hvordan kan 5 måneder bare være forsvundet? Jovist, Norman er blevet større. Jovist, det har været jul, og årstiderne er skiftet. Men 5 måneder, alligevel? Når nu min første barsel s n e g l e d e sig af sted? Meget mærkeligt firma.

Første barsel og tiden gik i stå
Da jeg var på barsel med Inga, var det som om, tiden gik en lille smule i stå. Der var tid til at dvæle ved alting (og lidt til), overtænke det meste og gå til lidt af hvert. Babysvømning og rytmik blev det til. Og mødregruppe. Dagene skulle fyldes ud, og der skulle aktiviteter på banen. Og stadig oplevede jeg at kede mig fra tid til anden.

Anden barsel drejer sig om fravalg og tidsmaksimering
Denne gang har jeg fravalgt aktiviteter. Jeg må desværre indrømme, at jeg er for magelig til babysvømning (SÅ meget bøvlen rundt med baby for at være i vandet i maksimalt 20 minutter – næh tak), og rytmikken kunne jeg ikke lige overskue. Primært fordi jeg går til rytmik med Inga, og at der er grænser for, hvor meget Riderideranke jeg kan overskue. Mødregruppe går jeg i, men det er ikke altid, jeg kommer af sted – fordi der lige er så meget andet, der skal holdes styr på.

Søskende har utrolig stor glæde af hinanden! Men med to dejlige unger i huset skal tiden prioriteres, så der er plads til både den store og den lille (modelfoto)

Helt anderledes prioriteringer
Førstegangsbarslende mig ville slet slet SLET ikke kunne forstå andengangsbarslende mig. Hun ville mene, at det hele jo bare handler om prioriteter. Og det har hun jo egentlig ret i. Men jeg prioriterer noget anderledes denne gang end første gang.

Det kan muligvis hænge sammen med, at Norman ikke er sådan en model, der bare sover, når han bliver lagt. Han skal trilles i søvn. Og helst også hele tiden, mens han sover. Men så napper han til gengæld også 2-3 timer på langs. Om formiddagen, altså. Om eftermiddagen kan jeg trille herfra og ud i evigheden uden effekt, så der er ingen sovende baby, men til gengæld en rimelig vranten en af slagsen. Så ud over at hente Inga i børnehaven, er der også damage control af gnaven Norman at tage sig af. Lave aftensmad. Hygge med Inga, høre om hendes dag og få og uddele krammere.

Opvask, legetøjseksplosioner og madpakker
Og når begge unger er blevet lagt i seng omkring kl. 19, er der lige en opvask, der skal klares, en legetøjseksplosion, der skal ryddes op (eller… skubbes hen i et hjørne, så man ikke falder over det) og en madpakke, der skal smøres. Og SÅ kan man falde om i sofaen. Foran tv’et, computeren og alle de projekter, man egentlig gerne ville i gang med, men som er blevet udsat på ubestemt tid. Eller i hvert fald til yngste skud på stammen er omkring 5.

Kedeligt? Ikke tale om!
Så det der med at kede sig kommer slet ikke på tale denne gang. For hvornår i alt verden skulle der være tid til det? Det kan godt være, at barsel hverken er raketvidenskab eller specielt intellektuelt stimulerende. Men kedelig – ikke tale om. Lynende travl er et bedre prædikat.

Fortæl mig, at jeg ikke er den eneste, der oplever, at barslen drøner af sted! Og at Norman ikke tager skade af ikke at komme til babyrytmik…!

