Skal man have søskende? Og hvad pakker man til fødslen, når man er meget klogere?

Forsiden » Forside » Gravid » Fødsel » Skal man have søskende? Og hvad pakker man til fødslen, når man er meget klogere?

Skal man have søskende? Og hvad pakker man til fødslen, når man er meget klogere?

Denne artikel er sponsoreret af
Alle links markeret med orange er sponsoreret

Så er der 5 dage til termin. Det er vigtigt for mig, at give min søn en søskende. Jeg er selv enebarn og det har betydet, at det var vigtigt for mig, at få to børn, der har hinanden. Jeg skulle ikke have et enebarn. Jeg hadede det selv og har plaget mine forældre hele min barndom om at få en søskende. Uden held. Som voksen er det i virkeligheden mest det søskendeforhold man kan have som
voksne, der optager mig. Der er meget man skal igennem i livet, hvor jeg godt kunne bruge en søskende at støtte mig til. Jeg håber selvfølgelig, at de to børn kan have glæde af hinanden som børn, men det vigtigste for mig er, at de som voksne har hinanden. Når jeg opfører mig som en idiot-mor eller livet bare er svært og man har brug for en, der har kendt en altid. Bedre end nogen andre.

Der er mange, der fortæller mig, at der jo også er søskende, der ikke er tæt på hinanden – hverken som børn eller voksne. Det er rigtigt. Jeg giver det alligevel et sats. Om det lykkes ved jeg først når de er voksne.

Alt er klart til lillesøsters ankomst. Voksi, puslebord, nyvasket minitøj og barnevogn. Det er det vigtigste hos os. Hvad pakker man egentlig til fødslen her anden gang, hvor man synes man ved det hele?

Jeg har pakket:

Det vigtigste! Lego-gave til storebror. Det er vigtigt for mig, at lillesøster har ‘taget den med’ til ham og at han får den når han møder hende første gang. Han er 3 år og det der med at blive storebror er stadig
ret abstrakt for ham. Han glæder sig ikke som sådan til hun kommer, men det er også svært at forholde sig til. Alle spørger ham om han glæder sig til snart at blive storebror. Det gælder også fremmede mennesker: damen på biblioteket, bagerdamen, nettomanden. Hvad skal han egentlig svare dem?
Folk spørger selvfølgelig for at være venlige og anerkende min store mave, men jeg tror ikke det gør det nemmere for ham, at alle tilsyneladende ved, at han skal være storebror.

Til baby:

– Babydyne – endelig en andeledning til at køb det smukke Katvig+Sherfig-sengetøj.
– Body x 2 med skrå-lukning over kroppen, så de ikke skal over det lillebitte hoved.
– Bukser x 2
– Strømper x 2 (der er to af det hele, hvis nu man har et uheld – baby kan jo ikke komme nøgen hjem…
– Hue til det lille, hårløse hoved
– Autostol med ‘sovepose’ i, så hun ikke behøver at få overtøj på, selvom vi er i november. Den er superpraktisk de første måneder.

Til mig:

– Ammebh+ammetop – jeg kan huske om jeg havde det på sidste gang på hospitalet, men man skal jo hurtigt hjem her anden gang.
– Sorte joggingbukser – på trods af hospitalets kæmpebind husker jeg det som om blodet er lidt svært at kontrollere. Så er det rart med ‘camouflage-bukser’.
– Cardigan, så jeg kan holde varmen men alligevel holde baby ind til min hud.
– Trusser – jeg vil så gerne være fri for hospitalets nettrusser, men nu må vi se om det lykkes.
– Sko og strømper. Sidst gik mit vand ned i dem og det var lidt klamt at skulle have skoene på igen halvvåde med fostervand.
– Kom-ind-vejledningen til Herlev Hospital. I et hektisk øjeblik er det nok rart at have det udleverede kort ved hånden. Jeg fødte rigtig hurtigt sidst – nåede faktisk kun lige ind på hospitalet, så jeg er lidt nervøs for, at jeg ikke når det denne gang. Vi skal i hvert fald afsted i god tid…

Ellers har hospitalet alt hvad man skal bruge og vi burde være hurtigt hjemme igen. Det glæder jeg mig faktisk til. Jeg var ikke så begejstret for barselshotellet sidste gang, men jordemødrene kiggede på os som om vi kom fra månen, da vi gerne ville hjem før der var gået de to dage man må blive der. Det føltes for hospitalsagtigt, når min mand og jeg bare gerne ville have vores lille baby med hjem og egentlig syntes vi havde styr på det. Det var forstyrrende med andres tidspunkter for måltider og banken på døren mange gange om dagen. Denne gang er vi forhåbentlig hjemme et par timer efter hun er ude.

Kærligst Linea

| 2016-01-22T08:48:49+00:00 november 22nd, 2015|Fødsel, Gravid, Søskende|

Leave A Comment

Giv mig besked om nye kommentarer til dette indlæg via email.