Mor for 2. gang og tankerne der følger med

Forsiden » Forside » Gravid » Graviditet » Mor for 2. gang og tankerne der følger med

Mor for 2. gang og tankerne der følger med

Denne artikel er sponsoreret af babybusiness.dk og babybusiness.dk og blueeyedflower.dk
Alle links markeret med orange er sponsoreret

gravid mor med storebror

Efter en vellykket MD-scanning af lillebror, så er jeg klar til mit første indlæg om min anden graviditet. Nu er jeg over halvvejs i graviditeten med lillebror, og jeg synes faktisk tiden flyver afsted nu! Jeg glæder glæder glæder mig til endnu en fantastisk lille dreng. Der kommer helt tårer i øjenkrogen ved tanken, og heldigvis er lillebror god til at give mig nogle los indefra i ventetiden.

Jeg synes der har været rigtig meget forskel indtil videre i mine graviditeter. Også i de tanker og bekymringer jeg har. Da jeg ventede Villum var mine bekymringer egentlig mest på alt det praktiske, og om jeg kunne finde ud af at passe sådan et lille menneske. Jeg har jo så fundet ud af jeg har styr på at holde sådan en baby i live, glad og i trivsel og alt det praktiske har vist sig at løse sig hen af vejen.

Det der så fylder mine tanker er denne gang: hvordan får vi passet endnu et menneske ind i vores hverdag? Har vi overskud og kærlighed nok? Vil Villum føle sig skubbet væk? Hvad med parforholdet? Og meget meget mere…

Jeg kan dog mærke at mit hjerte vokser. Det svulmer simpelthen. Hver gang lillebror sparker, vi er til scanning eller hører hjertelyd, så vokser mit hjerte. For Villum fylder jo det samme derinde. Der bliver bare gjort plads til en til. Og så længe kærligheden er der, så skal alt det andet nok gå. Det vælger jeg at tro på.

Jeg har lært, at når man er mor er bekymringer en uundgåelig del af gamet. Og to børn er lig med dobbelt bekymringer. Men heldigvis vokser kærligheden og alle de fantastiske stunder jo også til det dobbelte.

Please sig det er rigtigt jer med flere børn???

Skrevet af Henriette Lund
Gæsteblogger hos BabyBusiness
Henriettes egen blog finder du her: blueeyedflower.blogspot.com

| 2017-06-18T07:29:44+00:00 november 1st, 2013|Graviditet, Søskende|

4 Comments

 1. Henriette Lund 7. november 2013 at 08:30 - Reply

  Tak for nogle søde kommentarer 🙂 Er også sikker på det nok skal gå, men er selvfølgelig spændt på hvordan og hvorledes det vil spille an. Og det kan man selvfølgelig ikke forudse! Så dejligt med nogle historier 🙂

  • Anette Tvedergaard Madsen 10. november 2013 at 22:18 - Reply

   Én ting kan du være sikker på: Du kommer også til at elske de nye hverdag med to skønne drenge. Dobbelt kærlighed! 🙂

 2. Tanja Kristensen 5. november 2013 at 11:32 - Reply

  Jeg har lige fået nr 3 – og der er altid kærlighed nok!

  Kærligheden til børnene er ikke et problem overhovedet – men ja naturligvis overmandes man af og til af dårlig samvittighed over for den/de store. Herhjemme er det dog gået så fint, selvom det begge gange var min største bekymring. Ville de tage godt imod en ny? Ville de føle sig tilsidesat? Ville de hade mig for at skulle dele mig? Men storesøster tog bare så godt imod lillebror, da han kom – og denne gang har de begge taget rigtig godt imod en ny lillebror. De elsker ham! Og de vil ham!

  Det værste er min følelse af ikke altid at slå til ift de store. Nogle gange har jeg bare ikke tiden til at hygge omkring putningen (hvis lillebror venter på mad), men jeg tror ærlig talt det er hårdest for mig. Børnenes far har fået mere plads – nu hvor han i bestemte situationer tager mere over.

  Nå men tilbage – kærligheden er intet problem. Du HAR kærlighed nok at give 🙂 Stort tillykke med graviditeten!

 3. Sara 5. november 2013 at 11:26 - Reply

  Der ER kælighed og plads nok i hjertet til en til. Men det er en helt anden oplevelse anden gang, og det er benhårdt! Min oplevelse har været at ja, storesøster bliver skubbet til side – og det gør lillesøster såmænd også. Ofte har man bare kun mulighed for at hjælpe den ene her og nu. Og ofte står man som barslende mor bare alene med begge børn. Det har været super hårdt for mig at acceptere – og er stadig rigtig hårdt for storesøster (3 år) at lære at være i. Lillesøster (3 måneder) tvinges til at lære at være tålmodig fra start – puha, det er barske vilkår! Men med tid finder man rytme og det er ikke nødvendigvis baby der skal passes ind i jeres eksisterende hverdag, men jeres hverdag der skal justeres så den rummer jer alle 4! Det skal nok gå <3

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.