Kom meget gerne med jeres input og kommentarer nedenfor!

| 2017-06-18T07:43:35+00:00 februar 23rd, 2012|Barsel, Gæsteindlæg|

11 Comments

 1. Anja 4. februar 2014 at 14:40 - Reply

  Jeg tror bare det er sådan det er… Når jeg holder en fridag fordi jeg gerne vil nå nogle ting – så bliver det også egen-tid mellem 10 og 14, resten af tiden går enten op i barnet eller i at noget der relaterer til hende – så jeg tænker lidt at forskellen på tiden/barslen med kun 1 baby og 1 baby + 1 barn er at sammenligne med disse dage.
  Men at kunne aflevere hende sent og hente hende tidligt? Ja tak 🙂
  Ps. Jeg tror at baby klarer sig fint uden div. babystimulastik-ting. Jeg gik til hverken det ene eller det andet fordi baby 1 var vildt krævende i de 2-3 timer om dagen hun var vågen (!), og hun er en harmonisk, tryg, vandglad og hoppe-tumle-glad 3-årig den dag i dag. Så ro på den front 🙂

 2. Tenna Milo 30. april 2013 at 10:06 - Reply

  Jeg har 2 skønne børn på 23 mdr og 7 mdr. Jeg har ikke været drøn aktiv i nogle af mine barsler, men den 1. havde kolik til hun var 5 måneder, så det tog en god del af min tid ;(
  Jeg deltog dog aktivt i mødregruppen hver uge og var også en god gæst i diverse storcentre i nærheden.

  Denne gang har jeg et super nemt barn. Han sover gerne 3-4 timer hver formiddag, så man burde mene at jeg havde rig mulighed for at lave en masse. Jeg synes dog mest det går op i sove og spisetider.

 3. Serina Klejstrup Hedegaard 29. februar 2012 at 10:35 - Reply

  SKØN artikel!
  Jeg er pt. selv i samme båd, med en datter på 23 mdr. og søn på 7 mdr.
  Puha alt den dårlige samvittighed man kan få over…ja, stort set over alt det man VILLE foretage sig, hvis man altså havde: flere hænder/timer i døgnet/mere energi/egen Au Pair/mill. i banken osv….
  Heldigvis går tiden nok så stærkt fordi, at vi hver især har verdens skønneste børn 🙂 og hurra for det – reproduktion må jo være meningen med livet (ok, en af de vigtigste ihvertfald)… Smukke tanker herfra til alle i skønne mødre…

 4. Mette 28. februar 2012 at 13:53 - Reply

  Kunne ikke være mere enig, har to drenge på 1 år og 3 år. Og ved den første barsel kedede jeg mig også nogle gange, og drønede ellers rundt til alt muligt… Og med den sidste barsel, havde jeg lynene travlt! Mødregrupperne var hver anden uge, eller en gang om måneden, og gik til lidt stimulastik, men slet ikke med lige så stor entusiasme som første gang:-)

 5. Camilla 28. februar 2012 at 11:42 - Reply

  Tjek, kender det alt for godt. Jeg når ingenting udover at være mor til 2, men det er vel også sådan, det skal være?

  Med min første på 2½ gik jeg til babysvømning, tumlastik, mødregruppe og babysalmesang. Med nr. 2 på 7 mdr. har jeg droppet både svømning og tumlastik, og jeg føler en smule skyld over, at jeg allerede har gjort forskel på de to….

  Jeg stiller samme spørgsmål som dig: Hun tager vel ikke skade af, at jeg hverken går til tumlastik eller svømmer med hende??

  Jeg kan næsten ikke klare, at tiden går så stærkt. Måske bliver dette min sidste barsel, måske ikke… Jeg vil så gerne opleve det hele bare én gang til, min bedre halvdel synes, det er fint (læs nok) med to børn.
  Men jeg undlader bevidst at tænke, at det er den sidste barsel. Jeg minder blot mig selv på; bare nyd det!

 6. Anette Larsen 28. februar 2012 at 11:03 - Reply

  Åh, hvor er det dejligt at høre, at jeg ikke er alene. For lige at illustrere det med den manglende tid: For et par dage siden så jeg på fb, at en veninde har liket dit indlæg og ja, det er altså først nu, jeg har fået tid til at læse det.

  Med både 1. og 2. barsel har jeg fravalgt babysvømning, rytmik, salmesang mm. Jeg tror bestemt ikke, at ungerne tager skade af det. Jeg selv blev en stor vandhund, selv om min mor ikke tog mig i svømmehallen som spæd, så det går jo nok. Både for mine unger og for din dreng.

  Nyd den sidste rest barsel med Norman, hvis du da får tid til det 😉 Og tusind tak for din ærlighed.

 7. Nadja 23. februar 2012 at 17:58 - Reply

  Dér blev der da lige nøjagtig sat ord på mine tanker – har det på NØJAGTIG samme måde!!! Er på barsel med lillebror på 4 måneder og har I forvejen storebror på 2 1/2, som er i MEGA trodsalder…tiden flyver af sted, og lige nu har jeg ikke engang mere tid til at svare på dette indlæg…måske en anden dag? 😉

 8. Tilde 23. februar 2012 at 17:23 - Reply

  Jeg er så itroæig enig i din beretning.. Og faktisk super glad for at høre at jeg ikke er den eneste der følte sådan som anden gangs barslende.

 9. Rikke 23. februar 2012 at 16:48 - Reply

  Nej – du er bestemt ikke den eneste. Jeg kan nikke genkendende til det hele. Første gang og anden gang er to forskellige former for barsel. Første gang havde jeg fra 7-17 mens farmand var på job til ny nyde sønnike og tulle lidt rundt. Anden gang er farmand stadig væk fra 7-17, men for mig går dagen med at udregne logistikken i hvornår det passer at aflevere storebror ift lillesøster lur. For vi skal helst gå når hun har sovet 45 min, for så passer det med at hun kan vågne når vi lander i børnehaven. Ellers vågner hun nemlig i det sekund vognen stopper dernede. Samme udregning gælder så eftermiddagsluren og hente-seancen. Så der er lige en pause mellem 10-14.30, hvor jeg rigtigt kan nyde lillesøster. Eller dvs. der skal jo liiiige laves aftensmad – for det vil jeg jo helst ikke bruge tiden på storebror er hentet. Så skal han jo have noget opmærksomhed. Osv osv osv.

  Jeg har slet ikke haft tid til brøkdel af det jeg nåede sidst, men jeg har nydt det helt vildt. Faktisk er det sværere for mig at vende tilbage på job denne gang end første gang. Måske netop fordi dagene bare er fyldt op. Måske fordi jeg kan se hvor dejligt det er for min søn med korte dag i børnehave. Måske fordi det nok er min sidste barsel. Hvem ved. Men jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan vi skal nå det hele med to på job. Men det gør vi jo nok – ligesom alle andre.

 10. Malene Müller 23. februar 2012 at 16:33 - Reply

  Pyh så tør jeg da slet ikke tænke på hvordan en barsel nr. 2 skal gå for mig…jeg synes jeg har alt rigeligt her på den første barsel og jeg går hverken til babysvømning eller noget andet. Bare at få købt ind, lavet mad, støvsuget og trænet lidt bækkenbund osv. og passe barn selvfølgelig tager da al min tid g energi og jeg er ikke enlig mor…men ja ja, der er jo heldige kvinder derude, der kan overkomme alt.

 11. Eline Gantzhorn 23. februar 2012 at 15:03 - Reply

  Kunne ikke være mere enig!
  Jeg er også på barsel for anden gang og har helt bevidst valgt at afstå fra mødregruppe og babysvømning mm. Ville bare nyde min formentligt sidste barsel. Har en søn som går i børnehave og nyder at kunne have ham hjemme på de dage hvor vi ikke lige gider afsted… MEN tiden flyver. Min datter sover fantastisk og længe, men alligevel synes jeg bare jeg bruger tiden på at ordne efter morgenmad, vaske tøj eller liiige tage den kop kaffe jeg har fortjent fordi jeg nu kan. Jeg føler ikke jeg når noget som helst. Da min datter sover bedst (læs: kun) når vi er hjemme, begrænses vores udeaktivitet sig til timerne mellem 12 og 15 hvor hun er vågen og der skal også afsættes tid til frokost. Min søn hentes omkring kl. 15 og så er man altså bare PÅ når den store er hjemme. Vi putter også kl. 19.00 og falder så begge om i sofaen bagefter… Der er nu 1,5mdr til jeg starter igen og jeg ANER ikke hvad jeg dog har fået tiden til at gå med…
  Sjovt som livet ændres fra 1. til 2. barn…

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.